Kürt Açılımı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Konu, 'Eskiyen Konular' kısmında Mu®aT tarafından paylaşıldı.

?

Kürt Açılımı Projesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Anketin kapanma tarihi 22 Ağustos 2009.
  1. Evet Doğru Buluyorum

    31,8%
  2. Hayır Doğru Bulmuyorum

    63,6%
  3. Hiçbir Fikrim Yok

    4,5%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. cemali34
    Offline

    cemali34 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    166
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    "TÜRKİYE"
    Her kelimesine katılıyorum.
    :apploud::apploud::apploud::apploud::apploud:
     
  2. aymurat
    Offline

    aymurat Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    90
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    kürt açılımı veya başka bir şey her neyse böyle uygulamalarla sorunların hallolacağına kesinlikle inanmıyorum.zaten oynanan oyun dış güclerle içteki hainlerin tezgahı. biz ilk önce bu hanileri bulup gereğini yapalım.deyil kürt açılım ne yaparsan yap meselenin hallolacağına gerçekten siz inanıyormusunuz veya bu açılımı hazırlayanlar siz eminmisiniz Türkiye de suların durulacağına?
    saygılar
     
  3. ahmetkenan
    Offline

    ahmetkenan Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    10 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    322
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    Dinlemeden fikir üretiyorsunuz c başkanı ,başbakan muhatap deiğ diyor ama emine ayna ile devlet bahçeli hala bildiğini okuyor sanki bu ikisi anlaşmış izlenimi uyandırdı bende
     
  4. selvi64
    Offline

    selvi64 Banlı Üye

    Kayıt:
    16 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.301
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    kürt açılımı büyük orta doğunun bir maddesi. bu ülkenin terör sorunu kürt sorununa dönüştürülüverdi. ülkemizde ırakta oynan demokrasi oyunu tezgahlanmak isteniyor. senarist abd, aktörler ülkede kürt sorunu var, alevi sorunu var diyen hainler, seyirciler de acaba bu ülkede müslüman sorunu ne zaman cözülecek diye bekleyen bizler.
     
  5. erdal05
    Offline

    erdal05 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    amasya
    sen kafandaki pkk'lılarla konuşmusun heralde arkadaşım....
    pkk'yı muhatap alan kim...orda bizim bir parçamız olan ama...yok saydığımız bir halk var...
    devlet dediğin ne işe yarar sanıyosun tabiki....kendi vatandaşlarını mutlu edip...onlara hak verecek....
    nasıl vergisini alıp...askere çağırıyosa...
    bu açılım....kardeşlik açılımıdır...
    ve bu açılımı...türklerin ve kürtlerin ırkçıları anlayamayabilir...anlıyorum..çünkü bu açılım olursa her iki kesimin ırkçıları da aç kalacaktır..
    biz masum türklerle...masum kürtlerin el sıkışmasından bahsediyoruz....aynı toprak bütünlüğü içersinde..aynı bayrak altında bir kardeşlıkten bahsediyoruz...
    senin kafandaki kan kokan senaryolardan değil....
     
  6. umut25
    Offline

    umut25 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    17
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    ssss
    pekala arkadaşım öyle söylüyorsun ama adamların istediği bu değilki.onlar farklı bir dil farklı bir bayrak istiyorlar bizde bunun için Abd Projesidir Bölünme projesidir dioruz .Eğer kürtler tekbir bayrak altında birleşcek olsalar kim ne desin hepimiz isteriz böyle birşeyi ama amaçları odeğil .Amaçları kendi devletleri kurmak . Abdnin çizdiği haritada orası bile yok Adamlar o bölümü KÜrdistan die belirtiolar haritada.
     
  7. halhal
    Offline

    halhal Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    izmir
    bu açılımın kürdistan haritası ile bir ilgisi kesinlikle yok burda amaç terörü bitirmek ama terörü bitirirken bölünme toprak verme diye birşey yok zaten olamazda....
     
  8. BİLO33
    Offline

    BİLO33
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    5.970
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Mersin
    dış güclerle içteki hainler:devilprv::angry26::shake_it:
     
  9. aymurat
    Offline

    aymurat Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    90
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    Zamanın birinde bir köylü ile yılan arkadaş, dost olurlar.Köylü yılana her gün süt götürmekte yılan ise ona hergün bir altın vermektedir.
    Maxicep.com - Bende evlat acısı, sende kuyruk acısı varken biz dost olamayız Onlarınki karşılıklı menfaat dostluğu ama olsun her ikiside karşılıklı birşeyler alıp veriyorlar yani birbirleninin hayatını kolaylaştırıyorlar. Paylaşımda bulunuyorlar.
    Bu karşılıklı alışveriş uzunca bir süre devam ediyor.Köylü bir gün hastalanıyor her gün götürdüğü sütü görüyemeyecek yılana, çağırıyor oğlunu yanına,bak oğlum bizim bahçenin yanındaki dut ağacının dibinde her gün bir yılan gelir, benim götürdüğüm sütü alır ve yerine bir altın bırakır.Ben bugün hastayım ve bu sütü sen götür ve yılanın verdiği altını getir der.
    Oğlu babasının bahsettiği yere gider, sütü bırakır, ancak babasınada kızar çünkü babası o altını almak için hergün yılanı ziyaret etmekte ve süt götürmektedir her gün gitmekle olur mu? Kim taşıyacak hergün sütü öldür şu yılanı al altının tümünü der.
    Sütü babasının dediği yere bıraktıktan sonra altını vermeye gelen yılana baltayla saldırır yılan kendini kurtarmak isterken aldığı balta darbesiyle ı kuyruğu kopar ve yılan can acısıyla oğlana saldırır ve onu boğarak öldürür.
    Köylü bekliyo rki oğlu gelsin hemde altını getirsin,gelen yok, giden yok,oğlunun gelmediğini gören köylü acı zulum hemen bahçeye koşar.Birde ne görsün oğlu ölmüş, yılan acıyla ortalıkta kıvranmakta kuyruğunun yarısı yok vaziyette.
    Her ikiside üzgündür köylüde evlat acısı yılanda kuyruk acısı.
    Ancak zaman geçer birbirlerine yeniden ihtiyaçları olduklarını anlarlar.Çünkü yılan aç kalır, köylüde altınsız.Tekrar bir araya gelirler ve derler ki yine eskisi gibi dost olalım,Köylü derki sen yine hergün altını ver, ben yine sütünü getireyim hergün der.Yılan kabul eder. Ne yapsın her ikisininde rızkı kesilmiştir.Mecbur yeniden dost olmayı deneyecekler.
    Köylü yine herzamanki gibi sütü götürür, yılanın verdiği altını alır.Bir kaç gün bu durum devam eder ama bir tuhaflık vardır.Her ikiside kendini kötü hissetmektedir.Çünkü köylü her gittiğinde yılanı görünce evladının acısını hisseder yılan ise köylüyü gördüğünde kopan kuyruğunun acısını.
    Köylü bakar ki bu durumu devam ettiremeyecek. Evlat acısı zor.
    Der ki yılana :
    Kusura bakma .Bende evlat acısı, sende kuyruk acısı varken biz asla dost olamayız.Birbirimizi gördüğümüzde hep bu acıyı yaşayacağız.
     
  10. dilek20
    Offline

    dilek20 Üye Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    denizli
    ne olduda birden bire gündem değişti anlııyamıyorum durup duruken kürt acılımı falan adamcağız doğuda secimde yenildi bunu hazmedemedi şimdi oy uğruna bazı çılgın deneyler yapmaya koyuldu nu arada ergenekon diye bir senaryo ile ülkemizin altı oyuldu en çok gelir getiren devletin kuruluşları ermenilere ve amerika israile iki kuruşa satıldı bankalarımız gitti varmı ülkemizde türk bankası kaldımı milletimizi kredi kartı tuzağına düşürüm heryandan çembere aldılar bizim kasımpaşalı başbakmayanımız derin bir uykuya daldılar işleri güçleri imralıdaki piç sounu nasıl ipten alırız diye bahane bulmaya calışıyorlar ne istedin beşikteki bebekten bu hesap sorulacak apo denen köpekten
     
  11. cetvel111
    Offline

    cetvel111 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    35
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    TÜRKİYE
    :apploud:
     
  12. dilek20
    Offline

    dilek20 Üye Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    denizli
    değerli arkadaşlar kürt açıiımı denen zırva meyvelerinii vemeye devam ediyor yine maalesf siirt kırsalında beş şehit verdik bu dağdaki piçlere af getirmek isteyen zihniyete yazıklar olsun bu kadar kör olunamaz kardeşim hain haindir it itdir değişmez bunlar allah bunların ve ve bu kararı alanların mübarek şu ramazan gününde inşalalh bayramı göremezler sizi lanetliyorum başka analar ağlamasın dinsin artık gözyaşlarımız bunlardan kardeş falan olmaz dağdaki piçten kardeş istemiyoruz ne mutlu türküm demenin yasak olduğu ülkemizde inadına ne mutlu türküm diyebilene
     
  13. cemali34
    Offline

    cemali34 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    10 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    166
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    "TÜRKİYE"
    Benim kafamda pkk felan yok. ama senin aklında türk düşmanlığı olduğu kesin.masum kürtlerle masum türkler el sıkışıyormuş. masum kürtlerle türklerin zaten bir sorunu yokki. sorun pkk sorunu. açıkça söylede bilelim biz pkk lıların affedilmesini şehitlerin kanının yerde kalmasını istiyoruz de. asıl kan kokusu işte bu. devlet suçluyu affetmek için değil cezasını vermek için vardır. topraklarını korumak için vardır. mutluluk terörüstle el sıkışarak olmaz. işlediği suçun cezasını çekmesiyle olur. cezasıda idamdır.
    bunu böyle bil.

    not: pkk yı muhatap alan kim demişsin. DTP=PKK
    ayrıca imralıdan harita marita bekleme işlemleri
     
  14. dilek20
    Offline

    dilek20 Üye Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    denizli
    açılım maçılım derken sonuç ne olursa olsun yine türk analarımız ağlıyacaktır pkk muatap alınmıyor amaç terörü bitirmek gibi bir tedbir olmuş olsa çok kolay meclisteki hainlerden ahmet türkten leyla zanadan başlayın bitirin niye başka yerde terörist arıyosunuz esas elebaşı onlardır onları halledin bemde sizi ayakta alkışlayayım gerçek türk kimliği taşıyan kişiler o bölücü hainlarle el sıkışmaz ama maalesef meclisimiz melez dolu doğru karar alınamıyor yada bir engel çıkıyor avrupa birliği gibi savsatalarla bizi uyutmaya çalışıyorlar meclis kendi kimliğine dönerse içerdeki melezler türk olmayanlar ayıklanırsa sonuca gidilir ve apo pisliğide asılır bizde önce yılanın başından kurtuluruz sonrada meclistekileri ait olduğu yere yollayıp kürt türk kardeşce yaşamaya devam ederiz ne mutlu türküm demenin sakıncalı olduğu ülkemizde ne mutlu türküm diyebilene helal olsun selametle
     
  15. kalpak22
    Offline

    kalpak22 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    balıkesir
    Bizde Türk açilimi istiyoruz arkadas...
    -Güneydoguda adam 30 çocuk sahibi olacak...Çalismayip yan gelip yatacak...Benim maasimdan veya küçük esnaftan %30 vergi alacaksin...
    SSK primimden dünyanin parasi kesilecek...Ben bu herifin kürt bebelerine bakacagim...
    TÜRK AÇILIMI ISTIYORUZ...!!!
    -Ben bir çocuga bakmak için deli gibi çalisacagim...Kürt yan gelip yatacak...30 tane palesi (pale kürtçede irgat demektir) için devlet ona çocuk yardimi yapacak...
    TÜRK AÇILIMI ISTIYORUZ...!!!
    -Ben Bu kadar SSK primi ödeyecegim...Hastanelerden zar zor faydalanacagim...Kürt bir yesil kartla 30 tane palesine baktiracak...
    TÜRK AÇILIMI ISTIYORUZ...!!!
    -Ben sesimi yükseltsem...Eylem yapsam...Düsüncemi ifade etsem...Isçi memur yürüyüs yapip hak arasa polisten cop ve gaz yiyecegim...Kürt çikip bayrak yakacak...Bölünme isteyecek...Etrafi yakip yikacak...Daha fazla demokrasi ve özgürlük isteyecek...Polis birak saldirmayi bunlar karsisinda copunu saklayacak,...
    TÜRK AÇILIMI ISTIYORUZ...!
    -Elektrik, su ve d.gaz borcunu geciktirsen hemen kesilen ve bir dünya faiz faiz ödeyen...Devlet arazisine bir gecede çöküp oraya ev yapmayan... Zar zor borç harç ev alip birde bunun takir takir vergisini ödeyen biz...Elektrige, suya , gaza para vermeyip bedava arazide ev kurup oturan kürt...
    TÜRK AÇILIMI ISTIYORUZ...!!!

    AYRIMCILIK YAPILIYOR DIYORSUNUZ...EN KRAL AYRIMCILIK VE ASIMILASYON BU ÜLKEDE BIZLERE YANI TÜRKLERE YAPILIYOR...ITILIP KAKILAN...DÜSÜNCESINI IFADE EDEMEYEN...EDERSE HAIN ILAN EDILEN...ISSIZLIK VE KRIZLE BOGUSAN...HER BORCUNU DEVLETE TIKIR TIKIR ÖDEYEN...VATANININ TEHLIKEDE OLDUGUNU HISSEDIP EYLEME GEÇERSE TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESI DAMGASI YIYEN... SISTEMI ELESTIRDIGINDE SEREFSIZLIK VE NAMUSSUZLUK PAYESI YIYEN...TÜRKLÜGÜ SAVUNDUGUNDA FASIST DAMGASI YIYEN SIZMISINIZ YOKSA BIZ TÜRKLER MI...ANLAMADIM BU ISI...BIZ MI BASKI GÖRÜYORUZ... SIZ MI.! ..!!! SONRADA BASBAKAN ÇIKIYOR AÇILIM ISTIYOR...EVET ISTIYORUZ ...
    AMA TÜRK AÇILIMI ISTIYORUZ...!!!:angry26:
     
  16. dilek20
    Offline

    dilek20 Üye Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    59
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    denizli
    doğru söze ne denir helal sana kardeşim bizlerde türk acılımı istiyoruz bizde pkk bayrağı yakıcaz
     
  17. Router
    Offline

    Router Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2007
    Mesajlar:
    973
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    kurt acılımı yerıne ıs sahası projesı yapsalar zaten bu ısler olmaz mılet kımseye gebe kalmaz bosaltılan koylere ınsanları gerı yolasalar zaten bunlar olmayacak okular acılsa mıllet bıulgılendırılırse duzgun bır sekılde bu ısler zaten demokratık bır ortamda olacak ama nedır cahıl bır kesımle kımse bas cıkaramaz cunku cahıl kesımın ne yapacagını bır sonrakı adımını asla hesablayamazsın bence kurt acılımından once koruculara bır bır temezlese ve mılletı koyune zorunlu olarak gerı gonderse adamöa su elektrık ve okul goturse suan bız bunları yazmak dahı zorunda kalmazdık ne turk ne kurt bız musluman bır ulkeyız hepoımız kardesız ayrımcılık olmaz
     
  18. selvi64
    Offline

    selvi64 Banlı Üye

    Kayıt:
    16 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.301
    Beğenilen Mesajlar:
    0


    :apploud:
     
  19. ozzy1990
    Offline

    ozzy1990 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    220
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    türkiye

    :apploud: :apploud: :apploud: :apploud: :apploud:
     
  20. asker_31
    Offline

    asker_31 Banlı Üye

    Kayıt:
    2 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    215
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İZMİR
    bu ülkede başbakan olacak kişi.... sizce ne yapmalı...sizce yıllarca bitmeyen bir sorun nasıl çözülür....siz başbakan olursanız ne vaatlerde bulunursuz... vaatleri uygularmısınız yoksa sıcacık koltuga oturduktan sonra sizi o yerlere getiren yakın dost ve eşlerinizi devlet dairelerinde en rahat mevkilere mi getirirsiniz...yalakalık yapmayan kişi hiçbir zaman yükselemez... yükselen kişiler ise yalakalık yaptıgı kişilere o mevkilere gelince... borcunu öyle öder...
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş