Arçelik piyasaya çanak antenler yerine yeni panel tipi AS10000 ve BS10000 antenler sunmaya başladı. Boyutları 475 x 259 x 74 mm ve kazancı 90cm Offset çanak antene eşdeğerdir. Azimuth ve Elevasyon dereceli montaj kiti ile kolay kurulumu yapılmakta. Kötü hava koşullarını simule etmek için montaj esnasında antenin üzerine sinyal zayıflatıcı film yapıştırılarak ince ayar yapılıyor. Montajdan sonra film alınıyor. Çikolata kutusu büyüklüğünde ve şık dizaynı ile anten görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmakta. DSmart kampanya dahilinde fiyatı 310 YTL civarında olacağı bildirildi. Flat antenin basit çalışma yapısı Antenin üst yüzeyine gelen sinyalin içerisine emerek almakta. Cihazın içerisine alınan sinyal, üst kapağın altında bulunan klavuzlar sayesinde LNB ye kadar yansıma metodu kullanılarak LNB ye kadar indirgenir. Bu indirgemede sinyal kaybı olmadığından dışarıdan aldığı sinyali bütünüyle LNB ye iletmiş olur. LNB ye gelen sinyal F konnektör vasıtasıyla kabloya aktarılır. Kullanılan kablonun uzunluğu 30 Mt yi geçmemelidir. 30 Mt üzerinde kullanımda sinyal zayıflayacağından görüntünün ekrana yansıması kumlu olacaktır. Avantajlar Anten boyutuna göre optimum kazanç Klavuz sistemiyle kayıpsız sinyal Uplink-Downlink data transferinde hızlı ve verimli çalışma Düşük Ohmic & Dielektrik kayıp Düşük radyasyon kaybı Yüksek geçiren filtre
kendisi kucuk işlevi buyuk canak anten öas tarafından piyasaya sunuldu balkonlarda ve damlarda ki kirliligi buyuk olcude azaltıcak gorunuyor 90lık antenle aldıgınız tum yayınları alabiliyor bu anteni aldıgınızda lmb almanıza da gerek yok cunku içinde. mevcut anten ince ve kucuk yer problemide ortadan kalkıyor işin enguzel yanı tamamen turk malı olması argesi ve imalatı öas tarafından yapılıyor bence cok başarılı bir calışma boyle bir urunle bizi buluşturdugu için firmayı tebrik ediyorum.. teknik özellikleri. KOMPAKT,KÜÇÜK,İNCE HIZLI VE KOLAY MONTE EDİLEN ÇOK SEÇENEKLİ MONTAJLAMA YERİ ÖZELLİĞİ(NORMAL ÇANAK ANTENLERDEN FARKLI OLARAK ;PENCERE ,MASA,BALKON,YATAK ODASI,KARAVAN,YAT) LNB MONTE EDİLMİŞ (UYGUN LNB İLE İNTERNET ERİŞİM ÖZELLİĞİ) DİĞER DİGİTAL FLAT ANTENLERDEN DAHA EKONOMİK. BÜTÜN UYDULARDAN SİNYAL ALABİLME ÖZELLİĞİ(TURKSAT 1C/2A,HOTBIRD,ASTRA,EUTELSAT...) AYRICA DİJİTAL RADYO YAYINLARINI ALABİLME ÖZELLİĞİ BOYUTLAR : 47.5 cm x 47.5 cm FREKANS : 10.7 - 12.75 Ghz POLARİZASYON : DAİRESEL ÇİFT İVMELİ KAZANÇ : 34.8 dBi C.POLARIZASYON : 30 º KALKIŞ AÇISI : 67º DÖNÜŞ AÇISI : 180º alıntı
ali gel ali ata baka bak bak ali bu ne yaw...:thumb_up: soraa tesekur ederim bendee bu guzel bilgiler icin ..
walla Arçeliğin reklamını yapmıyayım ama arçeliğin çanakları bi başka oluyor kardeşim 1994 ten beri kullanıyorum hala banamısın demiyor kalite ortada
arkadaşlar a yada b firması olarak sınıflandırmayacağım ama panel tipi bir çanakta 90lık çanağınızda aldığınız gibi yayın almanız çok zor. bilhassa yağmurlu havalarda bu tarz antenlerde verimin çok düştüğünü biliyorum.
himm arkadaşım sana katılmıyorum çünkü üretici firma bu ürünü üretirken tüm hava şartlarını muhakkak ki göz önünde bulunduruyordur..
denesinler ve sonucunu yazsınlar sonuc iyi olursa tercih ederiz verdiğiniz bilgi icin teşekkür ederim
sayın lord ustam fikrinize kesinlikle saygılıyım. bu yorumda bulunma sebebim ise 2008'in son aylarında deneme amaçlı bir panel tipi anten kurmuş olmam. çok iyi yapılmış bir ayar sonrasında donmalar ortadan kalkmış olsa bile seviye ölçüm cihazı ile bakıldığında arasında farklar olduğu görülebilmektedir. ama forumlarda çokta ısrarcı olmamam gerektiğini bilirim. bu yüzden belki ben yeteri kadar iyi ayarlıyamamış olabilirim diyerek mesajımı bitiriyorum. sayın LORD_KING saygılar hürmetler
lord king e bende katılıyorum bende çok uzun süredir kullanıyorum ilk önce analog kullanıyordum sonra dijitale geçtim ve hala kullanıyorum boyası bile dökülmedi daha!