2010 Basketbol Dünya Kupası Haberleri

Konu, 'Nba & Basketbol' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Slovenya Cumhurbaşkanı Turk, Abdullah Gül’e devre aras›nda bu benzetmeyi yaptı:

    [​IMG]

    Gül’ün isteği üzerine Türkiye ve Slovenya soyunma odalar›na inen iki ülkenin cumhurbaşkanlarından Turk, 12 Dev Adam’a şunları söyledi: “Aldığınız galibiyeti sonuna kadar
    hakettitiniz. Umarım finale çıkar, kupayı kazanırsınız.”

    Cumhurbaşkanımız’ın davetlisi olarak maça gelen Slovenya Cumhurbaşkanı Turk, 12 Dev Adam’ın müthiş performans sergilediği ilk 2 çeyrek sonrasında “Perişan olduk.. Bu maçı kazanmamız mümkün değil” itirafında bulundu.

    TÜRKİYE’NİN müthiş başarısı uluslararası seviyede gururumuz olurken, son maçı Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Turk ile izleyen Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün de koltukları kabardı..

    MAÇ boyunca yerinde duramayan ve yanında oturan Gül’den Türk takımı ile ilgili bilgi alan Turk, devre arasında TBF Başkanı Turgay Demirel’in de katıldığı sohbette çarpıcı yorumlar yaptı..

    “BİZİM çocukların bu maçı kazanmaları artık mümkün değil.. Biz ne kadar kaçırıyorsak, sizinkiler o kadar atıyor.. Daha ilk periyoddan itibaren kabus gibi üzerimize çöktünüz.. Tam anlamıyla perişan olduk.. Maç bitmedi ama bizi şimdiden buldozer gibi ezdiniz” diyen Turk’un övgüleri maçtan sonra da devam etti..

    GÜL’ÜN teklifi üzerine iki cumhurbaşkanı önce mağlup takım Slovenya’nın soyunma odasını ziyaret ederken, daha sonra Türkiye’yi tebrik ettiler.. Gül, takıma “Performansınızdan dolayı hepinizi kutluyorum.. Yarı finalde ve umarım finalde de sizi izlemeye geleceğim.. Türkiye sizinle ne kadar gurur duysa az” dedi.. Turk ise “Galibiyeti hakettiniz.. Dilerim kupayı da alırsınız” ifadelerini kullandı..

    Gül’den Obama’ya DAVET!

    CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Milli Takım’ın yarın Sırbistan ile oynayacağı yarı final maçına Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç’i davet etti.. Gül’ün çalışma ekibinden edinilen bilgiye göre, eğer finale Türkiye ile ABD kalırsa, cumartesi ABD Başkanı Barrack Obama da davet edilecek..
    OBAMA’NIN 24 saatte Türkiye’de olma ihtimaliyle ilgili sorumuza ise şu yanıtı aldık: “Programı uygunsa, Obama jetine binip gelebilir.”
     
  2. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Üçüncü çeyreğe kadar başa baş giden maçı Amerika 89-79 kazanarak yarı finale yükseldi. Maçın yıldızı ise 33 sayı atan Kevin Durant oldu.

    [​IMG]

    Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselen bir diğer takım da Rusya'yı yenen Amerika Birleşik Devletleri oldu. Üçüncü çeyreğe kadar başa baş giden mücadelede kalite farkını ortaya koyan Amerikalılar maçı da 89-79 kazanmayı bildi. Maçın yıldızı ise 33 sayı atan Kevin Durant'tı. Amerika karşısında iyi bir oyun ortaya koyan Rusya ise büyük alkışlar altında salondan ayrıldı.

    Maçın ilk yarısında skor üstünlüğü sürekli değişti. Rusya, Monya'nın üçlüğüyle 2. dakikada 9-8 üstünlük yakalamasına rağmen, ABD Billups ile buna karşılık vererek 5. dakikada skoru kendi lehine (15-9) çevirdi. 8. dakikada Mozgov'un basketiyle 21-20 öne geçen Rusya, Durant'ın basketlerine engel olamayınca ilk çeyrek 25-25 beraberlikle tamamlandı.

    İkinci periyotta ABD, rakibinin alan savunması karşısında zaman zaman çaresiz kaldı. Ribauntlarda da rakibine üstünlük kuran Rusya, Vorontsevich'in basketiyle 12. dakikada 29-25 üstünlük yakaladı. Rusya, Bykov'un basketiyle 16. dakikayı da 35-30 önde geçmesine rağmen, ABD son 4 dakikada müthiş bir savunma yaptı. Bu sürede sadece 4 sayı yiyen ABD, Durant'ın basketleriyle ayakta kaldı. Gordon ve Iguodala'dan da skor çıkaran ABD, üstünlüğü tekrar eline geçirdi. 9. dakikayı 42-35 önde geçen ABD, ilk yarıyı da 44-39 önde kapadı. ABD'de Durant, ilk yarıda 19 sayı üreterek takımına önemli katkıda bulundu.

    İlk periyodun ardından yorulmaya başlayan ve şut yüzdesi düşen Rusya'ya ABD üstünlüğünü kabul ettirdi. Rakibinin direncinin düşmesiyle rahat skor çıkaran ABD, Odom'un basketiyle 28. dakikada 15 sayılık fark (65-50) yakaladı ve 3. periyodu da 70-56 önde tamamladı.

    ABD, son periyotta oyunun kontrolünü elinde tuttu. 32. dakikada Durant'ın basketiyle farkı 19 sayıya (79-61) çıkaran ABD, karşılaşmayı da 89-79 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

    ABD'de Kevin Durant attığı 33 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Lamar Odom ise takımı adına 12 ribaunt aldı.

    "SIKI BİR MÜCADELE VERDİK"
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Rusya'yı yenerek yarı finale yükselen ABD'nin antrenörü Mike Krzyzewski, rakiplerine karşı çok sıkı bir mücadele verdiklerini söyledi.

    Krzyzewski, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Rusya'nın da çok iyi mücadele ettiğini belirterek, ''Antrenörleri David Blatt takımı çok iyi yönetti. Rusya inatla oynadı. Bir ara onlar iyi savunma yapıyordu, biz de kaçırıyorduk. Mola aldıktan sonra baskı yapmaya başladık'' dedi.

    Rusya karşısında başarılı bir performans sergileyen Kevin Durant konusunda ise tecrübeli çalıştırıcı, ''Durant her yaz dinlenmeden oynadı. Bunun sonucunda kendini geliştirdi. Omuzlarında bir yük var. Genç takımız, herkes ona güveniyor'' diye konuştu.

    ABD adına Rusya maçında 33 sayıya imza atan Kevin Durant ise rakipleri karşısında iyi oynadıklarını ifade etti.

    Durant, rakiplerini geçip şampiyonaya devam etmenin güzel olduğunu vurgulayarak, ''Atışlarımızı ve pas trafiğini doğru yapmaya çalıştık. Oyun kurucularımız iyi iş çıkardılar. Doğru şekilde oynadık'' dedi.

    BLATT: ''RÜZGARA KAPILDIK''
    Rusya'nın ABD'li antrenörü David Blatt, oyunun kontrolünün rakiplerinin elinde olduğunu ve adeta rüzgara kapıldıklarını dile getirdi.

    ABD'nin bu tür turnuvalarda Avrupa takımlarına karşı nasıl oynaması gerektiğini bilen bir ekip olduğunu kaydeden Blatt, ''Bu takıma karşı antrenörlük yapmak beni zorladı. Kadrolarındaki oyuncu Durant, başka oyuncular dinlenmeyi seçerken buraya geldi ve başarılı performans sergiliyor. Sorumluluk aldı ve başarıyla oynadı'' dedi.

    Rusya'da ise Sergey Bykov'un 17 sayılık ve Andrey Vorontsevich'in 12 ribauntluk performansı galibiyet için yetmedi.
     
  3. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Çeyrek final mücadelesinde Litvanya, favori Arjantin karşısında adeta şov yaptı ve rakibini 104-85 yenerek yarı finale çıkan son takım oldu.

    [​IMG]

    Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Skola'nın önderliğinde harika maçlar çıkaran Arjantin, Litvanya'da durdu. Maça favori olarak başlayan Arjantin, Litvanya karşısında adeta buz kesildi ve maçtan farklı bir şekilde mağlup ayrıldı. İlk yarıda özellikle üçlük sayılarla farkı yakalayan Litvanya bir ara da Güney Amerika temsilcisi karşısında 10-0'lık bir seri yakaladı. İlk çeyreği 28-18 galip kapatan Litvanya ilk yarıyı da 50-30'luk gibi 20 sayılık bir farkla galip tamamladı.

    İkinci yarıya da çok iyi başlayan Litvanya özellikle bençten gelen isimlerin de katkısıyla farkı artırmaya devam etti. 3. çeyreğin son diliminde 66-36'lık skorla farkı 30 sayıya kadar çıkaran Litvanya, savunmasıyla Arjantin yıldızlarını durdurdu, Luis Scola varlık gösteremedi. 3. çeyreğin sonunda Litvanya'da tam 6 oyuncunun çift haneli sayıya ulaşması oyunun gidişatının en büyük göstergesiydi.

    "ZİHİNSEL OLARAK İYİ HAZIRLANDIK"
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Arjantin'i yenerek yarı finale yükselen Litvanya'nın antrenörü Kestutis Kemzura, fazla baskı altında olan takımın bunu avantaja çevirip kazandığını söyledi.

    Kemzura, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Arjantin maçına fiziksel ve düşünce olarak çok iyi hazırlandıklarını belirterek, ''Özellikle zihinsel olarak iyi hazırlandık. Sanırım Arjantin'in baskısı bizden daha azdı. Bu yüzden onlar kaybetti, biz kazandık'' dedi.

    Litvanyalı antrenör, kenardan gelen oyuncuların performansının da kendilerine avantaj sağladığını belirterek, ''Agresif savunmayla başladık. Scola'yı durdurduğumuz dakikalar en önemli anlardı. İkinci yarı rakip oyun planını değiştirmeye çalıştı. Alan savunması denediler, ama şutları kaçırdılar. Baskı yaptık. Bizim şutörlerimiz daha iyiydi'' diye konuştu.

    Kestutis Kemzura, oyuncuların bugün büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

    HERNANDEZ: ''SAHADA SADECE LİTVANYA VARDI''
    Arjantin Antrenörü Sergio Hernandez, Litvanya'nın çok iyi oynadığını söyledi.

    Litvanya antrenörünün maçın değerlendirmesini yaptığını ve herkesin mücadeleyi izlediğini belirten Hernandez, ''Bu gece bir takım vardı sahada, o da Litvanya oldu. Çok iyi oynadılar. İlk yarı yüzdeleri çok iyiydi. Onları hiçbir şekilde durduramadık. Hücum edemedik, savunma yapamadık. Adam adama oynamaya çalıştık, birkaç kez alan savunması yapmaya çalıştık, olmadı. Sadece Litvanya'yı tebrik edebilirim'' dedi.

    Arjantin, Brezilya ve İspanya'nın iyi maçlar çıkardığını ama en iyi performansı Litvanya'nın gösterdiğini kaydeden Sergio Hernandez, ''Brezilya'ya karşı büyük bir zafer kazanmış olabiliriz. Ama bunu unutmalıydık'' diye konuştu.

    LUGANO MAÇTA
    Litvanya ile Arjantin arasındaki karşılaşmayı, Fenerbahçe'nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano da izledi.

    Türkiye'nin yaptığı maçlar dışında dolmayan Sinan Erdem Spor Salonu, ABD-Rusya ve Litvanya-Arjantin maçlarında doldu.

    Sert geçen maçın başından bu yana üstünlüğünü sürdüren Litvanya, Arjantin'i 104-85 yenerek yarı finale çıkan son takım unvanını kazandı. Litvanya böylelikle yarı finalde, yıldızlar topluluğu Amerika Birleşik Devletleri'nin rakibi oldu.

    Litvanya'da tam 7 oyuncu çift haneli sayıya ulaşırken en skorer isim Arjantin'den Carlos Delfino oldu. Delfino 25 sayı atarken Scola ise 13 sayıda kaldı. Litvanya'nın en skorer ismi ise 17 sayıyla Linas Kleiza oldu.
     
  4. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası klasman karşılaşmasında İspanya, Slovenya'yı 97-80 yenerek 5.'lik maçı oynamaya hak kazandı.

    [​IMG]

    NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan Dünya Basketbol Şampiyonası klasman karşılaşmasında İspanya, Slovenya'yı 97-80 yenerek yarın 5.'lik mücadelesi oynamaya hak kazandı.

    Karşılaşmaya iyi başlayan Slovenya, Lakovic'in 3 sayılık, Dragic'in de 2 sayılık basketleriyle 5. dakikayı 12-5 önde geçti. İlk periyotta yüzde yüz isabet oranıyla oynayan Fernandez ile 8 sayı üreten İspanya'da diğer oyuncular skor üretemeyince bitime 32 saniye kala Becirovic'in basketiyle farkı 9 sayıya (23-14) çıkaran Slovenya, ilk periyotu da 23-16 önde geçti.

    İkinci periyotun başında Reyes ve Vazquez'in basketleriyle 2 dakikada 6-0'lık seri yakalayan İspanya, 12 dakikada farkı 1 sayıya (23-22) indirdi. Ancak Udrih ile arka arkaya bulduğu basketlerle rakibine yine 6-0'lık seriyle cevap veren Slovenya, devrenin bitimine 1 dakika 40 saniye kala Lakovic'in 3 sayılık basketiyle farkı yine 9 sayıya (41-32) çıkardı. Devrenin sonunda da Mumbru ve Marc Gasol'un basketleriyle 6-0'lık bir seri daha yakalayan İspanya, farkı 3 sayıya indirdi ve Slovenya ilk yarıyı 41-38 önde tamamladı.

    İspanya, üçüncü periyotta Garbajosa'nın 3 sayılık basketi ve Fernandez'in 2 sayılık basketleriyle 22. dakikada 45-44'lük skorla öne geçti. Slovenya bu periyotta Dragic ve Becirovic ile faul atışlarından sayılar bulurken, İspanya ilk yarıda 8'de 1 isabetle oynayan ve sadece 3 sayı atan Navarro'nun 3. periyotta attığı 13 sayıyla son periyota 64-62 önde girdi.

    Son periyotta Llull ile arka arkaya bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı açmaya başlayan İspanya, Navarro'nun 3 sayılık basketiyle son 3 dakika 47 saniyede farkı 11 sayıya (84-73) çıkardı. Navarro'nun basketleriyle farkı açmaya devam eden İspanya, Rubio'nun basketiyle bitime 50 saniye kala farkı 19 sayıya kadar (97-78) çıkardı ve karşılaşmadan 97-80 galip ayrıldı.

    İspanya'da ilk yarıda 3 sayı atan Navarro, ikinci yarıda 23 sayı attı ve 26 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. Navarro ayrıca maçta 7 asist yaparak, İspanya'nın kazanmasında büyük rol oynadı. Maçta 16 sayı atan Fernandez ise yüzde yüz isabet oranıyla oynadı.

    Slovenya'yı yenen İspanya, 12 Eylül Pazar günü 5'incilik maçına çıkacak. Slovenya ise yarın 7'incilik için mücadele edecek.
     
  5. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Milli Takım’ın müthiş galibiyetleri, sadece Türkiye’yi değil, dünyayı büyülüyor. Slovenya maçını canlı anlatan ESPN spikerinin Ersan şut kaçırdığı anda söylediği “Türkler’in de insan olduğunu şimdi anladık” cümlesi her şeyi ortaya koyuyor

    [​IMG]

    12 Dev Adam fırtınası tüm dünyayı etkisi altına aldı. Maçı izleyen, anlatan, yorumlayan herkes, A Milli Takımımız’ın yakaladığı müthiş havayı öve öve bitiremiyor. Bunlardan birisi de Amerika’nın ünlü spor kanalı ESPN spikeriydi.
    Slovenya maçını canlı yayında anlatan ESPN spikeri, karşılaşmaya inanılmaz başlayan ve art arda atılan isabetli şutlarla rakibinin umutlarını başlamadan sonlandıran millilerimizin performansı karşısında sürekli, “olağanüstü, muhteşem, yine attılar, bugün hiç boş geçmiyorlar” gibi ifadelerle süslerken, Ersan’ın kaçırdığı şutun ardından kurduğu, “Sürpriz, büyük sürpriz... Türk takımı şut kaçırdı. Türkler’in de insan olduğunu bu pozisyondan sonra anladık” derken, millilerimize bakışını çok net açıklıyor.

    Yaşasın yeni kral!
    İspanyollar da, Basketbol Milli Takımımız’ın Dünya Şampiyonası’nda ortaya koyduğu performansı ayakta alkışladı. Gazeteler, Slovenya karşısında alınan galibiyetin hayranlık uyandıracak nitelikte olduğunu belirttiler, “Bu takım bizim Dünya ve Avrupa Şampiyonu olduğumuz dönemin ruhunu yakalamış. Avrupa’nın yükselen yeni trendi Türkiye” görüşünde birleştiler.
    Maçı naklen yayımlayan Marca televizyonunun spikeri ve yorumcuları “Türkiye’nin bu çocuklarla gurur duyması gerekir” derken, “Bu kadar iyi defans yapan, bu kadar iyi atağa kalkan takım görmedik. Hangi oyuncuyu size anlatalım. Kim oyuna girse görevini noksansız yapıyor. Bu Türkler’e hayran olmamak elde değil” ifadelerini de kullandılar.
    İspanyol medyası favori ABD’yi durduracak tek takımın Türkiye olduğunu da savunurken, “Finalin adı bu gidişle Türkiye - ABD olacak. Türk oyuncuların performansları onları şampiyonluğa yaklaştırıyor” dedi.
    Elmundo Deportivo Gazetesi, “Altın çocuklar” başlığını kullanırken, 12 Dev Adam’ın herkesin sevgisini kazandığını, müthiş bir çıkış yakaladığını belirtti. Sport Gazetesi ise “Son Dünya ve Avrupa Şampiyonu evine döndü. Yeni kral Türkiye olabilir” derken, Marca, “Kral öldü (İspanya’yı kastederek), yaşasın yeni kral” manşetini attı.



    Türkiye’ye ilham geldi
    Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) internet sitesinde, Türkiye - Slovenya maçı ile ilgili “İlhamlanmış Türkiye, Slovenya’yı alaşağı etti” başlığını kullandı. Turnuvadaki galibiyet serisini devam ettiren Türkiye’nin tarih yazmayı sürdürdüğünü yazan FIBA, 3. kez Dünya Basketbol Şampiyonası’nda yer alan ay-yıldızlıların ilk kez madalya için oynama şansı yakaladığını kaydetti. Türkiye’nin adam adama savunmayı turnuvada hiç olmadığı kadar bu maçta kullandığı belirtilirken, bu karşılaşmaya kadar iyi basketbol oynayan Slovenlerin Türkiye karşısında tutunamadığı ifade edildi.


    Rüyamız sona erdi
    Sloven basını, Türkiye’nin takımları karşısında adeta şov yaptığını belirtti. Delo.si haber sitesi “Slovenya’nın tarihi yarı finale kalma rüyası son buldu” başlığını atarken, sahaya çıkan tüm Türk basketbolcuların harika bir performans ortaya koyduğunu ve Türkiye’nin oyunu şova çevirdiğini yazdı. Dnevnik gazetesinin internet sitesi ise “Slovenya kendisinden iyi olan Türkiye karşısında ağır bir yenilgi aldı” başlığıyla verdiği haberde, Türkiye’nin ilk defa Dünya’nın ilk 4’üne kaldığı ve tarihi bir başarıya imza attığını belirtti. Türkiye’nin oyunun her bölümünde parladığı, agresif bir savunma yaptığı, Slovenya’nın bu tempoya cevap veremediği, Türkler’in galibiyetinde coach Tanjevic ve seyircilerin de katkısı olduğu vurgulandı.

    Platini sitem etti
    UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, ay-yıldızlı ekibin, Fransa ile oynadığı karşılaşmanın ardından UEFA’nın Fransız Başkanı Michel Platini’nin kendisini aradığını belirtti. Erzik, “Platini bana, ’Bu kadar iyi oynayıp, bize bu kadar çok sayı atmayın’ dedi. Ben de ’Bizim takımımız her zaman iyidir’ cevabını verdim. İnşallah sonuna kadar gideriz. Milli takımın muhteşem seyirci desteğini de arkasına alarak finale çıkacağına inanıyorum. Hem Türk basketbolu hem de Türk sporu adına tarihi günler yaşıyoruz. Şampiyona gerek organizasyon gerekse sportif başarı açısından eksiksiz, dahası mükemmel gidiyor” dedi.
     
  6. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    ESPN Basketbol yorumcusu Frasçilla, Türkiye'yi Sırbistan karşısında favori olarak gösterdi.

    [​IMG]

    Amerikan ESPN televizyonunun Basketbol analisti Fran Fraschilla, Türkiye ile Sırbistan arasındaki yarı final maçını değerlendirdi. Fraschilla, seyirci desteğini de arkasına alacak Ay - Yıldızlıların, maçın kesin favorisi olduğu görüşünde.

    Amerikalı Basketbol otoriteleri de, Türkiye'nin organizasyonundaki Dünya Şampiyonası'nı yakından takip ediyor. Onlardan biri de, ESPN'in basketbol analisti Fran Fraschilla. Fraschilla, Sinan Erdem spor salonunda Millilerin, Slovenya'yı hezimete uğrattığı maç sonrası, Sırbistan ile oynanacak yarı final maçını değerlendirdi. Fraschilla'ya göre,
    12 dev adam, Sırbistan'ı da eleyecek.

    Fraschilla yaptığı açıklamda, "Türkoğlu, Bogdan Tanjevic'in sistemi için ideal bir oyuncu. Kısa bir oyuncu tarafından savunulursa, post-up yapıyor ya da üzerinden şut atıyor. Üstelik forvet pozisyonundan harika oyun kuruyor. Ancak hepsinden önemlisi arkadaşları onun kendisine olan güveninden besleniyor. Sahaya çıkan oyuncuların yüzüne baktığımda savaşa nasıl hazır olduklarını görebilirsiniz. Bu, Mr. T'yi yanınıza alarak sokak kavgasına çıkmak gibi birşey" şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin uzun rotasyonu ile başa çıkmanın çok güç olacağını vurgulayan Fraschilla, bu rotasyonu tamamlayan savunmacı guardlar ile Hidayet ve Ersan faktörü kadar, seyircinin de galibiyetlerde büyük rolü olduğu görüşünde.

    Seyirci desteğine de vurgu yapan Fraschilla, "Türkiye'nin başarısındaki önemli faktörlerden biri de inanılmaz seyirci desteği. Seyircinin enerjisi doğrudan takıma yansıyor. Bu taraftar kitlesi, takımın güzel hareketlerle kendisini ateşlendirmesini beklemiyor. Aksine takımı daha iyi oynaması için ateşliyor. Tüm Türk oyuncular da taraftarın bu coşkulu desteğini karşılamak için mücadele ediyor. Belki maç tarafsız bir sahada oynansaydı, Sırbistan'ın biraz daha derin kadrosuyla şansı olabilirdi. tabi hala ellerinde Türkoğlu gibi bir oyuncu yok. Ancak Sırp oyuncular asıl savaşı seyirciye karşı verecek. Türk seyircilerin duygu yoğunluğu gerçekten inanılmaz. Her ne kadar takımlar birbirine yakın görünse de, böyle bir ortamda Türkiye'nin kaybetmesi çok zor görünüyor" dedi.

    Türkiye-Sırbistan maçı Cumartesi günü saat 21.30'da NTV ve HD-en'den canlı olarak yayınlanacak.
     
  7. ykmoglu
    Offline

    ykmoglu Süper Üye Üye

    Kayıt:
    11 Ekim 2008
    Mesajlar:
    905
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    istanbul
    sirbistan baskette bir ekol.farklı geriye düşmezsek finaldeyiz..
     
  8. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Amerikan New York Times gazetesi, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda fırtına gibi esen Türkiye'nin "basketbol dünyasında güçlenmesinde, kısmen de olsa "Beyaz Gölge" dizisinin de etkili olduğunu" yazdı

    New York Times'ın görüştüğü eski milli basketbolcu Alper Yılmaz, "Beyaz Gölge Türkiye'de insanların basketboldan haberdar olmasını sağladı. Basketbol zaten oynanıyordu ama diziden sonra herkes oynamaya başladı" dedi.
    Aydın Örs de "Bu dizi insanların hayatına her hafta basketbolu soktu" diye konuştu. Eski oyunculardan Aytek Gürkan ise dizi sayesinde takıma ilginin ve maçlara gelenlerin sayısının arttığını söyledi. New York Times, "Türkiye'nin en popüler sporu hâlâ futbol olsa da "Beyaz Gölge" basketbolu ikinciliğe yükseltti" diye yazdı.
     
  9. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Rusya, Slovenya'yı 83-78 yenerek, 7. oldu.

    [​IMG]

    Mücadelenin ilk dakikalarında çekişme yaşanırken, Dragic attığı 3 sayılık basketle skoru takımı lehine çevirdi ve 1. periyot 23-21 Slovenya üstünlüğüyle tamamlandı.

    Rusya, düşük şut yüzdesinde kalırken, Slovenya skor bulmaya devam etti ve ilk yarıyı da 37-30 önde kapadı.

    İki takımın da sert savunma yapamadığı maçın 3. periyodunu da Slovenya Becirovic ve Slokar'ın basketleriyle 59-52 önde geçti. Mücadeleyi bırakmayan Rusya, önce Fridzon ile üçlük bularak 34. dakikada 62-62 beraberliği sağladı ve aynı dakika içinde Monya ile sayı üreterek 64-62 öne geçti.

    Rusya'nın bu üstünlüğünün ardından hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Slovenya, Nachbar'ın basketiyle 35. dakikada tekrar öne geçti: 68-66. Ancak mücadeleyi bırakmayan Rusya, Fridzon ve Mozgov'un basketleriyle karşılaşmayı 83-78 kazanarak, şampiyonada 7.'liği elde etti. Slovenya ise bu sonuçla şampiyonayı 8. olarak tamamladı.

    Salon: Sinan Erdem
    Hakemler: Guerrino Cerebuch (İtalya) xxx, Recep Ankaralı (Türkiye) xxx, Fernando Rocha (Portekiz) xxx
    Slovenya: Dragic xx 15, Becirovic xx 12, Nachbar xx 20, Slokar xx 12, Brezec xx 7, Klobucar x, Udrih x 5, Jagodnik x, Zupan xx 3, Vidmar xx 4
    Rusya: Bykov xx 2, Fridzon xxx 18, Vorontsevich x, Monya xx 13, Mozgov xxx 19, Kolesnikov x, Zhukanenko xx 12, Ponkrashov xx 10, Kvostov x, Voronov xx
    9
    1. Periyot: 23-21
    Devre: 37-30
    3. Periyot: 59-52
    5 Faulle Çıkan: 38.38 Udrih (Slovenya)
     
  10. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Bourousis’in kafasını sandalye ile yaran Krstic “Türkiye’nin zaaflarını kullanacağız” şeklinde konuştu

    [​IMG]

    SIRBİSTAN’IN pivotu Krstic, şampiyona öncesi Yunanistan ile oynadıkları hazırlık maçında spor ahlâkıyla baĞdaşmayan davranışıyla gündeme geldi. Fotsis ile Teodosic arasında çıkan kavgayı alevlendiren Krstic, Bourousis’in kafasını sandalye ile vurarak yaraladı.

    O Krstic, dün yaptığı açıklamada bugün de kavga etmekten çekinmeyeceğini ima etti. Türkiye’yi Yunanistan’a benzeten Krstic, “Sahalarında her takıma 30 sayı fark atabilirler. Çok güçlüler ama zayıf noktaları var” dedi ve oyunu gererek Türkiye’nin konsantrasyonunu bozmaya çalışacaklarını şu sözüyle belirtti: “Biz kurallar çerçevesinde zaaflarından yararlanacağız.”

    Ivkovic: 1. çeyrek önemli

    SIRBİSTAN’IN 67 yaşındaki koçu Dusan Ivkovic, en çok ilk periyoda dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yarı finale kadar her maçı ilk periyotta kazandığını ifade eden Ivkovic “Türkiye nakavt eden yumruğu ilk çeyrekte atıyor. İlk periyotta ayakta kalmaya çalışacağız. Bunu başarırsak kazanabiliriz” dedi.

    Savanovic İDDİALI çıktı

    YARI finaldeki rakibimiz Sırbistan’ın en önemli oyuncularından Dusko Savanovic iddialı. Ülkesinin basınına konuşan Savanovic, “Türkiye kendisine ters gelen İspanya yerine bizimle eşleştiği için mutlu oldu. Ama buna neden sevindiklerini anlamad›m. Çünkü onları yeneceğiz” diyerek bugün kazanacaklarını iddia etti
     
  11. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    ABD Litvanya'yı 89-74 yenerek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda finale yükseldi.

    [​IMG]

    Türkiye'nin evsahipliği yaptığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen ABD, Kevin Durant'in üstün performansıyla finale yükseldi.

    ABD, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki yarı final maçında Litvanya'yı 89-74 yenerek adını finale yazdırdı.

    Durant 14/25 şut isabetiyle 38 sayı üreterek maça damgasını vurdu. NBA'in genç sayı kralı dokuz da ribaunt aldı.

    İlk çeyreği 23-12, devreyi 42-27 geride kapatan Litvanya üçüncü çeyrekte isabetli üçlüklerle farkı biraz olsun kapattı ama ABD Durant'e Lamar Odom ve Russell Westbrook'un da eşlik etmesiyle maçın sonunu fazla zorlanmadan getirdi.

    Odom 13 sayı, 10 ribaunt, üç blok, Westbrook 12 sayı, yedi ribaunt ve Andre Iguodala dokuz sayı, dört top çalmalık performans sergiledi.

    Litvanya'da Robertas Javtokas 15 sayı, dokuz ribaunt, Martynas Pocius 13 sayı, yedi ribaunt ve Mantas Kalnietis 10 sayıyla oynadı.

    Litvanya'nın hücumdaki en etkili oyuncusu Linas Kleiza 1/11 şut isabetiyle dört sayıda kalarak hayal kırıklığı yarattı.
     
  12. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    '12 Dev Adam' Dünya Basketbol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 83-82 yenerek finale yükseldik ve tarih yazdık.

    [​IMG]

    NTV ve HD-en ekranlarından canlı olarak yayınlanan Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçında 12 Dev Adam, Sırbistan'ı son saniyede Kerem Tunçeri'nin basketi ile 83-82 yenerek finale yükseldi.

    Maç boyunca çok iyi hücum eden rakibini durduramayan Milliler, bir şekilde hep maçın içerisinde kalarak galibiyet umutlarını yitirmedi. Maçın son çeyreğinde çok etkili savunma yapan 12 Dev Adam tarih yazdı.

    MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

    Maça Ersan'ın basketi ile başladık ancak Tepic 3 sayılık atış ile karşılık verdi.

    İki takımda karşılaşmaya çok organize başlayamadı, büyük bir heyecan var iki tarafta da.

    Velickovic üç sayılık basket ile Sırbistan'ı öne geçirdi, Kerem Tunçeri ile karşılık verdik ve maçta durum 6-6 oldu.

    Henüz savunmamız oturmadı, 4 dakika geride kalırken Sırbistan 10-6 önde.

    Hücumda dış atış kullanmayı tercih ediyoruz, istediğimiz şut yüzdesini yakalayamadık. Sırbistan Tepic'in serbest atışları ile maçı 12-6'ya getirdi.

    Velickovic hücum faul yaptı, ikinci faulü oldu. Ömer Aşık'ın basketi ile farkı 4'e indirdik. 12-8

    Velickovic ve Ömer Onan'ın karşılıklı basketleri ile durum 15-10 Sırbistan lehine.

    Hidayet'in üst üste 5 sayısı ile 15-15 beraberliği sağladık.

    İlk çeyreğin bitimine 1 dakika kalırken Teodosic'in üçlüğü ile Sırbistan 18-15 öne geçti.

    Maçın ilk periyodu tamamlandı ve Sırbistan 20-17 önde. Millilerin üzerinde büyük bir baskı var. Gerçek oyunumuzu bir türlü sahaya yansıtamıyoruz

    Çok kötü bir dış atış yüzdesi ile oynuyoruz, İkinci periyodun başında Ender ve Ömer ile 3 sayılık atışlardan yararlanamadık. Sırbistan ikinci periyodun ilk 2 dakikası geride kalırken 22-17 önde.

    Kerem Gönlüm'ün basketi ile durumu 24-21'e getirdik, Kerem bir de serbest atış kullandı 24-22.

    Hücumda top paylaşmaya başladık ve skoru Sinan Güler'in basketleri ile 26-25'e getirdik.

    Sırbistan Savanovic'in basketleri ile farkı 8'e çıkardı. İlk yarının bitimine 4 dakika kala skor 33-25 oldu.

    Farkı Ender'in üçlüğü ile 4'e indirdik 35-31. Keselj karşılık verdi ve ilk yarının bitmesine 2 dakika kala 38-31 oldu.

    Ömer Aşık'ın sayısı ile fark 3'e indi, 38-35. Krstic'in serbest atışları farkı yine 5'e çıkardı 40-35.

    İlk yarı Sırbistan'ın 42-35 üstünlüğü ile tamamlandı. Turnuva boyunca yaptığımız savunmayı bu maçta bir türlü sahaya yansıtamadık. Sırbistan ilk yarıda 13'te 6 üç sayılık atış ile oynarken 12 Dev Adam ise sadece 9'da 2 üç sayılık isabet sağlayabildi.

    İkinci yarıya Semih'in sayıları ile başladık ve farkı 42-38 ile 4'e indirdik. Krstic cevap verdi 44-38 oldu.

    Sonunda Hidayet'in üçlüğü geldi, 44-41 ile farkı 3 sayıya indirdik. Şimdi iyi savunma yapmalıyız.

    Ömer Onan'ın üçlüğü ile eşitliği sağlıyoruz 46-46'ya geldi skor. Seyircinin de bu dakikada büyük bir desteği var.

    Eşitliği sağladıktan sonra 8 sayı birden yedik ve skor 54-46'ya geldi. Sırbistan dış atışlarda çok etkili bu akşam.

    Semih Erden'in serbest atışları ile periyodun bitimine 4 dakika kala farkı 6'ya indirdik 56-50.

    İyi savunma yaparak topu kaptık ve hızlı hücumda Ender'le üçlüğü bulduk, bir anda farkı 2'ye indirmeyi başardık 56-54.

    Sırbistan hücumda bu akşam çok iyi oynuyor, 61-55 ile farkı 6'ya çıkardılar ama 3. periyodun bitimine 50 saniye kala Ender'in üçlüğü skoru 61-58'e getirdi.

    Artık yarı final maçının final periyoduna geldik, Sırbistan 63-60 ile önde olan taraf. Kötü oynadığımız maça tutunmayı başardık. Haydi 12 Dev Adam bu maçı alıp finale çıkalım.

    Krstic'in serbest atışları ile skor 66-61'e geldi. Son periyoda yine etkili başlayan taraf Sırbistan oldu.

    Hidayet'in üçlüğü geldi 66-64 ile farkı yine 2'ye indirdik. Maçta son 7 dakika.

    Teodosic'i maç boyunca durduramadık, 72-64'e getirdi maçı Sırp yıldız.

    Kerem Tunçeri adeta buz kesen Milli Takım'ı attığı üçlükle uyandırdı. Ömer Onan'ın serbest atışları ile de maça yine ortak olduk 72-69.

    Kerem Tunçeri'nin ters turnikesi ile fark yine 2'ye indi 75-73, Kerem'den bir de üçlük geliyor maçta ilk defa öne geçiyoruz 76-75. Hücum sırası da bizde.

    Ömer Onan'ın serbest atışları ile farkı 3'e çıkardık 78-75.

    Semih Erden basket faul, muhteşem hücum ettik. 81-80

    Sırbistan serbest atışlarla durumu 80-79'a getirdi ve yine öne geçti.
     
  13. hoşseda
    Offline

    hoşseda Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    istanbul
    abd ile rakip olmak hemde dünya kupası finalinde söylemesi bile hoş geliyor bide kupa gelirse ardından tek kelime ile mükemmel olur :apploud: :apploud: :apploud:
     
  14. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası 3.'lük karşılaşmasında Litvanya, Sırbistan'ı 99-88 mağlup etti. Litvanya bu sonuçla 2010 Dünya Şampiyonası'nın üçüncüsü oldu ve bronz madalyayı alan takım oldu.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın son gününde Litvanya, Sırbistan'ı 99-88 yendi ve bronz madalyanın sahibi oldu.

    Maça üç sayılık basketlerle başlayan Sırbistan, Keselj'in dışardan ürettiği basketlerle 3. dakikada 8-4'lük üstünlük yakaladı. Pota altından Krstic ile sayılar bulmaya devam eden Sırbistan, 4. dakikada farkı 8 sayıya (17-9) çıkardı. Alan savunmasına dönen Litvanya, rakibini durdurmayı başardı. Teodosic'in olmadığı dakikalarda organize olamayan Sırbistan karşısında, rahat skor çıkarmaya başlayan Litvanya, üstünlüğü eline geçirdi. Son dakika içinde
    Pocius'un basketiyle 23-22 öne geçen Litvanya, ilk çeyreği de bu şekilde önde tamamladı.

    Yarı finalde Türkiye ile sert bir mücadeleye giren Sırbistan'da fizik olarak düşüş başlayınca Litvanya, üstünlüğünü kabul ettirdi. Finali kaçırmanın ardından bu maça motive olmakta zorlanan Sırplar karşısında daha istekli oynayan Litvanya, skorer bir görüntü sergiledi. Litvanya son dakika içinde Kalnietis'in basketleriyle 13 sayılık fark (48-35) yakaladı. Sırbistan, son saniyede Rasic ile bir üç sayılık basket bulduysa da ilk yarı 48-38 Litvanya üstünlüğüyle sona erdi.

    Mücadelenin 3. çeyreğinde adeta Kleiza şov vardı. Bu oyuncuyla 10 dakika içinde 10 sayı bulan Litvanya, 28. dakikada farkı 22 sayıya (72-50) çıkardı. İlk beşten umduğunu bulamayan ve farklı bir beşle denemede bulunan Sırbistan, bunda da başarılı olamayınca Litvanya, 3. periyodu da 72-54 önde geçti.

    Son periyotta oyunun kontrolünü elinde bulunduran Litvanya, karşılaşmayı da 99-88 kazandı. Litvanya, bu sonuçla 3. oldu ve bronz madalya kazandı. Sırbistan ise şampiyonada dördüncülüğü elde etti.

    Litvanya'da Kleiza ürettiği 33 sayıyla takımının üçüncülüğünde büyük rol oynarken, Rasic'in 8 sayı ve 10 asistlik performansı galibiyet için yetmedi.

    Bu sonuçla Litvanya tarihinde ilk kez bir dünya şampiyonasında madalya almış oldu.
     
  15. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Arjantin, İspanya’yı 81-86 mağlup edip Dünya Şampiyonası’nı beşinci sırada tamamladı

    Salon: Sinan Erdem Spor Salonu

    Hakemler: Jose Anibal Carrion (Porto Riko), Ilija Belosevic (Sırbistan), Jason Scott (Avustralya)
    İspanya (81): Fernando San Emeterio 8 (4 ribaund, 3 asist), Rudy Fernandez 31 (8 ribaund, 3 asist), Ricky Rubio 3 ( 3 ribaund-1 asist), Juan Carlos Navarro 2( 3 asist), Raul Lopez (1 ribaund), Felipe Reyes 6 (4 ribaund), Fran Vazquez 5 (8 ribaund), Sergio Llull 7 (1 ribaund, 3 asist), Marc Gasol 16(10 ribaund-3 asist), Alex Mumbru (1 asist), Jorge Garbajosa 3(1 ribaund- 1 asist)

    Arjantin (86): Luis Scola 22(11 ribaund, 2 asist), Pablo Prigioni 15(5 ribaund-7 asist), Fabricio Oberto 10( 8 ribaund, 3 asist), Luis Cequeira ( ribaund- asist), Carlos Delfino 27(1 ribaund-3 asist), Paolo Quinteros (2 ribaund, 1 asist), Leonardo Gutierrez 6 ( 1 ribaund, 1 asist), Hernan Jasen 3( 1 ribaund)

    1. Periyot: 16-23
    Devre: 32-49
    3. Periyot: 62-65
    5 Faulle Çıkanlar: 32.51 Vazquez (İspanya), 35.58 Jasen (Arjantin)

    2010 FIBA Dünya Şampiyonası Klasman mücadelesinde Arjantin, İspanya’yı 81-86 mağlup edip Dünya Şampiyonası’nı beşinci sırada tamamlarken, İspanya da Dünya altıncısı oldu.
    Mücadelenin ilk basketi Carlos Delfino’dan gelirken Arjantinli isime karşılık özellikle isabet yüzdesiyle İspanya’da öne çıkan Rudy Fernandez’den geldi. Carlos Delfino’nun etkili oyununa özellikle savunma ribaundlarında yaşadığı sorunlar nedeniyle çözüm üretemeyen İspanya adına maçın ilk beş dakikalık bölümü 14-8’lik skorla geride geçildi. Bu dakikadan sonra hücumda etkili olmaya devam eden Arjantin aynı başarıyı savunma düzeninde gösteremedi. Buna rağmen takımının gösterdiği performanstan memnun olmayan koç Scariolo üç dakika kala oluşan 19-12’lik skorun ardından bir mola aldı. Çeyreğin geri kalan bölümü düşük tempoyla geçilirken skor 23-16 Arjantin lehineydi.
    İkinci çeyreğe Arjantin Fabricio Oberto’nun pota altından bulduğu basketle başlarken İspanya kenardan gelen isim Fran Vazquez’le karşılık verdi. İki takımında düşük motivasyonla sahada yer almasından dolayı oldukça yavaş bir tempoda oynanan maçın bu bölümlerinde Arjantin oyuna biraz daha ağırlığını koydu ve fark 13 sayıya çıktı. Periyodun ilk beş dakikası geçilirken skorda 34-21’lik Arjantin üstünlüğü vardı. Bu şekilde ilerleyen devre 49-32’lik Arjantin üstünlüğüyle geçildi.

    Arjantin bu devreye de Carlos Delfino’nun basketiyle başlarken İspanya Marc Gasol’un içeriden bulduğu basketle çeyreğe girdi. Arjantin’de Carlos Delfino bu çeyreğin ilk dört dakikasına sekiz sayı sığdırdı ve takımını 19 sayı farkla öne taşıdı. Bu andan sonra İspanya Rudy Fernandez önderliğinde savunmada ve hücumda biraz daha toparlanarak farkı 11 sayıya indirdi. Kapanan farktan dolayı oldukça kızgın olduğu gözlemlenen Sergio Hernandez çeyreğin bitmesine yaklaşık dört dakika kala öğrencilerini yanına çağırdı. Moladan daha iyi dönen taraf İspanya olurken, Vazquez’in bulduğu sayılarla fark dokuza indi(61-52). İnanılmaz bir geri dönüş yapmayı başaran İspanya Rudy Fernandez’in basket faulüyle farkı üçe kadar indirmeyi başardı. Fernando San Emeterio’nun katkılarıyla iyice ritim bulan İspanya dirilmeye çalışan Arjantin’e karşılık farkı koruyarak skoru 63-60’a getirdi. Maçın final periyoduna 65-62’lik skorla girildi.

    Oyunun son çeyreğine Arjantin daha iyi bir şekilde girerken Carlos Delfino’nun basketi skoru 75-67’ye taşıdı. Scola’nın yaptığı sportmenlik dışı faulü değerlendiren Marc Gasol ve Rudy Fernandez’in sayılarıyla beraber skor 73-75’e geldi. Marc Gasol ve Fernandez ikilisiyle şekillenen İspanyol hücumlarına Arjantin sağlıklı bir yanıt veremezken maçın bitmesine iki dakika 11 saniye kala skor 80-80 oldu. Luis Scola takımına iki sayılık bir avantaj sağlarken İspanya Garbajosa ile hücumdan boş döndü. Son anları oldukça heyecanlı geçen maçta İspanya Marc Gasol’e top indirince İspanyol pivot Oberto tarafından faulle durduruldu. Gasol, faul atışlarından sadece bir tanesini sayıya çevirirken Arjantin tecrübeli oyun kurucu Pablo Prigioni’nin elinden gelen üçlükle farkı bir anda dörde çıkardı. Bundan sonraki hücumdan boş dönen İspanya Prigioni’ye faul yaptı ve bu oyuncunun serbest atışlardan bulduğu bir sayıyla beraber skor 86-81’e geldi. İspanya son yedi saniyede sayı bulamayınca maç da bu skorla sona erdi.

    Maçın en skorer ismi attığı 31 sayıyla yıldızlaşan Rudy Fernandez olurken onu 27 sayıyla Carlos Delfino izledi. Luis Scola ise 22 sayılık katkı yaptı.

    Bu sonuçla beraber Arjantin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası Türkiye’yi beşinci sırada tamamlarken İspanya’da turnuvayı altıncı olarak noktaladı.
     
  16. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Basketbol Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu ABD'li Kevin Durant oldu.

    [​IMG]

    2010 Dünya BasketbolTürkiye'de düzenlenen Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu ABD'li yıldız oyuncu Kevin Durant oldu.

    Şampiyonanın bütün maçlarında takımın en önemli silahı olan Durant, milli takımımıza karşı attığı 28 sayının yanı sıra 5 de asist yaptı.

    Maç boyunca 13 üç sayılık denemenin 7'sini sayıya çeviren ABD'li yıldız bu şekilde 21 sayı üretirken, 4 ikilik atışın 3'ünden 6 sayı ve 2 faul atışından da 1 sayı bularak 28 sayıya ulaştı.

    Oklahoma City Thunder formasını giyen 1988 doğumlu yıldız oyuncu, 2010 NBA sezonunu sayı kralı olmuştu.
     
  17. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    12 Dev Adam'ın dünya ikincisi olduğu 2010 Dünya Şampiyonası'nda Hidayet 'En iyi Beş'e seçilmeyi başardı.

    [​IMG]

    Türkiye'de düzenlenen 2010 DÜnya Şampiyonası'nın sonuna geldik. Müthiş bir turnuva düzenleyen 12 Dev Adam, son maçta istediği performans sergileyemedi ve Amerika Birleşik Devletleri'ne 81-64 yenilerek dünya ikincisi oldu.

    Maçtan sonra düzenlenen ödül töreninde ilk olarak dünya şampiyonasının 'En İyi Beş'i seçildi. Milli Takımımız'ın başarısında büyük pay sahibi olan Hidayet Türkoğlu turnuvanın 'En İyi Beş'ine seçildi.

    'En İyi Beş'te Hidayet ile birlikte Teodosic, Durant, Scola ve Kleiza yer aldı.

    HİDAYET: ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM
    Dünya ikincisi olan (A) Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Hidayet Türkoğlu, bütün takım arkadaşlarıyla gurur duyduğunu söyledi.

    Hidayet, ABD maçı sonrası yaptığı açıklamada, kendilerine inanıp güvendikleri için bu noktaya geldiklerini belirterek, ''Şampiyonanın başından beri yanımızda olan milyonlarca insanımıza birinciliği hediye etmek isterdik. İkinci olarak onları mutlu edebildik. Herkese teşekkürler. Ben bu takımın kaptanı olarak bütün takım arkadaşlarımla gurur duydum. Belki yıllar boyu böyle bir organizasyonla karşılaşamayacağız. Kaliteli bir milli takım olduğumuzu gösterdik'' ifadelerini kullandı.

    Daha önce Dünya Şampiyonası'nın, son büyük şampiyonası olabileceğini söylediğinin hatırlatılması üzerine Hidayet, ''Bu konuyu şimdi konuşmak istemiyorum. Bu başarının önüne hiçbir şeyin geçmesini istemiyorum. ABD'ye gitmeden önce düşünmek için 3-5 günüm olacak. Arkadaşlarım bana bu şampiyonada çok yardımcı oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Zaman her şeyi gösterecektir'' diye konuştu.

    ÖMER ONAN YORGUNLUKTAN YAKINDI
    Ömer Onan ise Türk basketbol tarihine geçtiklerini kaydederek, şunları söyledi: ''Müthiş bir iş başardık. ABD dün saat 19.00'da oynadı biz ise daha geç maç yaptık. Biz kafa kafaya giden stresli bir maç oynadık. Otele saat 1'de geldik, 4'ten önce uyuyamadık. Belki daha farklı olabilirdi ama biraz yorgunduk. Turnuvanın başından sonuna kadar ABD iyi oynadı. Ama biz de büyük bir iş çıkardık. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Kimse kendini saklamadı, iki sayı daha fazla atayım diye düşünmedi. Bu 12 adam da müthiş, hepsiyle gurur duyuyorum.''

    Kerem Gönlüm ise bugün dünya ikincisi oldukları için üzüldüklerini vurgulayarak, ''Bu Türk basketbolunun nereye geldiğini gösteriyor. ABD bugün iyi oynadı, biz iyi oynamadık'' derken, Kerem Tunçeri ise ''Herkes üzüntü içinde. ABD'ye karşı finalde kaybediyoruz ve herkes üzülüyor. Dünkü maç bizim için daha zordu. Dün gece yapılan kutlamalar bizi oldukça yordu. Yine de altın madalya için çıktık ama çok yüksek yüzdeyle mücadele ettiler. Tek tek tüm takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum'' şeklinde konuştu.

    Ender Arslan da aldıkları gümüş madalyanın değerini ancak birkaç gün sonra anlayacaklarını ifade ederek, ''Şimdi altın madalyayı alamadığımız için üzülüyoruz. Altına o kadar odaklanmıştık ki ikinciliğe sevinemedik. Verdiğimiz mücadele ve ortaya koyduğumuz azim çok iyiydi. Arkadaşlarımı alnından öpüyorum'' dedi.

    Semih Erden ise ne kadar kaliteli bir takım olduklarını gösterdiklerini belirterek, ''Başından beri milli takıma yapılan eleştiriler oldu. Ama bir kez daha görüldü ki milli takım müthiş bir ekip. Dünya ikincisi olmak gurur verici bir şey. ABD iyi mücadele etti. Biz zaman zaman kötü performans çizdik. Bu da dünkü maçın yorgunluğundandı. Birçok arkadaşımız dün gece uyuyamadı'' diye konuştu.
     

Sayfayı Paylaş