Beşiktaş'tan güncel haberler

Konu, 'BEŞİKTAŞ' kısmında ENGİN02 tarafından paylaşıldı.

  1. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Geçen sezon forma giydiği Villarreal’de, uzun süreli sakatlığının da etkisiyle gol atmayı başaramayan Nihat Kahveci’nin suskunluğu sürüyor.

    Hürriyet'in haberine göre, Milli futbolcu, siyah beyazlı takımda da henüz gol sevinci yaşayamadı. Teknik direktör Mustafa Denizli, Gaziantepspor maçından sonra yaptığı toplantıda milil futbolcuyu özel olarak uyarıp, performansını bir an önce yükseltmesini istedi.
     
  2. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaş'ın 4 maçta 6 puan kaybetmesi, gol bölgelerinde yaşanan sıkıntılar taraftarlar kadar yönetimi de tedirgin ediyor. Başkan Yıldırım Demirören'in G.Antep maçı sonrası Denizli'yi arayarak sitemde bulunduğu öğrenildi.

    Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Geçen sezonu hem lig hem de Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan Beşiktaş, yeni sezondaki performansıyla camiada hayal kırıklığı yarattı. Ligin ilk dört haftasında kaybedilen 6 puan ve gol bölgelerinde yaşanan sıkıntılar taraftardan yönetime kadar herkesi tedirgin ediyor. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in önceki gün 0-0 biten karşılaşmanın ardından teknik direktör Mustafa Denizli'yi telefonla arayarak, sitemde bulunduğu öğrenildi. Demirören'in tecrübeli çalıştırıcıya, 'Ne oluyoruz hocam? Gaziantep karşısında diğer maçlara göre daha iyi oynadık. Ama yine golü bulamadık. Ligin başında zirveden bu kadar uzak düşmek hiç iyi değil' dediği belirtildi. Denizli'nin ise 'Sayın başkan hiç merak etmeyin. Geçen sezon da geriden gelip şampiyon olmayı başardık. Daha ligin başındayız. Aradaki puan farkını kapatırız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Daha şampiyonu ilan etmek için çok erken, Beşiktaş mutlaka yarışın içinde olacaktır ve en az diğer takımlar kadar şansı vardır' karşılığını verdiği ifade deldi.

    Gol yok beraberlik çok
    Siyah-beyazlılar, yeni sezonda şimdiye dek oynadığı 3'ü özel, 5'i resmi olmak üzere toplam 8 maçta, rakip fileleri sadece 5 kez havalandırabildi. Siyah beyazlı ekibin gollerini Tello (2), Nobre, Fink ve Holosko kaydetti. Süper Kupa'da Fener'e kaybeden, Ligde 3 beraberlik 1 beraberlik alan Kara Kartal, İspanya'da düzenlenen Barış Kupası'ndaki 3 karşılaşmadan ve İnönü Stadı'nda Catania ile oynanan özel maçtan ise eşitlikle ayrıldı. Öte yandan, gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan Beşiktaş, buna karşın kalesini de başarılı bir şekilde koruyor. Siya beyazlılar, bu sezonki resmi ve özel 8 maçta ağlarında sadece 5 gol gördü.
     
  3. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Üzülmez, 'İnönü'ye ne havalarla gelenler oldu ve nasıl döndüler, bunun örnekleri çok. Rooney'e Türk misafirperverliğini göstereceğiz. Ancak misafir umduğunu değil bulduğunu yer' dedi.

    Akşam Gazetesin'den Ömür Güvenç'in haberine göre, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda 15 Eylül tarihinde Manchester United'le İnönü Stadı'nda oynayacağı karşılaşma öncesi Wayne Roneey'in sözleri nedeniyle ortalık fena karıştı. İngiliz golcünün internete yazdığı 'Elma soslu, kızartılmış patatesle doldurulmuş 'Turkey'e (hindiye) bayılırım' ifadelerine Beşiktaş'ın emektar kaptanı İbrahim Üzülmez'den tokat gibi cevap geldi. Profesyonel bir futbolcunun bu tür konuşmalarda bulunmasının son derece yanlış olduğunu belirterek, 'En azından tanımasa da karşısındaki meslektaşına ayıp. Futbol çok değişken bir oyundur ve kimin ne sonuç alacağı hiçbir zaman belli olmaz. Kendilerini bizden üstün görmeleri, ayrıca bir avantaj. İnönü'ye ne havalarla gelenler oldu ve nasıl döndüler, bunun örnekleri çok. İlk maç İstanbul'da, yani Manchester United misafirimiz olacak. Türk misafirperverliğini görecekler. Meslektaşıma son olarak şu mesajı ileteyim; misafir umduğunu değil bulduğunu yer' dedi.

    SOĞUK BİR İNGİLİZ ESPRİSİ

    BeŞİktaŞ Asbaşkanı Levent Erdoğan ise Rooney'in sözlerini 'Soğuk bir İngiliz esprisi olarak kabul ediyorum' şeklinde değerlendirdi. Erdoğan, 'Ardında çok ciddi bir şey aranmaması gerekir. Hakaret olarak algılanmamalı. Mesela bize bir Mısır takımı çıkmış olsaydı, mısırla ilgili espriler üretebilirdik. Bu demecin Beşiktaşlı futbolcuları motive etmesi konusuna gelince; Beşiktaşlı futbolcular zaten davasına inanmıştır. Gerek Manchester, gerekse gruptaki diğer maçlarla ilgili hedeflerimiz belli. Oyuncularımız, sahaya davalarına inanmış bir şekilde çıkacaklar ve kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. Motivasyon için Rooney'in demecine ihtiyaç yok' şeklinde konuştu.

    Çok cahil kalmış
    Çarşı Grubu'nun liderlerinden Alen Markaryan, Rooney'in bu açıklamasıyla kendisine sempatiyle bakan Türk taraftarının antipatisini kazandığını dile getirdi. Klasikleşen hindi esprisinin günümüzden 30 yıl öncesine ait olduğunu dile getiren Markaryan, 'Bu da Rooney'in kendisini geliştiremediğini ve cahil kaldığını gösteriyor. Günümüzde üretken insanlar futbola bir şeyler katabilmeli. Rooney doğal olarak Beşiktaş taraftarından o karşılaşmada negatif bir tepki alacaktır. Bu haraket sadece Beşiktaş taraftarına değil, tüm Türk futbolseverlere yapılmıştır, dolasıyla taraftardan da nasibini alacaktır. Biz yine futbola gönül verenleri sağduyulu olmaya davet ediyoruz' şeklinde konuştu. Öte yandan Rooney'in tartışma yaratan sözleri, internet ortamında da büyük tepki gördü.
     
  4. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’ın grubunda bulunan takımlardan biri olan Manchester United, Premier Lig mücadelesinde Arsenal’i ağırladı.

    Old Trafford Stadyumu’ndaki karşılaşma, United’ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

    Karşılaşmaya daha iyi başlayan takım Arsenal oldu. Özellikle Arshavin ile üst üste pozisyonlar bulan konuk ekibin golü de yine Rus oyuncudan geldi.

    40. dakikada yaklaşık 30 metreden yaptığı muhteşem vuruşla takımını 0-1 öne geçiren Arshavin, ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu.

    İkinci yarıda dengeleri değiştirmek için sahaya çıkan “Kırmızı şeytanlar” 59. dakikada kaleci Almunia’nın kendisine yaptığı penaltıyı gole çeviren Rooney ile 1-1 beraberliği yakaladı. Bu golden sonra ataklarını yoğunlaştıran United, Arsenal savunmasına hata yaptırtmayı başardı. 64’te, Giggs'in kullandığı serbest vuruşta, Diaby kendi kalesine gönderdiği topla ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi.

    Arsenal ve Manchester United, karşılaşmanın son anlarında üst üste pozisyonlardan yararlanamayınca, sahadan 3 puanla ayrılan taraf Manchester oldu. United, bu sonuç sonrası 9 puanla 3. sırada yer alırken Arsenal 6 puanla 5. sırada kaldı.

    Öte yandan uzatma dakikalarında Van Persie’nin attığı gol, ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Bu anlarda Arsenal menajeri Arsene Wenger, aşırı tepkisinden dolayı maçın hakemi tarafından tribüne gönderildi.
     
  5. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Sarı-lacivertli kulüp, kendi rekorunu geliştirdi.

    Türk spor kamuoyu, son günlerde Beşiktaş'ın Rodrigo Tabata'yı 8 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmasını konuşuyor. İsmail Köybaşı'yı 5.5 milyon euroya transfer eden Kartal'ın, G.Antep'te parlayan bir diğer isim Sambacı için de serveti gözden çıkarması tepkilere neden oldu. Ancak transfer döneminde en çok para harcayan kulüp yine ezeli rakip Fenerbahçe oldu.

    HTSPOR'un haberine göre Fenerbahçe Yönetimi, kulüp tarihinin en yüksek transfer harcamasına bu sezon ulaştı. Mehmet Topuz 9, Cristian 7, Andre Santos 5, Özer Hurmacı 4.2 ve Bilica 2.5 milyon euroya kendilerini Fenerli yapan sözleşmelere imza attı. 1998-199'da 20.5 milyon euro, 2000-2001'de 21 milyon euro ve 2006-2007'de 25 milyon euro bonservis bedeli ödeyen sarı-lacivertliler, 21 son 2 ayda ise 27.7 milyon euroluk transfer gerçekleştirerek, kendi rekorunu geliştirmiş oldu. Sadece Güiza için 14 milyon euro ödenen geçen sezonun bonservis maliyeti bile 21 milyon euroyu geçmemişti.

    Mustafa Sarp, Leo Franco ve Gökhan Zan'ı bonservis bedelsiz transfer eden Galatasaray, Abdul Kader Keita ve Elano Blumer için toplam 15 milyon euro ödeyecek. Sarı-kırmızılı kulübün kasasından 2008-2009'da 12, 2007-2008'de 13 ve 2002-2003'de 12.5 milyon euro çıkmıştı.

    Tabata ve İsmail Köybaşı transferleri için Gaziantepspor'a ödediği paralar tartışma konusu olan Beşiktaş, son yılların aksine bu sezon pahalı transferlere imza attı. Siyah-beyazlı kulübün bu yaz bonservislere ödediği rakam 23.5 milyon euroyu buldu. Kara Kartal'ın daha önce bir sezon boyunca yaptığı en yüksek transfer harcaması ise 16 milyon euroydu.
     
  6. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka, Belçika'da katıldığı Schweppes European Trophy Turnuvası'nda yarı final maçında, Belçika'nın Base Oestende takımını 84-80 mağlup ederek finale yükseldi.

    Belçika'nın Namur kentinde gerçekleştirilen turnuvada, rakibi karşısında birinci periyodu 24-20 geride geçen siyah-beyazlı takım, ilk yarıyı da 42-32 geride kapadı.

    Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş Cola Turka, oyunda dengeyi kurdu. Fletcher ve Cevher ile etkili olan siyah-beyazlı ekip, 3. periyot sonunda 62-62 beraberliği sağladı. Son periyotta rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Siyah-beyazlı takım, Haluk'un skorer oyunuyla karşılaşmayı 84-80 kazanarak adını finale yazdırdı.

    Beşiktaş Cola Turka'da Chatman 16, Brad Newley 8, Haluk 18, Cevher 23, Kevin Fletcher 10, Lonny Baxter 4, Ömer 3 ve Kerem de 2 sayı kaydetti.

    Siyah-beyazlı ekip, finalde ise Fransa'nın Gravelines takımıyla karşı karşıya gelecek.

    Karşılaşmanın ardından açıklama yapan antrenör Burak Bıyıktay, ''Bizim için önemli bir hazırlık turnuvası. Eksiklerimizi detaylandırıyoruz. İki tane ev sahibi takımı yenerek finale çıktık. Yurt dışında maç kazanmak güzel. Fransız Gravelines ile turnuvayı kazanmak için oynayacağız'' dedi.
     
  7. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile 12 Eylül Cumartesi günü derbi maçına çıkacak Beşiktaş, günü izinli olarak geçirdi.

    Dün ümit milli takımıyla bir hazırlık maçı yapan siyah-beyazlı takım oyuncularına, teknik direktör Mustafa Denizli 1 gün izin verdi.

    Beşiktaş, Galatasaray maçı hazırlıklarını yarın sabah gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.
     
  8. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaş'ın Tabata'dan daha ucuz olan Meksikalı Dos Santos'u almamasının perde arkası...

    GAZETE HABERTURK'ün haberine göre, Beşiktaş'ta Tabata-Dos Santos trafiğindeki gariplikler her gün yeni bir boyut kazanıyor. Beşiktaş cephesi suskunluğunu koruyor ama araştırdıkça da yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

    Beşiktaşlı bir yöneticinin Meksikalı yıldız Dos Santos'un transferini 5 milyon euro bonservis üceriti, 1.6 milyon euro ad futbolcuya ödenecek yıllık para karşılığında bitirdiğini ancak Yıldırım Demirören'in bu transferin önüne set çekip Tabata'yı aldığını gördük. Bu yönetici, 5 milyon euroya da değil, 4.5 milyon euro bonservis ücreti karşılığı bu transferi sonlandırıyor. Konuyu başkana aktartıyor. Bakşanın ilk yanıtı "Bu işi bırak. Hoca da zaten transfer istemiyor" oluyor. Yönetici biraz diretiyor ama nafile.Demirören, ilginç olduğu kadardüşündürücü cevabıyla olaya noktayı koyuyor:

    "Onu istemiyorum. Ben Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl'a söz verdim." Kısa süre sonrada Tabata, çok yüksek rakamlara Beşiktaş'a geliyor.

    Yani Beşiktaş Başkanı göz göre göre, kulübün kasasından çok daha fazla paranın çıkacağını bile bile Santos'u elinin tersiyle itiyor. Başkan ile yönetici arasındaki konu orada kapanıyor belki amayankıları yöneticiler arasında da Beşiktaş kulislerinde de sürüyor.

    Deniliyor ki:" Başkanın başı 3-4 sene sonra bu işlerden çok ağrır.". Demek istiyorlar ki: " Başkan bu kongreyi de kazanır, gelecek dönemden sonra başkanlığını bırakmasının ardından geriye dönük hesaplar incelendiğinde cevabını zor verir." Başkan bu kongreyi kazanır mı kazanamaz mı bilinmaz ama özelikle bu transfer sezonu birçok soru işaretini geride bırakarak tamamlandı.
     
  9. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Üzülmez ise Ümit Milli Takım ile yaptıkları mücadelenin eksiklerini görmek açısından çok iyi olduğunu ifade ederek, önlerindeki zorlu Galatasaray ve Manchester United maçlarına hazır olduklarını kaydetti.

    İbrahim, Galatasaray ve Manchester United ile çok zorlu iki maç yapacaklarını ifade ederek, ''Bu tip maçlara futbolcular olarak çok özel motivasyon sağlıyoruz. Genel olarak baktığımızda iki maça da hazırız'' dedi.

    Tabata'nın transferiyle ilgili medyada yer alan haberlerin takıma yansımasıyla ilgili bir soru üzerine de İbrahim Üzülmez, ''Tabata'nın maddi konuları bizi fazla ilgilendirmez. Bizim için sahada iyi performans göstermesi önemli. Kaliteli bir oyuncu, bugün de iyi oynadığını düşünüyorum. İlerleyen dönemde takıma büyük güç katacaktır'' diye konuştu.

    İbrahim, Turkcell Süper Lig'e yaptıkları başlangıçla ilgili olarak ise şunları söyledi:

    ''Galatasaray ve Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkı 6. Doğal olarak eleştiriler olacaktır. Herkesin kabul etmesi lazım. Ancak daha ligin 4. haftasındayız. Geçen yıl da puan farkları vardı, fakat toparlandık. Bu yıl da aynı şekilde olacak. Çünkü bu grup iyi bir grup, bu grup zoru başaracaktır.''
     
  10. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    FUTBOL: HAZIRLIK MAÇI

    -BEŞİKTAŞ: 3 - ÜMİT MİLLİ TAKIM: 4

    Beşiktaş, Ümit Milli Futbol Takımı ile yaptığı hazırlık maçını 4-3 kaybetti.


    - MAÇTAN DAKİKALAR -


    15. dakikada Deniz'in çabasıyla ceza alanına getirdiği topla sol çapraza inen Yiğit, kaleci Hakan'ın da öne çıkmasını fırsat bilerek yerden bir vuruşla topu filelere göndererek Ümit Milli Futbol Takımı'nı 1-0 öne geçirdi.

    24. dakikada ceza yayı önünde Ekrem'in indirdiği topa sert vuran Tabata, meşin yuvarlağı şık bir golle filelere göndererek maçta 1-1'lik eşitliği sağladı.

    55. dakikada Serdar Kesimal'in soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Abdullah'ın kafa vuruşuyla top yan direğe çarparak filelere gitti 2-1.

    58. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Zeki savunmanın arasında yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek, Ümit Milli Futbol Takımı'nı 3-1 öne geçirdi.

    83. dakikada Ömer ceza alanına atılan yüksek topta öne çıkan kaleci Cenk'in üzerinden aşırdığı topu filelere göndererek Beşiktaş'ın 2. golüne imzasını attı: 3-2

    85. dakikada ceza alanının solunda hareketlenen Tunay, çaprazdan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi ve Ümit Milli Takımı maçta 4-2 öne geçti.

    90 1. dakikada Ömer'in sağdan kullandığı korner atışıyla ceza alanında oluşan pozisyonda kaleye sert vuran Onur, Beşiktaş'ın 3. golünü attı: 4-3


    -TABATA İLK KEZ FORMA GİYDİ-


    Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Ümit Milli Takım karşısında, milli takımlarda bulunan ve sakatlığı olan futbolcuların yokluğunda eldeki bütün oyunculardan oluşturduğu ilk 11'i sahaya sürdü.

    Siyah-beyazlı ekibin Gaziantepspor'dan transfer ettiği Tabata, hazırlık mücadelesinde yeni takımıyla ilk maçına çıktı. 60 dakika sahada kalan Tabata ilk yarıda siyah-beyazlı ekibin en ilerideki adamı oldu. Brezilyalı futbolcu, birkaç pozisyonda rakip ceza alanı önü ve içinde etkili pasları verip, takımı adına bir de gol kaydetti.

    Siyah-beyazlı ekip sahaya 16 futbolcudan oluşan kadroyla çıkarken, yedek kulübesinde A2 takımı oyuncuları da yer aldı. Denizli, ikinci yarıda bu oyunculara şans tanıdı.

    Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Hami Mandıralı da, 2011 UEFA Avrupa Ümitler Şampiyonası grup eleme maçında 9 Eylül Çarşamba günü deplasmanda Gürcistan ile karşılaşacak takımının, Beşiktaş maçı öncesi son durumunu gördü.

    Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan Rıdvan Şimşek ve Necip Uysal, hazırlık maçında kendi takımları Beşiktaş'a karşı forma giydi.


    -TARAFTARA ÜCRETSİZ MAÇ-


    Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarının Ümit Milli Futbol takımıyla yaptığı hazırlık mücadelesini ücretsiz izledi.

    Maraton tribününe seyirci alınırken, protokol tribününün bulunduğu bölüme misafirlerin dışında kimse oturmadı.

    Ligin 5. haftasında Galatasaray ile yapacakları derbi maçın havasına erken giren taraftarlar, derbiye yönelik tezahüratlar yaptılar. ''Cimbom'u yenmeden İnönü'ye gelmeyin'' şeklinde tempo tutan taraftarlar, ezeli rakipleri sarı-kırmızılılara göndermelerde bulunan tezahüratlar da yaptılar.

    Taraftarlar maraton tribününün büyük bir bölümünü doldurdu.

    Karşılaşmanın 25. dakikasında hakem Onur Karabaş, su molası verdi.


    - YILDIZ TABLOSU -


    Stat: BJK İnönü

    Hakemler: Onur Karabaş xx, Şaban Kambur xx, Hüseyin Sarsar xx

    Beşiktaş: Hakan xx (Dk. 46 Korcan x), Erhan x, İbrahim Toraman x (Dk. 46 Oğuz x), Ferrari xx, İbrahim Üzülmez xx, Erkan x (Dk. 72 Onur x), Ernst xx (Dk. 60 Ömer x), Fink x, Ekrem xx, Uğur xx, Tabata xx (Dk. 60 Can x)

    Ümit Milli Futbol Takım: Volkan xx (Dk. 46 Cenk xx), Rıdvan xx (Dk. 46 Serkan xx), Serdar Aziz xx, Aykut xx, Güray xx (Dk. 46 Abdullah x), Yiğit xx (Dk. 46 Serdar Kesimal xx), Necip x (Dk. 46 Zeki xx), Ergün x (Dk. 46 Tunay xx), Gökhan xx (Dk. 66 Aydın x), Tevfik x, Deniz xx

    Goller: Dk. 15 Yiğit, Dk. 55 Abdullah, Dk. 58 Zeki, Dk. 85 Tunay (Ümit Milli Futbol Takımı), Dk. 24 Tabata, Dk. 83 Ömer, Dk. 90 1 Onur (Beşiktaş)

    Sarı Kart: Dk. 24 Necip (Ümit Milli Futbol Takımı)
     
  11. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaşlı bir yönetici Meksikalı Dos Santos’un işini 5 milyon euro bonservis ve yıllık 1 milyon 600 bin euroya bitirdi. Ama “Hoca transfer istemiyor. Bu işi bırak” diyen başkan Yıldırım Demirören, Tabata’yı aldı.

    GAZETE HABERTÜRK'ün haberine göre Beşiktaş’ta Tabata transferindeki gariplikler henüz aydınlanmazken, bu kez de başka bir iddia gündeme geldi.

    Söz konusu iddia, Tabata’dan önce ismi yine Beşiktaş için konuşulan, yöneticilerin transferini bitirme noktasına kadar getirdikleri Dos Santos ile ilgili. Giovani Dos Santos 20 yaşında, Brezilya asıllı Meksika Milli Takımı oyuncusu. Barcelona altyapısından yetişti, geçen yıl 10 milyon euro karşılığında Tottenham’a transfer oldu. Buradan Ipswich Town’a kiralandı, 8 maçta 4 gol attı. Yıldızı 18 yaşında Barcelona’da parlayan, altyapıdan Rijkaard’ın çıkardığı, bu dönemde geleceğin Ronaldinho’su olarak gösterilen Santos, orta saha çizgisinin önünde her mevkide oynayabiliyor. Yüksek hızı ve top tekniğiyle her iki kanatta da görev yapabiliyor. Gerektiğinde ofansif orta saha hatta santrfor olarak da oynuyor. Yani Beşiktaş’ın 10.5 numara arayışındaki tam isabet. Beşiktaş aradığını buluyor, görüşmeleri de başlatıyor. Önce kulübü ile masaya oturuluyor. Tottenham kapıyı 7 milyon eurodan açıyor. Beşiktaş rakamı 5 milyona çekmeyi başarıyor. İngiliz kulübüyle anlaşma sağlandıktan sonra futbolcuyla pazarlıklar başlıyor. Dos Santos’un istediği rakam yıllık 2 milyon euro. Görüşmeler sonunda bu rakamda 1 milyon 600 bin euroya indiriliyor. Artık her şey tamam. Dos Santos Beşiktaş’a geldi gelecek. Transferi üstlenen yönetici görevini başarıyla tamamlamış, başkan Yıldırım Demirören’e müjdeyi veriyor. “Kulüp de futbolcu da tamam. İstanbul’a gelmek için bizden haber bekliyor.”

    İşte ne olduysa o anda oluyor, her şey bir anda tersine dönüyor. Başarılı yönetici başkanın cevabıyla neye uğradığını şaşırıyor: “Bu işi bırak. Hoca da zaten transfer istemiyor.” Son söz tabii ki başkanın. Bu görüşmenin ardından Dos Santos dosyası bir daha açılmamak üzere kapanıyor. O dosya kapanıyor ama Demirören 10.5 numara transferini kapatmıyor. Tabata olayı yeniden ısıtılıyor, kamuoyunun gündemine oturtuluyor, kısa bir süre sonra da Dos Santos’un yerine bir anda Tabata alınıyor.

    Dün de belirtmiştik “Transferdeki gariplikler hep Beşiktaş’ta yaşanıyor, her transferde soru işaretleri oluşuyor” diye. Özellikle Tabata transferi herkesin kafasını kurcalayan sorularla dolu. Beşiktaş Başkanı’nın bunlara net yanıtlar vermesi gerekiyor ama kendisinden çıt çıkmıyor. Tabata transferindeki bilinmezlerle ilgili olarak dün birtakım soruları gündeme getirdik. Şimdi de Dos Santos hakkındaki sorularımızı soralım.
    Bakalım bunlara cevap alabilecekmiyiz?
    Tabata 29, Santos 20 yaşında. Tabata 8, Santos 5 milyon euro.
    Tabata değil ama Santos ülkesinin milli takımoyuncusu.

    Öyleyse hangi mantıkla Tabata’yı tercih ettiniz? Dos Santos’tan son anda vazgeçmenizin gerçek sebebi nedir? “Denizli Santos’u istemedi” diyecekseniz, transfer görüşmelerini neden sürdürdünüz?

    -TARAFTAR NE DİYOR?-

    Tabata transferiyle ilgili olarak dün Gaziantepspor ve Beşiktaş’a merak edilen konularla ilgili sorular yöneltmiş ve cevap beklemiştik. Kimseden ses seda çıkmadı ama sesi çıkan bir kesim vardı. O da Beşiktaş taraftarıydı. İşte yorumlar:

    -Çok amatörce bir yönetim sergiliyor Beşiktaş. Bir Topuz transferi yapmak istedi ortalık ayağa kalktı, bir Tabata aldı yine bir sürü entrika. Diğer takımlar dünya yıldızlarını getiriyor sessiz sedasız, sizin uğraştığınız şeylere bakın...

    -Bunun sonuna kadar gidilmeli. “Ben yaptım oldu” ile bu işler olmaz. Babalarının çiftliği mi oralar?

    -Anlamadığım şey; Bobo gibi kendisini ispatlamış, Brezilya Milli Takımı’na çağrılmış bir kişiyi 5 milyon euroya göndermek için her şeyi yapıyorlar, onun yarısı kadar yetenekli bir adama 8 milyon euro veriyorlar.
     
  12. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Habertürk Gazetesi'nin haberine göre Beşiktaş'ın başarılı defans oyuncusu Sivok, yeni sezon için şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

    -‘RIJKAARD İNANILMAZ BİR HOCA’-

    Beşiktaş’ın başarılı defans oyuncusu Tomas Sivok, Çek basınına içini döktü. Galatasaray’ın şampiyonlukta en büyük aday olduğunu ifade eden Sivok, “Galatasaray, transferleri ve bu sezon gösterdiği performansla şampiyonluğa en yakın aday olarak görünüyor. Türk Milli Takımı’nın savunma hattı onlarda ve Rijkaard gibi inanılmaz bir hocaları var” dedi. Siyah-Beyazlı oyuncu, kendi takımıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

    -‘BÜYÜK PARALARA BÜYÜK YILDIZLAR’-

    Taraftarlar yine bizim şampiyonluk için oynamamızı bekliyor. Büyük paralar karşılığında Nihat ve Tabata gibi futbolcular aldık. Geçtiğimiz sezona göre daha iyi bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Tabata transferi çabuk gerçekleşti ve henüz kendisiyle çalışma fırsatı bulamadık. Ama kaliteli bir futbolcu. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağım için de çok heyecanlıyım. Eskiden sadece TV’den izlerdim, şimdi bu turnuvada oynayacağım.

    Boğaz’da yemeğine iddia
    Bugün 2010 Dünya Kupası 3. Grup’ta oynanacak olan Slovakya - Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Sivok ve Holosko İstanbul’da yemeğine iddiaya girdi. Sivok “Filip iddiaya girmek istemedi çünkü şanslarının çok az olduğunu biliyor. Bedava yemek için sabırsızlanıyorum” derken, Holosko da “Aslında bu yemeği ben sabırsızlıkla bekliyorum çünkü biz kazanacağız” diye konuştu.
     
  13. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaş Futbol A ve A2 takım karması ile Gürcistan mücadelesine hazırlanan Ümit Milli Takımı, bugün BJK İnönü Stadı'nda hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

    Karşılaşmada, siyah beyazlıların yeni transferi Tabata'nın da forma giymesi bekleniyor.

    Saat 17.00'de başlayacak olan mücadeleyi taraftarlar ücretsiz izleyebilecek.
     
  14. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Sabah'ta yer alan habere göre, Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda mücadele edecek olan ve grubundaki ilk maçta 15 Eylül tarihinde Manchester United ile karşılaşacak Beşiktaş, UEFA'ya kadrosunu bildirdi.

    A takımdaki 27 oyuncunun adının bulunduğu listede sözleşmesi 2010 Ocak ayına kadar askıya alınan Delgado yer almadı. Bir ara kadro dışı bırakılan ancak yeniden takıma katılan Batuhan Karadeniz ile Necip Uysal da B listesine dahil edildi.
     
  15. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Beşiktaş'ta yeni sezonla birlikte yeniden dümene geçen kaptan İbrahim Üzülmez, kaybedilen puanların kimseyi endişelendirmemesi gerektiğini söyledi. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyon olacaklarını belirten Üzülmez, "Ligin başındayız. Bu köprünün altından çok sular akar. Taraftarımız korkmasın, yeniden ayağa kalkacağız" dedi. Eleştirilerin ölçüsünün kaçtığını ifade eden siyah-beyazlı oyuncu, "Eleştiriye açığız ancak her şey ölçüsünde olmalı. Söylenildiği kadar kötü değiliz. Bunu gelecek haftalarda göstereceğiz" diye konuştu.

    TARAFTARI BİRAZ ÜZDÜK
    Son olarak taraftara da seslenen Üzülmez, "Onları biraz üzdüğümüz doğru ancak bize destek vermeye devam etsinler. Tribünleri yine mutlu edeceğiz" dedi.
     
  16. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaş, Galatasaray ile 12 Eylül Cumartesi günü yapacağı sezonun ilk lig derbisinin hazırlıklarını sürdürüyor.

    Siyah-beyazlılar, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri`nde basına kapalı olarak çalıştı.

    Milli takımlarda bulunan Nihat, İsmail, İbrahim Kaş, Holosko, Sivok, Tello, Necip Uysal ve Rıdvan Şimşek idmana katılmazken, Delgado özel programı dahilinde çalıştı. Sakatlığı bulunan Yusuf, İbrahim Toraman, Rüştü, Batuhan, Bobo ve Nobre`nin ise takımdan ayrı koşu yapıp, salonda çalıştığı bildirildi.

    İdmanda ısınma koşularının ardından 5`e 2 pas ve tek pas çalışması yapan siyah-beyazlıların, şut çalışması ve yarım sahada çift devreli taktik maçla antrenmanı tamamladığı açıklandı.

    Beşiktaş, derbi hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.
     
  17. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Galatasaray, Beşiktaş ile 12 Eylül Cumartesi günü yapacağı sezonun ilk lig derbisinin hazırlıklarını sürdürüyor.

    Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda basına ve taraftara kapalı olarak taktik ağırlıklı antrenman yaptı.

    Dünkü antrenmandan sonra sağ ayak sırtında ezilme ve ödem şikayetiyle ağrısı olan Emre Güngör'ün dinlendirildiği, sağlık merkezinde yapılan tedavilerinin ardından Ayhan, Gökhan Zan ve Aydın'ın salonda çalıştırıldığı, Linderoth'un ise sahada takımdan ayrı olarak çalıştığı açıklandı.

    Galatasaray, derbi hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.
     
  18. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında 12 Eylül Cumartesi günü yapılacak sezonun ilk lig derbisini hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

    Bülent Yıldırım'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Alper Ulusoy yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Süleyman Abay

    HAFTANIN DİĞER KARŞILAŞMALARINDA GÖREV YAPACAK HAKEMLERSE ŞÖYLE:

    12 EYLÜL CUMARTESİ:

    KAYSERİSPOR - ANKARASPOR

    (O) ABDULLAH YILMAZ
    (Y) İSMAİL KÖSE
    (Y) İSMAİL ŞENCAN
    (D) TANER GİZLENCİ

    DENİZLİSPOR - DİYARBAKIRSPOR

    (O) HÜSEYİN GÖÇEK
    (Y) TARIK ONGUN
    (Y) ERDEM BAYIK
    (D) ZAFER DEMİR

    MANİSASPOR - SİVASSPOR

    (O) FIRAT AYDINUS
    (Y) SERKAN OK
    (Y) KEMAL YILMAZ
    (D) SERKAN ÇINAR

    13 EYLÜL PAZAR:

    BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR - TRABZONSPOR

    (O) BÜNYAMİN GEZER
    (Y) ASIM YUSUF ÖZ
    (Y) MUSTAFA SÖNMEZ
    (D) MUSTAFA İLKER COŞKUN

    BURSASPOR - FENERBAHÇE

    (O) DENİZ ÇOBAN
    (Y) BAKİ TUNCAY AKKIN
    (Y) VOLKAN NARİNÇ
    (D) MÜRVET SEZER

    GAZİANTEPSPOR - KASIMPAŞA

    (O) AYTEKİN DURMAZ
    (Y) SELÇUK KAYA
    (Y) NİHAT MIZRAK
    (D) ERBAY ALDEMİR

    GENÇLERBİRLİĞİ - ESKİŞEHİRSPOR

    (O) MUSTAFA KAMİL ABİTOĞLU
    (Y) ALİ SAYGIN ÖGEL
    (Y) HAKAN YEMİŞKEN
    (D) HÜSEYİN SABANCI

    ANTALYASPOR - ANKARAGÜCÜ

    (O) CÜNEYT ÇAKIR
    (Y) BÜLENT GÖKÇÜ
    (Y) SÜLEYMAN ÖZAY
    (D) ÇAĞATAY ŞAHAN
     
  19. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenecek ''Rixos Antalya International Basketball Cup''ta mücadele edecek.

    Üçer takımlı iki grupta 6 takımın mücadele edeceği turnuvada siyah-beyazlılar (B) Grubu'nda Kepez Belediyesi ve Alman ekibi Deutsche Bank Skyliners ile mücadele edecek.

    15 Eylül'de başlayacak turnuvanın grup maçları 17 Eylül'de sona erecek. 18 Eylül'de ise gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar finalde kupayı kazanmak için karşılaşacak.

    (A) Grubu'nda ise Antalya Büyükşehir Belediyesi, Almanya'nın Bremerhaven ve EnBW Ludwigsburg takımları bulunuyor.

    Turnuvanın bütün maçları Antalya Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak.
     
  20. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    Beşiktaş Kulübü Basketbol Spor Okulları'na bir yenisi daha ekleniyor.

    BJK Levent Basketbol Okulu, Mustafa Arış'ın sorumluluğunda 3 Ekim Cumartesi günü eğitimlere başlayacak.

    Spor okulu için kayıtlar devam ederken, eğitimlerin cumartesi ve pazar günleri 09.00-14.00 saatleri arasında verileceği bildirildi.
     

Sayfayı Paylaş