Parolalar Hakkında Hepimizin Bilmesi Gereken Şeyler

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]Gizliliğimizi koruması adına oluşturduğumuz parolaların hakkında bilinmesi gereken 4 önemli şey.Kişisel kullanıma özel olan elektronik cihazlarımız, artık hayatımızın her döneminde kendilerine kolayca yer edinebiliyorlar. Her an yanımızda taşıyabildiğimiz mobil cihazlarımız ve hepimizin evinde bulunan bilgisayalar, sahip oldukları mesajlar, fotoğraflar, ses kayıtları vb. dosyalardan dolayı oldukça kişisel şeyler içerebilen cihazlar. Bu gibi kişiye özel verileri ve bilgilerikorumakadına cihazlarımızda ve hesaplarımızda kendi oluşturduğumuz parolaları kullanıyoruz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    , Hotmail derken onlarca parola oluşturmak zorunda kaldığımız bu günlerde parolalarımızın güvenli olması çok önemli. Bu haberimizde, güvenliğinizi sağlaması adına güvendiğiniz parolalar hakkında bilmeniz gereken 4 özellikten bahsettik.
    1- Çift Karakterli/Uzun Parolalar Her Zaman Daha Güvenlidir

    [​IMG]

    Çift karakterli parolaların kullanılması her zaman daha güvenlidir. Eğer birisi parolanızı saptamaya çalışıyorsa kullandığı programın parola saptama süresi, çift karakterler kullanıldığı takdirde katlanarak uzar. Aynı şekilde parolanın uzunluğu da milyonlarca yeni kombinasyon ekleyebileceği için parolanın saptanmasını son derece yavaşlatacaktır. Bu nedenle her zaman parolanızda sayı, büyük/küçük harf ve noktalama işareti kullanın. Güvenliğinizi %100 seviyesine çıkartmasa da bu yöntem ile en azından %99'a ulaşabilirsiniz.
    2- "Büyük Şirketlerin Sistemindeki Parolalar Güvenlidir" Yanılgısı

    [​IMG]

    Çoğu internet kullanıcısı, büyük şirketlerin parolaları çok iyi koruduğunu sanar ancak online alışveriş sitesi bulunan şirketler bile bazen parolaları düz metin olarak sistemlerine kaydederler. Bu nedenle sisteme yapılan bir izinsiz giriş, parolanızın kolayca alınabilmesini sağlayabilir. Bu gibi durumlardan sakınmak için her zaman güvenliğinden emin olduğunuz internet sitelerini kullanın, tanınmamış veya küçük siteler olsalar bile.
    3- Parola Oluştururken Karşılaştığınız Güvenlik Seviyesine İnanmayın

    [​IMG]

    Çoğu sitenin parola oluşturma ekranı güvenlik seviyesini ölçen bir ölçek içerir. Sadece harf uzunluğunu ve farklı karakter kullanımını kontrol eden bu ölçeklere asla güvenmeyin. Örneğin ben kullanıcı ismimi girdikten sonra parolamı "EmreKarakullukçu" olarak ayarlasaydım, sistem bunu uzunluktan ve büyük/küçük harften dolayı "güvenli" olarak algılardı, ancak kendi ismimle parola oluşturmam pek güvenli olmazdı.
    4- Parolaların 2 Farklı Cihazdan Kontrol Edilmesi Onları Daha Güvenli Kılar

    [​IMG]

    Parolaların farklı cihazlardan kontrol edilebilmesi, o an sisteminize veya hesabınıza girmeye çalışan kişinin iki cihazda da kontrolünün olmasını gerektirir. Tek birini kontrol edebilmekten çok daha zor olan bu durumu güvenliğinizi sağlamak amacıyla kullanabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş