Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom maçında tribünleri dolduran Siyah-beyazlı taraftarlar, Başkan Yıldırım Demirören ve yönetimi 'küfürsüz' protesto etti. Beko Basketbol Ligi'nin 4. haftasında oynanan ve Beşiktaş'ın, Türk Telekom'u 88-69 yendiği karşılaşmada Akatlar Spor Salonu'nu dolduran taraftarlar, maç sonunda Başkan Yıldırım Demirören ve Siyah-beyazlı yönetime tepki gösterdi. Salonda açılan 'Beşiktaş'ın başkanına ve yönetimine küfür eden, Beşiktaşlı olamaz' pankartı dikkat çekerken, Beşiktaş seyircisinin protestolarını küfürsüz bir şekilde dile getirdiği gözlendi.
Turkcell Süper Lig'de dün Trabzonspor'u 2-0 yenerek, ligdeki seri galibiyetlerini sürdüren Beşiktaş, bu sezon kalesini rakip forvetlere adeta kapadı. Turkcell süper Lig'de gol atma bakımından tarihinin en başarısız sezonunu geçiren siyah-beyazlılar, gol yeme bakımından ise son yılların en iyi performansını sergiliyor. Turkcell Süper Lig'de geride kalan 12 haftada kalesinde sadece 6 gol gören ve ligin en az gol yiyen takımı olan Beşiktaş, son 13 yılın en az gol yediği sezonunu yaşıyor. En son 1996-97 sezonunda 12 haftada kalesinde 6 gol gören ''Kara Kartallar'', savunmadaki bu başarılarını bu sezona kadar yineleyememişti. O sezon da ligin 12. haftasını bu sezon olduğu gibi 3. sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, sezon sonunda ise Galatasaray'ın ardından 2. sırada yer almıştı. -SEZONLAR- Beşiktaş'ın son 14 sezonda 12. haftalar itibariyle kalesinde gördüğü gol sayıları şöyle: 2009-10: 6 gol 2008-09: 9 gol 2007-08: 11 gol 2006-07: 13 gol 2005-06: 12 gol 2004-05: 18 gol 2003-04: 7 gol 2002-03: 8 gol 2001-02: 20 gol 2000-01: 15 gol 1999-00: 9 gol 1998-99: 10 gol 1997-98: 9 gol 1996-97: 6 gol -SADECE 4 MAÇTA GOL YEDİLER- Beşiktaş, bu sezon geride kalan 12 maçın (Ankaraspor 3-0 hükmen galibiyet dahil), sadece 4'ünde kalesinde gol gördü. Ligin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, derbi maçta Galatasaray'dan 3 gol yerken, Kayserispor'dan ve Kasımpaşa maçlarında da kalesinde 1'er gol gördü. -3 MAÇTIR KALELERİNDE GOL GÖRMÜYORLAR- ''Kara Kartallar'', Turkcell Süper Lig'de 3 maçtır kalelerinde gol görmüyor. En son Kasımpaşa maçında 88. dakikada Moritz'in penaltı golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadıkları Eskişehirspor (1-0), Ankaragücü (1-0) ve Trabzonspor (2-0) maçlarında kalesini rakibe kapadı. Beşiktaş, böylece ligde 272 dakikadır Turkcell Süper Lig'de gol yemiyor. -RÜŞTÜ 4, HAKAN 2 GOL YEDİ- Turkcell Süper Lig'de siyah-beyazlıların yediği 6 golün 4'ünde Rüştü, 2'sinde ise Hakan kaledeydi. Bu sezon 6 lig maçında yer alan ve sadece 2'sinde kalesinde gol gören Hakan,İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kayserispor maçlarında 1'er gole engel olamadı. 5 lig maçında Beşiktaş kalesini koruyan Rüştü ise 3 Galatasaray'dan, 1 de Kasımpaşa'dan olmak üzere 4 kez gol üzüntüsü yaşadı. -ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 4 MAÇTA 6 GOL YEDİ- Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'deki az gol yeme alışkanlığını Şampiyonlar Ligi'ne taşıyamadı. Şampiyonlar Ligi'nde 4 maç oynayan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmalarda kalesinde 6 gol gördü ve sadece 1 gol atabildi. Sadece Wolfsburg ile deplasmanda oynanan ve 0-0 biten maçta gol yemeyen Beşiktaş, Manchester United'a 1-0, CSKA Moskova'ya 2-1 ve son olarak da Wolfsburg'a İstanbul'da 3-0 yenildi.
Büyük umutlarla ve astronomik bir rakamla transfer edilen Tabata'daki hayal kırıklığı sürüyor. Wolfsburg müsabakasında sahada hiçbir varlık gösteremeyen Siyah-Beyazlı futbolcu, dün de vasatın altında kaldı. Bu durum Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’yi de çileden çıkardı. Tabata, mücadelenin ilk yarısını tamamlarken, ikinci yarıda yerini Yusuf Şimşek’e bıraktı. -Fanatik-
Kötü sonuçlar, çifte şampiyon Beşiktaş ile taraftarlarının arasını açmıştı. Trabzonspor zaferinin ardından, Siyah-Beyaz renklere gönülverenler takımı Yeşilköy'de çiçeklerle karşıladı. Geçen seneyi çifte şampiyonlukla kapatan Beşiktaş, yeni sezona çok kötü bir başlangıç yapmış ve zirveyle olan puan farkı açılmıştı. Şampiyonlar Ligi’nde de bekleneni veremeyen Siyah-Beyazlılar’a taraftarlar da sırt çevirince, İnönü’deki her karşılaşma yeni bir protestoya sahne olmaya başlamıştı. Ancak dünkü Trabzonspor zaferinin ardından, Beşiktaşlı taraftarlar, Siyah-Beyazlı takıma kucak açtılar. Dün gece geç saatlerde özel uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen Siyah-Beyazlı kafileyi Beşiktaşlılar çiçeklerle karşıladılar ve havalimanı yine “Şampiyon Beşiktaş” tezahüratlarıyla inledi. Derbide tam destek Lige verilecek aranın ardından İnönü Stadı’nda Fenerbahçe’yle karşılaşacak olan Siyah-Beyazlılar’ı, bu zorlu derbide taraftarlarının tamamen destekleyeceği de öğrenildi. Bilindiği gibi Wolfsburg maçının son bölümünde özellikle Başkan Yıldırım Demirören’e yönelik küfürlü tezahüratlar büyük tepki toplamıştı. -Fanatik-
Usta spor yazarı ve Maraton Programı yorumcusu Erman Toroğlu, Beşiktaş’ın Trabzonspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi... Erman Toroğlu “40 yıldar bir olur” derler ya. İşte öyle bir maçtı. İki takımın girdiği pozisyonları alın, gol vuruşlarından evvel görüntüyü durdurun. “Hangi takım maçı kazanmıştır?” diye sorarsanız, açık ara netice bordo mavi çıkar. Ama işte futbol öyle bir olay ki, Hatice yok, netice var. Trabzonspor’un bu sene oynadığı iyi maçlardan biriydi. İlk 45 dakikada Beşiktaş rakip kaleye bir defa gidemedi. Çünkü Trabzon bu yarı inanılmaz bir baskıyla Beşiktaş’ı sahasından çıkarmadı. İkinci yarı Beşiktaş gittiği ilk topta golü buldu. Ondan sonra gene Trabzon. Yani 90 dakika maç Beşiktaş kalecisi Hakan’la Trabzonsporlu futbolcuların arasında geçti. Ve bu maçı Hakan 2-0 kazandı. Beşiktaş’ı uzun zamandır bu kadar aciz görmemiştim. Ama işte futbol bu. Dün akşam kartal gibi değillerdi, keklik gibi gene sektiler. Çünkü Beşiktaş uzun zamandır kartal gibi olamıyor. Hep anlatıyorlar “cağız” “ceğiz” diye ama Süper Lig’de işi götürüyorlar. Ne zaman Avrupa’ya çıkıyorlar, vasat takımlar karşısında bile acz içinde oluyorlar. Şu görülüyor ki, Beşiktaş takımına ve taraftarlarına Süer Lig kafi geliyor. Onunla mutlu oluyorlar. Fazlasını yapacak ne güçleri var, ne de kaliteleri. Ama bu şans nereye kadar gider o bilinmez. Golleri oynamayan attı Beşiktaş takımında Hakan iyi oynadı. Ferrari iyiydi, biraz da Ernst. İlk 45 dakikada Trabzon tek kale oynamasına rağmen Gökhan’ı göremedim. Ve bu yarıda Trabzon, Gökhan’ın sayesinde 10 kişi oynadı! O zaman Gökhan da oynamadığı zaman “ben niye yoktum arkadaş?” dememeli. Kuddusi Müftüoğlu belki de hayatının en rahat maçını yönetti. Çünkü bir takım hem oynadı, hem çaldı. Golleri oynamayan attı. Ve bu maç da Trabzon açısından böylece trajik bir biçimde bitti. HÜRRİYET
Beşiktaş'ın efsane Başkanı Süleyman Seba, Ankara'da TBMM Eski Başkanvekili Uluç Gürkan'ın Oğlu'nun nihakında şahitlik yaptı. Hürriyet'in haberine göre Seba; "Son yaşanan küfür olayları çok üzücü. Özellikle bunun Beşiktaş'ta yaşanması camiamıza hiç yakışmadı. Beşiktaş Kulübü'nün Başkanı'na küfür edilmez. Bu beni derinden yaralıyor" dedi. Yaklaşan kongre ilie ilgili görüşlerini de belirten Süleyman Seba; "Ben sayın Hikmet Çetin'i destekliyordum ama maalesef O da aday olmadı. Şu anda kimseyi desteklemiyorum. Ayrıca ben kimim ki...Bu arada Murat Aksu'yu da desteklediğimi söylemedim" diye konuştu.
Sakatlıktan yeni kurtulan ve kendini hazırlamaya çalışan Rodrigo Tello’nun, Şili Milli Takımı maçlarını düşünerek Wolfsburg ve Trabzonspor maçlarında kendini riske etmediği iddia edildi. Şili Milli Takımı Teknik Direktörü Bielsa’nın, önümüzdeki hafta Almanya ve Slovakya maçları için Tello’yu şartlı olarak davet ettiği belirtildi. Bielsa, Tello ile yaptığı telefon görüşmesinde, sakatlığının tam olarak geçmesi için Beşiktaş formasıyla bazı maçlara çıkmamasını tavsiye ettiği vurgulandı. Tello’nun da, Beşiktaş Kulübü doktorlarının sağlam raporuna rağmen Şampiyonlar Ligi’nde Wolfsburg ve ligde de Trabzonspor maçlarında oynamak istemediği ifade edildi. Şili basınına konuşan Tello, doktorlardan “Oynayabilirsin” raporu aldığını doğruladı, şöyle devam etti: “Yüzde 70 oynama ihtimalim bulunmasına rağmen, Trabzon’a gitmemek için kulübümle konuştum, sorun çıkmadı. Ancak milli forma için kendimi hazır hissediyorum. Bu iki hazırlık maçlarında hocam forma verirse katkıda bulunurum.” Tello nun bu kararına alkış tutan Şili basını ise, “Ülke forması aşkına kendisini Beşiktaş’ta riske atmıyor” yorumunda bulundular.
Trabzonspor galibiyetiyle takım üzerindeki baskıyı atan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Mustafa Denizli, futbolculara üç gün izin verdi. Siyah-beyazlı teknik adamın, önceki gece İstanbul’a indikten sonra futbolcularına teşekkürlerini belirten bir konuşma yaptığı öğrenildi. Bu galibiyetle üzerlerinden ağır bir yükü attıklarını belirten tecrübeli hocanın “Üç gün izinlisiniz. Milliyet'İn haberine göre, Son haftalarda çok şeyler yaşadık. Bunun ardından Fenerbahçe’yi yenersek her şey lehimize gelişir. İyi bir fırsat yakaladık. Hepinizi kutluyorum” diye konuştuğu bildirildi.
Beşiktaşlı Hakan Arıkan, “O karşılaşmayı unutmak kolay olmadı. Manchester United maçına hazırlanıyorum. İngilizlere nasıl kaleci olduğumu göstereceğim” dedi. Hakan kendisini her zaman nöbetçi kaleci olarak gördüğünü de sözlerine ekledi. FUTBOLDA en kötü mevkii hiç kuşkusuz kaleciliktir. Dünyaları kurtarırsınız, bir tane yersiniz herkes sizi suçlar. Yani emekler bir çırpıda uçup gider. Hürriyet'in haberine göre, Aynı Hakan Arıkan gibi. Beşiktaş’ın kaledeki sigortalarından biri olan genç file bekçisinin, İngiltere’de Liverpool karşısında 8 ve ****list maçında yediği 4 gol onu bir anda kara listeye soktu. Üstelik son Şampiyonlar Ligi maçı olan Wolfsburg karşısında yediği 3 gol de eleştirileri daha da arttırmıştı. Avrupa’da umduğunu bulamayan Hakan Arıkan, Trabzonspor karşısında devleşti. Kartal’ın 3 puana uzanmasını sağladı. İbre lehine döndü. Trabzon Panteri geçmişe sünger çektiğini söyledi. Sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Ben başarılıydım Trabzon maçını değerlendirir misin? · Trabzonspor ligin en iyi takımlarından biri. Karadeniz deplasmanında eksik kadromuza rağmen iyi oynadık. Teknik direktörümüz Mustafa Denizli’nin taktiğini noktasından virgülüne kadar uygulayarak sonuca gitmesini bildik. Takım olarak defansa önem verdiğimiz için daha atak görünen Trabzonspor oldu. Alanzinho çok tehlikeliydi. Umut şanssız değil, ben başarılıydım. Çünkü Umut pozisyonlarını çok iyi kullandı. Liverpool maçı aklına gelince ne hissediyorsun? · İngiltere’deki Liverpool karşısında yaşanan şanssızlıkları unutmak kolay olmadı. O karşılaşma beni hırslandırdı. Artık bu maçın travmasından kurtuldum. Çünkü ben profesyonel bir futbolcuyum. Rüştü benim için şans Rüştü’nün 1 numara olması seni nasıl etkiliyor? · Rüştü ağabey benim için Avrupa’nın en iyi file bekçisi. Rüştü ile birlikte olmak benim için büyük şans. Çünkü ondan bilgi ve tecrübe kazanıyorum. Ayrıca antrenörümüz Zafer Öğer her ikimizi de çok iyi çalıştırıyor. Wolfsburg maçında oynamayı bekliyor muydun? · Hayır. Maç öncesine kadar Rüştü ağabey çok iyi hazırlandı. Fakat sakatlığı nüksetti. Wolfsburg maçına 1 saat kala oynayacağımı öğrendim. Düşünsenize büyük bir maça çıkıyorsunuz, oynayıp oynamayacağınız belli değil. Benim için sürpriz oldu. M.United maçı için ne düşünüyorsun? · Wolfsburg karşısında çok iyi oynadım. Sadece ikinci golde küçük hatam vardı. Öne çıkmam gerekirdi. Artık geçti. İngiltere’de Manchester United ile yapacağımız maça hazırlanıyorum. İngilizlere nasıl kaleci olduğumu göstereceğim. Tabi şans bulursam. Yedeklik canını sıkıyor mu? · Geldiğim günden bu yana yedek kulübesinde oturmak beni bıktırmıyor. Kendimi 24 saat nöbetçi kaleci gibi görüyorum. Antrenmanlarda her an oynayacakmış gibi çalışıyorum. HAKAN ARIKAN İÇİN NE DEDİLER Rüştü Reçber: Çok çalışkan, kimse ile sorunu yok. Benimle beraber çalışması büyük şans. Trabzon’da süper oynadı. Eser Özaltındere: Hakan çok iyi bir performans yakaladı. Uzun süre yedek kalıp formda kalmak kolay değil. Zafer Öğer: Kalesine aşık bir oyuncu. Çalışmaktan yılmıyor. Beşiktaş’ın en az 10 yıl kalesi emin ellerde. Serkan Kırıntı: Türkiye’de Türk kalecilerinin ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. Örnek teşkil ediyor. Ivankov: Beşiktaş kale yönünden şanslı. Hakan, Trabzon’da devleşti. Milli Takım’da Volkan ile rekabet oluşturur.
Beşiktaş'ın efsane futbolcusu ''Voleci Şeref'' lakaplı Şeref Görkey, ölümünün 5. yıldönümünde yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak. Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, saat 11.00'deki anma töreni için saat 10.00'da Akaretler'deki kulüp binası önünden servis kaldırılacağı bildirildi.
Beşiktaş'ın suskun golcüsü Mert Nobre'ye sözleşme yenilemek yaramadı. Siyah-beyazlı kulüple 24 Nisan 2009 tarihinde yeniden anlaşan Mert Nobre, bu anlaşmadan sonra adeta gol orucuna girdi ve resmi maçlarda takımı adına tek gol dahi atamadı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirilen bu anlaşmanın ardından 2 Haziran'da da 3 yıllık sözleşmeye imza atan Mert Nobre, bu sezonun 12. haftası geride kalmasına rağmen gol yollarındaki suskunluğunu bozamadı. -247 GÜNDÜR GOLE HASRET- En son golünü 7 Mart 2009'da Ankara deplasmanında, siyah-beyazlıların 3-2 galibiyeti ile sonuçlanan Hacettepe maçında atan Nobre, daha sonraki hiçbir resmi maçta gole ulaşamadı. Nobre, toplam 247 gündür (7 Mart 2009-9 Kasım 2009) siyah-beyazlı taraftarlara gol sevinci yaşatamazken, bu sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan takımına da destek olamadı. -AVRUPA'DA DA KAYIP- Nobre, Turkcell Süper Lig'in yanı sıra Avrupa kupalarında da gol yollarında etkisiz kaldı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon yapılan 4 maçta da forma giyen Nobre, takımı adına bu maçlarda gol atamadı. -TÜRKİYE'DE 93 GOL ATTI- Türk vatandaşlığına geçtikten sonra Mert adını alan Nobre, 7 yıllık Türkiye serüveninde toplam 93 gole imza attı. Fenerbahçe'de 3, Beşiktaş'ta da 4 sezondur forma giyen Nobre, 74'ü lig, 12'si Türkiye Kupası, 6'sı Avrupa kupaları, 1'i de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere toplam 93 gol kaydetti. -NOBRE'NİN TÜRKİYE PERFORMANSI- Mert Nobre'nin Fenerbahçe ve Beşiktaş formalarıyla gösterdiği performans şöyle: Takım Sezon Lig Türkiye Kupası Avrupa TFF Süper Kupa ---------- ------- --- -------------- ------ -------------- Fenerbahçe 2003-04 12 - - - Fenerbahçe 2004-05 17 3 2 - Fenerbahçe 2005-06 17 3 1 - Beşiktaş 2006-07 8 2 1 1 Beşiktaş 2007-08 10 2 - - Beşiktaş 2008-09 10 2 2 - Beşiktaş 2009-10 - - - - ------------------------------------------------------------------------- Toplam 74 12 6 1
Beşiktaş ta yaklaşan seçim öncesinde Fikret Orman ın aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Açıklaması soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Fikret Orman, 2010 Ocak ayında yapılacak seçim için “Aday olacak mısınız?” diye soran kongre üyelerine yukarıdaki yanıtı verdi. Bu cevap “Aksu’nun yanında” iddiasını güçlendirdi. Beşiktaş’ta yaklaşan seçim öncesinde Fikret Orman’ın aday olup olmayacağı merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde henüz kararını vermediğini belirten Orman’ın yaptığı açıklama, soru işaretlerini ortadan kaldırdı. 2 gün önce hayatını kaybeden spor yazarı İlker Ateş’in cenaze töreninde başkan adayı Murat Aksu, Fikret Orman ve Hasan Arat bir araya geldi. Htspor'un haberine göre, Daha önce seçim deneyimi yaşayan Arat ile Orman, Aksu’ya taktik verirken, üçlünün uzun süre sohbet etmesi gözlerden kaçmadı. Bazı kongre üyeleri 3. bir aday olarak ismi geçen Fikret Orman’a “Fikret Bey aday olacak mısınız?” diye sordu. Orman ise “Ben adaylıkta yokum. Önemli değil, ha ben ha Aksu” şeklinde yanıt verdi. Fikret Orman’ın bu cevabı rengini de belli etti. Orman’ın seçimde Murat Aksu’yu destekleyeceği iddiaları cevabını buldu. BİLGİLİ İLE DE GÖRÜŞTÜ Bu arada, Fikret Orman önceki gün de eski kulüp başkanı Serdar Bilgili ile yemekte buluştu. İddialara göre, yemek sonunda çıkan sonuç şuydu. Serdar Bilgili, aleni bir şekilde Murat Aksu’ya destek vereceğini ifade etmedi ama başkan Yıldırım Demirören’in karşısında olduğunu belirtti. Orman da Demirören’e karşı aynı düşüncede olduğunu ifade etti.
Beşiktaş Kulübü'nde Divan Kurulu'nun 2009 yılı 3. olağan toplantısı 15 Kasım Pazar günü yapılacak. Swissotel Bosphorus Fuji Balo Salonu'nda saat 11.00'de başlayacak toplantıda, Divan Başkanlık Kurulu faaliyetleri ve Denetleme Kurulu raporunun sunumu yapılacak. Ayrıca yönetim kurulu da çalışmaları hakkında üyelere bilgi verecek. Toplantı, raporların müzakeresi ile sona erecek.
Beşiktaş'ın efsane futbolcusu ''Voleci Şeref'' lakaplı Şeref Görkey, ölümünün 5. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine, Şeref Görkey'in ailesi ve yakınları, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz, kulüp derneği genel koordinatörü Levent Çifter, Müze Kurulu Başkanı Zülal Gök ile Divan Kurulu üyeleri katıldı.
Turkcell Süper Lig'de 21 Kasım'da oynayacağı Fenerbahçe maçı hazırlıklarına yarın başlayacak Beşiktaş'ta, sakatlıkları bulunan Nihat Kahveci, Rüştü Reçber, İbrahim Toraman ve Rodrigo Tello'nun, derbi karşılaşmasında forma giyebilecekleri açıklandı. Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mete Düren, Nihat'ın kontrol amacıyla Ankara'ya gittiğini belirterek, bu futbolcunun pazartesi günü takımla birlikte çalışmalara başlayacağını söyledi. İbrahim Toraman'ın da topuklarındaki ağrıları nedeniyle Amsterdam'a gittiğini ve bu akşam İstanbul'a döneceğini kaydeden Düren, bu futbolcunun da derbi maça yetişeceğini, Şili Milli Takımı'na giden Tello'nun da Fenerbahçe karşısında büyük ihtimalle görev alabileceğini kaydetti. Mete Düren ayrıca, Wolfsburg ve Trabzonspor maçlarında sakatlığı nedeniyle kaleyi koruyamayan Rüştü'nün de derbide oynamasında tıbbı açıdan herhangi bir engel olmadığını açıkladı.
Beşiktaş’ın, Tottenham’da forma giyen Roman Pavlyuchenko ile ilgilendiği iddia edildi!.. İngiliz basınında yer alan habere göre Zenit, Pavlyuchenko’yu transfer etmek istiyor ancak Beşiktaş’ın da Rus golcüyle ilgilenmesi nedeniyle bu oyuncunun fiyatının artabileceği ihtimali Zenit’i endişelendiriyor!.. Bu arada Rus takımının, Pavlyuchenko için 10 milyon poundu gözden çıkardığı ileri sürüldü. Bu sezon Tottenham’da yeteri kadar forma şansı bulamayan golcü oyuncunun ise devre arasında takımdan ayrılmak istediği ifade edildi. Tottenham Menajeri Harry Redknapp ise Pavlyuchenko’nun satışından gelecek para ile bir orta saha oyuncusu transfer ederek kadrosunu güçlendirmek amacında ancak yönetimin, Rus oyuncu için 15 milyon pound bonservis bedeli istemesi bu transferin gerçekleşmesini zorlaştırıyor. Tottenham, Pavlyuchenko’yu geçen sezon Spartak Moskova’dan 13,8 milyon pound maliyetle transfer etmişti. Öte yandan Roman Pavlyuchenko ile Beşiktaş’ın yanı sıra Birmingham City, Fulham ve West Ham United’ın da ilgilenebileceği ileri sürüldü. :rotfl::rotfl::rotfl:
Basketbolda Türkiye'den Beşiktaş Cola Turka, BOTAŞ Spor ve Samsun Basketbol'un mücadele edeceği FIBA Bayanlar Avrupa Kupası, 12 Kasım Perşembe günü yapılacak maçlarla başlayacak. Geçen sezon Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı organizasyonda mücadele eden Türk ekiplerinin hepsi de ilk maçlarını deplasmanda Rus takımları ile yapacak. Ermenistan'ın HATIS Erivan, Rusya'nın Chevakata ve Yunanistan'ın Athinaikos Basketball takımları ile birlikte (F) Grubu'nda yer alan Beşiktaş Cola Turka, ilk maçında Chekvakata ile karşılaşacak. FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda geçtiğimiz sezon da mücadele eden siyah-beyazlı takım, mücadele ettiği 10 maçtan 3'nü kazanmıştı. Romanya'dan Baschet Icım Arad, Yunanistan'dan Apollon Kalamarias ve Rusya'dan Nadezhda Orenburg takımı ile (I) Grubu'nda bulunan BOTAŞ Spor da ilk maçında Nadezhda Orenburg ile karşılaşacak. Geçen sezon kupada oynadığı 8 maçtan 4 mağlubiyet 4 galibiyet alan BOTAŞ Spor, organizasyona ikinci tur maçında veda etmişti. FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda ilk kez mücadele edecek Samsun Basketbol, Kıbrıs Rum kesiminden Imperial AEL, Rusya'dan Dinamo Kursk ve Romanya'dan Municipal Targoviste ile birlikte (H) Grubu'nda mücadele edecek. Samsun Basketbol, ilk maçında Dinamo Kursk ile karşı karşıya gelecek.
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli öğrencilerine hedefi gösterdi: “Fenerbahçe’yi yıkacağız.” Trabzonspor galibiyetinin ardından soyunma odasında öğrencilerini çevresine toplayan siyah-beyazlıların teknik patronu, hepsinin gözüne bakarak bu sözü haykırdı. Trabzon gibi bir deplasmandan altın değerinde üç puanla dönen Mustafa hocanın, İstanbul’a gelir gelmez hesap kitap yapmaya başladığı vurgulandı. Fenerbahçe karşısından galibiyet ayrılmak için yoğunlaşan tecrübeli hocanın, ezeli rakibini yenerek ligin başında kaybettikleri puanları bu şekilde telafi edeceği belirtildi. Denizli kurmaylarıyla yaptığı konuşmalarda, “Fenerbahçe’yi yenersek hiç ummadığımız puan kayıplarını sıfırlamış oluruz” diye konuştuğu öğrenildi. Trabzonspor galibiyetiyle ligde tarihi bir fırsatı yakaladıklarını belirten Mustafa hocanın, futbolcularını bugün tesislerde toplayarak Fenerbahçe maçıyla ilgili kısa bir toplantı yapacağı vurgulandı. Oyuncularına ayaklarına gelen bu fırsatı kaçırmamaları yönünde uyarılarda bulunacak olan siyah-beyazlı çalıştırıcı, ezeli rakiplerinin daha önceden kaydettirdiği maç kasetlerini de hafta içinde futbolculara izleteceği bildirildi. Başkan Yıldırım Demirören ise Mustafa Denizli ile görüşerek, yönetim olarak derbi maçı için süper bir prim önerecekleri bildirildi. Mili maçlar nedeniyle lige verilen arada üç gün izin yapan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla başlayacak. Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin antrenman öncesinde oyuncularıyla bir toplantı yapacağı öğrenildi. uah::rotfl::rotfl::rotfl:
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, siyah-beyazlı futbolcu için ilginç bir iddia da ortaya atıldı. İbrahim’in ameliyatı konusunda bir takım tereddütler bulunduğu, bundan dolayı futbolcunun iyileşme sürecinin uzadığı ifade edildi. Sezon başından bu yana bir türlü hazır olamayan İbrahim Toraman’ın ağrılarının da devam etmesi, bu savı güçlendirdi. Ancak siyah-beyazlı oyuncu, bunun gerçek olmadığını belirtti. İbrahim, “Bu randevu, operasyon öncesi planlanan bir durumdu. Beni ameliyat eden doktor zaten Türkiye’ye gelecekti. Lige ara verilmesi nedeniyle ben Amsterdam’a gittim. Hem rutin kontrolümü, hem de hafif ağrılarımın nedenini öğrenmek istedim. Zaten doktorlar bu ameliyattan sonra bir sene boyunca hafif ağrılar çekeceğimi söylemişlerdi. Ortada başarısız bir ameliyat söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası (F) Grubu'ndaki ilk maçında yarın deplasmanda Rus temsilcisi Chevakata ile karşılaşacak. Vologda kentindeki karşılaşma TSİ 17.00'de başlayacak. Beşiktaş Cola Turka'nın yer aldığı (F) Grubu'nda günün diğer maçında ise Yunanistan'ın Sony Athinaikos ile Ermenistan'ın HATIS takımları Yunanistan'da karşı karşıya gelecek.