2010 Basketbol Dünya Kupası Haberleri

Konu, 'Nba & Basketbol' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

  1. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Yunanistan terledi

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda Yunanistan, Çin'i 89-81 mağlup etti

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu ilk maçında Yunanistan, Çin'i 89-81 yendi.

    Karşılaşmaya Yunanistan, Bouroussis, Zisis, Spanoulis, Tsartsaris, Diamantidis; Çin ise Liu, Wang Shipeng, Sun, Yi, Wang Zhizhi ilk beşleriyle başladı.

    Maça hızlı başlayan Yunanistan, ilk dakika içinde 3 sayı çizgisinin dışından Bouroussis ve Zisis ile bulduğu 2 basketle 6-0 öne geçti. Dışarıdan sayı bulmaya devam eden Yunanistan, yine Bouroussis ve Spanoulis'in attığı 3 sayılık iki basketle ilk çeyreğin son 6 dakikasında farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin son 3 dakikasına 23-12 Yunanistan'ın üstünlüğü ile girildi. İlk çeyrekte hem hücum, hem de savunmada çok daha organize oynayan Yunanistan, rahat pozisyonlarda şut kullanan oyuncularının istedikleri istatistiği yakalayamamalarına rağmen 2. çeyreğe 25-18 önde girmeyi başardı.

    Oyuna 2. çeyrekte de hızlı başlayan Yunanistan oldu. Yunanistan, birbuçuk dakika içinde 31-20 ile 11 sayılık fark yakaladı. Sonraki dakikalarda savunmada daha azimli oynayan ve hücumda da Yi'nin büyük katkısıyla üretken oynayan Çin, çeyreğin son 6 dakikasına girilirken farkı 7 sayıya kadar indirdi: (36-29). Karşılıklı sayılarla geçen 2. çeyreğin sonraki dakikalarında Yunanistan, rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi ve 2. yarıya 47-37 önde girdi. ilk yarıda Yunanistan'ın en skorer ismi oynadığı oyunla da dikkati çeken Bouroussis oldu. Yunan oyuncu 13 sayı, 3 ribaundla oynadı. Yıldız oyuncusu Yao Ming'in eksikliğini hisseden Çin'de ise Yi Jianlian performansıyla öne çıkan isim oldu. Yi, ilk yarıyı 13 sayı, 6 ribaundla tamamladı.

    Maçın 2. yarısı karşılıklı basketlerle başladı. Yunanistan 3. çeyreğin ilk 4 dakikasında 56-43 ile farkı 13 sayıya çıkardı. Yunanistan'ın sonraki 2 dakika içinde hücumlardan boş dönmesi ve Yi'nin etkili oyununu sürdürmesi sonucunda Çin, çeyreğin son 3 dakikasına girilirken farkı 3 sayıya indirdi: (58-55). Kalan dakikalar da karşılıklı basketlerle geçti ve 3. çeyrek 65-62
    Yunanistan'ın üstünlüğü ile sona erdi.

    Son periyoda 4 faullü Bouroussis olmadan başlayan Yunanistan, ilk 2 dakikada sayı üretemedi ve Çin, Yi'nin bulduğu sayılarla karşılaşmada ilk kez öne geçti: (65-66). Yunanistan, sonraki dakikada oyun disiplinini tekrar sağladı ve üst üste kazandığı sayılarla durumu 74-66 lehine çevirdi. Maçın son 3 dakikasına 81-79 Yunanistan üstünlüğüyle girildi. Farkın kapanmasına izin vermeyen Yunanistan, Çin'in basit top kayıplarının da etkisiyle son dakikaya 85-79 önde girdi. Yunanistan aynı istikrarı son dakikada da sürdürdü ve maçtan 89-81 galip ayrıldı.

    Karşılaşmada dikkati çeken oyuncu takımının aldığı yenilgiye rağmen 26 sayı, 14 ribauntla ''double double'' yapan Çinli oyuncu Yi oldu. Yi'nin takım arkadaşları Wang Zhizhi ve Yue Sun 15'er sayıyla oynadılar. Yunanistan'da ise Bourousis ve Zisis 21'er sayıyla takımlarının galibiyetine katkı yaptılar.

    DONEWALD: YAKALADIĞIMIZ ŞANSI DEĞERLENDİREMEDİK
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki maçta Yunanistan'a 89-81 yenilen Çin takımının antrenörü Bob Donewald, maç içerisinde öne geçtiklerini ancak çok top kaybı yaparak ele geçirdikleri bu şansı değerlendiremediklerini söyledi.

    Donewald, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iyi mücadele ettiklerini, ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Farkı kapattıklarını, hatta öne geçtiklerini anlatan Donewald, çok top kaybı yaptıklarını ve rakibe çok hücum ribaundu verdiklerini belirtti. Genç bir takım olduklarına işaret eden Donewald, ''Genç oyuncular hata yapar. Öne geçtik, ancak ele geçirdiğimiz şansı değerlendiremedik'' dedi.

    Yunanistan Antrenörü Jonas Kazlauskas da kazanmalarına rağmen çok iyi oynamadıklarını ifade etti. Çin'i tebrik eden Kazlauskas, ''Sırbistan maçı sonrası verilen cezalar nedeniyle bazı oyuncularımızdan faydalanamadık, problemlerimiz vardı. Yarın farklı bir oyun oynanacak, umarım daha iyi oynarız'' diye konuştu.
     
  2. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ilk gününde B Grubu karşılaşmasında Slovenya, Tunus'u 24 sayı farkla 80-56 mağlup etti.

    [​IMG]

    2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası (B) Grubu ilk maçında Slovenya, Tunus'u 24 sayı farkla 80-56 yendi.

    Nachbar ve Goran Dragic'in dış atışlardan bulduğu sayılarla ilk dakikadan itibaren üstünlüğü eline alan Slovenya, 5. dakikayı 14-8 önde geçti. Tunus, Mejri'nin gayretleriyle oyunda dengeyi kurmaya çalıştıysa da Slovenya buna izin vermedi. Mücadelenin ilk çeyreği Hadidane'nin orta sahadan attığı üçlük sonrası 22-14 Slovenya'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

    Mücadelenin ikinci periyotunda Vidmar ile pota altında etkili olan Slovenya, Goran Dragic'in basketleriyle üstünlüğünü korudu ve ilk yarıyı 11 sayı farkla 39-28 önde kapadı.

    Slovenya, ikinci yarıya Vidmar'ın pota altı basketleriyle başladı. Dış atışlardan da Nachbar ile skor üretmeye devam eden Slovenler, farkı giderek açtı ve 3. periyotu 23 sayı farkla 63-40 önde tamamladı.

    (B) Grubu'nun ilk maçında Slovenya, Tunus'u 24 sayı farkla 80-56 yenerek grup mücadelesine galibiyetle başlad

    BECIROVIC: İKİNCİ YARIDA SONUCA GİTTİK
    2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda B Grubu'nun ilk maçında Tunus'u 80-56 yenen Slovenya'nın antrenörü Mehmed Becirovic, rakipleri karşısında mücadeleye iyi başlayamadıklarını, ancak ikinci yarıda sonuca gittiklerini söyledi.

    Becirovic, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, şampiyonanın ilk maçlarının her zaman zor olduğuna dikkati çekerek, ''Bizim için de zor başladı. İlk periyotta iyi mücadele edemedik. 3 ve 4. periyotlarda daha iyi oynadık. Bundan sonraki maçlarda takımımın daha iyi olacağını düşünüyorum'' dedi.

    Tunus karşısında başarılı bir oyun sergileyen Efes Pilsen'in Sloven oyuncusu Bostjan Nachbar ise galibiyetten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

    İyi bir oyun çıkardıklarını anlatan Sloven oyuncu, ''İkinci yarıda iyi bir oyun çıkardık. Defansif ribauntları geliştirmemiz lazım. Bunu bundan sonraki maçlarda daha iyiye götürmeye çalışacağız'' derken, ABD ile yapacakları karşılaşma konusunda ise ''ABD genç ve başarıya aç bir kadroyla buraya geldi. Ama FIBA'nın bu tür organizasyonlarında fazla tecrübeleri yok. Ayrıca onlara yenilmemiz trajik olmayacak. İran, Hırvatistan ve Brezilya maçlarını düşünmeye başlayacağız'' diye konuştu.

    TLATLİ: İLK KEZ BU SEVİYEDEYİZ
    Tunus'un antrenörü Adel Tlatli ise ekip olarak ilk defa bu seviyede bir maça çıktıklarını söyledi.

    Tlatli, bugün iyi bir takıma karşı mücadele verdiklerini vurgulayarak, ''Pota altında sıkıntı yaşadık. Savunmada da biraz daha iyi oynayabilirdik. Buna rağmen oyuncularımın performansından memnunum'' dedi.

    Dünya Şampiyonası gibi bir organizasyonda ilk kez bulunduklarını kaydeden Tunuslu çalıştırıcı, ''Daha önce Romanya, Gürcistan ve buna benzer kalitede takımlar seviyesinde oynuyorduk. İlk defa bu seviyede maçlar çıkaryoruz. Başarılı olmak istiyoruz'' dedi.
     
  3. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en büyük favorilerinden ABD, Hırvatistan'ı 106-78 gibi farklı bir skorla geçti.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (B) Grubu'nda ABD, ilk maçında Hırvatistan'ı 28 sayı farkla 106-78 mağlup etti.

    ABD, maça 7-0'lık bir seriyle başladı. İlk 2 dakikada 7-0 geriye düşen Hırvatistan, NBA oyuncularından kurulu rakibini alışık olmadığı alan savunmasıyla durdurmaya çalıştı. Bunda başarılı olan ve tempoyu düşürerek set oyunlarında pota altına top geçirmeye çalışan Hırvatistan, Andric'in basketiyle 18. dakikada ilk kez öne geçti (19-18). ABD, Rose ile bulduğu basketle üstünlüğü tekrar ele geçirirken, son saniyede Popovic'in üçlüğü sayı olmayınca 1. periyodu da 22-20 önde tamamladı.

    Hırvatistan, ilk periyottaki iyi oyununu 2. çeyreğe yansıtamadı. Hırvat takımı üst üste hücumlardan boş dönerken, ABD, pota altında rakibine karşı daha iyi savunma yaptı. Üçlüklerle başarı yakalayan ABD, Westbrook ve Gordon ile skor üretti. 18. dakikayı 18 sayı farkla (44-26) önde geçen ABD milli takımı, ilk yarıyı da 48-26 üstün kapadı.

    Hırvatistan, ilk periyottaki oyununu sonraki bölümlere taşıyamadı. Rakibinin pota altındaki iyi savunması sonrası dış şutlara yönelen Hırvatlar, başarılı olamadılar ve farkın açılmasıyla özgüvenlerini yitirdiler. Bütün oyuncularıyla skor üreten ABD, 3. periyodu da 30 sayı farkla 78-48 önde kapadı.

    Son periyodu da rahat oynayan ABD, Hırvatistan'ı 28 sayı farkla 106-78 yenerek grup maçlarına galibiyetle başladı.
     
  4. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Sırbistan, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu’nda oynadığı ilk maçta Angola’yı 94-44 mağlup etti.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu'nda Sırbistan, Angola'yı 50 sayı farkla 94-44 yendi.

    Sırbistan, karşılaşmaya Rasic'in 3 sayılık basketiyle başlarken, Angola, rakibine Morais ile karşılık verdi. Karşılıklı basketlerle geçilen ilk dakikalarda Cipriano ile etkili olan rakibi karşısında pota altını iyi kullanan Sırbistan, 4. dakikaya 9-6 önde girdi. Savunmasını sertleştiren ve rakibine sayı atma şansı vermeyen Sırbistan, Pasic-Bjelica ikilisinin sayılarıyla 11-0'lık bir seri buldu ve 7. dakika içinde farkı 14 sayıya (20-6) çıkardı. Morais'in 3 sayılık basketiyle uzun bir aradan sonra sayı bulan Angola karşısında dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynamaya devam eden Sırbistan, aradaki farkı biraz daha açtı ve ilk çeyreği 25-9 üstün bitirdi.

    2. periyoda alan savunması yaparak başlayan rakibi karşısında, oyunun üstünlüğünü eline alan Sırbistan, özellikle Pasic'in basketleriyle 13. dakikayı 18 sayı farkla 29-11 önde geçti. Angola, hücumda büyük sıkıntı yaşarken, Sırbistan, dış atışlarla etkili oldu. Rakibinin yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren Sırbistan, 17. dakikaya da 35-13 üstün girdi. Takım halinde hücumda başarılı bir oyun ortaya koyan Sırbistan, farkı daha da açtı ve devreyi 43-18 önde tamamladı.

    Sırbistan, 3. çeyreğin ilk dakikalarında yüksek şut yüzdesiyle oynadı. Sahanın en skorer oyuncusu Rasic ile basketler bulmaya devam eden Sırbistan, 23. dakikaya 57-27 önde girdi. Velickovic'in aldığı hücum ribauntlarını sayıya çevirmesiyle 25. dakikada farkı 36 sayıya çıkaran Sırbistan, bu çeyreği de 77-32 üstün geçti.

    Aradaki farkın getirdiği rahatlıkla son periyoda giren Sırbistan, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmanın 35. dakikasına 86-38 önde girdi ve sahadan da 94-44 galip ayrıldı.

    MAGALHAES: SÖYLEYECEK FAZLA BİR ŞEY YOK
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) grubu takımlarından Angola Milli Takımı Antrenörü Luis Magalhaes, Sırbistan'ın güçlü bir takım olduğunu ve galip geldiğini söyledi.

    Magalhaes, Sırbistan maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, zor bir karşılaşma olduğunu belirtti.

    Sırbistan'ın güçlü bir takım olduğunu ifade eden Magalhaes, ''Söyleyecek çok fazla bir şey yok. İstatistiklere bakınca herşey anlaşılıyor. Güçlüydüler ve galip geldiler'' dedi.

    Sırbistan Milli Takım Antrenörü Dusan Ivkociv ise Angola'nın genç bir takım olduğunu ve onlara saygı duyduğunu kaydetti.

    Maça çok iyi hazırlanarak çıktıklarını dile getiren Ivkovic, ''Asistte üçte bir oranını yakaladık. Ofansif ve defansif bir oyun ortaya koymak zorundaydık ve bunu başardık. Angola da Afrika için önemli bir takım'' diye konuştu.

    Sırbistan Milli Takımı Oyuncusu Aleksandar Rasic de Angola karşısında çok iyi oynadıklarını ve kolay sayı atma şansı bulduklarını anlattı.

    Rasic, önlerindeki maç için yeterli dinlenme zamanları olmadığını vurgulayarak, varolan zamanı çok iyi değerlendirmek zorunda olduklarını belirtti.
     
  5. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Kanada'yı 81-71 yenen Lübnan, turnuvanın ilk sürprizine imza attı.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'nun ikinci maçında Lübnan, Kanada'yı 81-71 yendi.

    Müsabakaya hızlı başlayan Lübnan, ilk dakikada El Khatib ve Rustom'un sayılarıyla 6-0 öne geçmesine rağmen daha sonra toparlanan Kanada, 4. dakikada üstünlüğü ele geçirdi: 11-9. Karşılıklı basketlerle geçilen son bölüm sonucunda ilk periyot 20-20 berabere bitti.

    İkinci periyodun başında her iki takım da sayı üretmekte zorlandı. 15. dakikayı Famutimi, Anthony ve Shepherd'in sayılarıyla 26-25 önde geçen Kanada, Anthony'nin sayılarıyla aradaki farkı 5 sayıya kadar çıkardı: 30-25. Kanada, rakibinin beraberliği (30-30) yakalamasına rağmen ilk periyodu 37-34 üstün tamamladı.

    İkinci devreye üst üste bulduğu sayılarla başlayan Kanada, 23. dakikada Anthony'nin basketiyle aradaki farkı 9 sayıya çıkardı: 44-35. Ancak daha sonra toparlanan Lübnan El Khatib'in etkili oyunuyla periyodun bitimine 3 dakika kala aradaki farkı 1 sayıya indirdi: 51-52. Kalan bölümde her iki takımın da karşılıklı basketler bulduğu periyodu Kanada 58-57 önde bitirdi.

    Son periyoda El Khatib'in sayılarıyla başlayan Lübnan 32. dakikada 60-59 öne geçti. Freije ve El Khatib'le sayılar üretmeye devam eden Lübnan, maçın son 4 dakikasına 68-64 önde girdi. Hücumda istediği şekilde organize olamayan rakibi karşısında son 2 dakikaya 73-65 üstün giren Lübnan, Fahed ve El Khatib'in sayılarıyla karşılaşmadan 81-71 galip ayrıldı.

    Karşılaşmanın en skorer ismi Lübnan'da 31 sayı atan El Khatib oldu.

    RAUTINS: LİTVANYA MAÇINA ODAKLANACAĞIZ
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'nda Lübnan'a yenilen Kanada'da antrenör Leo Rautins, ''Yarınki maça odaklanacağız'' dedi.

    Rautins, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iki takım arasında taktiksel olarak farklılıklar bulunduğunu belirterek, ''Maç içinde top kayıpları yaptık. Rakibimiz daha fazla serbest atış kullandı. Zor bir oyun oldu. Artık yarınki maça odaklanacağız. Litvanya iyi bir takım. Özellikle sahada daha agresif olmak için çalışmalıyız'' dedi.

    Kanadalı oyuncu Joel Anthony ise ilk 3 periyotta başa baş bir müsabaka oynandığını ancak son periyotta performanslarında bir düşüş yaşadıklarını söyledi.

    Lübnan'ın çok iyi oynadığını kaydeden Anthony, ''Artık yarınki maçı düşünüyoruz. Fiziken ve psikolojik olarak hazırız. Yarın oyuna daha çok odaklanarak galibiyet almak istiyoruz'' dedi.

    LÜBNAN
    Lübnan Milli Takım antrenörü Tab Baldwin de yaptığı açıklamada, karşılaşmayı galibiyetle tamamladıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, ''Lübnan gibi takımlara insanların duyduğu güven az. Ancak bizim takımdan beklentimiz herkesten daha yüksek, artık basketbol bütün dünyada oynanıyor, her yerde iyi oyuncular var. Bugün ribauntlarda başarılıydık, ribauntları alamasaydık maçı kaybedebilirdik. Amacımız bir sonraki tura çıkmak olduğu için elimizden geleni yaptık. Bu gecenin devamını diğer maçlarda da göstermek istiyoruz'' dedi.

    El Khatib'in performansının sorulması üzerine Baldwin, ''El Khatib kendine çok güvenen ve bize çok yardımcı olan birisi. Ancak Dünya Şampiyonası'nda bireysel yetenekler elbette tek başına yeterli değil. Bize ikili sıkıştırmalarda, top kontrolü açısından çok faydası oldu'' dedi.


    Baldwin, daha önce Yeni Zelanda'da antrenör olarak görev yaptığının hatırlatılması üzerine, ''Bazı durumlarda duyguları karıştırmamak lazım. Ancak bugün Yeni Zelanda yenildiği için üzüldüm. Çalıştığım en rahat takımdı. Onlarla tanışmak benim için şanstı'' diye konuştu.

    Lübnanlı oyuncu Ali Mahmoud ise her iki takımın fiziksel olarak güçlü olduğunu, ribauntlarda ve savunmada zorlandıklarını, rakiplerinin etkili savunmasına rağmen karşılaşmayı galibiyetle tamamladıklarını söyledi.
     
  6. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu'nda Avustralya, son saniyelere kadar büyük çekişme içerisinde geçen maçta Ürdün'ü 76-75 mağlup etti.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu'nda Avustralya, Ürdün'ü 76-75 yendi.

    Her iki takımın da skor üretmekte zorlanarak başladığı karşılaşmada Ürdün, Abbas'ın 3 sayılık basketiyle 3. dakikaya 3-0 önde girdi. Andersen'in basketiyle karşılaşmadaki ilk sayılarına ulaşan Avustralya, savunmada Soobzokov-Abbas ikilisini durduramayınca, Ürdün, 6. dakika içinde farkı 7 sayıya (10-3) çıkardı. Maric'in arka arkaya basketleriyle 7-2'lik seri yakalayan Avustralya, 8. dakikada farkı 2 sayıya kadar (12-10) indirdi. Abbas ile üst üste 6 sayı üreten Ürdün, kontrolü yeniden eline aldı ve ilk periyodu 18-12 üstün bitirdi.

    Avustralya, 2. çeyreğe dış atışlarda yüksek yüzde yakalayarak girdi. Andersen-Worthington ikilisinin basketleriyle 6-0'lık seri bulan Avustralya, henüz çeyreğin ilk dakikası içinde 18-18'lik skorla eşitliği sağladı. Boyalı alanda Alkhas ile etkili olan Ürdün, 6-0'lık seriyle rakibine karşılık verdi ve 13. dakikada farkı yeniden 6 sayıya (24-18) çıkardı. Avustralya, Andersen'in skorer oyunuyla farkın açılmasına izin vermezken, Ürdün, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirdi ve 16. dakikaya da 29-23 önde girdi. Pota altındaki etkili oyununu sürdüren ve üst üste basketler bulan Ürdün, Abbas ve Wright'ın sayılarıyla devreyi 39-32 üstün tamamladı.

    Avustralya, 3. çeyreğin ilk sayılarını Mills ile bulurken, Ürdün rakibine Idais ile karşılık verdi. Andersen ile sayılar üreten rakibi karşısında ribauntlardaki üstünlüğünü sürdüren Ürdün, Wright'ın basketleriyle 4. dakika içinde farkı çift haneli rakamlara taşıdı: (47-36). Bu dakikadan sonra toparlanan ve Maric ile basketler üreten Avustralya, 7-0'lık bir seri bularak, 25. dakikada farkı 47-43'lük skorla 4 sayıya indirdi. İlk yarıya oranla hücumda sıkıntılı anlar yaşayan rakibi karşısında Maric ile etkili olmayan devam eden Avustralya, Newley'in de skora katkısıyla, çeyreğin bitimine 1.5 dakika kala eşitliği sağladı (52-52) ve Maric'in son saniyede attığı basketle periyodu 56-55 üstün geçti.

    Avustralya, son periyoda da iyi başlayan taraf oldu. Yaptığı sert savunmayla rakibini son saniye atışlarına zorlayan Avustralya, 32. dakikaya 60-57 önde girdi. Abbas'ın 3 sayılık basketiyle biraz olsun rahatlayan Ürdün, pota altında Maric'i durdurmayı başaramadı. Her iki takımın da çok top kaybı yaptığı bu bölümde, Alawadi ile sonuca giden Ürdün, 34. dakikada 62-62'lik skorla eşitliği yakaladı. Daghles ve Alkhas ile hücumları sayıyla sonlandıran Ürdün, rakibine de kolay basket bulma şansı tanımadı ve son 2.5 dakikaya 71-64 üstün girdi. Andersen-Maric ikilisinin basketleriyle oyundan kopmayan Avustralya, Wright ve Daghles'in sayılarına engel olamayınca, Ürdün, son dakikaya da 75-72 önde girdi. Andersen'in basketleriyle bitime 13 saniye kala 76-75 öne geçen Avustralya, kalan sürede rakibine sayı atma şansı tanımadı ve karşılaşmadan 76-75 galip ayrıldı.

    PALMA: ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

    Ürdün Milli Takım Antrenörü Mario Palma, ''Zor bir grupta mücadele ediyoruz ama Avustralya maçında gösterdiğimiz gibi inancımızla birşeyler yapmaya çalışacağız'' dedi.

    Palma, Avustralya maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 8 aydır takımı çalıştıramadığını ve maça 2-3 önemli oyuncusundan yoksun çıktığını söyledi.

    Rakiplerinin kendilerine göre çok güçlü olduğunu vurgulayan Palma, ''Elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Zor bir grupta mücadele ediyoruz ama Avustralya maçında gösterdiğimiz gibi inancımızla birşeyler yapmaya çalışacağız'' dedi.

    Ürdünlü oyuncu Osama Daghles ise çok zor bir maç olduğunu, arayı 5-7 sayı açmalarına rağmen yaptıkları hatalar nedeniyle rakiplerinin öne geçerek maçı kazandığını kaydetti.

    Avustralya Milli Takım Antrenörü Brett Brown da zor bir maç olduğunu, Ürdün'ün kendilerini şaşırtığını kaydetti.

    Ürdün karşısında şanslı olduklarını belirten Brown, ''Genç oyuncularımız nedeniyle maçın sonuna doğru dökülmeye başladık. Ancak, takımımı iyi çalıştırdığım için şansımızın da yardımıyla oyunu kazanmasın bildik'' dedi.

    Avustralya Milli Takımı Oyuncusu Aleksandar Meric de Ürdün'ün oyunundan çok etkilendiklerini, maça 40 dakika çok sıkı asıldıklarını dile getirdi.
     
  7. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    A Milli Basketbol takımımız 2010 FİBA Dünya Şampiyonası’na süper bir başlangıç yaptı

    [​IMG]

    Afrika ikincisine 39 sayı fark atan millilerde 21 asistle tüm oyuncular sayı buldu. Ö.Onan 4/5 üçlükle 18 sayı, Ersan ise 17 sayı, 8 ribauntla kahramanlaştı.

    FİLDİŞİ Sahili maçının bizim için en büyük avantajı neyi yapmamız gerektiğini bir kez daha göstermesi oldu. Afrika Şampiyonası ikincisini bu kadar rahat yenmemizde bir maçın başında, bir 2. periyodun son 2 dakikasında ve bir de son çeyrekte topa yaptığımız müthiş baskı en büyük etken oldu.
    ZATEN maçın geneline baktığımızda Tanjeviç için sanki turnuva başlamamış gibiydi. Bu maçı sezon öncesi kamp dönemlerinde zayıf takımlarla oynanan hazırlık maçları gibi değerlendirdi. Daha doğrusu herhalde öyledir çünkü maçın en etkili isimleri Ömer Aşık ve Ömer Onan’ın sadece ilk ve son periyotta oynaması, Ersan’ın 4 numarada leblebi gibi skor yaparken, yine 3 numara uzun bir süre oynatılması başka türlü açıklanamaz..

    İlk 9 hücumda 8 üç sayılık denemeyle başlayan maça 14-0’la girmemizde en önemli faktör agresif savunmadan kaynaklı kolay sayılar bulmamızdı. İlk çeyreğin büyük kısmını 4 numarada oynayan Ersan ve hücumda muhteşem günlerinden birini yaşayan Ömer Onan 23-11 biten ilk çeyrekte toplam 12 sayı üretti.

    İKİNCİ çeyreğe ise 4 uzunla başlayınca fark 6’ya indi. Ama son iki dakikada Ö.Aşık’ın sahaya girmesiyle ribauntları toplayarak bulduğu sayılar ve tam saha baskıyla 4 sayı da K.Tunçeri ve Cenk’ten gelince soyunma odasına 41-22’yle önde girdik. 3. periyotta Sinan ve uzunlarımızın Fildişi’ne fazla gelmesiyle farkı koruyarak periyodu 59-36’yla bitirdik.

    21 ASİST YAPTIK

    MAÇIN en keyifli anları da büyük bölümünü Ömer Onan, Ömer Aşık, Sinan, Hidayet ve Ersan beşiyle, yani en iyi savunma takımımızla oynadığımız son kısmı oldu. Zaten Milli Takımımız müdafaa yapınca hem kendi oyunundan zevk alıyor hem de kapasitesinin üzerine çıkıyor. Topu hücum sahasına daha çabuk getirdik, rakip yerleşmeden boş şutlar bulduk ve maçı da 86-47 kazandık. Maçın en güzel tarafları 21 asist yapmamız ve 15 top çalmamızın yanı sıra Ö.Onan’ın 5’te 4 üçlükle 18 sayı atması ile Sinan’ın son çeyrekteki dinamizmiydi. Kötü kısmı ise Hidayet’in 6’da 0’la oynaması, Ömer Aşık’ın da serbest atış çizgisinden 8’de 2 atması oldu.

    TÜRKİYE: 86-47 : FİLDİŞİ

    1.P: 11-23 2.P: 11-17 (22-40)
    3.P: 14-13 (36-53) 4.P: 11-33
    TÜRKİYE: Cenk 2, Sinan 8, Barış, Ö.Onan 18, Ersan 17, Semih 6, K.Tunçeri 9, Oğuz 4, K.Gönlüm 6, Ender 2, Ö.Aşık 8, Hidayet 6
    FİLDİŞİ SAHİLİ: Abouo, Diabete 5, Soumahoro, Amagou, Konate 4, Lamizana 6, N’Diaye, Assie 4, Kale 10, Tape 2, Edi 9, Kone 7
    HAKEMLER: Sasa Pukl (Slo.) Fernando Rocha (Por.), Marwan Egho (Lib.)

    Kısaların hakimiyeti-İrahim Kutluay

    TURNUVANIN ilk maçında farklı bir galibiyet bularak hem tribünler hem de oyuncular güven tazeledi.. Sakatlıktan çıkan Sinan Güler’in katkısı önemliydi.. Demek ki sonraki maçlarda bench’ten gelecek oyuncular da hazır durumda.. Aslında bu maçın analize fazla ihtiyacı yok.. Kısaların hakimiyet kurduğu bir maçtı.. Sinan dışında Ömer Onan da iki üçlükle başladığı maçta farkın habercisi oldu.. Kerem ve Ömer’in ön alandaki baskısı Fildişi’nin zor atış bulmasını sağladı, biz de fast-breaklerden bulduğumuz kolay sayılarla bir anda farkı yakaladık.. Hidayet skor açısından verimli değildi ama asistleriyle göz doldurdu.. Bugünkü Rusya maçı şimdi daha da önemli.. Onları yenersek, 1 gün dinlenip Yunanlılar ile oynayacağız.. Bu da büyük avantaj olur..

    Hido’nun şut problemi - Murat KOSOVA

    Bu bir hazırlık maçı gibi oldu. Bütün oyuncular 10 ila 20 dakika arasında süre aldı. Tanjeviç bir tek Hidayet’e uzun süre verdi. Burada amaç şut ritmini yakalamasıydı. Maalesef Polonya’daki gibi şutları girmiyor Hido’nun. Bırakın grubumuzun, bu turnuvanın en zayıf takımıyla başladık şampiyonaya. Dün bizim takımda en çarpıcı nokta bir ego savaşının olmaması. Harika bir görüntü bu. Bu tüm takım sporlarında bizim en büyük hastalığımızdı, tamamen sıyrılmış göründük. Çok sevindirici. Dünya Şampiyonası bizim için aslında bugün Rusya maçıyla başlayacak. Orada daha iyi test vereceğiz. Bu arada Kerem ve Ömer’i daha önceki şampiyonalarda maalesef teknik ekip tercih etmemişti. Dün gördük ki, bu ikili bizim vazgeçilmez oyuncularımız. Bugün kazanıp devam edeceğiz.

    Sıra Rusya’ya geldi

    12 Dev Adam turnuvadaki 2. maçında bugün saat 21.00’de Porto Riko’yu yenen Rusya ile karşılaşacak.

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na farklı Fildişi Sahili galibiyetiyle başlayarak moral bulan Milli Takımımız, bugün çok daha ciddi bir rakiple karşılaşacak. Ankara Arena’da bugünkü konuğumuz Rusya. İlk maçında Porto Riko gibi özellikle skor bulmakta zorlanmayan bir takımı 66 sayıda tuturak mağlup etmeyi başaran Rusya’da dün olduğu gibi bize karşı da en önemli ismi Viktor Khryapa forma giymeyecek.
    Milli Takımımız’ın gerçek şansını gösterecek olan bu maç 21.00’de başlayacak ve NTV’den ekranlara gelecek..

    [​IMG]

    Kerem: Çok iyi mücadele ettik

    FİLDİŞİ karşısında önemli katkı yapan K.Gönlüm, çok iyi bir oyunla kazandıklarını söyledi. Seyirci desteğiyle havaya girdiklerini söyleyen Kerem “Çok iyi mücadele ettik. Rusya ile önemli bir maçımız var. Çok profesyonel bir takım. İnşallah kazanmak istiyoruz” dedi.

    [​IMG]

    Hidayet: Sinan bize büyük katkı sağladı

    HİDAYET Türkoğlu, Fildişi galibiyetinin büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Hido, kazanmaları gereken bir maçtan zaferle ayrıldıklarını ifade ederek, “İyi oynadık. Sinan büyük katkı sağladı. Her geçen gün daha zor takımlarla oynayacağız. Önemli olan bizim sahaya ne koyacağımız. Böyle oynarsak bir sorun olmaz” diye konuştu.

    ‘Bütün oyuncularımı tebrik etmek gerekir’

    FİLDİŞİ’Nİ 86-47 yenen Türkiye’de Antrenör Bogdan Tanjevic, tüm takımın çok iyi oyundaığını belirtti. Taraftarın muhteşem desteğinin oyuncuların motivasyonun en üst düzeye çıkarttığını söyleyen Sırp çalıştırıcı şöyle konuştu: “Sadece bir oyuncu değil, tüm takımı tebrik etmek gerekir. Takım oyunun çok iyi oynadık.”
     
  8. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    DÜNYA Basketbol Şampiyonası (D) Grubu ilk maçında Litvanya, Yeni Zelanda’yı 92-72 mağlup etti

    [​IMG]

    SALON: Halkapınar
    HAKEMLER: Anthony Jordan (ABD) (xxx), Srdan Dozai (Hırvatistan) (xxx), Milivoje Jovcic (Sırbistan) (xxx)
    YENİ ZELANDA: Tait (xx) 2, Penney (xxx) 37, Vukona (xxx) 19, Abercrombie (xx) 7, Bradshaw (x) 3, Fitchett (x), Jones (xx) 6, Cameron (x), Anthony (x), Pledger (xx) 5, Kench (x)
    LİTVANYA: Kalnietis (xx) 6, Seibutis (x), Maciulis (xxx) 14, Kleiza (xxxx) 27, Javtokas (xx) 2, Pocius (xx) 2, Gecevicius (xx) 8, Delininkaitis (xx) 8, Jasaitis (x) 4, Klimavicius (xx) 6, Jankunas (xxx) 15
    1. PERİYOT: 24-25
    İLK YARI: 34-50
    3. PERİYOT: 61-74
    BEŞ FAULLER: Abercrombie 38.53 (Yeni Zelanda)

    DÜNYA Basketbol Şampiyonası (D) Grubu ilk maçında Litvanya, Yeni Zelanda’yı 92-72 mağlup etti.
    Karşılıklı sayılarla başlayan müsabakanın ilk periyodunu 25-24 önde tamamlayan Litvanya, ikinci çeyrekte Kleiza’nın arka arkaya sayılarıyla farkı 16 sayıya çıkardı: 34-50.
    Skorer guardı Penney ile direnmeye çalışan Yeni Zelanda, Kleiza, Maciulis ve Jankunas üçlüsüne çözüm üretemeyince son periyoda Baltık ekibi 74-61 galip girdi. Son periyotta da temposunu koruyan Litvanya mücadeleyi 92-72 kazanarak şampiyonasa iyi bir başlangıç yaptı.
     
  9. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Basketbol Şampiyonası B Grubu’nda günün son maçında Brezilya, İran 81-65 yendi

    [​IMG]

    Salon: Abdi İpekçi

    Hakemler: Recep Ankaralı (Türkiye) xxx, Jose Martin (İspanya) xxx, David
    Chambon (Fransa) xxx

    İran: Kamrany xx 13, Davari x 4, Kazemi xx 9, Sahakian xx 10, Ehadadi xxx
    16, Nabipoor x, Zandi x, Kardoust x 3, Veisi x 2, Hassanzadeh x 2, Davarpanahfard
    x, Davoudichegani x 6

    Brezilya: Garcia x 4, Huertas xxx 10, Barbosa xx 13, Splitter xx 13,
    Giovannoni xxx 17, Machado xx 8, Dos Santos x, Becker x 2, Batista x 2, Vieira xx
    6, Togni xx 6

    1. Periyot: 12-22
    Devre: 29-39

    3. Periyot: 46-61

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası B Grubu’nda günün son maçında Brezilya, İran 81-65 yendi.

    Sert savunmayla başlayan Brezilya, karşılaşmada bütün oyuncularıyla skor üretti. Ehadadi’nin pota altı basketleri İran’a yetmeyince 1. periyot 22-12 Brezilya üstünlüğü ile tamamlandı.

    Brezilya, 2. periyotta sert savunmasını sürdürdü. İran buna rağmen diğer oyuncularından da skorda katkı almasına rağmen rakibini hızlı hücumlarda durduramadı ve bu şekilde 11 sayı yedi. İran, Splitter, Barbosa ve Giovannoni’nin basketlerine engel olamayınca Brezilya ilk yarıyı da 39-29 önde kapadı.

    Oyunun kontrolünü elinde bulunduran Brezilya, Huertas’ın basketleriyle 3. periyotu 61-46 önde geçti. İran’ın son çeyrekteki gayretleri galibiyet için yetmedi ve karşılaşmayı 81-65 Brezilya kazandı.
     
  10. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu’nda Arjantin, Almanya’yı 78-74 yendi

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu’nda Arjantin, Almanya’yı 78-74 yendi.

    Karşılaşmaya Arjantin, Prigioni’nin 3 sayılık basketiyle başlarken, Almanya, rakibine Greene’in yine 3 sayılık basketiyle karşılık verdi. Savunmasında başarılı bir oyun ortaya koyan Arjantin, hücumda ise Oberto ve Scola’nın boyalı alandan bulduğu sayılarla 3. dakikaya 7-3 üstün girdi. Pota altında Pleiss’i etkili kullanan ve bu oyuncu ile art arda basketler üreten Almanya, Greene ile de dış atışlarda yüksek bir yüzde tutturdu ve yakaladığı 8-0’lık seriyle 5. dakikada 11-7 öne geçti. Oberto’nun basketiyle hücumdaki sıkıntısına son veren Arjantin, Scola’nın serbest atışlardan bulduğu sayılarla da 7. dakikada 11-11 eşitliği sağladı. Scola ve Quinteros ile arka arkaya basketler bulan Arjantin, ilk periyodu 23-18 önde bitirdi.

    2. periyodun ilk dakikalarında Arjantin, savunmada çok başarılı bir görüntü sergiledi ve rakibine 2 dakika süresince sayı atma şansı tanımadı. Hücumdaki önemli silahı Delfino’nun de devreye girmesiyle rakibinin farkı azaltma çabalarına izin vermeyen Arjantin, 13. dakikaya 30-22 üstün girdi. Bu dakikalarda hücumda çok top kaybı yapan ve organize olamayan rakibi karşısında Jagla ve Benzing ile 3 sayılık basketler bulan Almanya, Greene’nin serbest atışlardan ürettiği sayılarla 17. dakikada eşitliği sağladı: (36-36). Almanya’dan Schaffartzik, devrenin bitmesine 15 saniye kala takımı 39-38 öndeyken, Prigioni’ye sportmenlik dışı faul yaptı. Prigioni ile serbest atışlardan bir tanesini sayıya çeviren Arjantin, 39-39’luk skorla dengeyi sağladı. Kullandığı hücumda ise sayı üretemeyen Arjantin karşısında son saniyede Greene ile 3 sayılık atışı sayıya çeviren Almanya, devreyi 42-39 üstün tamamladı.

    Her iki takımın da sayı bulmakta zorlanarak başladığı 3. çeyrekte, Arjantin, Scola’nın serbest atışlardan ürettiği sayılarla, 21. dakikada farkı 1 sayıya (42-41) indirdi. Greene ile skor üretmeye devam eden rakibi karşısında Delfino ile etkili olan Arjantin, Scola’nın basketleriyle 23. dakikada 47-46’lık skorla öne geçti. Arjantin, bu dakikadan sonra hem savunmada, hem de hücumda çok başarılı bir oyun sergiledi. Savunmada özellikle Cequeira’nın gayretiyle kazanılan topları, Delfino ve Leonardo Gutierrez ile sayıya çeviren Arjantin, yakaladığı 16-3’lük seriyle 28. dakikada farkı 14 sayıya kadar çıkardı: (63-49). Arjantin, çok başarılı bir oyunun ardından, periyodu 65-54 üstün geçti.

    Almanya, 3. çeyrekte 12 sayı üretirken, Arjantin bu periyotta 26 sayı attı.

    Karşılıklı basketlerle girilen son periyotta Almanya, pota altını Harris ile etkili kullandı ve 32. dakikada farkı tek haneli sayılara çekti: (67-58). 3. periyoda oranla çok daha başarılı bir oyun ortaya koyan Almanya, özellikle dış şutlarla etkili oldu ve yakaladığı 12-3’lük seriyle 36. dakikada içinde farkı 68-66’lık skorla 2 sayıya kadar indirdi. Delfino’nun serbest atışlardan bulduğu sayılarla biraz olsun rahatlayan Arjantin, Greene’nin 3 sayılık basketine engel olamadı. 71-71’lik eşitlikle girilen son 3 dakikada her iki takım da hücum organizasyonlarında sorun yaşadı. Savunmaların ön plana çıktığı bu dakikalarda Arjantin, son 1 dakikaya 75-74 önde girdi. Arjantin’den Delfino, bitime 10 saniye
    kala kazanılan serbest atışları sayıya çevirdi ve farkı 3 sayıya çıkardı: (77-74). Almanya, son 7 saniyede kazanılan serbest atışların ikisini de değerlendiremedi. Arjantin’den Delfino, takımı lehine kazanılan serbest atışların bir tanesini sayıya çevirdi ve bitime 5 saniye kala Arjantin 78-74’lük skorla farkı 4 sayıya çıkardı. Kalan sürede başka sayı olmayınca, Arjantin karşılaşmayı 78-74 kazanmayı başardı.
     
  11. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası bugün yapılacak 12 karşılaşma ile devam edecek.

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda dün yapılan maçlardan en büyük süpriz son Dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya'yı 72-66 ile deviren Fransa gerçekleştirdi.

    12 Dev Adam'da zayıf rakibi Fildişi Sahili'ni 86-47 ile geçerek turnuvaya rahat bir başlangıç yaptı. Millilerin ikinci gün rakibi ise Rusya. Bu önemli karşılaşma NTV ve HD-en'den CANLI olarak yayınlanacak.

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci günün programı şöyle:

    16:00 - Çin Fildişi - Sahili
    16:00 - Litvanya - Kanada
    16:30 - Ürdün - Angola
    16:30 - Slovenya - A.B.D. (NTV SPOR)
    18:30 - Porto Riko - Yunanistan (NTV ve HD-en)
    18:30 - Lübnan - Fransa
    19:00 - Sırbistan - Almanya
    19:00 - Hırvatistan - İran
    21:00 - Türkiye - Rusya - (NTV ve HD-en)
    21:00 - İspanya - Yeni Zelanda
    21:30 - Arjantin Avustralya
    21:30 - Brezilya - Tunus
     
  12. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu’nda Fransa, Lübnan’ı 86-59 yendi

    [​IMG]

    Salon: Halkapınar

    Hakemler: Anthony Jordan xxx (ABD), Milivoje Jovcic xxx (Sırbistan),
    Michael Aylen xxx (Avusturalya)

    Lübnan: Vroman xxx 19, Fahed xx 4, Rustom xx 4, Freije xx 11, El Khatib
    xx 12, Abd El Nour x 2, Mahmoud x 2, Kanaan x, Reda x 5

    Fransa: Batum xx 7, Pietrus xx, De Colo xxx 14, Diaw xx 2, Traore xx 6,
    Albicy xx, Koffi xxx 17, Mahinmi xxx 14, Bokolo xx 3, Gelabale xxx 18, Albicy xx,
    Causeur xx, Jackson xx 5

    1. periyot: 20-22

    Devre: 42-28 (Fransa lehine)

    3. periyot: 47-63

    5 faulle çıkan: 32.32 Traore (Fransa)

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu’nda Fransa, Lübnan’ı 86-59 yendi.

    Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede 3. dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Freije’nin sayılarıyla 16-11 öne geçen Lübnan karşısında toparlanan
    Fransa, bitime 10 saniye kala Gelabale’in 3 sayılık basketiyle ilk periyodu 22-20 önde kapattı.

    İkinci periyoda hızlı başlayan ve rakibine sayı şansı tanımayan Fransa, 13. dakikada Mahinmi’nin basketiyle aradaki farkı 10 sayıya çıkardı: 30-20. Koffi’nin sayılarıyla 16. dakikada 16 sayılık farka (38-22) ulaşan Fransa, devreyi 42-28 üstün tamamladı.

    Üçüncü periyotta 23. dakikada Batum’un basket faulden bulduğu sayılarla farkı 17 sayıya çıkaran (47-30) Fransa karşısında Lübnan’ın rakibini yakalama çabaları sonuç vermedi. Periyodun son dakikasında 20 sayılık (63-43) farka ulaşan Fransa, periyodu da 63-47 önde bitirdi.

    Son periyotta da etkili oyununu sürdüren Fransa, aradaki farkı korudu ve müsabakadan 86-59 galip ayrıldı.
     
  13. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    A Milli Takım'ın da yer aldığı C Grubu'nda Yunanistan büyük çekişmeye sahne olan maçta Porto Riko'yu 83-80 mağlup etti.

    [​IMG]

    Dünya Basketbol Şampiyonası'nda belki de şu ana kadar ki en çekişmeli maç Yunanistan'la Porto Riko arasında oynandı. Ankara'da oynanan C Grubu mücadelesi baştan sona büyük bir heyecana sahne olurken, son dakikalarda tecrübesini ortaya koyan Yunanistan, 83-80'lik skorla kazanan taraf oldu.

    Karşılaşmaya Porto Riko, Ramos, Barea, Vassallo, Sanchez, Lee, Yunanistan ise Voigioukas, Zisis, Spanoulis, Tsartsaris, Diamantidis ilk beşleriyle çıktılar.

    Maç Zisis'in 2 sayılık basketiyle başladı. İlk 2 dakika geçilirken Porto Riko, 5-4 öne geçti. Oldukça hızlı başlayan periyotta her iki takım da boyalı alan dışından bulduğu sayılarla skordaki dengeyi korumaya çalıştı ve son 4 dakikaya 15-14 Porto Riko'nun üstünlüğüyle girildi. Sonraki 2 dakikada boyalı alanı iyi kullanan Porto Riko, çeyreğin son saniyesinde atılan 3 sayılık basketle ilk 10 dakikayı 23-21 önde kapattı.

    2. periyodun ilk 3 dakikası karşılıklı basketlerle geçti. Çeyreğin son 6 dakikasına 28-26 önde giren Yunanistan, savunmada dirençli görünse de Barea'yı durdurmakta zorlandı ve Porto Riko, bir dakika içinde 30-28 öne geçti. Şampiyonadaki ilk maçta da formsuz görünen Diamantidis, bu maçtaki ilk sayısını 16. dakikada atarken, boyalı alanı kullanmaya devam eden Porto Riko, devrenin son dakikasına 38-33 önde girdi. Maçın ilk devresi 41-35 Porto Riko'nun üstünlüğüyle sona ererken, ilk 20 dakikaya damgasını vuran oyuncu Barea oldu. İlk gün Rusya karşısında ortaya koyduğu oyunla da öne çıkan isim olan Barea, ilk devrede rakip potaya 15 sayı bırakmanın yanı sıra, rakip oyunculara yaptırdığı faullerle de takımına katkı sağladı.

    Maçın 2. devresine hızlı başlayan Porto Riko, Sanchez'in 3 sayı çizgisinin dışından kazandırdığı 2 basketle farkı 9 sayıya çıkardı: (47-38). Toparlanan Yunanistan, çeyreğin son 5 dakikasına girilirken üst üste kazandığı sayılarla tekrar öne geçmeyi başardı: (52-51). Karşılıklı basketlerin arından çeyreğin son 1 dakikasına 56-56 beraberlikle girildi. Yunanistan, çeyreğin son saniyesinde bulduğu 3 sayılık basketle karşılaşmanın son periyoduna 59-56 önde girdi. Maçın ilk yarısında fazla ''sahne almayan'' Diamantidis, bu çeyrekte takımını ateşleyen isim oldu.

    Karşılaşmanın ilk 30 dakikasındaki çekişme son çeyrekte de devam etti. Bir ara 5 sayı geri düşen Porto Riko, 32. dakikada 63-62 ile tekrar öne geçmeyi başardı. Şampiyonanın ilk gününde Rusya karşısındaki performansına nazaran bugün daha formada görünen Ramos, boyalı alandan kazandırdığı sayılarla farkın kapanmasını engellemeye çalıştı, ancak Yunanistan, 34. dakikada 67-65 ile tekrar öne geçmeyi bildi. Porto Riko, Ramos ile boyalı alandan sayı kazanmaya devam ederken, Yunanistan, buna dışarıdan bulduğu sayılarla karşılık verdi. Periyodun son 4 dakikasına 73-70 Porto Riko'nun üstünlüğüyle girildi. Porto Riko'da günün formda isimleri Ramos ve Barea, son 3 dakikaya 4'er faulle girdiler. Ramos, maçın bitimine 2.51 dakika kala 5. faulünü yaptı. Son 2 dakikaya 76-75 üstünlüğüyle girildi. Barea'nın top kaybı ve takip edilen pozisyonda çalınan faul atışları sonucunda kazanılan sayılar sonucunda 79-75 geriye düşen Porto Riko, Barea ile bir hücumdan daha eli boş döndü ve aradaki farkı kapatma şansını son 33 saniye bıraktı. Ancak, Porto Rikolu oyuncuların 3 sayı girişimleri sonuç vermedi ve taktik faullerin ardından kazandığı sayılarla farkı koruyan Yunanistan, baştan sona çekişmeli geçen maçı 83-80 kazandı.

    Maçın en skorer ismi, Yunanistan'dan 28 sayıyla Spanoulis oldu. 14 sayıyla oynayan Tsartsaris de takımının galibiyetine büyük katkıda bulundu. Porto Riko'da ise Barea 20 sayıyla oynadı.

    Özellikle faul çizgisinden oldukça yüksek yüzdeyle dönen Yunan takımı, gruptaki 2. galibiyetine ulaştı.

    Rusya karşısında da başa baş oynamasına karşın kaybeden Porto Riko ise, 2'de 0 yapmış oldu.
     
  14. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    A Milli Takım, Dünya Şampiyonası'nda Fildişi'nin ardından Rusya'yı da devirdi.

    [​IMG]

    A Milli Basketbol Takımı, Dünya Şampiyonası'ndaki 2. maçında Rusya'yı 65-56 yenerek, 2'de 2 yaptı.

    Ankara Arena'daki karşılaşmaya Türkiye, Ömer Onan, Ersan, Kerem Tunçeri, Ömer Aşık, Hidayet, Rusya ise Vorontsevich, Bykov, Kaun, Pokrashov, Monya ilk beşleriyle çıktılar.

    Maçın ilk 2 dakikası boş hücumlarla geçti. Periyotta ilk sayı Monya'nın basketiyle Rusya'dan geldi. İlk 2 dakikadan sonra oldukça hızlanan karşılaşmanın 5. dakikasında A Milli Basketbol Takımı, Kerem Tunçeri'nin 3 sayılık basketiyle 9-6 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin ilk 6 dakikası Rusya'nın 12-9 üstünlüğüyle geçilirken, peş peşe hücumlardan boş dönen Türkiye, aradaki farkı kapatma şansını Ersan'ın 3 sayılık basketiyle buldu ve periyodun son 1.40 dakikasına 14-14 beraberlikle girildi. Türkiye, her iki takımın da hücumda ve savunmada büyük gayret sarf ettiği çeyreğin bitimine 48 saniye kala Ersan'ın serbest atıştan kazandırdığı 2 sayıyla 16-14 öne geçti. Periyot, Rusya'nın serbest atıştan kazandığı tek sayının ardından, 16-15 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

    İkinci periyodun ilk 2 dakikasında skora katkı yapan tek isim Ersan oldu ve Türkiye 3 farkla öne geçti. A Milli Basketbol Takımı, 13. dakikada Ender'in attığı basketle durumu 21-15'e getirdi. ''12 Dev Adam'', bu çeyreğin ilk 4 dakikasında 5-0'lık seri yakalarken, Rusya, bu periyottaki ilk sayısını devrenin bitimine 5.50 dakika kala serbest atıştan kazandı. Milliler, periyodun 5. dakikasında Ender'in boyalı alanın dışından bulduğu sayıyla 9'a çıkardı: 25-16. Uzun oyuncularını pota altında iyi kullanan Türkiye, devrenin bitimine 4 dakika kala Semih ile durumu 10 sayı farkla 28-18 yaptı. Devrenin geri kalan süresinde son derece etkili savunma yapan Milliler, son dakikada farkı 13'e çıkardı ve ilk yarıyı 33-22 önde tamamladı. İlk devrede skor olarak çift haneli rakama ulaşan tek oyuncu, Türkiye'den Ersan oldu. Ersan ilk 20 dakikayı 10 sayı, 5 ribauntla tamamladı.

    Rusya 3. periyodun ilk 2 dakikasında 6-0'lık bir seri yakaladı ve farkı 33-28 ile 5 sayıya indirdi. Karşılaşmanın ilk 25 dakikasını sayı atmadan geçiren Hidayet'in asistiyle sayı bulan ve bir de serbest atış kullanan Türkiye, çeyreğin son 5 dakikasına 37-29 önde girdi. Savunmada kısa bir süre bocalayan ve hücumda da üretken olamayan Milliler, oyun disiplinini tekrar sağladıktan sonra Hidayet'in maçtaki ilk sayısıyla durumu 43-31'e getirdi ve farkı 12'ye çıkardı. 3. periyot Kerem Tunçeri'nin son saniyede attığı basketle 48-37 Türkiye'nin lehine bitti.

    Rusya, son periyotta Türkiye'nin bulduğu 2 sayılık basketin ardından peş peşe attığı 2 üç sayılık basketle durumu 50-43'e getirdi. NBA'de, son periyottaki ''kurtarıcı'' rolüyle öne çıkan Hidayet, attığı 2 sayılık basket ve Semih'e yaptığı 2 asistle farkın kapanmasını engelledi ve farkı 54-43 ile 11'de tutan isim oldu. Maçın son 5 dakikasına, Millilerin 57-49 üstünlüğüyle girildi. Türkiye, sağlam savunmayla rakip oyuncuların sayı bulmasına izin vermezken, ''gerçek rolünü'' üstlenen Hidayet, 3 sayı çizgisinin dışından attığı basketle maçın bitimine 2.27 dakika kala farkı 62-51 ile tekrar 11'e çıkardı. Son periyottaki performansına son dakikada aldığı savunma ribaunduyla katkı yapan Hidayet, aynı hücumda 3 sayı çizgisinin dışından kazandırdığı sayılarla durumu 65-51'e getirdi. Rusya'nın son dakikadaki çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 65-56 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi.

    Milliler bu galibiyetle şampiyona da 2'de 2 yaptı ve sayı averajıyla gruptaki liderliğini sürdürdü.

    Hidayet, 14 sayıyla karşılaşmada Türkiye'nin en skorer oyuncusu olurken, Ersan ve Ömer Aşık da 10'ar sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan oyuncular oldular. Rusya'da ise Kaun ve Monya 13'er sayıyla karşılaşmayı tamamladılar.
     
  15. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    D Grubu maçında Litvanya, zayıf rakibi Kanada önünde galibiyete son çeyrekte uzandı

    [​IMG]

    Dünya Basketbol ŞampiyonasıN'da D Grubu'nun favorilerinden Litvanya, ikinci maçında Kanada'yı 70-68 mağlup etti.

    İzmir Halkapınar Salonu'ndaki maçta zayıf rakibi karşısında beklenmedik şekilde zorlanan Litvanya, galibiyeti son çeyrekteki etkili oyunuyla aldı.

    Karşılaşmanın başında rakibine oranla biraz daha etkili olan Kanada, Rautins'in basketleriyle 5. dakikada 11 sayı farkla öne geçti: 15-4

    Oyuna sonradan giren Brown'un üst üste bulduğu basketlerle farkı 13 sayıya kadar (20-7) yükselten Kanada, ilk periyodu da 20-12 üstün tamamladı.

    İkinci periyoda Pocius'un sayılarıyla başlayan Litvanya, periyodun başlarında daha dengeli bir oyun ortaya koydu. Periyodun bitimine 3,5 dakika kala aradaki farkı 3 sayıya (29-32) indiren rakibi karşısında 8-0'lık bir seri yakalayan Kanada, bitime 2 dakika kala 11 sayılık farka ulaştı: 40-29. Kanada, devreyi de 43-33 önde bitirdi.

    Üçüncü periyoda iyi başlayan Kanada, Anderson'un etkili oyunuyla 25. dakika içinde 17 sayılık farka ulaştı: 56-39. Daha sonra toparlanan Litvanya, Delininkaitis'in etkili oyunuyla farkı azalttı. Son hücumda Kleiza ile 3 sayılık basket daha bulan Litvanya farkı 2 sayıya indirdi: 55-57. 3. periyot Kanada'nın 57-55 üstünlüğüyle sona erdi.

    Son periyoda Delininkaitis'in 3 sayılık basketiyle başlayan ve 58-57 öne geçen Litvanya, son 5 dakikaya da 65-64 önde girdi. Büyük çekişme içinde geçen son bölümde Litvanya, üst üste üç hücumdan faydalamayan rakibini 70-68 mağlup etmeyi başardı.

    Yeni Zelanda'dan sonra Kanada'yı da zor da olsa geçerek 2'de 2 yapan Litvanya'da Linas Kleiza 18 sayıyla maçın en skoreri oldu.

    Kanada ise, Lübnan yenilgisiyle başladığı şampiyonada gruptan çıkma şansını zora soktu.
     
  16. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu maçında Çin, Fildişi Sahili’ni 83-73 yendi

    [​IMG]

    GRUBUMUZDA önceki gün kaybeden iki takımın mücadelesinde Çin, Fildişi Sahili’ni 83-73 yendi. Maçın ilk yarısını 41-33 önde kapatan Asya ekibi, üçüncü çeyrekte ise rakibine hançeri sapladı ve son çeyreğe girilirken farkı 15’e çıkardı. 4. periyotta rölantide oynayan Çin’de Jianlian (26 sayı, 9 ribaunt) ve Shipeng Wang (25 sayı) yıldızlaştı.

    83-73

    1.P: 21-17 2.P: 20-16 (41-33) 3.P: 25-18 (66-51) 4.P: 17-22
    ÇİN: Liu 12, S.Wang 25, Sun 1, Jianlian 26 , Z.Wang 8, Ding 7, Yu, Zhou 4, Guo, Su
    FİLDİŞİ SAHİLİ: Diabate 20, Konate 11, Lamizana 3, Edi 9, Kone 6, Abouo 8, Assie 7, Kale, N’Diaye 9, Tape
    HAKEMLER: Pablo Alberto Estevez (Arjantin), Chiristinao Maranho (Brezilya), Othiambo Vitalis Gode (Kenya)
     
  17. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Almanya Sırbistan'ı ilk uzatma periyodu da 73-73 berabere biten karşılaşmada 82-81 yendi

    [​IMG]

    Salon: Kadir Has

    Hakemler: Jose Anibal Carrion (Porto Riko) xxx, Marcos Benito Fornies
    (Brezilya) xxx, Samir Abaakil (Fas) xxx

    Sırbistan: Rasic xxx 15, Bjelica x 2, Markovic xx 3, Perovic xxx 20,
    Velickovic xx 11, Macvan xx 9, Paunic x, Tepic xxx 14, Savanovic x, Keselj xx 7

    Almanya: Hamann xx 10, Greene xxx 15, Pleiss xx 2, Benzing x 2, Jagla
    xxxx 22, Ohlbrecht x, Mcnaughton xxx 12, Harris xx 4, Schwethelm x 1,
    Schaffartzik xxx 14, Staiger x

    1. periyot: 17-14

    Devre: 37-35 (Almanya lehine)

    3. periyot: 54-56

    Normal süre: 69-69

    Beş faulle çıkanlar: 49.07 Mcnaughton, 49.20 Greene (Almanya)

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu’nda Almanya, Sırbistan’ı normal süresi 69-69, ilk uzatma periyodu da 73-73 berabere biten karşılaşmada 82-81 yendi.

    Karşılaşmaya Sırbistan, Perovic’in basketiyle başlarken, Almanya, rakibine Jagla’nın 3 sayılık basketiyle karşılık verdi. Yaptığı sert savunmayla rakibini dış atışlara yönelten Sırbistan, hücumda aynı başarıyı gösteremeyince, Almanya, 3. dakikayı 5-4 önde geçti. Sırbistan, hücum bölgesinde bir türlü organize olamazken, Jagla ile sayılar bir basket daha bulan Almanya, 5. dakikaya da 7-6 üstün girdi. Tam saha baskı yaparak rakibini hayata zorlayan Sırbistan, kazandığı topları Velickovic-Rasic ikilisiyle sayıya çevirerek, 7-2’lik seri yakaladı ve 7. dakikada skoru 13-9 lehine çevirdi. Pota altında Macvan ile basketler bulan Sırbistan, skor üstünlüğünü koruyarak periyodu 17-14 önde bitirdi.

    2. periyodun ilk dakikalarında daha etkili bir oyun ortaya koyan Almanya, Mcnaughton’un basketleriyle 11. dakikada 17-17’lik skorla eşitliği sağladı. Sayı üretmekte zorlanan rakibi karşısında Schaffartzik’in 3 sayılık, Pleiss’in de pota altı basketleriyle sonuca giden Almanya, 13. dakika içinde 3 sayı farkla 23-20 öne geçti. Çok top kaybı yapan rakibi karşısında günün başarılı ismi Jagla ile basketler üreten Almanya, Rasic’in 3 sayılık basketine engel olamayınca, 16. dakika 25-25 eşitlikle geçildi. Schaffartzik ile etkili olmaya devam eden Almanya, 19. dakikaya 34-31 önde girdi ve yine bu oyuncunun son saniyede attığı basketle devreyi 37-35 önde tamamladı.

    Almanya, 3. çeyreğe Jagla’nın pota altı basketiyle girerken, Sırbistan, bu çeyrekteki ilk basketine Perovic ile ulaştı. Greene’nin de skora katkı yapmasıyla üstünlüğünü sürdüren Almanya, 23. dakikayı da 44-39 üstün geçti. Almanya, boyalı alanı Mcnaughton ile etkili kullanırken, rakibinin öne geçme çabalarına izin vermedi ve 25. dakika da 46-41 Almanya lehine geçildi. Sırbistan, hücum süresini iyi kullanıp en uygun atışı bulurken, Tepic, Keselj ve Perovic ile sayılar üretti. Sırbistan, yakaladığı 9-2’lik seriyle 27. dakika geride kalırken, 50-48 öne geçti. Mcnaughton-Harris ikilisinin sayılarıyla 5-0’lık seriyle rakibine yanıt veren Almanya, 28. dakikada skor üstünlüğünü yeniden eline geçirdi: (53-50). Velickovic’in sayılarına Schaffartzik’in 3 sayılık basketiyle karşılık veren Almanya, bu çeyreği de 56-54 önde geçmeyi başardı.

    Karşılıklı basketlerle girilen son periyotta Perovic ile etkili olmayan devam eden Sırbistan, 32. dakika geride kalırken 58-58’lik skorla eşitliği sağladı. Jagla ile art arda basketler bulan Almanya, Hamann’ın da skora katkısıyla 7-1’lik bir seri buldu ve 34. dakika içinde farkı 6 sayıya kadar çıkardı: (65-59). Greene’nin dış şutlardaki başarısıyla oyundaki üstünlüğünü sürdüren Almanya, son 2 dakikaya da 69-63 önde girdi. Rasic’in 3 sayılık basketiyle farkın açılmasına izin vermeyen Sırbistan, bitime 22 saniye kala hücum şansını eline geçirdi. Rasic ile 3 sayılık bir basket daha bulan Sırbistan, bitime 20 saniye kala 69-69’luk skorla beraberliği yakaladı. Almanya, kullandığı son topta sayı bulamayınca, karşılaşma uzatmaya gitti.

    Uzatma periyodunda rakibine 3 dakika süresince sayı atma şansı tanımayan Almanya, Hamann ile sayılar üretti ve son 33. dakikaya 73-69 önde girdi. Tepic ile 3 sayılık bir basket bulan Sırbistan, Perovic’in serbest atışlardan kazandırdığı sayıyla da bitime 34. dakikada beraberliği yakaladı: (73-73). Almanya, son topu yine sayıya çeviremeyince, karşılaşma bir kez daha uzatmaya gitti.

    2. uzatma periyodunda da savunmasında yine başarılı olan ve rakibine 2.5 dakika süresince sayı attırmayan Almanya, periyot boyunca özellikle Jagla-Greene ikilisiyle sonuca gitti ve karşılaşmadan 82-81 galip ayrıldı.
     
  18. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    D Grubu’nun son maçında ilk günü mağlubiyetle kapatan İspanya ile Yeni Zelanda karşılaştı

    [​IMG]

    2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu’nun son maçında ilk günü mağlubiyetle kapatan İspanya ile Yeni Zelanda karşılaştı.

    Halkapınar Spor Salonu’daki karşılaşmada İspanyol taraftarlar, takımlarını yalnız bırakmadı. Sporseverler, dün akşamki Fransa-İspanya maçı kadar, karşılaşmaya ilgi göstermedi.

    İspanya’da, dün oynanan Fransa maçındaki ilk beşten farklı olarak Reyes’in yerine Garbajosa yer alırken, Yeni Zelanda’da ise Tait, Abercrombie ve Bradshaw’ın yerine Jones, Kench ve Pledger ilk beşte yer aldı.

    İki ekip daha önce 2004 Atina Olimpiyatları’nda karşılaşmış rakibini 88-84 yenen İspanya, 2006’daki Dünya Şampiyonası’ndaki müsabakada da rakibini 86-70 ile geçmeyi başarmıştı.
     
  19. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD Brezilya'yı 70-68 yenerek üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı.

    [​IMG]

    ABD, en büyük favori olarak gösterildiği Dünya Şampiyonası'nda şu ana kadar en zorlu maçını Brezilya'ya karşı oynadı.

    İlk iki maçında Hırvatistan'ı Slovenya'yı 20 sayının üzerinde farklarla yenen ABD, büyük çekişmeye sahne olan mücadelede Brezilya'yı 70-68 mağlup etti.

    Kevin Durant 27 sayı, 10 ribaunt, Chauncey Billups 15 sayıyla galibiyette başrolü oynadı. Derrick Rose 11 sayı, Lamar Odom sekiz sayı, dokuz ribaundla Durant ve Billups'a eşlik etti.

    Marcus Vinicius 16 sayı, Tiago Splitter 13 sayı, 10 ribaunt ve Leandro Barbosa 14 sayıyla Brezilya'yı ayakta tutan isimler oldu.

    İlk çeyreği 28-22 önde kapatan Güney Amerika temsilcisi devreyi de 46-43 önde tamamladı. Üçüncü çeyreğin ortalarında skorda üstünlüğü ele geçiren ABD tam 22 top kaybı yaptığı maçı zor da olsa kazanmayı başardı.

    İstanbul'un evsahipliği yaptığı B Grubu'ndaki diğer maçta Slovenya Hırvatistan'ı 91-84 mağlup etti.

    Üçüncü maçlar sonunda ABD yenilgisiz lider, Brezilya ve Slovenya ikişer galibiyetle sıralanıyor. Hırvatistan ve İran'ın birer galibiyeti var. Son sıradaki Tunus üç maçını da kaybetti.

    Kayseri'deki A Grubu'nda Arjantin Angola'yı 91-70 yenerek üçte üç yaptı. Ürdün'ü 112-69 yenen Sırbistan'ın ve Almanya'yı 78-43 yenen Avustralya'nın ikişer galibiyeti var.
     
  20. himm
    Offline

    himm Banlı Üye

    Kayıt:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.475
    Beğenilen Mesajlar:
    18
    Şehir:
    istanbul
    A Milli Takım, 65-56'lık skorla Rusya'yı mağlup ederken, mücadelenin ardından Baş Antrenör Bogdan Tanjevic, aceleci davranmadıklarını ve bu sayede galip gelindiğini belirtti.

    A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, "Dün oynadığımız karşılaşmaya benzer bir maçtı. Takımlar iki ayrı takım olmasına rağmen eşit seviyedeydi. Biz bu karşılaşmada bir operasyon yaparcasına mücadele ettik. Aceleci davranmadık ve yaptığımız hareketlere dikkat ettik. Bence oyuncularım bu maç için yeterince kendilerini zorladı ve enerjilerini maç içerisine eşit olarak dağıttı. İyi bir sonuç aldık" dedi.

    A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu da, "Rusya iyi bir takım ve bu maçta iyi oynadı. Uzun ve atletikler. Bizim hedefimiz başından beri belliydi. Her maçı tek tek ciddiye almak. Çok çalıştık ve antrenörümüz bize her sayının, her saniyenin ve her topun önemli olduğunu söyledi. Son saniyeye kadar mücadele ettik. Birkaç hata yaptığımı biliyorum. Genel olarak bizim için iyi bir maçtı. Kazandığımız için mutluyum. Yarın dinleneceğiz ve çalışmaya devam edeceğiz. Sonraki gün ise grup birincisi olmak için mücadele edeceğiz. Sonuç olarak, bu geceki maçtan memnunum" diye konuştu.

    Rusya Baş Antrenörü David Blatt ise, "Öncelikle Türk Milli Takımı'nı tebrik etmek istiyorum. Zorlu bir mücadeleydi ve bence, bizim açımızdan düşünüldüğünde ikinci çeyrek kötüydü. Geri dönüş yapamadık. Oyuncularım iyi oynadı. Karşımızda çok güçlü bir Türkiye vardı bu gece. Maçın kilit noktalarında yanlış tercihler yaptık, dolayısıyla Türkiye kazandı" ifadelerini kullandı.

    Rusya'nın başarılı oyuncularından Alexander Kaun da, "İyi mücadele ettik. İyi ve zekice oynadık. Ama ikinci çeyrekte çok kötü bir oyun çıkardık ve geri dönemedik. Çok güçlü bir takıma yenildik. Bir sonraki karşılaşmayla iyi bir geri dönüş yapmayı umuyoruz" şeklinde konuştu.
     

Sayfayı Paylaş