2011-2012 Sezonu Fenerbahçe Kesinleşmemiş Transfer Haberleri

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Fenerbahçe'de Sezer Öztürk transferinin mutlu sonla bitmesine çok az kaldı. Genç futbolcunun Eskişehirspor Yöneticileri ile yaptığı görüşmede: "Ben Fenerbahçe'den başka bir takımda oynamam" dediği ve bonservisinin sarı lacivertli kulübe verilmesini talep ettiği öğrenildi.

    Lig TV'nin internet sitesinin haberine göre; Eskişehirsporlu yöneticilerin Fenerbahçe'yle günlerce süren pazarlıklarda fikir birliğine varılamaması üzerine Sezer ile bir görüşme yaptıkları ve başka kulüplerin de kendisine resmen talip olduklarını ilettikleri ifade edilirken, genç futbolcunun Fenerbahçe'ye gitmek için ısrarcı olduğunu söylediği ortaya çıktı.

    Sezer'in bu tavrı Fenerbahçe yönetiminin elini güçlendirirken, Abdülkadir artı 2.5 milyon euroluk teklife, Eskişehirspor'un 3.1 milyon euro artı Abdülkadir artı Berk Elitez'i talep ederek karşılık verdiği bildirildi. Berk'in bonservisini vermek istemeyen sarı lacivertli yönetimin kırmızı siyahlıları kiralama fikri üzerine ikna etmeye çalıştığı gelen haberler arasında.

    Sarı lacivertlilerde iç transferde bu gelişmeler yaşanırken dış transferin yabancı kontenjanına takıldığı belirlendi. Emenike transferi sonrası yabancı sayısı 11'e çıkan Fenerbahçe'de gözler Bilica ve Güiza'ya çevrildi. Guiza kendisine İspanya'da kulüp ararken, Bilica'ya tek talibin eski kulübü Sivasspor olduğu öğrenildi.

    Sarı lacivertli yönetimin takasta kullanmak istediği Bilica'ya talip çıkmadığı öğrenilirken, Sivasspor'un teklifinin de Bilica'nın Fenerbahçe'den aldığı yıllık ücretinin yarısı olması sıkıntı yaratıyor. Brezilyalı oyuncunun 1 milyon dolarlık yıllık ücretinde direttiği ve "bu parayı ödemeyi kabul eden her kulübe giderim" dediği ileri sürüldü.

    Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda Bilica'yı kesin olarak göndermeyi planlayan Fenerbahçe Yönetimi'nin sorun aşılamazsa Brezilyalı oyuncunun maaşının yarısını ödemeye devam edebileceği gelen iddialar arasında.
     
  2. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'nin Udinese'de forma giyen başarılı orta saha oyuncusu ile temas halinde olduğu ortaya çıktı...

    Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta başında çeşitli medya kaynaklarında orta saha oyuncusu arayışında olan Fenerbahçe'nin Udinese'de forma giyen Türk asıllı İsviçreli futbolcu Gökhan İnler için İtalyan ekibine 21 milyon euroluk bir teklif götürdüğü ileri sürülmüştü.

    Yıldız futbolcunun kişisel web adresi olan inler.ch'de taraftarların sorularına verdiği yanıtlar ise bu haberleri doğrular nitelikte. Gökhan, birçok taraftarın Fenerbahçe'nin kendisini isteyip istemediği yönündeki sorulara, "Fenerbahçe Kulübü menajerimle irtibata geçti ve transfer hakkında sorular sordu. Konuyla menajerim ilgileniyor. Geleceğim için şu an net bir şey söyleyemiyorum. Hayırlısı neyse o olsun." şeklinde yanıt verdi.

    2007 senesinden bu yana Udinese forması giyen ve sergilediği performansla büyük beğeni toplayarak Juventus ve Napoli gibi kulüplerin de radarına giren 27 yaşındaki futbolcu, 2005 senesinde Fenerbahçe'nin kapısından dönmüştü.

    O dönem Christoph Daum'un teknik direktörlüğünü yaptığı sarı-lacivertli ekibe Önder Çengel ile birlikte denenmek üzere gelen Gökhan, takımla birlikte antrenmanlara ve hazırlık maçına çıkmış ancak Önder ile birlikte beğenilmedikleri gerekçesiyle geri gönderilmişti.

    (Goal.com)
     
  3. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Eskişehirspor yönetiminin Sezer Öztürk'e karşılık takas önerisini kabul etmediği Brezilyalı stoper, Sivas'ın yolunu tutacak.

    Fenerbahçe'den yıllık 1.1 milyon Euro alan Bilica'nın, "Bu ücreti hiçbir kulüp vermiyor. Aradaki farkı siz karşılarsanız giderim" dediği ve Sarı-Lacivertli yönetimin bu teklifi kabul ettiği öğrenildi.
     
  4. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Udinese'nin Türk asıllı İsviçreli oyuncusu Gökhan İnler'den yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçen Fenerbahçe rotayı İngiltere'ye çevirdi. Fenerbahçe'nin gündemindeki son isim West Ham United forması giyen Scott Parker.

    [​IMG]

    Udinese'nin Türk asıllı İsviçreli oyuncusu Gökhan İnler'den yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçen Fenerbahçe rotayı İngiltere'ye çevirdi.
    Fenerbahçe'nin gündemindeki son isim West Ham United forması giyen Scott Parker. Guardian Gazetesi, Parker'a ciddi olarak ilgi gösteren tek takımın Fenerbahçe olduğunu, ancak deneyimli futbolcunun Ada'dan ayrılmak istemediğini yazdı.
    Yabancı oyuncu transferinde sessizliğini koruyan Fenerbahçe, takımdaki dengeleri bozmamak adına, Udinese forması giyen Gökhan İnler'in transferinden vazgeçmişti. Bu yüzden titiz bir çalışma yürüten Fenerbahçe yönetimi, rotayı bu kez İngiltere'ye çevirdi.
    İngiliz "Guardian" Gazetesi'nin haberine göre, sarı-lacivertliler, West Ham United-lı İngiliz orta saha oyuncusu "Scott Parker" ile ilgileniyor. Gazete, geçen sezon yılın oyuncusu seçilmesine karşın, Parker'a henüz Ada ekiplerinden resmi bir teklif gelmediğini, transfer için somut adım atan tek kulübün Fenerbahçe olduğunu yazdı.
    Guardian bununla birlikte, İngiltere Milli Takımı'ndaki yerini kaybetmek istemeyen 30 yaşındaki oyuncunun, Premier Lig'in dışında bir takımda forma giymek istemediğini vurguladı.
    Dış basında Fenerbahçe'nin ilgilendiği oyuncular arasında gösterilen Alou Diarra'nın ise Marsilya ile anlaşmak üzere olduğu belirtiliyor. Bu durumda, Fransız ekibinin, yine Fenerbahçe'nin ilgilendiği Lucho Gonzales'i elden çıkarması gündemde.
    İngiliz ve İtalyan basınında ise sarı-lacivertlilerin bonservisi 8 milyon euro olan Sissokko için, Juventus kulübüyle pazarlık halinden olduğuna dair haberler yer alıyor.
     
  5. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Niang için rüya gibi teklif

    Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Mamadou Niang'a Mısır'dan talip çıktı.

    Mısır'ın Al Ahly futbol takımının Fenerbahçe'nin Senegalli milli golcüsünü kendi renklerine katabilmek için harekete geçtiği öğrenildi.

    Fransız bazı internet siteleri Al Ahly'nin Niang'ı transfer edebilmek için kasanın ağzını açmaya hazır olduğu ve 18 milyon euroluk bir teklifle Fenerbahçe yönetiminin kapısını çalacağı belirtiliyor.
     
  6. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Fenerbahçe'nin Sezer'e karşılık Eskişehirspor'a verdiği Bilica konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Bilica istediği yıllık ücrette anlaşmaya varamazken Eskişehir taraftarları da bu transfere tepkili.

    [​IMG]

    Fenerbahçe'de Bilica ve Guiza ile yollarını ayrılamaması her geçen gün sıkıntı yaratmaya devam ediyor.

    Lig TV'nin internet sitesinin haberine göre; Sezer Öztürk transferi karşılığında bonservisi Eskiherispor'a takasta verilen Bilica'nın, istediği yıllık ücrette anlaşamadığı için gitmek istememesi, bunun yanında Eskişehirspor taraftarının Bilica'nın alınmasına karşı çıkması nedeniyle, bu transferin hala resmiyet kazanmadığı öğrenildi.

    Kırmızı siyahlı kulübün önerdiği yıllık ücret ile Fenerbahçe'den bir sezonda kazandığı ücret arasında yaklaşık 500. 000 dolar fark olan Bilica'ya bu farkı, Fenerbahçe'nin ödemesi halinde imza atmak istediği de gelen haberler arasında. Ülkesi Brezilya'da tatilde olan 32 yaşındaki stoperin, önümüzdeki hafta İstanbul'a döneceği ve iki kulübün yöneticileri ile de masaya oturacağı belirtildi.

    Sarı lacivertli kulübe Guiza için hiç bir resmi teklif gelmemesine rağmen, İspanyol medyasının yıldız futbolcu ile ilgili haberleri de devam ediyor.

    Son olarak İspanyol spor gazetesi AS, Getafe Kulübünün, Fenerbahçe'de forma giyen Daniel Güiza ile yeniden ilgilendiğini yazdı. "Getafe bir 9 numara arıyor ve yeniden Güiza'ya teklif götürüyor" diyen AS gazetesi, geçtiğimiz hafta adı Atletico Madrid ile anılan Güiza'nın bu kez de Getafe için düşünüldüğünü iddia etti. Gazete, Getafe Kulübü Spor Direktörü Toni Munoz'un forvette Güiza'yı düşündüklerini açıkca ifade ettiğini belirterek, Güiza dışında Valencia'dan Isco'nun da alternatif isim olarak konuşulduğunu kaydetti.
     
  7. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Fenerbahçe'nin dış transferde atacağı adımlar Türk basını kadar yabancı basının da gündemini oluşturuyor. Bugünki haberlerde İngiliz The Sun Gazetesi; Yobo transferinin çıkmazda olduğunu, İtalyan SKY haber ajansı ise sarı lacivertlilerin Catania'da forma giyen ön libero Alejandro Gomez için teklifte bulunduğunu iddia ettiler.

    Lig TV'nin internet sitesinin haberine göre; İngiltere'nin en çok satan gazetesi "The Sun" bugünkü haberinde, Yobo için Everton Kulübünün kiralık anlaşması imzalandığı dönemde sözleşmeye dahil edilen 6 milyon Sterlin'lik satış opsiyonu maddesinde direttiği ve indirim yapmaya yanaşmadığını ileri sürdü.

    Gazete haberinde Fenerbahçe yönetiminin 2 milyon Sterlin önerdiğini ve Yobo'nun Türkiye'de forma giymek istemesini koz olarak kullandıklarını okuyucularına duyurdu.

    The Sun, Everton Kulübü'ne yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde, bu transferin en iyi ihtimalle 5 milyon Sterlin gibi bir rakamla sonuçlanabileceğini, İngiliz kulübünün bu bedelden 1 penny bile aşağı inmeyeceğini iddia etti.

    Fenerbahçe ile ilgili bir iddia da çizme basınından geldi. Sky İtalia haber ajansı; sarı lacivertlilerin Catania'da forma giyen Arjantinli ön libero Alejandro Gomez'in peşinde olduğunu ileri sürdü.

    SKY haberinde Fenerbahçe'nin Gomez için 8 milyon Euro'luk bir teklif sunduğunu ancak bu teklifin Catania kulübü tarafından reddedildiğini belirtti.

    Orta sahada hem ofansif hem de defansif olarak oynayabilen 23 yaşındaki Alejandro Gomez, geçtiğimiz sezon 36 maçta forma giyerken rakip filelere 4 gol gönderme başarısını göstermişti.

    Öte yandan Katar'dan 18 milyon Euroluk teklif alındığı iddia edilen Mamadou Niang için bugün Fenerbahçe Kulübü Resmi İnternet sitesinden yaptığı açıklamayla, Senegalli oyuncunun satılmasının söz konusu olmadığı bildirildi.
     
  8. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Tatilini yarıda kesip Ada'ya giden Yobo, "Everton'lu yöneticiler geri dönmemi istediler" dedi. Hemen harekete geçen F.Bahçe, sambacı için düğmeye bastı..

    Fenerbahçe'de Yobo işi iyice çıkmaza girerken, gelen son haberler hiç de iç açıcı değil. Everton'dan ayrılıp futbol hayatını geçen sezon kiralık olarak formasını giydiği sarı-lacivertli ekipte sürdürmek isteyen Yobo, dün aniden ülkesindeki tatilini yarıda kesip İngiltere'ye gitti. Nijeryalı oyuncu havalimanında yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'de oynamak istiyorum ama Everton'lu yöneticiler çok para istiyor. Son olarak benden kalmamı istediler" diye konuştu.

    Gözden çıkarıldı
    Yobo işinin giderek çıkmaz bir hal alması üzerine yeni alternatifler üzerinde duran ve Werder Bremen'li Mertesacker ve Schalke'li Metzelder ile temasa geçen sarılacivertliler, Chelsea'nin Brezilyalı oyuncusu Alex'i de gündemine aldı. Chelsea'de geçtiğimiz sezonu 15 maçla tamamlayan 29 yaşındaki oyuncunun, yeni hoca Andre Villas-Boas tarafından satış listesine konacağı öğrenildi. Kulübüyle kontratı 2013'te bitecek olan sambacının, 7-8 milyon euro civarında bir bonservis bedeli olduğu tahmin ediliyor.

    Boğa gibi güçlü
    Müthiş bir fizik gücüne sahip olan Alex, boğa gibi güçlü bir oyuncu. Savaşçı yapısı, sert futbolu ve hava toplarındaki üstünlüğü, kendisini defans oyuncuları arasında ayrı bir yere koyuyor. 2004'te Chelsea'ye transfer olduktan sonra PSV'ye kiralanan ve 3 sezon bu takımın formasını giyen Alex, daha sonra döndüğü Londra ekibinde iki süper sezonun ardından yine düşüşe geçti.
     
  9. gamse55
    Offline

    gamse55 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    149
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    samsu
    valla alex bosingva büyük bir iş olur şl için
     
  10. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Fenerbahçe'nin ön libero araması Brezilyalı oyuncuyu yol ayrımına getirdi. Eski kulübü Corinthians'la masaya oturarakanlaşma sağlayan Cristian, sarı-lacivertli kulübe başvurarak, bonservisi için kendisine kolaylık gösterilmesini isteyecek

    [​IMG]

    Fenerbahçe'nin uzun süredir orta sahasını yeni bir yabancıyla güçlendirme planları yapması, Cristian Baroni'yi kızdırdı. Ülkesinde tatil yapan Brezilyalı oyuncu, eski kulübü Corinthians ile masaya oturarak, sarı-lacivertli takımdan ayrılmak için ilk adımı attı.
    Geride kalan sezon Teknik Direktör Aykut Kocaman ile arası açılan, oynamadığı için tavır yapan, ancak sezonun sonlarına doğru başarıda pay sahibi olmak için elinden gelen gayreti gösteren Cristian, ayrılık işaretleri veriyordu. Corinthians Kulübü ile anlaşan 28 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'den ayrılarak, garanti oynayabileceği bir takıma gitmek için yeni sezon hazırlıkları öncesi tavrını ortaya koydu.
    Fenerbahçe ile 2014'e kadar sözleşmesi bulunan ve yıllık 1 milyon 250 bin euro garanti ücret alan Cristian Baroni, 2 sene önce Corinthians takımından 6 milyon euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilmişti.
    Sambacının, 1-1.5 milyon euro karşılığında serbest kalmak istediği ve bu talebini kısa süre içinde yönetime ileteceği vurgulandı.

    Kocaman kalmasını istemişti
    Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın takımdan kalmasını istediği Cristian için Corinthians'ın da önümüzdeki günlerde Fenerbahçe ile temasa geçeceği kaydedildi. Fenerbahçe'den ayrılmayı kafasına koyan Brezilyalı futbolcunun ismi daha önce İspanyol ekibi Villarreal'in de transfer gündemine gelmişti.
     
  11. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Katalanlar, uzun süredir takip ettikleri Brezilyalı oyuncu için Fenerbahçe'nin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Özellikle Barcelona BaşkanıSandro Rossell, Sambacı için sınırları zorluyor.

    [​IMG]

    Geçtiğimiz sezon devre arası transfer sezonunda adı birçok Avrupa deviyle anılan Andre Santos, Barcelona’nın transfer gündeminden bir türlü düşmüyor. Katalanlar sezon boyunca transfer komitesi tarafından izlettikleri
    Santos’u, Copa America öncesi oynanan hazırlık maçlarında da yakından takip ederken, Barcelona Başkanı Sandro Rossell’in, 13 milyon Euro’luk bir teklifle önümüzdeki günlerde Fenerbahçe’nin kapısını çalmaya hazırlandığı belirlendi. Resmi teklifin 1-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Copa America’nın ardından Sarı-Lacivertliler’e iletileceği bildirildi.

    Guardiola da onay verdi

    Teknik direktör Pep Guardiola’nın da Brezilyalı oyuncu için geçer not verdiğinin altı çizildi. İspanyol futbol otoriteleri ise Barcelona’ya gitmesi durumunda vatandaşları Maxwel ve Adirano’nun yanı sıra Eric Abidal ile forma savaşına girecek Santos’un, sol kanat için iyi bir alternatif olacağını ifade etti.

    Fanatik
     
  12. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    İspanyol oyuncunun menajeri Vicente Montes, İstanbul'a gelerek Fenerbahçe Yönetimi ile masaya oturdu. Granada Kulübü'nün talip olduğu Güiza'nın bonservisi için 1.5 milyon euroya el sıkışıldı, transferin hafta içinde resmiyet kazanacağı açıklandı

    [​IMG]

    Daniel Güiza, bu sezon İspanya Birinci Ligi’ne yeni çıkan Granada ile büyük ölçüde anlaştı.
    Fenerbahçe'nin üç yıl önce 17 milyon euroya büyük umutlarla renklerine bağladığı ancak istediği verimi bir türlü alamadığı Daniel Güiza ülkesine geri dönüyor.
    İspanyol oyuncunun menajeri Vicente Montes dün İstanbul'a gelerek sarı-lacivertli yöneticilerle masaya oturdu. Granada Kulübü'nün teklifini ileten ve 1.5 milyon euroya el sıkışan Montes'in, Güiza ile de bir araya gelerek İspanyol ekibinin şartlarını sunduğu bildirildi.
    Bu arada Real Betis'in de Güiza'yı almak için devreye girdiği ancak İspanyol oyuncunun önümüzdeki hafta büyük olasılıkla Granada'ya imza atacağı ifade edildi.

    Niang için Porto devrede
    Fenerbahçe’nin Senegalli golcüsü Mamadou Niang’a ise Portekiz’in Porto ekibinin talip olduğu iddia edildi. İspanyol AS gazetesinde yer alan haberde, Porto Kulübü'nün Atletico Madrid’e transfer olmak üzere olan oyuncusu Falcao’nun yerine forvet bölgesi için Niang’ı düşündüğü belirtildi.
    Mamadou Niang için geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al-Ahli de devreye girmişti. Gazete, Türkiye’ye gelmeden önce kariyerinin büyük bir bölümünü Fransa’da geçiren 31 yaşındaki forvetin Türkiye’de 29 maçta 15 gol attığına dikkat çekerken, Marsilya’da ise gol krallığı yaşadığını kaydetti.
     

Sayfayı Paylaş