Beşiktaş'tan güncel haberler

Konu, 'BEŞİKTAŞ' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

1. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Beşiktaş’ta kongre için şu anda iki aday gözlenirken, iki cephe de üyeleri aidat yatırmaya davet ediyor. Murat Aksu gazete ilanlarıyla siyah-beyazlıların oy kullanma hakkının kaybolmamasına çalışırken, Başkan Yıldırım Demirören cephesi de dernekler ve kanaat önderleri aracılığıyla kongre üyelerine çağrıda bulunuyor.

12 bin üye bekleniyor

Siyah - beyazlı kongre üyelerinden kulübe şu ana kadar 5 bin civarında üyenin aidatları yatırdığı bildirildi. Banka yolu ile aidatları yatıran üye sayılarıyla birlikte bu rakamın 12 binlere gelmesi bekleniyor. Başkan Yıldırım Demirören’in tek aday olduğu geçen kongrede toplam 10 bin üyenin aidat yatırdığı fakat rekabet olmaması nedeniyle 2 bin 924 üyenin kongreye geldiği dikkat çekmişti.

2. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Avrupa Kupası ön eleme turu rövanş maçında yarın İstanbul'da, Avusturya'nın WBC Raiffeisen Wels takımıyla karşılaşacak.

Beşiktaş Cola Turka Arena'daki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

Deplasmanda yapılan ilk maçı 74-69'luk skorla yitiren siyah-beyazlılar, yarınki rövanşta rakibini 5 sayıdan daha fazla farkla mağlup ederse, tur atlayacak.

3. lnb34

lnb34 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    4
    murat aksu kazanır seçimde demirören artık bitti

4. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş Cola Turka, FIBA Avrupa Kupası'nda Avusturya'nın WBC Raiffeisen Wels takımını 100-81 mağlup ederek gruplara kaldı.

Beşiktaş Cola Turka, 5 sayıdan fazla fark bulma amacıyla çıktığı maça tutuk başladı. İlk dakikalarda sayı üretmekte zorlanan ve üst üste hücumlardan boş dönen siyah-beyazlılar, daha sonra Baxter'in gayretiyle 5. dakikayı 11-5 önde geçti. Chatman'ın 3 sayılık basketleriyle rahatlayan ve farkı artıran Beşiktaş Cola Turka, daha sonra rakibe pota altında çok boşluk verdi, ancak hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla ilk periyodu 26-15 önde tamamladı.

İkinci periyoda tutuk başlayan Beşiktaş Cola Turka, rakibinin üst üste hücumlardan sayı bulmasına engel olamazken, hücumda da varlık gösteremedi. Konuk ekip, 13. dakikada farkı 5 sayıya (29-24) düşürdü. 15. dakika Chatman'ın basketiyle 33-24 Beşiktaş'ın lehine geçilirken, savunmada daha iyi organize olan siyah-beyazlılar, üst üste buldukları basketlerle 17. dakikada farkı 13 sayıya (38-25) çıkardı. Hücumda etkili olan, ancak savunmada zaman zaman zaaf yaşayan Beşiktaş Cola Turka, Chatman'ın iyi oyunuyla 19. dakikada farkı 17 sayıya (49-32) çıkardı ve devreyi 49-35 önde tamamladı.

İlk yarıda, ev sahibi ekipte Chatman 17 sayı kaydetti.

İkinci yarı rahat bir oyun sergileyen Beşiktaş Cola Turka, 27. dakikada 23 sayı farkla ve o ana kadarki en farklı skorla durumu 71-48 yaptı. Son bölümünde farklı skorun verdiği rahatlıkla zaman zaman sıkıntı yaşamasına rağmen, Chatman'ın iyi oyunuyla farkı korumasını bilen Beşiktaş Cola Turka, 3. periyotu 75-54 önde geçti.

Son periyotta genç oyuncuları Arin ve Kerem'e aynı anda yer veren Beşiktaş Cola Turka, rakibin 33. dakikada farkı 13 sayıya düşürmesine (82-69) engel olamadı. WBC Raiffeisen Wels takımının cesaretlenmesine neden olan siyah-beyazlılar, as oyuncularını yeniden devreye sokarak, yaşadığı kısa paniğin ardından kontrolü bir kez daha eline aldı. 35. dakika 85-72 Beşiktaş Cola Turka'nın lehine geçildi. Siyah-beyazlılar, Chatman ve Cevher'in dış şutlarıyla yeniden farkı açarken, maçta 34 sayı bulan Chatman yıldızlaştı. Beşiktaş Cola Turka, 6 sayı fark gereken maçı 19 sayı farkla 100-81 kazanarak, FIBA Avrupa Kupası'nda gruplara kalmayı başardı.

Beşiktaşlı taraftarlar, maç bittikten sonra ''Yıldırım Demirören yeter'' diye tezahürat yaparak, kulüp başkanına yönelik protestolarını sürdürdü.

Salon: BJK Akatlar Arena

Hakemler: Sreten Radovic (Hırvatistan) XX, Marin Mehandijev (Bulgaristan) XX, Aleksandar Glisic (Sırbistan) XX

Beşiktaş Cola Turka: Muratcan xx 2, Chatman xxxx 34, Newley xx 11, Cevher xx 13, Baxter xxx 20, Flecer xx 9, Engin xx 6, Haluk xx 3, Adem x 2, Arin x, Kerem x

WBC Raiffeisen Wels: Moore xx 7, Meacham xxx 17, Conley xxx 24, Lamesic x 4, Klette xx 6, Nelson xx 11, Fields xx 12, Veider x Csebits x

1. periyot: 26-15

Devre: 49-35

3. periyot: 75-54

5 faul alan: 36.04 Nelson (WBC Raiffeisen Wels)

5. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Türk Futbol Basını’nın duayeni ve Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, Lig TV’de yayınlanan Dobra Dobra programında Ömer Güvenç’in sorularını yanıtladı.

Futbol gündeminde yer alan her konunun konuşulduğu programdan MARATON.COM.TR’nin sizin için derledikleri şöyle:

“GALATASARAY, SARACOĞLU’NDAKİ DERBİLERE PSİKOLOGLA HAZIRLANMALI”

Fenerbahçe, Kadıköy’de çok rahat kazanması gereken bazı maçları doğal olarak kaybetmiş ya da berabere kalmış ama baktığınızda 10 yıldır bir beraberliği bile yok G.Saray’ın. Bundan sonra Kadıköy’deki ilk maça hocasıyla değil, psikologlarıyla hazırlanmalı G.Saray. Saracoğlu Stadı’nın atmosferi çok iyi ama G.Saray’ın bu atmsoferlerde oynamış oyuncuları var. Futbolcuların artık bu 10 seneden sonra “yeter artık” demeye ihtiyacı var. 10 yıl sonra galip gelseler hatta berabere kalsalar o futbolcuların belki de büstü yapılacak Florya’ya.

“AZİZ YILDIRIM MAÇTAN ÖNCE ‘3-4 ATARIZ’ DİYORMUŞ”

Bu tedirginliği duyan F.Bahçe’nin çok rahattı. Gazetelerde F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 1 haftadır yakın çevresinie 3-1, 4-1 yeneriz dediğini okuyorum. Bir arkadaşı gördüm geçen günlerde. Başkanı da tanıyor ve “Aziz Yıldırım nasıl?”diye sordum. “Çok rahat, “3-4 atarız ama ne yeriz bilmem” diyor” dedi. Ligin sıradan takımlarına kaybediyorsun ama Avrupa’da çok kritik maçlar oynayan bir takımı 10 senede 10 kez yeniyorsun. Bunun bir psikolojik tarafı var. Fenerbahçe’deki rahatlığın bir takımı gevşetmesi lazım ama öyle de olmuyor. 1 hafta önce Kazım G.Antep’te F.Bahçe’nin en kötüsüydü. Aynı Kazım bu maçta ele avuca sığmadı.

“F.BAHÇE’NİN KAZANACAĞI İKİ OYUNCUDAN BELLİ OLDU”

Bu maçı F.Bahçe’nin kazanacağı kadrolar belli olduğundan birer oyuncudan belli oldu. F.Bahçe’de Vederson, G.Saray’da Elano. Daum, Vederson’un yerine Santos’u oynatsaydı F.Bahçe bu üstünlüğü sağlayamazdı. Santos’un geri dönüşü yok çünkü. Bu 11’in içinde ayrıntı gibi gelebilir ama birinci taktiksel doğruyu bunda buluyorum. G.Saray’daki yenilişin birinci nedeni de Elano’nun 11’de olması. Rijkaard Elano’nun yerine Mehmet Topal ya da Barış’ı oynatsa belki orta sahada kafa kafaya oynama şansın olacak. Fizik gücü düşük, sadece tekniği ile bir şeyler yapmaya çalışan bir futbolcu Elano. F.Bahçe’nin 4’lüsüne karşı Sarp ve Ayhan ile mücadele ediyorsun orta sahanda. Elano oynadı da G.Saray hücum mu edebildi?

“FENERBAHÇE ÇİN ORDUSU GİBİYDİ”

G.Saray Kadıköy’deki en kısır maçını oynadı. Topuz, Baroni, Emre, Vederson’a karşı Sarp ve Ayhan. Çin ordusu gibiydi F.Bahçe. G.Saraylı futbolcunun ayağına top her gelişinde başında en az 2 Fenerli vardı. G.Saray orta sahasını ham yaptılar ham! Isırdılar, yediler, bitirdiler!.. Bu kadar pres koyan, sahanın her yerinde basan F.Bahçe hakkıyla maçı aldı.

“KAZIM VE GÜIZA SON VURUŞLARDA ETKİLİ OLSALARDI 6 OLURDU”

Niye Leo Franco bu kadar pas hatası yaptı. G.Saray savunması o kadar bunaldı ki aldıkları her topu kaleciye döndüler. F.Bahçe’de aşırı öne çıkan bir oyuncu yok ama kötü oynayan bir oyuncu da yok. Takım olmak budur işte. Saha içindeki mücadelede F.Bahçe ve Daum’un kayıtsız şartsız bir üstünlüğü vardı Topuz ortalıkta pek görünmüyor olsa da müthiş işler yaptı defansif anlamda. G.Saray’ın ne sağı ne de solu çalıştı. Orta sahanın zaten rakibinle mücadele etme şansı yok. Kazım ve Güiza son vuruşlarda etkili olsalardı 5-1, 6-1 olabilirdi.

“CARLOS AMERİKAN YARDIMI ALDI!”

Roberto Carlos, Keita karşısında aklını ve fizik gücünü ortaya koydu ama Amerikan yardımı alır gibi yardım aldı Vederson’dan. Sabri’yi ileri çıkartmadı Vederson. Daum G.Antepspor maçından dersler çıkardık dedi. Antep maçında Vederson’un yerine Santos’u almıştı ama bu kez Alex’i çıkardı sanırım ve Santos’u aldı. Vederson’a dokunmadı.

“KAZIM’IN ÜSTÜNLÜĞÜ MOTİVASYONDAN”

Kazım’ın Servet ve Gökhan’a karşı üstünlük kurması ciddi bir motivasyona bağlıyorum. Bir haftada bu kadar değişemez bir insan! Sahanın en etkili oyuncusuydu. Kazım çakılı oynayan bir adam değil. Sağa sola çok gitti. Servet zaman zaman zorlandı ve zaman zamanda Kazım karşısında çok top kaybetti.

“ARDA’YI ALLAH YAPTIK NEREDEYSE!”

Ben demiştim lafından nefret ediyorum. Arda çok iyi oynarken burada yaptığımız programlarda neler söylediğimizi hatırlıyor musun sevgili Ömer? G.Saray takımı iyi de ya da kötü de faturayı Arda’ya keserek oynayacaksa o zaman nede bu kadar transfer yaptı. Başta yönetim olmak üzerek G.Saray camiası çok hatalı burada. Aradan bir sene geçti Servet’in Arda’ya sahada fırça atmasından. O da yanlıştı, bu da yanlış. G.Saray’ın galibiyeti ya da mağlubiyetinin faturası Arda’ya kesilemez. Niye bu faturanın içerisinde diğerleri yok? Bir Arda ile bu işler olacaksa G.Saray bir şey yapamaz. Arda formsuz. Üstüne çok yük bindi ve bunu taşıması zor. Çok yanlış işler yapıyoruz. Arda ile Messi’yi mukayese ettik. Kendini Arda’nın yerine koy. Arda’yı Alex ile mukayese ettik. Arda, Messi olamaz diyenlere ana avrat kampanya açtılar! Arda daha Messi olamaz dediler. Doğru bir tespitti. Messi dünyanın en iyi futbolcusu, Arda da Türkiye’nin. Bu farkı gözler önüne serenlere inanılmaz tepkiler gösterdiler. Başkan’ın Arda’ya medyanın önünde “Gece kaçta yattın? Bu ceket giyilir mi?” demesi de doğru değil. Arda’yı Alex’le kıyasladık. Allah yaptık neredeyse!.. Akşam Hakan Şükür’ü dinledim ve Arda’nın çok düzgün yaşadığını ısrarla söyledi. Arda’nın kötü oyununda rakibinden iyi futbolunu inkar etmeyelim. Arda’ya bir önerim var. Daha fazla iş yapayım derken ayağında çok top tutuyor. Gereksiz güç harcıyor. Daha fazla hücumu düşünse ve kalabalıklara fazla girmese daha iyi olur. O kadar beklentiler arttı ki Arda’dan, o da daha fazla şeyler yapmak istiyor.

“MAÇ ÖNCESİNDEKİ KAVGA SONUCU ETKİLEMEDİ”

Maçtan önceki kavga etkilemiş olabilir ama maçın sonucunu getirip maç öncesi kavgaya bağlarsan buna hiç katılmıyorum. Maçın başındaki olayların G.Saray’ın yenilgisiyle bire bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Maç başındaki sudan bir sebeple çıktı kavgaç Yok ittin, yok ayağıma bastın diyorlar. Ayağa basma da görmedim. Davul gibi geriliyor futbolcular 15-20 gün önceden. Kavgalara karşıyız ama yine de futbol camiasında en aklı başında grup futbolcular gibi görünüyor. İşin bir futbol olduğunu kabul etmiyoruz. Bu kadar gerilimin içinde Keita-Carlos dışında vur-kır gibi bir maç olduğunu düşünmüyorum. Maç öncesini ayırıyorum tabi.

“G.SARAY BU YENİLGİDEN ETKİLENİR”

G.Saray bu yenilgiden etkilenir. İkisi de yenilmedi ama 9’da 9 yapıp derbiye çıkarlar diyorduk. Gördük ki evdeki hesaplar çarşıya uymuyor. Bir anda G.Saray 8 puan kaybetti. G.Saray bu 5 puan geride kalmanın ardından etkilenir ama daha önümüzde çok uzun haftalar var. G.Saray’ı burada yıpratan bir mağlubiyet almaktan çok Kadıköy’de 10. Kez üst üste yenilmesidir. Ama profesyonelsen bunun altından kalkmasını bileceksin.

“RIJKAARD TÜRKİYE’Yİ FAZLA UMURSAMIYOR”

Rijkaard ile yolları neden ayırsınlar. Geçen seneyle kıyaslıyorsun ama biri Rijkaard biri Skibbe! Birkaç hafta önce keramet Rijkaard’taydı. Bu zikzaklar olacak. Çok ciddi hatası var bence F.Bahçe maçında Rijkaard’ın. Orta sahasını 5’lemeliydi. Türkiye’ye alışamadı ya da Türkiye’yi fazla umursamıyor. Aynı şeyi Andre Santos’ta da görüyorum. Sen en büyük rakibinin sahasına gidiyorsun. Kim ne derse desin tedbirlerini ona göre alacaksın. Orta sahanı daha sağlam tut. Baros’un daha 1. Dakikada bir müdahale yokken tarak kemiğini kırması da talihsizlik. Baros’un eksikliğini hem F.Bahçe maçında hissettiler hem de bundan sonraki maçlarda hissedebilirler. “Keşke her maçı G.Saray’la oynasak” diyor F.Bahçeliler. G.Saray maçlarından fazla korkmuyorlar ama Kayseri’ye giderken “acaba” diyorlar.

“MAÇIN OYNATILMASI TALİMATA GÖRE YANLIŞ, TOPLUMSAL DEĞERLENDİRMEYE GÖRE DOĞRU BİR KARAR”

Eğer talimatlara bağlı kalacaksan bu maçı oynatamazsın. Bu sezon başı seminerde hakemlere aynen şu talimat veriliyor: Hakemi yaralayıcı bir şey olursa inisiyatif hakemdedir. Maçı orada bırakın, tatil edin diyorlar. Güvenlik çok önemli. Futbolcu ya da hakem diye ayırmamak lazım. Talimatlara uyup tatil etseydi doğru yaptı derdim. Hakem hocalarını okuyorum. Ahmet Çakar oynatmalıydı, Erman Hoca tatil etmeliydi diyor. Mustafa Çulcu, Metin Tokat, Bülent Yavuz da tatil etmeliydi fikrindeler. Kafası yarılan yardımcı gelse dese ki “Hocam ben bu maçı yönetemeyeceğim.” Bünyamin Gezer’in yapacağı hiçbir şey yok. Bu maç tatil edilse de bu tartışmalar çıkacaktı. Tatil edilmesi daha doğru olurdu. Hürriyet’te Bünyamin Gezer’i röportajını okudum. O pencereden baktığımda oynatması doğru gibi. Ne diyor? “Tatil etseydim, 50 bin kişiyi o stattan nasıl boşaltıcaktık?” O da doğru. 50 bin kişiyi suçlu ilan edemezsin. Camlar, çerçeveler inmez miydi aşağı diyor. İşin toplumsal boyutuna baktığımızda da oynatmakla doğru yaptı diyorum. Talimata göre yanlış, toplumsal değerlendirmeye göre doğru bir karardı. Bütün bunları doğru algılamak lazım.

“KAMERAMANIN KAFASINA VOTKA ŞİŞESİ ATTILAR”

Maç zamanında başlasa bile TFF Başkanı’nın gözü önünde birbirlerine girmişler. Acaba oynat diye baskı aldı mı hakem? Öyle bir baskıyla oynattıysa bu kötü! Gözlemci aracılığıyla oynat dendiği yönünde iddialar da var. 2 sene önce Ali Sami Yen’de 5 maç saha kapandığında o maç tatil edilse belki Türkiye’de düzgün maç izleme adına bir şeyler olabilirdi. Bu maç oynatılmasa yine olabilirdi ama şans kaçtı. Bundan daha kötü olur, bundan daha iyi olmaz! Bu maçları belki arayabiliriz. Kameramanın kafasına votkan şişesi düşüyor. Plastik de değil cam! Tribünden bir seyirci iniyor, votka şişesini alıyor ve geri dönüyor. Özel güvenlikçiler de orada!

“G.SARAYLI YAZARLAR KADIKÖY’E GİDEMİYOR”

TFF’nin bütün statları kamera sistemiyle donatmak gibi bir girişimi var. Bu kameraların kontrolü kulüplere verilmemeli! Bunu becerebilirlerse en azından yapanın yanına kar kalmaz! Başka bir girişimleri de stadın altında nöbetçi mahkemeler kurmak. Kamera birini mi tespit etti. Geliyor hakimin önüne ve cezası veriliyor. Aşırı alkollü geliyorlar maçlara. Ayrıntılı anlatmak istemiyorum olanları! Maç öncesi öğlen oturulup maç saatine kadar içildiğini, rakibe küfürlerin daha orada başlandığını ve bu küfürlere kadınların da katıldığını sen de biliyorsun, ben de biliyorum. G.Saraylı yazarlar Kadıköy’e gidemiyor! Öyle bir düşmanlık var ki artık bunun adı rekabet olamaz! Futbolcular bu gerginliğin içinde en masum olanı. Toplum olarak adamları delirtiyoruz kardeşim!

“DÜZELMEZ”

Halen bedava bilet dağıtılmıyor mu, halen otobüs kaldırılmıyor mu? Votka şişesi nasıl giriyor stada? Düzelmez! Kamerayı sümen altı etmez ve hak ettiği cezayı verirse bu işlerde yol alırız. Ciddi ceza ve ağır para cezası verilmeli. İngiltere nasıl yapıyorsa sen de yapacaksın. Yeter ki niyetin olsun. TFF kamera kurup mahkeme kurulsun diyor ama diğer taraftan Tahkim Kurulu Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin cezalarını kaldırıyor. Delagasyon yapısında kulüplerin çok ağırlıklı oluşu, TFF’yi kulüplerin baskısıyla yönetilmesine neden oluyor. TFF, Tahkim’e müdahale etsin demiyorum. Tahkim’de Beşiktaş seyircisi kendi başkanına küfretti deniliyormuş! Demek ki başkana kendi taraftarının küfretmesi serbest. Yabancı prodüksiyon şirketi arıyorlarmış maçları çekmek için. Neden? Bunu göster, bunu gösterme, bunu yapma diyebilmek için.

“BURSA, BURSASPOR’A SAHİP ÇIKMALI”

Bursaspor’un iyi olmasını yürekten diliyorum. Zaman zaman taşkınlık yapsalar da Bursaspor’un iyi bir seyircisi var. Bursa kenti şampiyon olabilecek güce sahip bir kent. Bursaspor’a kentin sahip çıkması lazım. Bursaspor’u ve Ertuğrul Hoca’yı beğeniyorum ama seyirciyi provoke etme işlerini bırakması lazım. Bunu isteyerek yapmaz ama yine de bu işlere girmemeli. Keşke G.Antep, G.Birliği de girebilse bu yarışa. Bursaspor’un çok ciddi parasal sıkıntıları var ama buna rağmen iyi gidiyorlar. Ben Bursaspor’un iyi olmasını istiyorum. İşime de geliyor.

“BEŞİKTAŞ OLAĞANÜSTÜ BİR İŞ YAPTI”

Beşiktaş’ın iyi mücadele ettiği maçlar da oldu ama puan kaybetti. Böyle bir eksikle Eskişehir’den 3 puanı alıp geliyorsan olağanüstü önemli bir iştir bu. Bu kadar eksikle oynadğı bir maçta ben Beşiktaş’ı niye kötü oynadı diye eleştiremem. En azından iyi mücadele ettiler. Elbette Beşiktaş’ın iyi oynamasını futbolseverler hak ediyor. Beşiktaş’ın bu haftası için bir mazereti olduğunu düşünüyorum Önceki hafta da tribünlerde yaşanlar nedeniyle mazeretler vardı. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi yakalamak istiyorsa yenmeli. Mustafa Hoca’nın formsuz zamanı olabilir ama geneline baktığında Mustafa Hoca Beşiktaş için önemli bir güçtür. 12 ve 15. Haftalara dikkat et demiş sana da Mustafa Hoca

6. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş, Ankaragücü ile oynayacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman kondisyon ve taktik ağırlıklı geçti.

Bir süre şut çalışması üzerinde duran Mustafa Denizli, yarım sahada yaptırdığı taktik maçın ardından son 20 dakikada çabukluk ve kuvvetlendirme çalışması yaptırarak antrenmanı bitirdi.

Basına kapalı idmana tedavileri devam eden İbrahim Kaş, Rıdvan, Holosko, Delgado, Batuhan, Tabata ve sağ dizinde şişme olan Rüştü katılmadı.

Siyah-beyazlılar, yarın yapacakları antrenmanla Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdürecek.

7. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak Trabzonspor, hazırlıklarını sürdürdü.

Ankaraspor'un küme düşürülmesi nedeniyle hafta sonunu maç yapmadan geçirecek bordo-mavililer, teknik direktör Hugo Broos yönetiminde bir çalışma gerçekleştirdi.

Çalışmaya Almanya'da ameliyat olan Zafer Yelen'in haricinde tüm futbolcular katıldı.

Bordo-mavili oyuncular, antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından çift kale maç yaptı. Çift kale maçta yedek takım, as takımı 3-2 yendi. Yedek takımın gollerini Umut (2) ve Song kaydederken, diğer takımın golleri Gökhan ve Colman'dan geldi.

-ÖMER AYSAN İLK ANTRENMANINA ÇIKTI-

Ankarspor'dan geçen hafta 2,5 yıllığına transfer edilen ve daha sonra eşyalarını almak üzere memleketine giden Ömer Aysan da Trabzon'a dönerek, bordo-mavili takım ile ilk antrenmanını yaptı.

Bordo-mavili oyuncu, yardımcı antrenör Güray Genç yönetiminde takımdan ayrı bir çalışma gerçekleştirdi.

Ömer Aysan, antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor'a geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Bugün ilk antrenmanıma çıktım. Burada çok sıcak bir ortam var. Transferim zor gerçekleşti. Son dakikalarda da olsa olayın gerçekleşmesi sevindirici'' dedi.

Ankaraspor'un ligden düşme süreci yaşaması nedeniyle antrenman yapamadığını belirten Ömer Aysan, ''Antrenman eksikliğini giderip, o formayı giyip, o heyecanı yaşamak istiyorum'' diye konuştu.

Ömer Aysan, takımda Serkan Balcı ve Tayfun Cora gibi sağ kanat oyuncularının bulunduğuna ilişkin bir soru üzerine, ''Bu beni korkutmuyor. İkisi de çok kaliteli oyuncular. Ben de bu takıma oturmaya gelmedim. Oynamak için geldim. Kendime inanıyorum. Allah sakatlık vermezse eksikliklerimi giderip takımda oynamak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili oyuncu, nerede oynayacağına teknik heyetin karar vereceğini, ancak yıllardır sağ bek oynadığını ve kendisini ispatladığı yerin de bu mevki olduğunu kaydetti.

Trabzonspor'un zirve yarışından kopmuş gibi göründüğünü, ancak daha ligin 10. haftasının geride kaldığını anlatan Ömer Aysan, şunları söyledi:

''Önümüzde 24 hafta var. Çok açık, büyük fark yok. Önümüzdeki hafta da Ankaraspor maçı nedeniyle 3 puan yazılacak ve puanımız 18 olacak. Aradaki fark kapatılmayacak fark değil. Birlikteliği sağladığımız sürece, Trabzonspor üst sıralarda yer alacaktır.''

Trabzonspor, bu akşam yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdürecek.

8. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş’ın kaptanı İbrahim Üzülmez gereksiz yere eleştirildiklerini söyledi.

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’na katılan İbrahim, “Manchester’daki maça gidebilmeleri için İngiltere Konsolosluğu’na giderek parmak izi vermek zorunda kalmalarını yadırgadığını söyledi.

Beşiktaş’ın gereksiz yere eleştirildiğini belirten Üzülmez, “Geçen sezon da böyle olmuştu. İki kupa birden aldık. Kimse merak etmesin bu sene de hedeflere ulaşacağız. Arkadaşlarımda bu heyecanı ve ışığı görüyorum” dedi.

Derbideki olaylara da değinen İbrahim Üzülmez, Arda Turan’ın kolay kolay sinirlenen bir futbolcu olmadığını söyledi.

İşte Beşiktaş’ın kaptanı İbrahim Üzülmez’in sözleri:

PARMAK İZİ İÇİN İNGİLİZ KONSOLOSLUĞA GİTMEMİZ ÜZÜCÜ

İngiltere konsolosluğunun uygulamasının doğru olmadığını düşünüyorum. Arkadaşlarımın hepsi trafiğe girerek parmak izi vermek için oraya gitmeye çalıştılar.

Şampiyonlar Ligi gibi önemli bir organizasyonda, önemli bir maç öncesi böyle bir uygulamaya maruz kalmamızı doğru bulmuyorum.

Daha önce de İngiltere’ye gittik. Böyle bir uygulama olmamıştı. Belki konsoloslukta görevli bir arkadaş tesislere gelmişti, ancak biz parmak izi vermek için konsolosluğa hiç gitmemiştik.
    Biraz daha toleranslı davranabilirlerdi. Şampiyonlar Ligi gibi dünyanın en önemli futbol organizasyonu söz konusu. Kaldı ki hiçbir yabancı takımın Türkiye’ye maç yapmaya gelirken böyle bir uygulamaya maruz bırakıldığını sanmıyorum.

HİÇ KİMSE BİZİ YARIŞ DIŞI GÖSTERMESİN

Beşiktaş bu sene gereksiz yere çok eleştirildi. Zaman zaman kötü oynadığımız maçlar olmuştur. Ama Şampiyonlar Ligi’nde içeride oynayacağımız iki maçı kazanırsak gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Bu nedenle gereksiz eleştirildik. Sakatlık ve yeni katılan arkadaşlarımızın uyum sorunu, özellikle gol yollarındaki beceriksizlik, şanssızlık kötü sonuçlar almamamıza neden oldu. Ama Beşiktaş’ın hedefi her zaman zirve ve şampiyonluktur. Hiç kimse bizim ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde hedeften koptuğumuzu düşünmesin. Geçen sene de buna benzer durumlar yaşamıştık. Fakat sonuçta iki tane kupa aldık.
    Bu sene de aynı şeylerin olacağını düşünüyorum. Ben arkadaşlarımda bizi hedeflerimize ulaştıracak inancı, arzuyu görüyorum.

ARDA KOLAY KOLAY SİNİRLENMEZ

Arda, milli takımda herkesin sevdiği, milli takımdaki neşeli ortamların oluşmasını sağlayan bir arkadaşımız. Dolayısıyla herkesle arası iyidir. Maç öncesi nelerin yaşandığını bilmiyorum. Arda, orada o kadar sinirlendiyse demek ki bir şeyler yaşanmıştır. Kaldı ki derbide maç öncesi böyle olayların yaşanması çok doğru değil. Ülkemizde derbi maçları son dönemlerde maalesef olaylarla gündeme geliyor. Çok önemli camialar olan Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında futbolun ön planda olması gerekir diye düşünüyorum. Maçtan sonra Arda ile görüşme şansım olmadı, ama orada Arda’ya karşı da agresif bir davranış olmuştur diye düşünüyorum; çünkü ben Arda’yı iyi tanıyorum iyi bir arkadaşımız, kolay kolay sinirlenmez.

KAPTANLIK BENİ MUTLU ETTİ

Beşiktaş büyük bir camia. 106 yıllık bir camiaya da tekrardan kaptan olmak beni tabii ki mutlu etti, ama bizden kaptanlık alındığı dönemde de takım arkadaşlarıma en iyi şekilde yardımcı oldum. Gerek Delgado’ya gerek ise Nobre’ye… Kaptan olduğum için mutluyum, ama kaptanlıktan ziyade bu takım içerisinde mücadele etmek, görev almak beni daha da mutlu ediyor. :rotfl:

9. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş, Brezilyalı golcüsü Bobo ile Ocak'ta yolları ayırmaya karar verdi. Sezon başında Yunanistan'ın Olympiakos ve Fransa'nın St. Etienne ekiplerinin talip olduğu ancak önerilen para yetersiz bulunduğu için takımda kalan Bobo bu kez devre arasında mutlaka elden çıkarılacak.

SAMBACI UÇUYOR!..

Fotomaç'ın haberine göre; sezon başında Yunan ve Fransız takımlarının ısrarla istediği futbolcu gözden çıkarıldı..

Değerini bulacak!..

Beşiktaş'ın golcü oyuncusu Bobo'nun devre arasında gönderilmesine karar verildiği öğrenildi. Geçtiğimiz sezonun ortasından bu yana birçok Avrupa kulübünün talip olduğu Brezilyalı futbolcu için sezon başında 5.5 milyon euro önerilmiş ancak Beşiktaş yönetimi, Bobo'yu bu fiyata vermeyeceklerini belirterek,
    "Onu isteyen 7 milyon euro'yu gözden çıkarmalı" kararı almıştı.

Girişimler başladı!..

Siyah-beyazlı yönetimin, değerini bulması halinde Bobo'yu devre arasında göndermesine kesin gözüyle bakılıyor. Yönetimin bunun için bazı menajerlik ve avukatlık firmalarıyla temasa geçtiği kaydedildi. Sezon başında Yunanistan'ın Olympiakos ve Fransa'nın St. Etienne kulüpleri sambacıyı ısrarla istemiş, ancak yönetim önerilen rakamları kabul etmemişti.

10. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    3 Kasım’daki Şampiyonlar Ligi maçı bilet fiyatlarını yüksek tutan Beşiktaş, 24 Mayıs 2009’daki Galatasaray derbisinde de fiyatı 750 lira olarak açıklamıştı.

F.Bahçe, Chelsea ve Inter maçları-nın biletlerini 350 liraya sattı.
    G.Saray-Hamburg maçının biletleri ise 275 lira idi.

DÜNYA ekonomik krizden çıkmanın yollarını ararken, birçok insan da geçim derdinde koşuyor. Kısacası herkes bir koşturmanın içinde. Bu koşuşturmada stres atma yeri kuşkusuz spor sahaları oluyor. Ancak futbol kulüplerinin bazı maçlar için açıkladıkları bilet fiyatları adeta dudak uçuklatıyor.

Hürriyet'İn haberine göre, Bugün ülkemizde asgari ücretin bürüt 666, netinde 527 TL olduğunu düşünürsek, Beşiktaş’ın Wolfsburg takımıyla 3 Kasım Salı günü İstanbul’da oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçının VIP üst tribünün 650 TL olarak açıklanması ortaya ilginç bir tablo çıkardı.

Galatasaray 3. sırada

Yani siyah beyazlı takıma aşık bir kişi, asgari ücretle 1 ay çalıştıktan sonra takımının bu kritik maçına gidemeyecek. Siyah beyazlılar ayrıca 24 Mayıs 2009 günü G.Saray ile oynadıkları derbinin bir biletinin fiyatını 750 TL olarak açıklaması taraftarın tepkisini almıştı.

Beşitaş’ın ezeli rakipleri F.Bahçe ve G.Saray rakamları bu kadar yüksek tutmuyor. Sarı lacivertlilerin en yüksek bilet fiyatı 350 TL ile Kadıköy’de oynadıkları Chelsea ile İnter maçları olmuştu. En son oynanan Galatasaray derbisinin biletleri 315 TL’den alıcı buldu.

Galatasaray, Hamburg maçının biletini 275 liradan satmıştı.

11. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Basketbolda Erkekler Avrupa Kupası'nda dün Avusturya'nın WBC Raiffesen Wels takımını 100-81 mağlup ederek gruplara kalma başarısı gösteren Beşiktaş Cola Turka'da Engin Atsür şoku yaşanıyor.

Dünkü mücadelede sağ elinden sakatlanan Engin'in tarak kemiğinde kırık tespit edildiği ve 4-6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Milli oyuncunun, Maslak Acıbadem Hastanesi'nde yapılan kontrollerinde sağ el serçe parmağı ile bileği arasında bir kırık tespit edildi. Eli alçıya alınan ve bir süre alçıda kalacak olan Engin Atsür'ün daha sonra yapılacak kontrollerde durumu belli olacak.

12. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Turkcell Süper Lig 11. hafta karşılaşmalarında görev alacak olan hakemler açıklandı.

İşte 31 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında oynanacak karşılaşmalarda görevli hakemler:

31 EKİM CUMARTESİ

16.00: ANTALYASPOR - BURSASPOR
    (O) FIRAT AYDINUS
    (Y) ADİL SİNEM
    (Y) CEMAL BİNGÜL
    (D) MURAT ÖZCAN

20.00: BEŞİKTAŞ - MKE ANKARAGÜCÜ
    (O) HALİS ÖZKAHYA
    (Y) EKREM KAN
    (Y) ORKUN AKTAŞ
    (D) MESUT ÇARIK

1 KASIM PAZAR

14.00: DENİZLİSPOR - BÜYÜKŞEHİR BLD.SPOR
    (O) SELÇUK DERELİ
    (Y) SERKAN AKARCA
    (Y) EMİN YILDIRIM
    (D) VOLKAN ALABAŞ

14.00: GAZİANTEPSPOR - DİYARBAKIRSPOR
    (O) SÜLEYMAN ABAY
    (Y) BÜLENT GÖKÇÜ
    (Y) ALEKS TAŞÇIOĞLU
    (D) TAYFUR ÖZKAN

14.00: GENÇLERBİRLİĞİ - MANİSASPOR
    (O) CÜNEYT ÇAKIR
    (Y) İSMAİL ŞENCAN
    (Y) MUSTAFA İSPİROĞLU
    (D) SERKAN ÇINAR

14:00: KASIMPAŞA - ESKİŞEHİRSPOR
    (O) KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU
    (Y) SERDAR AKÇER
    (Y) HAKAN ATİLLA GÖKBİLGİN
    (D) ERCAN HELLAÇ

16.00: GALATASARAY - SİVASSPOR
    (O) BÜLENT YILDIRIM
    (Y) CEM SATMAN
    (Y) MUHİTTİN GÜRSES
    (D) HAKAN ÖZKAN

20.00: KAYSERİSPOR - FENERBAHÇE
    (O) TOLGA ÖZKALFA
    (Y) BAKİ TUNCAY AKKIN
    (Y) MUSTAFA EMRE EYİSOY
    (D) ÖZGÜR YANKAYA

13. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş Koleji öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Beşiktaşlı futbolcularla beraber yaşadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle BJK Koleji öğrencileri, bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde futbolcuları ziyaret etti. Sabah idmanına çıkan oyuncuları, Beşiktaş marşlarıyla karşılayan öğrenciler, futbolcular ve teknik ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi.

Teknik Direktör Mustafa Denizli'ye çiçek veren öğrenciler, antrenmanı tezahürat ve marşlar söyleyerek izlediler.

14. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş, Ankaragücü ile oynayacağı Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları süren Holosko, Delgado ve Rıdvan dışında tüm futbolcular katıldı.

Siyah-beyazlı futbolcular, yaklaşık 2 saat süren antrenmana kondisyon çalışmasıyla başladı. Daha sonra kanat ortalarıyla şut çalışması yapan futbolcular, taktik ağırlıklı çift kale maç oynadı. Siyah-beyazlılar, antrenmanı kuvvet ve çabukluk çalışmaları ile tamamladı.

Siyah-beyazlılar, yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdürecek.

15. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    ''Konuşuyorsak Aşkımızdan'' sloganı ile 13 Ekim'de hayata geçen KARTALCELL, ilk iki haftada 4380 aboneye ulaştı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, KARTALCELL'in ilk iki haftada 4380 aboneye ulaştığı bildirildi. KARTALCELL'in ilk iki haftalık satış oranlarında Fenercell, GSMobile, Trabzoncell'i geride bıraktığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Taraftarlarımıza KARTALCELL'e gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkürlerimizi sunuyor, halen KARTALCELL'li olmayan taraftarlarımızı da en yakın Avea, yetkili Türk Telekom ve yetkili Kartal Yuvası mağazalarımıza bekliyoruz'' denildi.

16. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş erkek ve bayan takımlarının, BJK Cola Turka Arena'da oynayacağı basketbol ve voleybol karşılaşmaları için kombine kart satışları başladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, satışların hafta içi her gün 10.00-17.00 saatleri arasında BJK İnönü Stadı bilet gişesinden, ayrıca maçların olduğu günlerde de BJK Cola Turka Arena'dan yapılacağı bildirildi. Taraftarların kombine kartları 1 peşin, 2 taksit imkanı ile alabilecekleri kaydedildi.

Cola Turka Arena kombine kart fiyatları şöyle:

Protokol: 700 TL

VIP: 500 TL

Protokol karşısı: 300 TL

Protokol karşısı üst: 200 TL

Pota arkası: 100 TL

17. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş ile Ankaragücü arasında 31 Ekim Cumartesi günü oynanacak Turkcell Süper Lig maçının biletleri satışa çıktı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçın biletlerinin Biletix'ten satışa çıktığı bildirildi.

Karşılaşmanın bilet fiyatları şöyle:

VIP üst B ve E: 230 TL

VIP üst A ve F: 180 TL

VIP alt A ve F: 140 TL

VIP alt B ve E: 150 TL

VIP alt C ve D: 180 TL

Numaralı orta: 140 TL

Numaralı kenar: 110 TL

Kapalı üst: : 100 TL

Kapalı alt: 70 TL

Yeni açık: 30 TL

Eski açık: 25 TL

Misafir takım taraftarı (Eski Açık): : 25 TL

18. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş'ın, Almanya'nın Wolfsburg takımıyla 3 Kasım Salı günü İstanbul'da oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçının biletleri satışa çıktı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, BJK İnönü Stadı'nda saat 21.45'te oynanacak maçın biletlerinin Biletix'ten satışa çıktığı bildirildi.

Karşılaşmanın bilet fiyatları şöyle:

VIP üst B ve E: 650 TL

VIP üst A ve F: 400 TL

VIP alt A ve F: 250 TL

VIP alt B ve E: 320 TL

VIP alt C ve D: 400 TL

Numaralı orta: 275 TL

Numaralı kenar: 225 TL

Kapalı üst: 225 TL

Kapalı alt: 200 TL

Yeni açık: 75 TL

Eski açık: 75 TL

Misafir takım seyircisi (Eski açık): 80 TL

19. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin MKE Ankaragücü maçı öncesi futbolcularını uyardığı ve "Galatasaray'ın yaptığı hatalara düşmemeliyiz" dediği öğrenildi.

Başkent ekibinin Galatasaray'ı yendiği maçı futbolcularına izlettiren Denizli'nin "Bize karşı da aynı şekilde oynayacaklarını sanıyorum" diyerek özellikle defans oyuncularından kontrataklara karşı dikkatli olmalarını istediği belirtildi.

LİG TV'nin haberine göre Denizli'nin, "Bu maça çok iyi konsantre olmalıyız. Artık puan kaybına tahammülümüz olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Daha sonra oynayacağımız Wolsburg maçını hiç düşünmeyin. Öncelikle Ankaragücü'nü yenmeliyiz, daha sonra Wolfsburg'u düşünmek için de zamanımız olacak" diye konuştuğu bildirildi.

Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçının hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Antrenmana sakatlıkları süren Delgado, Holosko ve Rıdvan katılmadı.

Beşiktaşlı futbolcular antrenmandan sonra Beşiktaş Koleji öğrencileriyle birlikte Cumhuriyet Bayramı'nı kutladılar. Kolej öğrencileri, sabah düzenlenen törene de katıldılar.

20. ENGİN02

ENGİN02
    Yetkili
    Vip

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de 31 Ekim Cumartesi günü kendi sahasında Ankaragücü ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde basına kapalı yapılan idmanda futbolcular, kondisyon ve taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Pas ve şut çalışması yapan futbolcular, çalışmayı taktik ağırlıklı çift kale maçla tamamladı.

Beşiktaş'ın bugünkü idmanına sakatlıkları süren Delgado, Holosko ve Rıdvan katılmadı.

Siyah-beyazlı takım, Ankaragücü maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla tamamlayıp, kampa girecek.

Bu arada, teknik direktör Mustafa Denizli'nin, Beşiktaş Kulübü'nün 31 Ekim Cumartesi günü Ankaragücü ile yapacağı karşılaşmanın 30 Ekim Cuma gününe veya 11-14 Kasım tarihleri arasında oynanmasına yönelik talebine, Futbol Federasyonu'nun olumsuz yanıt vermesi ile ilgili olarak, Ankaragücü karşılaşmasının ardından açıklama yapacağı bildirildi.

Sayfayı Paylaş