Ping Nedir? Ping Nasıl Atılır?

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG] [MENTION=56357]Mehmetkarahanlı[/MENTION]@
    [​IMG]
    Ping Nedir? Ping Nasıl Atılır?

    Ping, internet / ağ üzerindeki bir makineye 32 baytlık ICMP (Internet Control Message Protocol) paketleri göndererek erişilebilir olup olmadığını ve erişilebiliyorsa tepki süresini ölçmeye yarayan programdır. Kısaca pelirtilen adrese bir paket gönderilir ve yanıt beklenir. Bir bilgisayardan diğer bilgisayara paketlerin gidip gelme süresi sizin ping sürenizi belirler. Ping süresi milisaniye (ms) cinsinden ölçülür. Ping kullanması basit fakat oldukça kullanışlı bir programdır. Ve genelde ağ sorunlarını tesbit etmek için kullanılır.
    Bir web sitesine veya ip adresine ping atma ile;

    1. Bir web sitesinin veya ağdaki bir sunucunun aktif olup olmadığı kontrol edilebilir. Eğer aktif değilse “Request timed out” mesajı döner.
    2. Ağdaki o anki paket kayıp oranı hakkında bir bilgi verebilir.
    3. Kaynak makine ile karşı makine arasındaki iletişim süresi ölcülebilir.

    ICMP paketleri ve dolayısıyla ping, çoğu Firewall tarafından bloke edilir. Bu durumda dönen mesaj “Request timed out” şeklinde olur.
    Ping testinin sonuçları internet / ağ bağlantılarının kalitesine bağlı olarak değişebilir. İyi bir geniş bant internet bağlantılarında (kablolu veya kablosuz) ping süresi 30 ms’nin altındadır.
    Örnek Kullanım

    Windows komut satırına ulaşmak için [​IMG] ("Windows tuşu + R" ) tuşlarına basın ve gelen Çalıştır ekranına CMD yazarak Tamam deyin.

    [​IMG]
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Ping Nedir? & Ping Nasıl Atılır?

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Bilgisayar teknikerleri, Bilgisayar mühensileri ve Network uzmanları tarafından sıkça kullanılan bir programdır. Aslında Ping programı 1983 yılında Mike Muuss tarafından yazılmıştır. Peki ping programı ne işe yarar? Bir makineye genelde 32 baytlık bir ICMP pakedi gönderilir ve aynı pakedin geri gelmesi beklenir. Paketin gidip geri gelme süresi aynı zamanda sizin ping sürenizi belirler. Ping çeşitli amaçlarla kullanılabilir

    Ping programının yararları nelerdir?

    1- Ağdaki bir bilgisayarın açık yada kapalı olup olmadığının anlaşılmasını sağlar.
    2- Ağın o anki paket kayıp oranı hakkında bir bilgi verebilir.
    3- Kaynak makine ile karşı makine arasındaki iletişimin süresini gösterebilir.
    4- Ağda belirlediğiniz bir ip'de herhangi bir bilgisayar olup olmadığının öğrenilmesi sağlar.
    Ping programı nasıl kullanılır ve nasıl ping atılır?

    Windows 95, 98 ve XP işletim sistemi kurulu makinalarda Başlat > Çalıştır kutusuna cmd yazılır ve Ms-dos komut penceresi açılır. Karşınıza çıkan siyah ekranda şu komut yazılır ping "Ping atılacak Ip adresi veya ismi" şeklinde ping komutu kullanılmaktadır. (Örn. ping google.com veya ping 8.8.8.8 gibi) Çalıştır ekranına cmd yazmadan ve Ms-Dos penceresini açmadan da ping komutunu kullanarak ping atabilirsiniz.
    Windows 7 ve Vista işletim sistemi kurulan makinalarda başlata tıkladıktan sonra çalıştır yazarak yada Windows Tuşu + R tuşlarına aynı anda basarak çıkan çalıştır ekranına cmd yazılır ve açılan siyah MS-Dos penceresine ping "Ping atılacak Ip adresi veya ismi" şeklinde yazılarak Ping atılır. Çalıştır ekranına cmd yazmadan ve Ms-Dos penceresini açmadan da ping komutunu kullanarak ping atabilirsiniz.
    Not: Ping komutu standart olarak 4 defa ping attıktan sonra sonlanır. Eğer sürekli ping atmak isterseniz komutun sonuna "-t"ibaresini koymanız yeterli olacaktır. ( Örn. ping 8.8.8.8 -t )
    Ping ile her zaman karşı bilgisayara ulaşılabilir mi?

    Teorik olarak evet ulaşılabilir. Fakat ağdaki veya internet üzerinde ki bir bilgisayara ping attığınız zaman ping komutunuza cevap alabilirken, bazı sunuculara ping attığınızda geriye cevap alamayabilirsin. Bunun nedeni ICMP paketleri firewallar tarafından engellenmesidir. Bu sunuya ulaşamadığınız anlamına gelmemektedir.
    Örnek verecek olursak komut satırından

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ping atmaya çalışın alacağınız yanıt şudur: "Request timed out." yani "İstek zaman aşımına uğradı" yanıtı alırsınız aynı anda internet browserınızı açıp microsoft.com' girin sayfanın açıldığını göreceksiniz.
     
  3. uydozgur
    Offline

    uydozgur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Temmuz 2020
    Mesajlar:
    3
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Öncelikle şunu söylemeliyim, ping sorunu yalnızca oyun oynarken mi yaşanabiliyor? Tabii ki hayır. Fakat oyunlarda rakibimizi ilk önce öldürmek ve daha hızlı hareket etmek istediğimiz için en çok göze burada batıyor.

    Mermilerinizin daha stabil gitmesi ve daha kaliteli bir oyun oynamak için yapabileceğiniz bazı teknikler var. Bu teknikleri size tek tek aktaracağım fakat bundan önce ping nedir buna bakalım;

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     

Sayfayı Paylaş