2010 Basketbol Dünya Kupası Haberleri

Konu, 'Nba & Basketbol' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. şimşek59
    Offline

    şimşek59 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    ilk 4 e kalırız slovenya maçını seğrettim onları yeneriz biz iy savunma yapıyoruz
     
  2. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Rusya ilk yarıda zorlandığı maçta Yeni Zelanda'yı ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 78-56 yenerek çeyrek finalde ABD'nin rakibi oldu.

    [​IMG]

    Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalan 6. takım Rusya oldu. İlk turda Türkiye'nin yer aldığı C Grubu'nda milli takımımızın ardından 2. olan Rusya ile, D Grubu 3.'sü Yeni Zelanda'nın kapışmasında gülen taraf 78-56'lık skorla Ruslar oldu.

    Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki maçın ilk çeyreği 15-13 Yeni Zelanda'nın üstünlüğüyle kapanırken, devrenin sonunda 31-27 Rusya üstünlüğü vardı. İkinci yarıdan itibaren turnuvanın sürpriz takımına hakimiyetini kabul ettiren Rusya maçı 78-56 kazandı.

    Rusya 9 Eylül Perşembe günü çeyrek finalde ABD ile karşı karşıya gelecek.
     
  3. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en büyük favorisi Amerika Birleşik Devletleri, 2. tur maçında Angola'yı ağır bir yenilgiye uğrattı.

    [​IMG]

    Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 2. tur heyecanı ABD-Angola maçıyla sürdü. Türkiye gibi, grup maçlarını firesiz kapatan Amerika Birleşik Devletleri, zayıf rakibi karşısında adeta antrenman yaptı.

    Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki maçın ilk dakikasından itibaren farkı açmaya başlayan ABD, sahadan 121-66 galip ayrılarak, son 8 takım arasına katıldı.

    Karşılaşmada Angola 15 top kaybıyla oynarken, ABD rakibine ribauntlarda da 48-23 üstünlük kurdu.

    'Rüya Takım'ın çeyrek finaldeki rakibi ise bu akşam oynanacak Rusya-Yeni Zelanda maçının galibi olacak.

    İLGİ AZDI
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın favorilerinden ABD'nin Angola ile yaptığı 2. tur maçına basketbolseverler fazla ilgi göstermedi.

    Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmada, tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı. Tribünde az sayıda ABD ve Angola taraftarı yer alırken, şampiyonada mücadele eden diğer ülke taraftarları ve Türk taraftarlar da karşılaşmayı izledi.

    Bu arada ABD'li ünlü yönetmen Spike Lee de ABD-Angola maçını izledi. Şampiyonanın favori takımları arasında gösterilen ABD'nin karşılaşmalarda neler yapacağını merak ettiği için Türkiye'ye geldiğini açıklayan Lee, karşılaşmayı locadan takip etti.
     
  4. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    [​IMG]

    Fransız basını, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'ye yenilerek şampiyonaya veda etmelerinin ardından, "Türk hamamında battık" başlığını kullandı.

    L'Equipe Gazetesi, "Cevap basit, çok güçlüler" başlıklı haberinde, Türkiye milli basketbol takımından övgü ile söz etti. "Çok daha yukarılara gidecek bir takım" dedikleri Türk Milli Takımı'nın, "12 dev adam" lakabını hak ettiklerini, bunun yanı sıra Tanjevic'in çok iyi bir yönetim sergilediğini ve seyircinin, büyük aşkının utulmaması gerektiğini yazdı.

    "TÜRK HAMAMINDA BATTIK"

    l'Express Gazetesi ise, 12 Dev Adam karşısında dayanamadıklarını belirterek, "Türk hamamında battık" başlığını kullandı. Fransa Milli Takımı'ndan çok daha üstün olan bir Türk Milli Takımı'na yenildiklerini yazan Expresse, çeyrek finale çıkamadıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.

    Le Monde de, "Türk Milli Takımı'nın sürklase ettiği Fransa şampiyonayı, küçük kapıdan terk ediyor" ifadelerini kullandı.

    Le Figaro ise, "Türk Milli Takımı bir sınıf üstte. Milli takımımıza ders veren Hido Türkoğlu ve arkadaşları arayı ikinci çeyrekte açtılar" dedi.

    Öte yandan Fransız basınına açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı Kaptanı Boris Diaw, ilk defa bir turnuvayı bu kadar çabuk terk ettikleri için üzgün olduklarını vurguladı.

    Kendilerinden daha güçlü bir takımla karşılaştıklarını belirten Diaw, turnuvadan bu kadar erken ayrılmalarını daha hazmedemediğini sözlerine ekledi.
     
  5. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    Maşallah iyi gidiyoruz İnşaallah böyle devam edersek Amerikayla final oynarız
     
  6. nino
    Offline

    nino Süper Üye Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Everywhere
    Süper gidiyoruz allah nazardan saklasın :smiley:
     
  7. dimo79
    Online

    dimo79 Guest

    Çok İyiyiz Süperiz Süper
    Allah Nazardan Saklasın
     
  8. eraydin_93
    Offline

    eraydin_93 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Aralık 2009
    Mesajlar:
    35
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    balıkesir
    slovenyayı elersek yarı final maçı daha kolay olur diye düşünüyorum..başarılar 12 dev adammm
     
  9. takea
    Offline

    takea Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    238
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ÇANAKKALE
    nazar değmesin millilerimize inş böyle devam ederler
     
  10. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası ikinci tur maçında Litvanya, Çin'i 78-67 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası 2. turda Litvanya, Çin'i 78-67 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Litvanya'nın hücumlardan boş döndüğü ilk dakikaları iyi değerlendiren Çin, Sun'un basketleriyle 6. dakikada 11 sayılık üstünlük (16-5) yakaladı. Savunmasını sertleştiren Litvanya, Jasaitis'in basketiyle ilk çeyreğin son dakikasında farkı 2 sayıya (19-17) indirirken, Liu'nun üçlüğü sonrası 1. periyot 22-17 Çin'in üstünlüğüyle tamamlandı.

    Maçta 2. periyodun ilk dakikalarında yine üçlüklerle etkili olan Çin, Sun'un basketiyle skoru 29-20'ye taşıdı. Bu dakikadan sonra rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Litvanya, yavaş yavaş skor üstünlüğünü eline almaya başladı. Kalnietis'in basketiyle 15. dakika içinde farkı 1 sayıya (31-30) indiren Litvanya, Javtokas'ın pota altı basketiyle de 16. dakikada 32-31 öne geçti. Skor üstünlüğünü sürdüren Litvanya ilk yarıyı da 43-40 önde kapadı. İlk yarıda Litvanya, ribauntlarda rakibine 25-13 üstünlük kurdu.

    Çin, ilkinci yarının ilk bölümünde oyunda dengeyi korumasını bildi. Mücadelenin 23. dakikası 48-48 beraberlikle geçilirken, bundan sonraki 5 dakikada Çin skor üretme sıkıntısı yaşadı. İçerden ve dışardan basketler bulmaya başlayan Litvanya, farkı açmaya başladı. Bu dakikalarda zayıf kalan rakibi karşısında skor bulmaya devam eden Litvanya, 3. periyodu 13 sayı farkla 64-51 önde geçti.

    Son periyoda da iyi başlayan Litvanya, 31. dakika içinde Kleiza'nın basketiyle farkı 15 sayıya (66-51) çıkardı. Ancak alan savunmasıyla rakibini durduran ve 4 dakikada 11-1'lik seri yakalayan Çin, Zhizhi Wang'ın basketiyle 35. dakikada farkı 5 sayıya (67-62) indirdi. Buna karşın Litvanya'da tekrar devreye giren Kleiza, Çin'in farkı kapatmasını engelledi. Litvanya, Kleiza ile bulduğu basketlerle karşılaşmayı 78-67 kazandı ve çeyrek finalist oldu.

    Şampiyona'nın 2. turunda Çin'i mağlup ederek, adını çeyrek finale yazdıran Litvanya'da antrenör Kestutis Kemzura, galibiyetten dolayı mutlu olduğunu, ancak oyundan memnun kalmadığını söyledi.

    Kemzura, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Çin maçının kendileri için kolay geçmediğini belirterek, ''Grup maçlarından sonra 4 gün dinlenme fırsatı bulduk. Ama başlarda bu nedenle uyum sorunu yaşadık. Maça yavaş başladık. Sanıyorum bu bizim geleneğimiz oldu. Kötü bir gelenek. Sonradan hızlanıyoruz. Skor ne olursa olsun kolay bir maç olmadı'' dedi.

    Çin'in oyun anlayışlarıyla kendilerini yavaşlatığını kaydeden Kestutis Kemzura, Çin karşısında 30 sayı üreten Kleiza'nın da iyi oynadığını sözlerine ekledi.

    DONEWALD: İYİ BAŞLADIK, AMA YORULDUK
    Çin Antrenörü Bob Donewald ise Litvanya maçına iyi başladıklarını, ancak daha sonra yorulduklarını dile getirdi.

    Donewald, şampiyona boyunca ortaya koydukları performanstan memnun olduğunu dile getirerek, ''Bu kadar iyi takım arasından buraya gelmek kolay değil. Litvanya maçına iyi başladık. Ama yorulduk. Onlardan çok şey öğrendik. Bu turnuva bize çok şey kattı, ancak henüz pişmedik. Milli takım olarak, 2012 Olimpiyat Oyunları'na odaklandık'' dedi.

    MAÇ SONRASI GERGİNLİK
    Litvanya ile Çin arasında yapılan maçın ardından koridorda gerginlik yaşandı.

    Bitiş düdüğünün ardından Çin Milli Takımı teknik heyeti ve oyuncuları soyunma odasına yönelirken, teknik heyet ile koridorda görevli olan güvenlik elemanı arasında gerginlik oldu. Güvenlik görevlisi ile Çin antrenörü Bob Donewald arasında kısa süreli yaşanan gerginliğe teknik heyette yer alan Türk antrenör Selçuk Ernak da müdahale etti. Ernak, ortamı yatıştırmaya çalışırken, daha sonra Çin Milli Takımı soyunma odasına gitti.

    Gerginliğin teknik heyette yer alan istatistikçilerden birinin başka görevlinin kartıyla soyunma odasına gitmek istemesi ve güvenlik görevlisinin buna izin vermemesi nedeniyle yaşandığı öğrenildi.
     
  11. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    İspanyol yıldız Pau Gasol, Dünya Şampiyonası'yla ilgili NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Şampiyonada yer alamadığı için üzgün olduğunu belirten Gasol, olası Türkiye-İspanya eşleşmesiyle ilgili görüşlerini de aktardı.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası tüm heyecanıyla sürerken, İstanbul da dünyanın en önemli yıldızlarını ağırlıyor. Dünya Şampiyonası'nda İspanya Milli Takımı'ndaki yerini alamayan Los Angeles Lakers'ın yıldızı Pau Gasol de, NTV Spor servisinden arkadaşımız İsmail Şenol'un konuğu oldu.

    Yorgun olduğu için şampiyonaya katılamadığını belirten Gasol, "Türkiye harika bir basketbol ülkesi. Basketbolu seven birçok insan var ve ne zaman gelsem minnet duyuyorum. Burada olmak son derece büyük mutluluk. 2001 Avrupa şampiyonası'nda burada bulunmuştum. O ilk deneyimimdi ve bronz madalya almıştık. Buradaki taraftarın oyunu ne kadar sevdiğini ve sıcak baktığını biliyordum. Bu deneyimi yaşamak isterdim ama vücudumu dinlendirmem gerekiyordu. Çok yorgundum" dedi.

    "BEN OLMASAM DA..."
    Kendisinin yokluğuna rağmen İspanya'nın en büyük favorilerden olduğunu vurgulayan NBA yıldızı, "Oldukça derin ve deneyimli bir takımımız var. Son yıllarda 2 gümüş, 2 altın madalya kazandık. Bu performansı devam ettirmek istiyoruz. Onlara yardımcı olmak isterdim ama yine de takımda şampiyonluk için yeterli deneyim var" diye konuştu.

    Gasol, bugün oynanacak Sırbistan maçında tura yakın taraf olduklarını, en büyük avantajlarının genç rakipleri karşısında ortaya koyacakları deneyim olduğunu söyledi.

    "TÜRKİYE'Yİ YENMEK ZOR"
    Turnuva ilerledikçe İspanya'nın gerçek kimliğini gösterdiğini belirten Gasol, olası Türkiye-İspanya yarı final eşleşmesi hakkındaki görüşlerini de dile getirdi.

    "İki takımın da yarı final olasılığı yüksek. Eğer olursa keyifli bir maç izleriz. Türkiye son derece iyi ve kendinden emin oynuyor. 2001'de de böyle oynuyorlardı. Taraftarlar takıma büyük enerji veriyor. Türkiye'yi yenmek zor olacak" dedi.

    NBA'deki yıldızımız Hidayet Türkoğlu'nu öven İspanyol pivot, "Hido çok yetenekli ve deneyimli bir oyuncu. Kişisel olarak önemli başarılar elde etti. Takımın da lideri konumunda ve önemli anlarda sorumluluk alıyor" şeklinde görüş belirtti.
     
  12. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor. A Milli Futbol Takımı'nın Belçika'yı 3-2 devirmesinin ardından gözler 12 Dev Adam'da.
    Türkiye-Slovenya maçı saat 21:00'de NTV ve HD-en'. Al Jazeera Sport +6 Alfa TV Cyprus BHT 1 CT4 Sport ET1 NTV Turkey NTV Turkey Europe NTV+ Basketball Sitel 3 Sport 1 (Cze/Svk) Sport 1 (ex DSF) Sport 1 (Hun) Sport 1 (Rom) Sport+ (France) TV10 Sweden TV2 Sport (Den) TVP Sport Viasat Sport (Nor) Viasat Sport Baltic ~ HD-en (NTV) ~ NTV+ HD Sport ~ Viasat Sport HD (Nor) ~ Viasat Sport HD (Swe)

    [​IMG]

    Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finalistler belli oldu. İkinci turda Fransa'yı 95-77 mağlup eden 12 Dev Adam, Avustralya karşısında 87-58'lik rahat bir galibiyet alan Slovenya ile yarı final için mücadele edecek.

    Çeyrek finale kadar oynadığı tüm maçları kazanan Dev Adamlar, Slovenya'yı da geçerek, tarih yazmak istiyor. Bu nefes kesecek mücadele saat 21:00'de NTV ve HD-en ekranlarında olacak.

    Günün diğer çeyrek final maçında ise turnuvanın favorilerinden Sırbistan, son Dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanya ile karşı karşıya gelecek. Saat 18:00'de başlayacak dev maç, NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     
  13. lnb34
    Offline

    lnb34 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    15 Ekim 2009
    Mesajlar:
    698
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İSTANBUL
    inş alırız maçı ilk dörde kalırız
     
  14. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    inşallah bu macı alırsan fınal oynarız
     
  15. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Çeyrek finalde Slovenya'yı 95-68 ile deviren 12 Dev Adam, ilk kez Dünya Şampiyonası yarı finaline yükselerek tarihi bir başarının altına imza attı.

    [​IMG]

    NTV ve HD-en'den canlı olarak yayınlanan Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında 12 Dev Adam, Slovenya'yı 95-68 yenerek tarih yazdı. İlk kez bir Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükselen milli takımımızı alkışlamaktan eller ağrıdı, tezahürattan sesler kesildi. Milli takımımız Slovenya'yı da geçerek yarı finale yükseldi ve İspanya'yı eleyen Sırbistan'ın rakibi oldu. Şimdi sıra Sırbistan'da... Karşılaşma Cumartesi saat 21:30'da... Heyecan artık finale kadar gidecek.

    Maça Hidayet, Ersan, Ömer Onan, Ömer Aşık, Kerem Tunçeri ilk beşi ile çıkan 12 Dev Adam, karşılaşmaya Hidayet'in serbest atışları ile başladı.

    Hücumda çok iyi oynayan Bostjan Nachbar'ı durduramayan Milliler, hücumda ise dış atışlarla etkili oldu. İlerleyen dakikalarda savunma sertliğini artıran Dev'ler Nachbar'ı da durdurarak farkı artırmaya başladı.

    6. dakikada skoru 22-14 ile 8 sayıya yükselten Milli Takım, ilk çeyreği de 27-14 önde tamamladı.

    İkinci periyotta sert savunmayı sürdüren Türkiye, dakikalar ilerledikçe farkı artırmaya başladı ve ilk yarıyı 50-31 ile 19 sayı önde kapattı.

    Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Milliler farkın kapanmasına izin vermedi ve üçüncü çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 25 sayıya çıkardı ve skoru 66-41'e getirdi.

    Farkın açılması ve dakikaların azalması nedeni ile hücumda dengesiz atışlara başlayan ve acele şut atmaya devam eden Slovenya, farkın artmasına yardımcı oldu.

    Savunmada sertliğini kaybetmeyen Türkiye son çeyreğe 71-43 önde girdi.

    12 Dev Adam'ın savunması karşısında hücum etmekten maçın başından sonuna kadar zorlanan Slovenler, 3 çeyrekte sadece 43 sayı bulabildi.

    Son çeyrekte rahat bir oyun sergileyen Dev'ler maçın son altı dakikasına 83-59 önde girdi.

    Maçın sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Milliler, rahat bir oyunla karşılaşmayı 95-68 kazanarak yarı finale adını yazdırdı.
     
  16. hoşseda
    Offline

    hoşseda Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    istanbul
    Türkiye basketbol milli takımımız bu akşam slovenya ile yaptığı maçı adeta güle oynaya kazanarak yarı finale kalan rakibimiz sırbistan a adeta göz dağı verdi
    TÜRKİYE 95 - 68 SLOVENYA
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda İspanya'yı 92-89 yenen Sırbistan, yarı finale yükselen ilk takım oldu.
     
  17. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek finalinde son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı 92-89 mağlup eden Sırbistan, adını yarı finale yazdırarak 12 Dev Adam'ın rakibi oldu.

    [​IMG]

    NTV SPOR'dan canlı olarak yayınlanan Dünya Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Sırbistan, yıldız oyuncusu Teodosic'in bitime 3 saniye kala uzaklardan attığı 3 sayılık basket ile İspanya'yı 92-89 yenerek adını yarı finalde 12 Dev Adam'ın rakibi olarak yazdırdı.

    Üçlüklerle başlayan maçın 5. dakikası 13-13 beraberlikle geçildi. Rakibine göre daha iyi şut yüzdesi yakalayan Sırbistan, İspanya'nın değerlendiremediği hücumlar sonrası geriye koşamadığı anları iyi kullandı. Bjelica ve Velickovic'in üçlükleriyle üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Sırbistan, 7. dakikada 10 sayılık üstünlük (23-13) yakaladı. Alan savunmasına dönen İspanya, kalan 3 dakikada rakibine sadece 4 sayıya izin verdi ve suskunluğunu da Navarro ile sonlandırdı. Navarro'nun 13, Bjelica'in 11 ve Velickovic'in 10 sayı bulduğu maçın ilk çeyreğini Sırbistan 27-23 önde kapadı.

    Maçta ikinci periyodun başında her iki ekip de hücumlardan boş döndü. Savunmaların sertleştiği, yakın temasın arttığı bu çeyrekte her iki ekip pota altını iyi kapattı. Tempoyu yavaşlatan ve rakibinin hızlı hücumlarını engellemeye çalışan İspanya, Llull'un basketiyle 13. dakikada farkı 1 sayıya (29-28) indirdi. Savunma ribaundlarını da toplayan İspanya, yakaladığı ivmeyi daha fazla sürdüremedi ve Sırbistan yeniden üçlüklerle sayı üretti. Keselj ile skor bulmaya başlayan Sırplar, alan savunmasıyla rakibine pota altında sayı izni vermedi. Teodosic'in basketiyle 15. dakikayı 34-28 önde geçen Sırbistan karşısında İspanya Garbajosa'nın üçlükleriyle ayakta kalmaya çalıştı. Ancak son dakika içinde Krstic ve Keselj ile sayılar bulan Sırbistan, ilk yarıyı da 8 sayı farkla 49-41 önde kapadı.

    İlk yarıda üçlükleriyle takımına hayat veren Garbajosa, ikinci yarının başlarında da skor bularak takımının denge kurmasını sağladı. İspanya, bu oyuncusunun basketleriyle 22. dakikada 49-49 beraberliği yakaladı. Bu devrede rakibine önde basan ve top kayıplarına zorlayan İspanyollar, Navarro'nun basketiyle 23. dakikada da 51-49 öne geçti. Ancak Velickovic'in üçlüğüyle maçı bırakmayan Sırbistan, son dakikalarında rakibinin hücum faullerini iyi değerlendirdi ve Krstiç'in basketiyle 3. periyodu da 67-64 önde tamamladı.

    Sırbistan, Savanovic ve Keselj'in üçlükleriyle 31. dakikada 8 sayılık üstünlük (72-64) yakaladı. Alan savunmasına dönen İspanya'ya dışardan cezayı kesen Sırbistan, Bjelica ve Savanovic'in basketleriyle 36. dakikaya kadar 8 sayılık üstünlüğünü (86-78) korudu. Savunmada gayretli oynayan Fernandez ile sayılar bulan İspanya, 38. dakikada oyuna tekrar ortak oldu (86-84). Maçın son dakikasına 89-87 Sırbistan üstünlüğüyle girildi. İspanya bitime 25.8 saniye kala Gasol'un smaç basketiyle 89-89 beraberliği yakaladı. Sırbistan, kullandığı hücumda bitime 3.1 saniye kala Teodosic'in mucizevi üçlüğüyle 92-89 öne geçti.

    Son hücum öncesi mola alıp topu orta sahadan oyuna sokan İspanya, Garbajosa'nın yaptığı hata sonrası topu kaptırdı ve Sırbistan, karşılaşmayı 92-89 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

    Rakibin alan savunması karşısında dışardan şut atmaktan çekinmeyen Sırbistan, 30 üçlükten 15'ini sayıya çevirirken, genel şut istatistiğinde de yüzde 52'lik bir oran yakaladı.

    Boyalı alandan 40 sayı üreten İspanya ise 26 üçlüğün sadece 10'nu sayı yaparak yüzde 38 gibi düşük bir oran tutturdu.

    IVKOVIC: DEVAM ETMEKTEN MUTLUYUZ
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finalde İspanya'yı 92-89 yenerek adını yarı finale yazdıran Sırbistan'ın tecrübeli antrenörü Dusan Ivkovic, şampiyonaya devam etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

    Ivkovic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, İspanya ile çok sıkı bir mücadele yaptıklarını belirterek, "Hala İstanbul'da olduğumuz için mutluyum. İki takım da 40 dakika boyunca agresif mücadele etti. Rakip çok güçlüydü. Yarı final maçına hazırlanmak için iki günümüz var" dedi.

    İspanya karşısında Teodosic'in mucize üçlüğünün hatırlatılması ve bunun kaçması halinde oyun stratejilerinin ne olacağı yönündeki soruyu yanıtlayan tecrübeli antrenör, "Son 26 saniyede bu hücumu kullandık. Stratejimizi üçlük üzerine kurmuştuk. Bu girmeseydi de bir sonraki hücumda yine uzun bir şut denemesi yapacaktık" diye yanıtladı.

    Son saniyede attığı üçlükle takımına galibiyeti getiren Milos Teodosic ise İspanya karşısında çok iyi oynadıklarını ve mücadele ettiklerini dile getirdi.

    Sırp oyuncu, İspanya'nın kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "İspanya'yı çok agresif ve sıkı oynamamız halinde yenebileceğimizin bilincindeydik. Bu tarz maçı unutmak kolay değil. Ama hemen yarı finalde oynayacağımız maçı düşünmeliyiz. Son dakikada attığım üçlükle kazandığımız için mutluyum. Ama takım olarak iyi oynamasaydık benim bu atışımın değeri olmazdı. Oyunumla ilgili de konuşmak istemiyorum. Takımın performansı önemli."

    İSPANYA CEPHESİ
    Sırbistan'a son saniye üçlüğüyle mağlup olan İspanya'nın antrenörü Sergio Scariolo ise son dakikada oyunu kaybetmenin üzücü olduğunu dile getirdi.

    Scariolo, yenilgiye üzüldüğünü anlatarak, "Ama birkaç saat sonra düşündüğümde oyuncularımla gurur duyacağım. Kötü atış yaptık. Onlar da bundan yararlandılar. Son dakikaya bırakmak istemedik ama Teodosic'in atışı tamamen plan dışıydı. Sırbistan'ın genç oyuncuları da skor buldu, ama Teodosic maçı kurtardı" dedi.

    Şampiyonada kadroda yer almayan, ancak Sırbistan ile yapılan maçta yorumcu olan Pau Gasol konusundaki soruyu ise İtalyan antrenör, "Bu oyuncunun yeteneği biliniyor. Ama buradaki oyunculara saygı duymak lazım. Hepsi ellerinden geleni yaptılar. Şu an Pau Gasol'u konuşmak adil değil" şeklinde yanıtladı.

    İspanya'nın skorer oyuncularından Juan Carlos Navarro da kendileri için trajik bir gecenin yaşandığını dile getirdi.

    Navarro, Sırbistan'ın dış şutlarda çok iyi olduğunu ifade ederek, "Son dakikaya kadar mücadele ettik. Ama pota altında sıkıntılar yaşadık. Genç olmamıza rağmen iyi mücadele ettik" dedi.
     
  18. nino
    Offline

    nino Süper Üye Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Everywhere
    Süper gidiyoruz inş. sirplarıda geceriz teosedic durdura bilirsek bu maçıda alırız allahın izniyle
     
  19. severimseni
    Offline

    severimseni Süper Üye Üye

    Kayıt:
    10 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    512
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    istanbul
    Milli Takım'a pota arkası 17. sıra
    Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, milli futbolculara pota arkasındaki 17. sıradan yer ayırttı ve 50 adet davetiye gönderdi. Futbol Federasyonu bunun üzerine FIBA'ya başvurarak daha iyi bir tribünden, tanesi 250 dolara 50 adet bilet satın aldı...

    A Milli Takım futbolcularının Dünya Basketbol Şampiyonası’ndaki Türkiye-Fransa maçını nasıl izlediğinin ayrıntıları bir bir ortaya çıkıyor. Ve bu ayrıntılar Hürriyet’te önceki gün “Milli takım, milli takımı parayla izledi” başlığıyla yayımlanan haberin tamamen doğru olduğunu gösteriyor.

    Her şey milli futbolcuların deplasmanda 3-0 kazanılan Kazakistan maçı sonrası 12 Dev Adam’ın, Fransa ile yapacağı karşılaşmayı izlemek istemesiyle başladı. Futbolcuların arzusunu geri çevirmeyen Futbol Federasyonu, Basketbol Federasyonu’na başvuruda bulundu.

    Kabul edilemez uygulama

    Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de talebi kabul etti ve hazırlattığı 50 adet davetiyeyi Futbol Federasyonu’na gönderdi. Ancak ortada bir gariplik vardı çünkü A Milli Takım futbolcularına, teknik heyete ve yöneticilere ayrılan yerler ‘pota arkasında 17. sırada’ idi. Futbol Federasyonu haklı olarak bu durumu kabullenmedi. Göğsünde ay yıldız bulunan formayı giyen futbolcuların karşılaşmayı pota arkasında, üstelik 17. sırada izlemesi kesinlikle kabul edilemeyecek bir durumdu.

    FIBA’dan bilet satın alındı

    Futbol Federasyonu yetkilileri bunun üzerine başka bir yol izlemeye karar verdi. Hemen Dünya Basketbol Şampiyonası’nın organizasyonunu gerçekleştiren FIBA ile temasa geçilerek, tanesi 250 dolardan 50 tane bilet satın alındı. Ve ay yıldızlı futbolcularımız o biletlerle maça girip, karşılaşmayı da pota arkasındaki 17. sıra yerine saha kenarından izledi.

    FIBA faturayı gönderecek
    Basketbol Federasyonu tarafından Futbol Federasyonu’na verilen 50 adet davetiyenin ise 25’i iade edildi. Kalan 25 davetiyenin futbolcu yakınları ve malzemecilere dağıtıldığı öğrenildi. Bu arada 50 adet bilet için ödenen 12 bin 500 doların faturasının önümüzdeki günlerde FIBA tarafından Futbol Federasyonu’na gönderilecek ve bu belge kamuoyunun bilgisine sunulacak.
     
  20. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    basketbol federasyonu daha iyi bir yer ayırsaidi bu para cebimizde kaslsaydı olmuyormuydu.ne demişler devletin mal ıdeniz yemeyen keriz. babalarının parası değil ya bol keseden dağıtıyoruz.
     

Sayfayı Paylaş