Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneğinden 5 üyenin, genel kurul toplantısında alınan yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ibrasına ilişkin kararların iptali istemiyle açtığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen ve tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneğinin avukatı Hüseyin Uğur Kılıç, dava dilekçesine karşı hazırlanan bir dilekçeyi ve bazı belgeleri mahkemeye sundu. Duruşmada söz alan davacı avukatı Murat Ersöz de inşaat şirketiyle yapılan sözleşmenin ibrazını istedi. Davalı avukatı Kılıç, bu talep üzerine sözleşmenin ticari sır niteliğinde bulunmasından dolayı müvekkilinin 12 milyon dolarla sınırlı olmayan yük altına gireceğine işaret ederek, bu nedenle sözleşmenin kamuoyuna açıklanmasını istemedikleri söyledi. Bu sebeple sözleşmeyi sunamayacaklarını belirten Kılıç, bilirkişi tayin edilmesi durumunda gerekli inceleme için sözleşmeyi sunacaklarını ifade etti. Bunun üzerine hakim, davalı avukatı Kılıç'a, inşaat şirketiyle yapılan sözleşmenin 10 gün içinde mahkemeye sunulması, sunulmaması durumunda da ''ellerindeki belgeyi mahkemeye sunmayarak adil yargılama sürecini geciktirme'' nedeniyle haklarında yasal işlem yapılması için cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı yönünde ihtarda bulundu. Bu ihtarı tutanağa da yazdıran hakim, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Beşiktaş Belediye Başkanlığına ayrı ayrı yazı yazılarak, davayla ilgisi bulunan tesis konusundaki imar-ruhsat işlemlerine ilişkin belgelerin ve inşaata kaç kata kadar izin verileceği konusunun sorulmasına hükmetti. Duruşma, bu işlemlerin tamamlanması için ertelendi. -DAVA DİLEKÇESİ- Davacılar Cengiz Sarıkaya, Altan Altın, Teoman Akyıldız, Atilla Odabaşı ve Sezgin Taşkın Mınık adına avukat Murat Ersöz tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, davacıların Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneğinin üyeleri oldukları belirtiliyor. Derneğin, 28 Şubat 2008'de toplanan genel kurulunda yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ibra edildiği belirtilen dilekçede, ibra kararlarına davacıların muhalif kaldıkları kaydediliyor. Dernek yönetim kurulunun, ''gelir ve gider hesaplamalarına ilişkin işlemleri yaparken birtakım konuları Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği genel kuruluna sunduğu bilançoda hiç belirtmediği'' öne sürülen dilekçede, ''bazı hususlarla ilgili de gerçeklerle tam örtüşmeyen bilgiler verildiği'' savunuluyor. Dilekçede, bu nedenle genel kurul üyelerinin Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneğinin gerçek durumunu öğrenmelerinin önüne geçildiği ve ibra kararlarının alınmasının sağlandığı iddia edilerek, ibra kararlarının iptaline karar verilmesi isteniyor. -CEVAP DİLEKÇESİ- Davalı Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği adına avukat Hüseyin Uğur Kılıç tarafından düzenlenen cevap dilekçesinde ise dava şartlarının oluşmadığı ve davanın kanunda belirtilen iptal sebeplerine dayanmadığı savunularak, red yönünde karar verilmesi isteniyor. Davacıların usulüne uygun şekilde ''muhalefet şerhi'' koymadıkları, açılan davanın hukuki dayanaktan yoksun olduğu ve bilançonun gerçeği yansıtmadığına ilişkin beyanların doğru olmadığı belirtilen dilekçede, dernek hesaplarının denetleme kurulu haricindeki bir denetim firması tarafından da denetlendiği anlatılıyor. Dilekçede, dernek kayıtlarının gerçeği yansıttığı, mahkemenin talep etmesi halinde bağımsız denetim firmasınca düzenlenen raporun da sunulabileceği belirtilerek, ''Dolayısıyla davacıların, bilançonun gerçeği yansıtmadığına ilişkin mücerret ve hiçbir mesnedi bulunmayan iddialarının reddini talep ediyoruz'' deniliyor.
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş teknik direktörlüğünden istifasını, ''Sağlam Beşiktaş'a veda etti'' başlıklı haberle duyurdu. UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, Sağlam'ın, Beşiktaş'ın geçen hafta UEFA Kupası'ndan elenmesi nedeniyle istifa ettiği ifade edildi. ''Perşembe günü deplasmanda ****list Kharkiv'e 4-1 yenilgiyle biten karşılaşma, İstanbul kulübünün Avrupa umudunu bitirdi, 38 yaşındaki Sağlam da takımının Hacettepe'yi 2-1 yenip, Turkcell Süper Lig'de 3. sıraya yükselmesine karşın, gitmeyi tercih etti'' denilen haberde, Sağlam'ın futbol kariyerine değinildi. Haberde, Sağlam'ın, kulübün Avrupa'da ve Turkcell Süper Lig'de yaşadığı başarı ve başarısızlıklara ilişkin basın toplantısında yaptığı değerlendirmeler de yer aldı.
Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasını, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den İMKB'ye gönderilen yazıda, ''Futbol A takımımızın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 07.10.2008 tarihi itibariyle istifa ederek görevinden ayrılmıştır'' denildi.
Beşiktaş'ta, 1 Haziran 2007'de göreve başlayan ve bugün istifasını açıklayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı futbol takımının başında toplam 61 resmi maça çıktı. Siyah-beyazlılar, Ertuğrul Sağlam döneminde oynadığı 61 resmi maçın 38'ini kazanırken, 15 yenilgi, 8 de beraberlik aldı. Beşiktaş, Sağlam ile rakip fileleri toplam 101 kez havalandırırken, kalesinde 66 gol gördü. ''Kara Kartallar'', Ertuğrul Sağlam'ın görev başında bulunduğu sürede herhangi bir kupa kazanmayı da başaramadı. -LİGDEKİ PERFORMANSI- Ertuğrul Sağlam döneminde Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de toplam 40 maç oynadı. Siyah-beyazlılar, bu 40 maçta 27 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyet elde edip 69 gol attı, kalesinde ise 36 gol gördü. Geçen sezon 34 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgiyle 73 puan toplayan siyah-beyazlılar ligi averajla 3. sırada tamamladı. Beşiktaş, bu sezon ise Sağlam'ın görevde bulunduğu 6 maçta yenilgi yüzü görmeyip, 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. -TÜRKİYE KUPASI'NDA İKİNCİ TURDA ELENDİ- Siyah-beyazlılar, Sağlam döneminde Fortis Türkiye Kupası'nda ise grupları geçtikten sonra ikinci turda Çaykur Rizespor'a elendi. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile Türkiye Kupası'nda 6 maç oynayıp, 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de mağlubiyet yaşadı. -AVRUPA'DA TARİHİ YENİLGİ- Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam döneminde Avrupa kupalarında en farklı skorlu yenilgisini aldı. Geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilen siyah-beyazlılar, hem kendi tarihlerinin, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin en farklı yenilgisini alıp kötü bir rekora imza attı. Sağlam döneminde geçen sezon oynadığı 2 ön elemeyi de geçerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başaran Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Kupası'na 1. turda veda edip, gruplara kalamadı. ****list Kharkiv karşısında alınan 4-1'lik yenilgi de, Sağlam'ın gidişinde en önemli etkenlerden biri oldu. ''Kara Kartallar'', Sağlam ile Avrupa kupalarında toplam 14 maç oynayıp, 8 galibiyet, 1 beraberlik, 5 de mağlubiyet aldı. Siyah-beyazlılar, 19 gol atarken, kalesinde ise 21 gol gördü. -FENERBAHÇE'Yİ YENEMEDİ- Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile derbi maçlarda başarılı sonuçlar alamadı. Sağlam döneminde toplam 5 derbi maçı yapan siyah-beyazlılar, bunların sadece 1'ini kazanırken, 4'ünde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Tek galibiyetini ligde BJK İnönü Stadı'nda 1-0'lık sonuçla Galatasaray karşısında elde eden Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı ise galibiyet alamadı. Fenerbahçe ile 2'si ligde, 1i de TFF Süper Kupa olmak üzere 3 maç yapan siyah-beyazlılar, 3 karşılaşmayı da 2-1'lik sonuçlarla kaybetti. Derbilerdeki tüm maçlarını 2-1'lik sonuçlarla yitiren Beşiktaş, Galatasaray'a da geçen sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda 2-1 mağlup olmuştu. -SAĞLAM'IN KARNESİ- Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'taki karnesi şöyle: Organizasyon O G B M A Y ---------------------------------------------- Lig 40 27 6 7 67 35 Avrupa Kupası 14 8 1 5 19 21 Türkiye Kupası 6 3 1 2 12 7 TFF Süper Kupa 1 - - 1 1 2
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 4,5 yıllık görev süresi içinde 4 teknik adamla çalışarak bir rekora imza atarken, Ertuğrul Sağlam'ın da görevden ayrılmasıyla şimdi 5. teknik direktörünü arıyor. Beşiktaş'ta başkanlık görevine 30 Haziran 2004'teki olağanüstü genel kurulla gelen Yıldırım Demirören, ilk olarak takımın başına İspanyol teknik direktör Vicente Del Bosque'yi getirdi. Ancak alınan başarısız sonuçların ardından devre arasında, 27 Ocak 2005'te İspanyol teknik adamın görevine son veren siyah-beyazlılar, bu kez eski futbolcuları Rıza Çalımbay ile anlaştı. Del Bosque'ye, oldukça ağır bir tazminat ödemek zorunda kalan siyah-beyazlılar, Çalımbay ile de fazla yola devam etmeyip, bu kez Fransız teknik direktör Jean Tigana'yı takımın başına getirdi. Tigana, 2 sezonla, Demirören döneminde en uzun süre çalışan teknik adam olurken, geçen sezonun başında ise bu kez Ertuğrul Sağlam ile anlaşıldı. Sağlam'ın Beşiktaş'taki serüveninin uzun sürmesi beklenirken, bu kez UEFA Kupası'nda ****list Kharkhiv karşısında elde edilen 4-1'lik yenilgi, Sağlam'ı koltuğundan etti. Böylece, Yıldırım Demirören, 4,5 yıllık görev süresi içinde 5. teknik direktörü aramaya başladı. -TEKNİK ADAMLAR GÖREV SÜRESİNİ TAMAMLAYAMIYOR- Yıldırım Demirören döneminde Beşiktaş'ta görev yapan hiçbir teknik adam, sözleşmesinde yazan görev süresini dolduramadan siyah-beyazlı kulüpten ayrıldı. 8 Haziran 2004 tarihinde sözleşme imzalayan Vicente Del Bosque 233, 27 Ocak 2005'te sözleşme imzalayan Rıza Çalımbay 264 gün görevinin başında kalırken, 1 Ekim 2005'te Beşiktaş'a gelen Jean Tigana ise 591 gün siyah-beyazlıları çalıştırarak Demirören döneminin en uzun süreli çalışan teknik adamı oldu. 1 Haziran 2007'de siyah-beyazlı takımla sözleşme imzalayan Ertuğrul sağlam ise bugün istifa ederek, siyah-beyazlı takımın başında 492 gün kaldı.
Türk futbolunun duayen ismi Şansal Büyüka, Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından Lig Tv'de açıklamalarda bulundu. Büyüka yaptığı açıklamada " Sağlam bir adamın, topluma ders verir şekilde istifa etmesiydi. Türkiye de sadece kulüplere değil, siyasete de örnek olur umarım bu istifa. Son derece düzgün bir açıklama kullandı, makyajlı ama ağır bir açıklama yaptı. Ertuğrul’dan önce istifa etmesi gereken insanlar var orada. Öğütücüler var kulüpte. Del Bosque, Tigana dünyaca ünlü isimler bunlar. Bunlar hep öğütüldü. Fenerbahçe’den ve Galatasaray’dan puan olarak ilerde, ligde 3.sırada. Ama sen bu antrenörü istifa ettiriyorsun. Çok makyajlı konuştu Ertuğrul.. Hakarete varacak kelimeler söyledi ama o kadar düzgün konuştu ki yerini buldu. Harika bir basın toplantısı oldu. İlk defa alkışlarla biten bir basın toplantısı gördüm ben hayatımda. Hatta bende bir tebrik mesajı atıyordum şu anda kendisine. Ertuğrul’un gidişinde hiçbir yanlış göremiyorum kimse kusura bakmasın. Krizi yaratanlar iş başında, krizlerle uğraşanlar bir bir postalanıyor. Türkiye’de kulüpler kötü yönetiliyor. Beşiktaş’ta önce yönetim istifa etmeli. Hiç mi yanlış yapmıyorsunuz, ne mübarek adamlarmış, tanrı gibiler. Yabancı hayranlığı var maalesef bizde, Rıdvan’a da yapıldı bu zamanında.3 galibiyet 2 beraberlik aldı, şutladılar. Mesela, Selçuk topu alıyor yuhalanıyor, Roberto Carlos kargaları kovalıyor ama alkış kıyamet. Ben Sinan’ın yerinde olsam, istifamı kesinlikle geri almam. İstifasını vermiş o da ama kabul edilmediğini öğrendik. Bence kesinlikle o da bırakmalı. Ama ben Sinan’da Ertuğrul kadar sağlam bir duruş olacağını düşünmüyorum. Ertuğrul bir kez daha bu ülkede az da olsa düzgün olan insanların kaldığını gösterdi. Ben çok etkilendim o toplantıdan." dedi.
UEFA Kupası'nda ****list Kharkiv'e 4-1 yenilerek Avrupa'ya erken veda eden Beşiktaş'ta gözler, şimşekleri üzerine çeken Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a çevrildi!.. Ertuğrul Sağlam'ın bugün düzenleyeceği basın toplantısında istifasını açıklayacağı öğrenildi!.. Görevden alınması ve tazminatı konusunda çeşitli spekülasyonlar da yapılan Sağlam, MARATON.COM.TR'nin aldığı istihbarata göre; bugün saat 13.45'te düzenleyeceği basın toplantısında "Para pul da istemiyorum. İstifa ediyorum" diyecek.
Kayserispor'un Fenerbahçe'yi 4-1 yendiği karşılaşmada maça damgasını vuran vatandaşı Aghahowa'yı yakından tanıdığını ifade eden Amokachi, "2002 Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya formasıyla en çok gol atan futbolcu olmuştu. 2000 Yaz Olimpiyatları'nda da Nijerya forması giydi. Müthiş hızı ve çalımlarıyla rakip defansın dengesini bozar. Hareketli bir oyun yapısı var." dedi. Aghahowa'nın önemli bir yetenek olduğuna dikkati çeken Amokachi, "Türkiye'de daha da başarılı olacağına inanıyorum. Beşiktaş, keşke onu transfer etseydi. İnönü'deki o heyecanlı atmosferde taraftarı coştururdu. Taraftarını ateşleyecek bir isim. Kayserispor çok isabetli bir transfer yapmış." diye konuştu. 26 yaşındaki futbolcunun geçen sene İngiltere Premier Ligi'nde uyum sorunu yaşadığını belirten Amokachi şöyle devam etti: "Wigan Athletic'te başarısız bir sezon geçirdi. Teknik direktörüyle anlaşamamış olabilir. Ligden lige büyük fark var. Ben de onun gibi İngiltere'de kötü bir dönem geçirmiştim. Everton'da çok mutsuzdum. Ama Türkiye'ye geldiğimde sanki yeniden doğdum. O yüzden Aghahowa'yı kendime de çok benzetiyorum." Ertuğrul Sağlam'la devam edilmeli Beşiktaş'tan takım arkadaşı Ertuğrul Sağlam'ın Siyah-Beyazlı ekibin antrenörü olmasına çok sevindiğini belirten Amokachi, "Beşiktaş yönetimi ona sahip çıkmalı. Futbolda bazen kötü sonuçlar da alabilirsiniz. Avrupa'da da genç hocalara büyük toleranslar tanınıyor. Ertuğrul Sağlam, geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde kendini gösterdi." ifadelerini kullandı. Kartal'da hiç kimseye kırgın olmadığının altını çizen Amokachi, teklif gelirse Türkiye'de takım çalıştırabileceğini dile getirdi. Zaman
Mustafa Denizli kendisini Beşiktaş'ın Teknik Direktörü yapan imzayı BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde attı!.. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Teknik Direktör Mustafa Denizli ve yardımcısı Tayfur Havutçu'nun düzenlediği basın toplantısında ilk olarak Demirören söz aldı!.. Demirören şöyle konuştu: “BEŞİKTAŞ BAŞKANI İSTEDİĞİ HOCAYLA KONUŞUR” Ertuğrul Sağlam’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Herkes şunu bilmeli ki Beşiktaş Başkanı istediği zaman, istediği yerde ve özellikle kimsenin beklemediği kötü bir mağlubiyet aldığı zaman istediği hocayla konuşur. DEMİRÖREN’DEN “DENİZLİ, BEŞİKTAŞ’A GELEMEZ” SÖZLERİNE AÇIKLAMA!.. Geçen sene Bursa maçı oynamadan önceki atmosferi düşünmenizi istiyorum. Ben hocamızı korumak için Mustafa Denizli ve Samet Aybaba ile ilgili bir açıklama yaptım. O günün şartlarına göre doğru bir açıklamaydı. Zaten o günlerde aynı zamanda aile dostumuz olan Mustafa hocamı da aradım ve bunun nedenlerini açıkladım. Beşiktaş’ı şampiyon yapacağına inandığımız Mustafa hoca ile bir anlaşma yaptık. Camiamıza hayırlı olsun Demirören’den sonra söz alan Denizli ise şunları söyledi: “BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL BİR DAVET” Bugün tesislerden içeri girdiğim andan beri heyecanım sürüyor. Saatlerdir buradayım başkanın geçen yılla ilgili söyledikleri bizim hemen akabinde konuştuğumuz bir olaydı. Bugün içine girdiğim büyük camiada, benden büyük hedeflere gitme yolunda önemli çalışmalar bekleyen bu camiada, aklımla, ekibim, başkan, yönetimimizle ve de taraftarımızla hedeflerimize yürüyeceğiz. G.Saray ve F.Bahçe’nin başındayken de samimiyetle söylediğim gibi çocukken Beşiktaşlıydım. Bu göreve layık görülmem benim açımdan en özel davetlerden biriydi. O büyük camialara teşekkürü bir kez daha borç biliyorum. “NELER BEKLENDİĞİNİ BİLİYORUM” Burada benden neler beklendiğini biliyorum. Futbolcularımızla neler yapacağımızı yeni bir yol haritası ile işleme koyacağız. Bu yolda Tanrı Beşiktaş’a yardımcı olsun. Allah’a özel bir teşekkürüm var; bu büyük camiada görev yapma şansı elde ettiğim için. Türk futboluna hem kulübüm adına hem de takımım ve ekibim adına iyi şeyler söyletmek için çabalayacağız. Mutlaka hatalarımız da olacaktır. Kulübümüze, camiamıza ve bize tekrardan hayırlı olsun. “SERGEN’İ İSTEDİM AMA OLMADI” Teknik ekibimde bugün itibariyle kişiliğine ve futbolculuğuna çok inandığım Sergen Yalçın’ı düşünmüştüm. Başkan’a söyledim, onay verdi ancak yarın başlayacak olan kadroda lisansı yeterli olmadığı için yer alamayacak. Sergen kursu yeni bitirdi be prosedür farklı çıktı. Futbol Federasyonu, Sergen'in konumu itibariyle çalışamayacağını bildirdi. “SİNAN ENGİN GÖREVDEN AYRILMAK İSTEDİ” Sinan Engin’in görevine devam etmesini söyledim. Kendisi bana ‘Kendimi zihin olarak yorgun hissediyorum’ dedi. Birkaç defa tekrarladım kendisine teklifimi ancak kararından vazgeçmeyeceğini gördüm. Kendisine yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum… “YARDIMCIM TAYFUR HAVUTÇU” Yarın göreve başlayacak kadroda Tayfur Havutçu var. Bu konuşmadan sonra kendisi çok mutlu olduğunu söyledi ve seve seve yanımda olacağını belirtti. Bir diğer yardımcımız ise Stefano Moreno olacaktır. Kaleci antrenörümüz ise Zafer Öğer olacak. “SÖZLEŞMEM 1 YILLIK” Sayın başkan bana 2 yıllık kontrat önerdiler. Ben hayatımım her döneminde tek yıllık kontratla çalışırım . Çünkü böyle olunca devam etmek tamamen benim elimdedir. 5 ya da 10 yıllık kontratlar benim için bir şey ifade etmez. 1 yıllık imzanın benim için daha sağlıklı olacağını düşündüm.
Beşiktaş'ta teknik direktörlük için Mustafa Denizli ile anlaşılması sonrası menajer Sinan Engin görevini bıraktı!.. Futbol Gündemi programında konuşan Lig TV muhabiri Ömer Güvenç'in haberine göre, Sinan Engin sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti. Bu arada siyah beyazlı takımda Mustafa Denizli'nin teknik direktörlük görevine getirilmesiyle menajerlik sisteminin kaldırıldığı öğrenildi!.. Denizli’nin yardımcılığına Tayfur Havutçu’nun getirilmesi konusunda kesin olarak anlaşmaya varıldı. Kaleci antrenörlüğü için ise 2-3 ismin gündemde olduğu ve görüşmelerin sürdüğü gelen haberler arasında…
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından hareketli günler geçiren Beşiktaş'ta futbolcuların 3 günlük izni sona eriyor. Turkcell Süper Lig'de BJK İnönü Stadı'nda teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde Hacettepe'yi 2-1 yenen ve bu karşılaşmanın ardından Sağlam tarafından 3 gün izin verilen siyah-beyazlı takım, 7. haftada deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına yeni teknik direktörü Denizli ile yarın başlayacak. Beşiktaş Kulübü ile bu akşam resmi sözleşme imzalayacak Mustafa Denizli'nin, 3 gün izin yapan takımın yarın gerçekleştireceği idmanda takımın başında olması bekleniyor. Böylece Mustafa Denizli, Beşiktaş'taki kariyerine resmen başlayacak.
Beşiktaş'ın, teknik direktörlük konusunda anlaştığı Mustafa Denizli'nin kariyeri başarılarla dolu. Denizli, kariyeri boyunca 5 kupa kazandı. Galatasaray ve Fenerbahçe ile lig şampiyonlukları yaşayan tecrübeli teknik adam, şampiyonlukların yanı sıra, Galatasaray'ın başında 2 Cumhurbaşkanlığı ve 1 de Türkiye Kupası sevinci yaşadı. 1987-88 sezonunda Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yapan Denizli, Jupp Derwall'in de danışman olduğu bu sezonda takımı şampiyonluğa taşıdı. 1988 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da takımına kazandıran siyah-beyazlı takımın yeni teknik direktörü, 1991 yılında ise Galatasaray ile hem Türkiye Kupası, hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi. Galatasaray'daki başarılarının ardından 1994-96 yıllarında Kocaelispor'u çalıştıran Denizli, 2000-02 döneminde ise Fenerbahçe'nin başında yer aldı. Mustafa Denizli, 2000-01 sezonunda Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşırken, Fenerbahçe Kulübü'nde şampiyonluk sevinci yaşayan ilk Türk teknik adam oldu. MİLLİ TAKIMLA AVRUPA'DA ÇEYREK FİNALİ GÖRDÜ 1996-2000 yılları arasında (A) Milli Takım'ın başında bulunan Denizli, 2000 yılında Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda takımı çeyrek finale taşıdı. İlk kez 1996 Avrupa Şampiyonası'na katılan milli takım, ilk kez Denizli döneminde çeyrek finale yükselmiş oldu. Avrupa Şampiyonası'nın ardından milli takım kariyerini tamamlayan Denizli, daha sonra Fenerbahçe ile anlaştı. Fenerbahçe'deki şampiyonluğunun ardından sonraki sezon da takımın başında kalan Mustafa Denizli, sarı-lacivertli takımın özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısız sonuçları sonrası istifa etmek zorunda kaldı. Teknik direktörlük kariyerine kısa bir süre ara veren tecrübeli teknik adam, 2003-04 sezonunda ise İkinci Futbol Ligi (A) Kategorisi'ndeki Vestel Manisaspor'un başında yer aldı. Ancak iddialı başladığı bu sezonda, alınan başarısız sonuçların ardından Vestel Manisaspor'dan ayrılmak zorunda kaldı. GALATASARAY İLE AVRUPA'DA YARI FİNAL Mustafa Denizli, (A) Milli Takım'daki başarısının yanı sıra, Galatasaray ile 1989'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı final sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılı takımı yarı finale yükselterek, ilk kez bir Türk takımını yarı finale çıkaran teknik adam olan Denizli, takımının Romanya'nın Steaua Bükreş ekibine elenmesiyle final fırsatını kaçırmıştı. YURT DIŞINDA DA ÇALIŞTI Mustafa Denizli, Türkiye'deki kariyerinin yanı sıra yurt dışında da çalıştı. 1989-90 yılında Almanya'nın Alemannia Aachen takımının başında yer alan Mustafa Denizli, kısa süreli Almanya deneyiminin ardından tekrar Türkiye'ye döndü. Son olarak İran'da görev alan ve 2004-06'da Pas takımını çalıştıran tecrübeli çalıştırıcı, 2006-07 sezonunda da Persapolis takımının başında bulundu. Mustafa Denizli, Persapolis'teki kariyerinin ardından Türkiye'ye dönmüş, ancak herhangi bir takım çalıştırmamıştı. ÜÇ BÜYÜK KULÜBÜ ÇALIŞTIRAN İLK TEKNİK ADAM OLACAK Mustafa Denizli, Beşiktaş ile bu akşam imzalayacağı resmi sözleşmenin ardından 3 büyük kulüpte çalışan ilk teknik direktör olma unvanını elde edecek. Teknik direktörlük kariyerinin başlarında 1987-89 ve 1990-92 dönemlerinde Galatasaray'da görev yapan Denizli, 2000-02'de ise bir diğer büyük kulüp Fenerbahçe'nin başında bulundu. Denizli, Beşiktaş'ın başına geçerek, 3 büyük kulüpte teknik direktörlük yapma başarısı gösterdi.
Beşiktaş Kulübü ile anlaşan bu bu akşam resmi sözleşme imzalayacağı açıklanan teknik direktör Mustafa Denizli, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in 5. teknik adamı oldu. Kulüp başkanlığında 4,5 yıldır bulunan Yıldırım Demirören, görev süresi içinde şu ana dek 4 teknik adamla çalışırken, yeni teknik direktör Denizli de Demirören döneminde 5. teknik direktör olarak görev alacak. Beşiktaş'ta başkanlık görevine 30 Haziran 2004'teki olağanüstü genel kurulla gelen Yıldırım Demirören, ilk olarak takımın başına İspanyol teknik direktör Vicente Del Bosque'yi getirdi. Ancak alınan başarısız sonuçların ardından devre arasında, 27 Ocak 2005'te İspanyol teknik adamın görevine son veren siyah-beyazlılar, bu kez eski futbolcuları Rıza Çalımbay ile anlaştı. Del Bosque'ye, oldukça ağır bir tazminat ödemek zorunda kalan siyah-beyazlılar, Çalımbay ile de fazla yola devam etmeyip, bu kez Fransız teknik direktör Jean Tigana'yı takımın başına getirdi. Tigana, 2 sezonla, Demirören döneminde en uzun süre çalışan teknik adam olurken, geçen sezonun başında ise bu kez Ertuğrul Sağlam ile anlaşıldı. Sağlam'ın Beşiktaş'taki serüveninin uzun sürmesi beklenirken, bu kez UEFA Kupası'nda ****list Kharkiv karşısında elde edilen 4-1'lik yenilgi, Sağlam'ı koltuğundan etti. Böylece, Yıldırım Demirören, 4,5 yıllık görev süresi içinde 5. teknik direktörle anlaşarak, ilginç bir rekora imza attı. -TEKNİK ADAMLAR GÖREV SÜRESİNİ TAMAMLAYAMIYOR- Yıldırım Demirören döneminde Beşiktaş'ta görev yapan hiçbir teknik adam, sözleşmesinde yazan görev süresini dolduramadan siyah-beyazlı kulüpten ayrıldı. 8 Haziran 2004 tarihinde sözleşme imzalayan Vicente Del Bosque 233, 27 Ocak 2005'te sözleşme imzalayan Rıza Çalımbay 264 gün görevinin başında kalırken, 1 Ekim 2005'te Beşiktaş'a gelen Jean Tigana ise 591 gün siyah-beyazlıları çalıştırarak Demirören döneminin en uzun süreli çalışan teknik adamı oldu. 1 Haziran 2007'de siyah-beyazlı takımla sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam ise 7 Ekim 2008 Salı günü istifa ederek, siyah-beyazlı takımın başında 492 gün kalabildi.
Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Mustafa Denizli, siyah-beyazlı kulübün 48. teknik direktörü oldu. Beşiktaş Kulübü'nün 1911 yılında başlayan 96 yıllık futbol tarihinde, şimdiye kadar 29'u yabancı, 18'i de Türk olmak üzere toplam 47 teknik direktör görev yaptı. Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından görevi devralan Denizli, siyah-beyazlıların 19. Türk teknik direktörü olurken, Beşiktaş'ta bugüne kadar 11 değişik ülkeden 29 yabancı teknik direktör çalıştı. ''Kara Kartallar''da, 7 teknik direktörle Yugoslavlar ilk sırayı alırken, 4'er İtalyan, Alman ve İngiliz, 3 Macar, 2 Rumen, 1'er Avusturyalı, Bulgar, Galli, İspanyol ve Fransız teknik direktör çalıştı. -TÜRK TEKNİK ADAMLARLA ŞAMPİYONLUK YOK- Beşiktaş, Birinci Futbol Ligi tarihinde şimdiye dek bir Türk teknik adamla şampiyonluk ipini göğüsleyemedi. Beşiktaş tarihinde daha önce yerli teknik adamlar, ilk sezonun ardından ikinci sezonda takımın başında kalma başarısı gösteremezken, Ertuğrul Sağlam, sezona başlayarak bu konuda bir ilki gerçekleştirdi. Ancak özellikle ****list Kharkiv ile yapılan UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında alınan 4-1'lik yenilginin ardından büyük eleştiriler alan Sağlam, Turkcell Süper Lig'de Hacettepe ile yapılan karşılaşmanın ardından istifasını açıkladı. Siyah-Beyazlılar, 4 kez Yugoslav, 3 kez İngiliz, 1'er kez de Macar, Alman ve Rumen teknik adamlarla lig şampiyonluğunu yakaladı. Beşiktaş'ın lig şampiyonu olduğu yıllar ve teknik direktörler şöyle: 1959-60.......................Andreas Kutik (Macar) 1965-66 ve 1966-67............Spajiç (Yugoslav) 1981-82.......................Dorde Miliç (Yugoslav) 1985-86.......................Branko Stankoviç (Yugoslav) 1989-90, 1990-91 ve 1991-92...Gordon Milne (İngiliz) 1994-95.......................Cristoph Daum (Alman) 2003-2004.....................Mircea Lucescu (Rumen) -EN UZUN SÜRELİ ÇALIŞANLAR- Beşiktaş Kulübü'nün futbol şube kurucusu ve aynı zamanda ilk yıllarda futbolcusu olan Şeref Bey, siyah-beyazlıların 14 yıl teknik direktörlüğünü üstlenerek, en uzun süreli çalışan teknik adam oldu. Beşiktaş'ın sembol isimlerinden biri olan Refik Osman Top da tam 10 yıl çalıştırıcılık yaparak, bu alanda Şeref Bey'den sonra ikinci sırayı aldı. Yabancı antrenörlerde ise Macar Zinger, 10 yılla ilk sırayı alırken, İngiliz Gordon Milne 6,5 yılla ikinci oldu. -BEŞİKTAŞ'IN TEKNİK DİREKTÖRLERİ- Siyah-beyazlı kulübün futbol takımı teknik direktörleri ve görev yaptıkları yıllar şöyle: Teknik Direktör Uyruk Görev Süresi ---------------- ----- ------------ Şeref Bey Türk 1911-1925 Zinger Macar 1925-1935 Refik Osman Top Türk 1935-1944 ve 1946-48 Charles Howard İngiliz 1944-46 Guiseppe Meazza İtalyan 1948-49 Hakkı Yeten Türk 1949 ve 1950-51 Eric Keen İngiliz 1949-50 Alfred Cable İngiliz 1951-52 Sadri Usuoğlu Türk 1952-53 Sandro Puppo İtalyan 1953-54 ve 1960-61 Cihat Arman Türk 1955-56 Eşref Bilgiç Türk 1957 Jozef Mezsaros Macar 1956-57 Leandro Remondini İtalyan 1957-58 Hüseyin Saygun Türk 1959 Andras Kutik Macar 1959-60 ve 1961-62 Şeref Görkey Türk 1961 Ljubisa Spayiç Yugoslav 1962-63 ve 1964-67 Ernst Melchior Avusturya 1963-64 Jane Janevski Yugoslav 1967-68 Krum Milev Bulgar 1968-69 Milovan Çiriç Yugoslav 1969-70 Dumitru Teoderescu Rumen 1970-71 Gündüz Kılıç Türk 1971-72 Abdullah Gegiç Yugoslav 1972-73 Metin Türel Türk 1973-74 ve 1980-81 Horst Buhtz Alman 1974-75 Gündüz Tekin Onay Türk 1975-76 İsmet Arıkan Türk 1977 Milos Milutinoviç Yugoslav 1977-78 ve 1986-87 Doğan Andaç Türk 1978-79 Serpil Hamdi Tüzün Türk 1979-80 Dorde Miliç Yugoslav 1980-83 Ziya Taner Türk 1983-84 Branko Stankoviç Yugoslav 1984-86 Gordon Milne İngiliz 1987-1993 Christoph Daum Alman 1993-96 ve 2001-02 Rasim Kara Türk 1996-97 John B.Toshack Galli 1997-99 Karl Heinz Feldkamp Alman 1998-99 Hans Peter Briegel Alman 1999-00 Nevio Scala İtalyan 2000-01 Mircea Lucescu Rumen 2002-04 Vicente Del Bosque İspanyol 2004-05 Rıza Çalımbay Türk 2005 Jean Tigana Fransız 2005-07 Ertuğrul Sağlam Türk 2007-08, 2008-09 ilk 6 hafta
Turkcell Süper Lig'de 7 ve 8. hafta maçlarının programı belli oldu. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 7. haftada lider Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki önemli karşılaşma, 19 Ekim Pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak. Turkcell Süper Lig'de gelecek 2 haftanın maç programı şöyle: -7. HAFTA- 18 Ekim Cumartesi: 14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Antalyaspor (Atatürk Olimpiyat) 14.00 Hacettepe-Denizlispor (Ankara 19 Mayıs) 16.00 Bursaspor-Eskişehirspor (Bursa Atatürk) 19.00 Kocaelispor-Fenerbahçe (İsmetpaşa) 19 Ekim Pazar: 14.00 Sivasspor-Ankaragücü (Sivas 4 Eylül) 14.00 Gaziantepspor-Konyaspor (Kamil Ocak) 14.00 Kayserispor-Ankaraspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk) 16.00 Gençlerbirliği-Beşiktaş (Ankara 19 Mayıs) 19.00 Galatasaray-Trabzonspor (Ali Sami Yen) -8. HAFTA- 24 Ekim Cuma: 20.00 Beşiktaş-Sivasspor (BJK İnönü) 25 Ekim Cumartesi: 14.00 Denizlispor-Gençlerbirliği (Denizli Atatürk) 14.00 Ankaraspor-Kocaelispor (Yenikent ASAŞ) 19.00 Fenerbahçe-Bursaspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu) 26 Ekim Pazar: 14.00 Antalyaspor-Hacettepe (Antalya Atatürk) 14.00 Ankaragücü-Kayserispor (Ankara 19 Mayıs) 14.00 Konyaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk) 16.00 Trabzonspor-Gaziantepspor (Hüseyin Avni Aker) 19.00 Eskişehirspor-Galatasaray (Eskişehir Atatürk)
Beşiktaş'taki görevinden istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın ağabeyi Hasan Hüseyin Sağlam, ''Kardeşimin gidişi, gelişinden daha muhteşem olmuştur'' dedi. Hasan Hüseyin Sağlam, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaptığı açıklamada, sürekli görüştüğü kardeşinin istifa edeceğinden haberinin olduğunu, Sağlam'a her zamanki gibi desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Kardeşinin tüm taraftarların da dediği gibi ''adam gibi adam'' olduğunu, düzenlediği basın toplantısında bunu bir kez daha gösterdiğini anlatan Sağlam, şöyle konuştu: ''Ertuğrul Sağlam'ı yönetim feda etmiştir. Ancak, kardeşimin gidişi, gelişinden daha muhteşem olmuştur. Bundan sonra Almanya ya da İspanya'da görev yapmasını istiyorum. Türkiye'de yerli teknik adamlara yeterince değer verilmiyor, müsamaha gösterilmiyor. Bunun kıymetini, Türkiye'den gittikten sonra anlayacaklardır.'' ''FENERBAHÇE İLK GÜN GÖNDERİRDİ'' Sağlam, kulüplerin, takımlarının 4-5 karşılaşmada yenilmelerine rağmen tazminatları nedeniyle yabancı teknik direktörlere gerekli şansı tanıdıklarını belirterek, ''Ertuğrul Sağlam Fenerbahçe'nin teknik direktörü olsaydı, her halde daha ilk günden gönderilirdi. Yerli teknik direktörler adam gibi adam olduklarından tazminat dahi almadan gidebiliyorlar'' dedi.
Tarih 6 Aralık 2007, yani tam 10 ay önce... Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Lig TV'deki 2'ye 1 programında canlı yayında. Demirören net konuşuyor: "Ben olduğum sürece Mustafa Denizli Beşiktaş Kulübü'nden içeri giremez"... "Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın arkasında olduklarını belirterek, "Medya kendi kafasına göre haberler yapıyor. Buraya gelmeden önce hocayı aradım ve '2 maçı kazanamazsan gidiyormuşsun' dedim. Medya bunu böyle yazmış. Bunlara çok gülüyorum. Ben olduğum sürece Mustafa Denizli ve Samet Aybaba bu takımda olamazlar. Ben bunu 2000 senesinde de söyledim."
Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından prensip anlaşmasına varılan Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ni gezdi. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile tesisleri gezen ve bilgi alan Mustafa Denizli ile anlaşmanın sağlandığı öğrenilirken, tecrübeli teknik adam, saat 17.00'de yapılacak imza töreni ile resmen Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olacak!.. Mustafa Denizli, siyah-beyazlı kulüple resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra resmen görevine başlayacak. Denizli'nin, sözleşmenin ardından yarın, Beşiktaş'ın ligde haftaya Gençlerbirliği ile yapacağı lig maçının hazırlıklarının ilk antrenmanında takımının başında olması bekleniyor. RESMİ SİTE, DENİZLİ İLE ANLAŞILDIĞINI AÇIKLADI!.. Bu arada Beşiktaş'ın resmi internet sitesi de Mustafa Denizli ile anlaşıldığını resmen açıkladı!.. "Yeni Hoca Denizli" başlığıyla yapılan açıklama şöyle: Beşiktaşlılığı ile her fırsatta övünen, önceki başarılarının yanı sıra Beşiktaşımız'ı da şampiyon yaparak tarihe geçmek istediğini dile getiren Mustafa Denizli, artık yeni teknik direktörümüz. Denizli, bugün saat 17.00'de basın önünde imza atıyor. O, Türk Futbolu'nun yetiştirdiği en iyi futbolculardan birisiydi. O, Türk Futbolu'nun gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörlerinin başında geliyor. Ve O, her zaman Beşiktaş taraftarıydı ve bundan duyduğu gururu her zaman dile getirmesiyle biliniyor. Mustafa Denizli, yıllardır hayalini kurduğu o tarihi günleri bugün yaşıyor. Çünkü O, artık Beşiktaşımız'ın teknik direktörü... 10 Kasım 1949'da İzmir'de dünyaya gelen Mustafa Denizli, Altay takımında başladığı futbol yaşamını Galatasaray'da sürdürdü. Futbolculuk yaşamından sonra teknik direktörlüğe de adım atan Mustafa Denizli, A Milli Futbol Takımı'nın yanı sıra Galatasaray, Alemannia Aachen, Kocaelispor, Fenerbahçe, Vestel Manisaspor ile İran'ın Pas ve Persapolis ekiplerinde başarıyla görev yaptı. Türk Futbolu'nun en tecrübeli teknik adamlarından birisi olan Denizli, çalıştırdığı takımlarda elde ettiği başarılarla da bu unvanın haklılığını ispatladı. Denizli, Galatasaray ve Fenerbahçe'de elde ettiği şampiyonlukları anlatırken, her zaman Beşiktaş'ı da şampiyon yaparak Türk Futbolu'nda ismini tarihe yazdırmanın peşinde olduğunu ifade ediyordu. Mustafa Denizli, artık Siyah-Beyazlılarımız'ın yeni teknik patronu ve taraftarlarımızın beklentisi olan Şampiyonluğu elde etmek için her zamankinden daha inançlı... Mustafa Denizli kendisini Beşiktaş'ın Teknik Direktörü yapan imzayı bugün saat 17.00'de, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde atacak.
Engin: Beşiktaş camiasında dost yok 11 Ekim 2008 DÜN Nevzat Demir Tesisleri’ne gelerek futbolcular ve personelle vedalaşan Sinan Engin, Beşiktaş camiasında dost olmadığını belirtti ve "Bunu herkes biliyor. Ben hassas bir adamım. Daha fazla bu konuların içinde olmamak için kenara çekilmek istedim" dedi. Siyah beyazlı kulüpten gönderilmediği ve kendisinin istifa yolunu seçtiğini özellikle vurgulayan Engin, "Teknik ekip başarısız görülmüş ki bunlar oluştu. Ben de bunun bir parçasıyım. İstifa etmemi gerektiren bir konu yoktu. Etmemem lazımdı. Ancak eleştirilerden kurtulmak için bunu yaptım" diye konuştu. Engin, yeni teknik direktör Mustafa Denizli’ye de tam destek vererek, Beşiktaş’ın şu an emin ellerde bulunduğunu ve içinin rahat olduğunu söyledi. Bu arada Engin’in gidişine üzülen bazı siyah beyazlı futbolcuların yönetimden kendisini tekrar menajerliğe getirmesini istedikleri öğrenildi.
Mustafa Denizli'nin yardımcısı olması beklenen, ancak antrenör lisansının yetersizliği nedeniyle bu göreve getirilemeyen Sergen Yalçın'ın, altyapıda görevlendirilmesine karar verildi. Beşiktaş kulübü, Sergen'in altyapı antrenörü olması için TFF'ye başvuruda bulunduğu ve bu girişimi pazartesi günü resmi olarak açıklayacağı belirtildi.