Tuvalete Telefonla Girenler: Bu Kötü Haber Sizle Alakalı

Konu, 'Aktüel Yaşam Ve Sağlık' kısmında TaaLoS tarafından paylaşıldı.

  1. TaaLoS
    Offline

    TaaLoS
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    16 Mart 2016
    Mesajlar:
    267
    Beğenilen Mesajlar:
    53
    Şehir:
    Gaziantep
    upload_2016-4-11_14-44-46.png
    Kaspersky Lab ve B2B International’ın yaptığı araştırmalara göre Türkiye’deki kullanıcıların %29’u tuvalete girerken yanlarına telefonlarını alırken %25’i ise kendilerini risk altına sokacakları bilgileri rahat rahat paylaşıyorlar.

    Yapılan araştırmada kullanıcıların %89’unun cep telefonlarında önemli şifreler, mesajlar, fotoğraflar, dosyalar ve derecesi yüksek bilgileri sakladığı ortaya çıktı. Üçte biri de kimsenin görmelerini istemeyeceği hassa bilgiler sakladığını söylüyor.

    Uzmanlar, özellikle açık Wi-Fi kullanan kişilerin korumasız olduğunu ve siber suçluların bu ağı kullanan kişilerin bilgilerini rahatlıkla ele geçirebileceğini belirtiyorlar. Bu kişilerden yalnızca %22’sinin bu riski azaltmak için önlem aldığını belirten uzmanlar, böyle bir sıkıntının biliniyor olmasına rağmen halka Wi-Fi ağlarının kullanılmaya devam edildiğini belirttiler.

    Kaspersky Lab Tüketici Pazarlama ve Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı Peter Aleshkin, sürekli olarak yanımızda taşıdığımız cihazların bedelinin çok ağır olabileceğini, kaybolan ya da çalınan telefonlardaki bilgilerinin en az dörtte birinin bilgilerinin sızdırıldığını belirtti. Telefon kameralarının üçüncü kişiler tarafından yönetilmesinin ya da hükmedilmesin olağan durumlar olduğunu belirten Aleshkin, özellikle banyo ve yatak odasında bir web kamera olarak kullanılabileceğini, dolayısıyla kullanıcıların risk altında kalabileceğini söyledi.

    upload_2016-4-11_14-44-55.png
    ‘Telefon ve güvenlik’ konusuyla ilgili konuşmasına devam eden Aleshkin, son olarak şunları söyledi: "
    Kullanıcılar ve cihazları arasındaki güven bağı güvenliği göz ardı etmelerine neden olabiliyor. Yanımızda taşıdığımız ve bize çok yakın olan ve sürekli kullandığımız bir nesnenin bir tehdit olabileceğini düşünmek zordur. Ancak olabilir ve olmaktadır. Dijital dostumuz dijital düşmanımız olabilir. Potansiyel riskleri dikkate alma ve cihazlarımız ve bilgilerimizi buna göre korumada eksikliklerimiz gizli bilgilerimizin, paramızın ve hata kimliklerimizin kaybı demek olabilir. Dünyaya bakmak için kullandığımız cihazın kamerası ele geçirilebilir ve bizim dünyamıza göz atmak için kullanılabilir. Basitçe ifade etmek gerekirse güvenlik, isteğe bağlı bir fazlalık değildir."
     

Sayfayı Paylaş