Turkcell Süper Lig'de 11 ve 12. hafta maçlarının programları açıklandı. 12. haftadaki Trabzonspor - Beşiktaş maçı 7 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, ligde 31 Ekim-1 Kasım'da oynanacak 11. hafta ile 6, 7 ve 8 Kasım'da oynanacak 12. hafta karşılaşmalarının programı şöyle: 11. HAFTA 31 Ekim Cumartesi: 16.00 Antalyaspor-Bursaspor (Antalya Atatürk) 20.00 Beşiktaş-Ankaragücü (BJK İnönü) 1 Kasım Pazar: 14.00 Denizlispor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Denizli Atatürk) 14.00 Gaziantepspor-Diyarbakırspor (Kamil Ocak) 14.00 Gençlerbirliği-Manisaspor (Ankara 19 Mayıs) 14.00 Kasımpaşa-Eskişehirspor (Recep Tayyip Erdoğan) 16.00 Galatasaray-Sivasspor (Ali Sami Yen) 20.00 Kayserispor-Fenerbahçe (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has) 12. HAFTA 6 Kasım Cuma: 20.00 Bursaspor-Gençlerbirliği (Bursa Atatürk) 7 Kasım Cumartesi: 14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Antalyaspor (Atatürk Olimpiyat) 20.00 Trabzonspor-Beşiktaş (Hüseyin Avni Aker) 8 Kasım Pazar: 14.00 Manisaspor-Gaziantepspor (Manisa 19 Mayıs) 14.00 Ankaragücü-Kasımpaşa (Ankara 19 Mayıs) 14.00 Eskişehirspor-Denizlispor (Eskişehir Atatürk) 16.00 Sivasspor-Kayserispor (Sivas 4 Eylül) 20.00 Diyarbakırspor-Galatasaray (Diyarbakır Atatürk)
TÜRKİYE BAYANLAR BASKETBOL LİGİ -BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 69 - PANKÜP KAYSERİ ŞEKERSPOR: 64 Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka, Panküp Kayseri Şekerspor'u 69-64 yendi. BJK Cola Turka Arena'da yapılan karşılaşmanın ilk yarısını ise Kayseri ekibi 39-28 önde kapadı.
Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki rakiplerinden CSKA Moskova, Rusya Premier Ligi’nin 26. hafta mücadelesinde mağlup oldu. CSKA, Moskova derbisinde FK Moskova’ya 1-3 mağlup oldu. Luzhniki Stadyumu’nda oynayan karşılaşmada konuk ekibin gollerini 10. dakikada Tasarov, 20. dakikada penaltıdan Rebko ve 39. dakikada Epureanu kaydetti. CSKA’nın tek golü ise 83’te Necid’den geldi. CSKA, 43 puanla 5. sırada kaldı. FC Moskova ise CSKA’yu geride bırakarak 44 puanla 4. sıraya yükseldi.
Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0 yenerek haftayı mutlu tamamlayan Beşiktaş'ta futbolcular teknik direktörleri Mustafa Denizli'nin verdiği izinle dinlenme fırsatı buldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zorlu VfL Wolfsburg maçının ardından Turkcell Süper Lig'de Eskişehirspor karşısına çıkan ve başarılı bir sonuçla deplasmandan mutlu ayrılan siyah-beyazlı takımda oyuncular, bugün izin yaptı. Beşiktaş, 1 günlük iznin ardından 31 Ekim Cumartesi günü Ankaragücü ile kendi sahasında yapacağı lig maçının hazırlıklarına ise yarın sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştireceği antrenmanla başlayacak.
Denizlispor maçında Beşiktaşlılar'ın 90 dakika boyunca ıslıklayarak protesto ettiği Rüştü, taraftarların bu davranışını affetmemekte kararlı. Son haftalardaki başarılı kurtarışlarıyla dikkat çeken tecrübeli kaleci, dünkü mücadele öncesi ısınmak için sahaya çıktığında, stattaki Beşiktaşlı taraftarlar kendisini tribüne çağırdı. Ancak Rüştü, ısrarlı çağrılara kulak tıkayıp ısınma hareketlerine devam etti ve daha sonra soyunma odasına döndü.
Turkcell Süper Lig'de son maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla taraftarlarının yüzünü güldüren Beşiktaş için kasım ayı zorlu geçecek. Siyah-beyazlı takım, kasım ayında Turkcell Süper Lig'de ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Ekim ayını Ankaragücü maçıyla tamamlayacak Beşiktaş, kasım ayında Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor, Fenerbahçe ve Sivasspor ile karşı karşıya gelecek. Ligde kasımın ilk maçını üst sıraları hedefleyen Trabzonspor ile deplasmanda oynayacak ''Kara kartallar'', verilecek aranın ardından, bu sefer sezona çok iyi başlangıç yapan ve şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe'yi, BJK İnönü Stadı'nda konuk edecek. Beşiktaş, bu iki zorlu mücadelenin ardından, kasım ayını deplasmandaki Sivasspor karşılaşmasıyla tamamlayacak. -KASIM AYI AVRUPA'DAKİ DURUMUNU BELİRLEYECEK- Turkcell Süper Lig'de kasım ayında birbirinden zorlu maçlara çıkacak Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki durumu yine aynı süreçte ortaya çıkacak. (B) Grubu'nda ilk iki karşılaşmasında Manchester United ile CSKA Moskova'ya yenilen, ancak VfL Wolfsburg karşısında aldığı beraberlikle umudunu sürdüren siyah-beyazlı takım, kasım ayında önce sahasında 3 Kasım Salı günü VfL Wolfsburg'u konuk edecek. Bu mücadeleden iyi bir sonuç almayı hedefleyen Beşiktaş, daha sonra 25 Kasım Çarşamba günü güçlü rakibi Manchester United deplasmanına gidecek. -KASIM AYI MAÇLARI- Beşiktaş'ın kasım ayında Turkcell Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı karşılaşmalar ise şöyle: Turkcell Süper Lig: 7 Kasım: Trabzonspor-Beşiktaş 22 Kasım: Beşiktaş-Fenerbahçe 29 Kasım: Sivasspor-Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi: 3 Kasım: Beşiktaş-VfL Wolfsburg 25 Kasım: Manchester United-Beşiktaş
Siyah-Beyazlı kafileyi taşıyan otobüsü, karşılaşma bitiminde Eskişehirsporlu taraftarlar taşladı. Camların kırılması nedeniyle büyük korku yaşayan Beşiktaşlı futbolcuların yaralanmaktan zor kurtulduğu kaydedildi. Polis eskortuna rağmen Eskişehirsporlu taraftarların bu davranışta bulunması dikkat çekti.
Bülent Kocabey... Beşiktaş'ta yetişti, 3 yıl PAF'ta oynadı. Okan transferinde yuvadan uçan genç futbolcu, dün Eskişehir tribünlerine kulak verip, Serdar'dan aldığı Beşiktaş formasını yere attı. Beşiktaş’ın özkaynak düzeninden yetişti, tam 3 sene PAF takımda görev yaptı. Eskişehirspor’un başarılı orta saha oyuncusu Bülent Kocabey, dün Siyah-Beyazlılar’ın tepkisini toplayacak bir davranış sergiledi. Maç bitiminde eski arkadaşı Serdar Özkan’la hasret gideren Bülent, Beşiktaş formasını aldı ve soyunma odasına yöneldi. Ancak daha sonra tribünlerin kendisini çağırmasıyla birlikte rotayı değiştirdi. Ev sahibi taraftarlar, Beşiktaş formasını gösterip, “At, at” diye tempo tutunca, Bülent bu isteğe uydu ve 3 yıl taşıdığı Beşiktaş formasını yere attı. Tepki gösterdiler Bu durumu gören Beşiktaşlı taraftarlar ve Siyah-Beyazlı teknik heyet ile oyuncular duruma tepki gösterdi. Beşiktaş formasını yere attığı için alkışlanan Bülent, daha sonra soyunma odasının yolunu tuttu. Okan Koç transferinde Gençlerbirliği’ne gönderilen Bülent, daha sonra Hacettepe’ye gitmiş ve son olarak Eskişehir’e imza atmıştı. -Fanatik-
Yıldırım Demirören'in, “Tribünleri temizleyeceğim” sözlerinin ardından Wolfsburg deplasmanına tribün liderleri götürülmemişti. Dünkü Eskişehir maçına da otobüs kaldırılmadı, bilet dağıtılmadı. Beşiktaşlı taraftarlar kötü gidişin faturasını Yıldırım Demirören’e kesmiş, Başkan ise “Tribünleri temizleyeceğim” diyerek yanıt vermişti. ‘Temizlik operasyonu’nun ilk ayağı, Almanya’daki Wolfsburg karşılaşmasında gerçekleşmişti. Almanya deplasmanına tribün liderlerinin kulüp tarafından götürülmesine başkan Yıldırım Demirören izin vermemişti. Dünkü Eskişehirspor mücadelesinde de temizlik operasyonunun ikinci bölümü uygulamadaydı! Sadece 300 bilet satıldı Bedava bilet dağıtımına son veren Siyah-Beyazlı yönetim, deplasmanlara otobüs kaldırmama kararı aldı. Bu nedenle Siyah-Beyazlılar’da az sayıda taraftar, Eskişehirspor maçını tribünlerde izledi. Kartal’a ayrılan 800 adet biletin, 300’ünün satıldığı gözlerden kaçmadı. Maç sonunda?Beşiktaş, galibiyetin sevincini taraftarlarıyla yaşadı. -Fanatik-
F.Bahçe maçı için Romanya'ya giden Beşiktaş Başkanı Demirören'in kendi takımına destek için dün Eskişehir'e gelmemesi siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çekti. CSKA Moskova maçı sonrası yumurtalı saldırıya uğrayan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yine siyah-beyazlı taraftarların hedefindeki adam oldu. Wolfsburg maçı sonrası ünlü işadamı Ferit Şahenk'in davetlisi olarak Almanya'dan Romanya'ya geçerek F.Bahçe'nin Steaua Bükreş ile oynadığı karşılaşmayı statta izleyen, hatta sarı-lacivertli ekibi kaldıkları otelde ziyaret eden Demirören'in, dün Eskişehir'e gelip kendi takımına destek vermemesi büyük tepki çekti. "BÖYLE BAŞKANLIK OLMAZ" Beşiktaşlı taraftarlar bu duruma forumlarda öfke kusarken, "Kendi takımına destek vereceğine, rakiplerin yanında duruyor... Böyle başkanlık olmaz... Yazıklar olsun başkana..." şeklinde yorumlar yaptılar. Ayrıca Demirören'in Eskişehir maçına gitmeyip bugünkü derbiye gideceği yönündeki spekülasyonlar da taraftarı kızdırdı. -Sabah-
Kart cezalıları Ferrari ve Sivok'un yokluğunda dün Beşiktaş'ın defansında üç 'İbrahim' bir arada oynadı. Kart cezalıları nedeniyle özellikle savunma hattında ciddi sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta dün geri dörtlüde üç İbrahim bir arada oynadı. Ferrari ile Sivok'un yokluğunda defansın göbeğinde İbrahim Toraman ile İbrahim Kaş yan yana görev yaparken, İbrahim Üzülmez de solda formasını terletti. Teknik direktör Mustafa Denizli, ileride ise yorgun olmasına rağmen yine Bobo ile başladı. Durgun bir görüntü sergileyen Brezilyalı golcü, 73. dakikada yerini Mert Nobre'ye bıraktı. -Sabah-
Beşiktaş'ın Ocak ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesi adaylığını şimdiden açıklayan Murat Aksu, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Yönetim Kurulu listesini şekillendirmeye başlayan Aksu'nun kamuoyuna resmi olarak açıkladığı ilk isimse aynı zamanda eski bir gazeteci de olan eski RTÜK Başkanı Ali Baransel !.. Murat Aksu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Ali Baransel, benim çok uzun yıllardır tanıdığım devlete üstün hizmetler vermiş değerli bir Beşiktaşlı ağabeyimdir. Kendisinin desteği ve birikimleri Beşiktaş için büyük kazanımlara dönüşecektir. Değerli tecrübesini Beşiktaş için değerlendirmek üzere birlikte yola çıktık. Kendisine desteği ve güveni için çok teşekkür ediyorum" dedi. Aksu, Ocak ayı sonunda gerçekleşecek olan BJK kongresinde oy kullanmak isteyen üyelerin 2 Kasım 2009 tarihine kadar yıllık aidatlarını yatırmaları gerekliliğini vurgulayarak, oy kullanmanın BJK için bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Beşiktaş’ın geleceğini düşünen ve bu yolda aktif olarak katılım sağlamak isteyen tüm duyarlı kongre üyelerine çağrıda bulunan Aksu, bu hafta sonuna kadar tüm üyelerin aidatlarını yatırarak kongrede oy kullanmasının Beşiktaş için bir görev olduğunu belirtti. 2 Kasım’a kadar gündeminin kongre üyelerine çağrıda bulunmak ve aidat yatırmalarını sağlamak olduğunu belirten Aksu, Beşiktaşlı kongre üyelerinin çağrısına olan duyarlılığından da memnun kaldığını belirtti. 26 Ekim 2009 akşamı itibariyle yaklaşık 6000 kişinin aidatını yatırdığını belirten Aksu bunun, Beşiktaş’ın sahipsiz olmadığının canlı bir göstergesi olduğunu söyledi. Ali Baransel ise konuyla ilgili olarak "Bilgisi, donanımı ve vizyonu ile çok takdir ettiğim ve küçük yaşlardan beri tanıdığım Sayın Murat Aksu’nun başkan adayı olmasını Beşiktaş için büyük bir şans olarak görüyorum. Sayın Aksu’nun listesinde yer almamdaki en büyük sebep, Beşiktaşı demokratik ve çağdaş bir yapıya ulaştıracağına olan inancımdır" dedi. ALİ BARANSEL KİMDİR? 1940 yılında doğdu. Yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra, TRT haber merkezinde gazeteciliğe başladı. Diyarbakır Bölge Radyosu'nun kuruluşunda bulundu. Kıbrıs 2. Barış Harekatında, savaş muhabirliği yaptı. TRT Parlamento Haberleri Şubesinde, müdür olarak görev aldı. Radyo ve TV de toplumsal içerikli programlar hazırladı. 1974 yılında Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanlığı ve Basın Sözcülüğü görevine atandı. Kesintisiz 16 yıl bu görevde çalıştı. 1990'da kendi isteğiyle emekli oldu. Özel sektöre geçti. Koç grubunda Koordinatörlük görevi üstlendi. M.G.K ve Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu kontenjanından, 2 kez Radyo ve TV Yüksek Kurulu üyeliğine seçildi. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından, RTÜK Kurucu Başkanlığına atandı. TGRT Yönetim Kurul Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Evli ve iki çocuk babası Baransel, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, ''Onursal Doktorluk'' ünvanıyla onurlandırıldı. Halen Yeni Yüzyıl Üniversitesin de Mütevelli Heyeti Başkan Vekili görevini sürdüren Baransel, bir yandan da araştırmalarını ve deneyimlerini, kitaplaştırma çalışmaları yapmaktadır.
Hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisine değinen tecrübeli kaleci Rüştü Reçber, "Galatasaray’ın Kadıköy’de kaybetme nedeni psikolojik. Maç öncesi Galatasaraylı oyuncuların yüzüne bakınca sonuç anlaşılıyordu" dedi. NTV Spor'da yayınlanan Video Lig programında Ersin Düzen ile Mustafa Doğan'ın bu haftaki konuğu Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber'di. Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili görüşlerini açıklayan tecrübeli kaleci, Galatasaray'ın Kadıköy'de kazanamamasının başlıca nedeninin psikolojik baskı olduğunu söyledi. "Derbi öncesi Galatasaraylı futbolcu arkadaşlarımın suratına baktığımda maçın neticesini anladım" diyen Rüştü, "Bu psikolojik bir olay. Çünkü yılların verdiği kazanamama baskısı var. Kadıköy'e giderken 'Acaba tekrar eder mi?' düşüncesi var. Bu da son derece doğaldır. Futbolu bırakan arkadaşlarımızla da zaman zaman sohbet ettiğimizde, Kadıköy'e her zaman çekinerek gittiklerini söylerler. Bu durum son maçta da yaşandı" şeklinde konuştu. Derbi maç öncesi yaşanan kavgaya da değinen tecrübeli kaleci, Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Cristian'ın maçın atmosferinden kaynaklanan yanlış bir hareketinin olduğunu ve daha sonrasında yaşanan olayların iki takım oyuncularına da yakışmadığını söyledi. "TARAFTARA KIRGIN DEĞİLİM AMA ÜZGÜNÜM" Rüştü Reçber siyah-beyazlı taraftarlarla arasında yaşanan sorunla ilgili yaptığı açıklamada, tarftarın kendisini protesto etmesini normal karşıladığını ancak yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu söyledi. Futbolda zaman zaman işlerin istendiği gibi gitmeyebileceğinin altını çizen Rüştü, "Sezon başladığından beri camiamızın istediği neticeleri alamadık. Bu bir gerçek. Taraftarımız doğal olarak bizden iyi bir başlangıç yapmamızı bekledi. Ancak şu an bir toparlama çizgisine geldik. Benim taraftara kırgın olmam gibi bir durum söz konusu değil. Ancak bir üzüntüm var. Çünkü olmayan sebeplerden dolayı bana karşı bir tepki oluşunca, üzülüyorum. Şu anda Beşiktaş camiasının bir ferdi olarak tek amacım en iyi hizmeti vermek. Kimseyi suçlamıyorum, futbolun doğasında olan şeyleri kabullenmemiz lazım. Şunu belirtmek istiyorum, eğer futbolcusuyla, taraftarıyla ve yönetimiyle bir bütün olarak hareket etmezseniz başarı zaten gelmez. Ben dünyanın bir çok stadında oynadım ve protestoları duydum. Sadece şu oldu, benim taraftarım bana destek olacağına beni protesto etti. Bu da beni üzdü" ifadelerini kullandı. Beşiktaş ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Rüştü, kariyerini yurt dışında noktalayabileceğine de dikkat çekti.
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, dopingli çıktığı için geçen sezon Beşiktaş Cola Turka ile ilişkisi kesilen basketbolcu Dennis Mims'e, 7,5 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Kurul, bugün yaptığı toplantıda, 22 Temmuz'da 2 yıl ceza verdiği, ancak itiraz üzerine Tahkim Kurulu tarafından 10 Temmuz'da kaldırılan Mims'in ceza dosyasını bugün yeniden görüştü. Erkekler Teknosa Türkiye Kupası'nda, 20 Şubat'taki Beşiktaş Cola Turka-Efes Pilsen maçı sonrası yapılan doping kontrolünde, vücudunda, WADA'nın yasaklılar listesinde bulunan bir maddeden rastlanan Dennis Mims'in dosyası yeniden incelenirken, ABD'li oyuncunun 22 Ekim tarihli dilekçesi de dikkate alındı. Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun gerekçeli kararında, Mims'in, dilekçesinde pişmanlığını ve bu tip maddeyi ilk kez kullandığını ifade ettiği vurgulanırken, ''Bu kriterler dikkate alınarak, konu kurulumuzca yeniden değerlendirilmiş, Basketbolda Dopingle Mücadele Yönergesi ek cezai yaptırımlar 6. maddesi ve FIBA 2009 Dopingle Mücadeleye Dair Kurallar İç Tüzüğü 10.4 maddesi çerçevesinde, tedbir kararı tarihinden (13 Mart 2009) başlamak üzere 7,5 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin lira para cezası verilmesi kararı alınmıştır'' denildi.
Başkent Üniversitesi Hastanesi‘nde tedavi görmekte olan Fotomaç Gazetesi spor yazarı İlker Ateş, için acil AB RH Negatif (-) kana ihtiyaç vardır. Kan vermek isteyenler, 0532 276 60 26 no’lu telefondan Erhun Ateş’e ulaşabilirler.
Beşiktaş'ta Ocak ayında yapılacak seçimli genel kurul öncesi onursal başkan Süleyman Seba Radyospor'a konuştu. Özgür Sancar'la Haber Özel programına katılan Seba merak edilen tüm sorulara cevap verdi. KEYİFLİ DEĞİLİM Sağlık sorunları ve Beşiktaş'ın durumu nedeniyle keyifli olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Süleyman Seba, "Beşiktaş'ta iyi gitmeyen şeyler var." dedi. Başkanlık konusunda Hikmet Çetin'le uzun zamandır konuşmadığını vurgulayan Süleyman Seba, "Onunla bir çok kez beraber olduk. Bütün ricalarımıza rağmen başkanlık konusunda maalesef pek bir ışık yakmadı. Hatta ona dedim ki sayın Çetin siz bu işe gönül koyarsanız Beşiktaş daha başka ortaya çıkacak. Buna karşın daha vakit var. Belki yakında Ankara'ya gittiğimde tekrar bu konuları konuşmak istiyorum. Arabulucu olarak değil bir dost olarak bir araya geleceğim." şeklinde konuştu. BEŞİKTAŞ'IN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMLAR MALUM "Yalnız benim değil Beşiktaş'ı sevenlerin, beşiktaş'ın içinde bulunan durumlar malum." ifadelerini kullanan Süleyman Seba, "Onun için Hikmet Bey'i herkes benimsedi. Belki Ankara'ya gittiğimde konuşarak son bir şans elde edebiliriz." dedi. Hikmet Çetin'in siyasi kimliğinden dolayı eleştirilerin olduğunun hatırlatılması üzerine Süleyman seba, "Hikmet Bey'le yapmış olduğumuz görüşmelerde böyle bir şey hissetmedim. Belki bir yakıştırma da olabilir. Ama emin olun böyle bir şey hissetmedim. Hikmet Bey'in bir çekingenliği var. Belki bu bugün Beşiktaş'ın içinde olduğu durumdan dolayıdır, ancak böyle bir şey zannetmiyorum. Tekrar Ankara'ya gittiğimizde beraber olursak ortaya çıkar. Ancak bugünkü şartlarda Hikmet Çetin'in böyle bir niyeti olmadığını hissettik." şeklinde konuştu. ÇOK ADAY ÇOK ÜZÜCÜ OLUR Genel kurula çok adayla gidilmesinin Beşiktaş için çok üzücü olacağını vurgulayan Süleyman Seba, "Bu Beşiktaş için çok üzücü olur. Bir başkan seçilecek ve kimler başkanlığa adaylığını koydularsa o başkanlıkların mücadelesi olur. Tarafların da gayet normal şekilde Beşiktaş'a yakışır şekilde bunu yerine getirmesi gerekir. Yoksa bunlar tartışmayla, kakışmayla yapılacak şeyler değil. Bu benim için de büyük üzüntü olur." dedi. OLAYLAR BEŞİKTAŞ'IMIZA BÜYÜK ZARARLAR VERİR Kendi dönemiyle bugünü değerlendiren Süleyman Seba, "Geçmiş dönemlerle bugünü bir çırpıda analiz etmenin imkanı yok. Ancak şu anda söylemek istediğim, maalesef ve maalesef beşiktaşlılar'ı üzen son olaylar meydana geldi. Bir menfaat kaygısı dolayısıyla mı bunlar oldu bilmiyorum, çünkü artık eskisi gibi olayların içerisinde olamıyorum. Ama maalesef ve maalesef böyle şeyler oluyor. Bu beşiktaş'ımıza büyük zararlar verir. Ama ümit ederim ki başkanlığa geleceklerin bu işleri düzeltip Beşiktaş'ı düze çıkarırlar." şeklinde konuştu. Murat Aksu'nun başkan adaylığını da değerlendiren Süleyman Seba, "Başkan adayı olarak çıkmış. Yarın başka isimler de çıkar. Başarılı olacaklarsa hem ona hem Yıldırım Demirören'e de başarılar diliyorum. Olayı farklı taraflara götürmeden sonucun iyi olmasını diliyorum." dedi. DENİZLİ'YE TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜK Mustafa Denizli'ye 15-20 yıl önce kendi yönetiminin teklif götürdüğünü hatırlatan Seba, "Kendisi şu anda takıkmın başarılı olduğunu söylüyor. Ben de onu başarılı buluyorum. Hiç ümit edilmeyen bir durumda iki tane güzel şampiyonluk hediye etti. Biz de sayın Denizli'yi bir dönem Beşiktaş'a getirmek istemiştik. O zaman Kocaeli'yi çalıştırıyordu. Fakat mukavelesi olduğu için benden mühlet istedi. Yönetim olarak durumu görüşüp bir ay bir mühlet vermiştik. Fakat o bir ayı da geçtikten sonra gelmedi ve bu olaylar ortadan kalktı." dedi. ESKİYİ ÖZLÜYORUM "Seba ne zaman İnönü Stadı'na gelecek?" sorusuna ise Seba, "Kısmet olursa Beşiktaş'ın güzel maçlarını seyretmeyi elbette arzu ederim. Ancak şu anda eski futbolumuzla bugünkü futbolumuz arasında teknik açıdan ve taraftar açısından çok üzüntülerimiz oluyor. Özellikle taraftar açısından üzücü. Eskiden bu kadar insan olmadığı halde gerek Fener gerek Galatasaray gerekse de Beşiktaş taraftarı kolkola girip maç izlerlerdi. Hangi takım galip gelirse hep birlikte onu alkışlayan bir tavır içindeydiler. Tabi kusura bakmasınlar ama basının da bu konunun üzerine gitmesini öneriyorum." şeklinde cevap verdi.
Beşiktaşlı futbolcular bir günlük iznin ardından Ankaragücü ile oynayacakları Turkcell Süper Lig maçının hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmana koşu çalışmalarıyla başlayan siyah-beyazlı futbolcular, pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç oynadı. Antrenmana, sakatlıkları süren Holosko, Delgado, Rıdvan, Batuhan ile sağ arka adalesinde çekme olan İbrahim Kaş ve sağ ayak bileğinde ağrıları bulunan Tabata katılmadı. Siyah-beyazlılar, yarın yapacakları antrenmanla Ankaragücü maçının hazırlıklarını sürdürecek.
Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka'da, antrenör Burak Bıyıktay, Antalya Büyükşehir Belediyesi karşısında iyi mücadele ettiklerini söyledi. Ligin ikinci haftasında evinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 88-64'lük skorla yenen siyah-beyazlılarda, antrenör Bıyıktay, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı değerlendirmede, iyi oynayarak galibiyete ulaştıklarını kaydetti. Bıyıktay, şu ifadeleri kullandı: ''Kazanmamız gereken bir maçtı. İyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Önümüzde oynayacağımız bir Avrupa Kupası maçı var. Yarın Avusturya ekibi WBC Raiffeisen Wels'i konuk edeceğiz. Bu maçı 6 sayı ve üzerinde kazanarak Avrupa Kupası'nda gruplara kalmak istiyoruz.''
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımın gün geçtikçe düşündükleri seviyeye geldiğini söyledi. Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Takımın son durumuyla ilgili bir soruyu Denizli, ''Beşiktaş, hem taraftarına hem de kendisine, hem İnönü'de hem de dışarıda 'Düşünülen Beşiktaş geliyor' imajını verdi'' diye yanıtladı. Denizli, takımın son hafta ligde üst üste aldığı galibiyetler ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg karşısında elde ettiği beraberlikle, geçen sezonki havasını yakalayıp yakalamadığı sorusu üzerine de, ''Sıkıntılar bir nebze geçti. Dönüyoruz, döndük diyebiliriz'' dedi.