Panter görünümlü aslan: Gomis

Konu, 'GALATASARAY' kısmında kaptan-8 tarafından paylaşıldı.

  1. kaptan-8
    Offline

    kaptan-8
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    51
    Şehir:
    Adana
    Fransa Millî Takımı’nda bir dönem David Trezeguet ve Djibril Cisse’nin önünde kendisine yer bulan Bafetimbi Gomis’in golcü sezgileri sayesinde ligimizde 20 gol seviyesine ulaşması rahatlıkla beklenebilir.
    Türkiye
    [​IMG]


    Futbola, doğduğu Toulon bölgesinin Sporting Toulon takımının altyapısında başlayan Bafétimbi Gomis, burada Saint-Étienne gözlemcileri tarafından fark edilerek Saint-Étienne altyapısına dâhil edildi. A takımda yer aldığı 2003/04 sezonunu Saint-Étienne, Ligue 2’de şampiyon olarak tamamlasa da Gomis, Troyes’ya kiralanarak Ligue 2’de kalmaya devam etti. 2006/07 sezonunda attığı 10 golün yanında bugünlerde hâlen devam ettirdiği ve imzası hâline getirdiği panter sevinciyle de adından söz ettirmeye başlayan oyuncu, 2009 yazında 13 milyon avro gibi yüksek bir bonservis bedeliyle Saint-Étienne’in tarihî rakibi Lyon’a transfer oldu. Lyon’daki ilk sezonunda düşman takımdan gelen bir oyuncu olarak taraftarlarca kolay benimsenemeyen Gomis, daha sonra attığı gollerle bu anlaşmazlığı bitirdi. Lyon’un Dinamo Zagreb’i 7-1 yendiği maçta 7 dakikada yaptığı hat-trick’le Şampiyonlar Ligi tarihinin en hızlı hat-trick’ine imza atan oyuncu, kariyerinin en iyi yıllarını geçirdiği Lyon’da 5 sezonda 244 maçta forma giyip 95 gol attı ve bu 5 yılın sonunda bedelsiz olarak Swansea’nin yolunu tuttu.

    Özellikle ilk sezonun ilk yarısında Wilfried Bony’nin gölgesinde kalsa da Bony’nin devre arasında ayrılışıyla Swansea’de 71 maça çıkıp 17 gol attı. Geçtiğimiz sezonun başında Marsilya’ya kiralanan ve Swansea günlerinden farklı olarak, oldukça iyi bir performans gösteren Gomis, ligin dördüncü haftasından itibaren kaptanlığı da aldı ve 34 maçta 21 gol atıp 4 asist yaptı. Tek bir sezonda eski Lyonlu olmasına rağmen kendini Marsilyalılara sevdiren Gomis, ayrılırken Marsilya’ya 20 gol barajını aşmak ve kulübün Avrupa’ya katılmasını sağlamak amacıyla geldiğini ve bunu başardığı için mutlu olduğunu belirtiyordu. Bir defa millî takım idmanında, bir defa da Tottenham’la oynanan lig maçında aniden bayılan Gomis’in özellikle Marsilya’daki sezonunda fizik ve kondisyon açısından bir eksiği olduğu söylenemez.

    Fransa Ligue 1’in tarihî rakipleri olan Marsilya, Lyon ve Saint Etienne’de oynamasına rağmen üç takımda da kendisini sevdirmeyi başaran Gomis, bu özelliğiyle rekabetin üst düzeyde yaşandığı ülkemiz için önemli bir figür olacaktır. Fransa Millî Takımı’nın Euro 2008 kadrosunda dönemin önemli oyuncuları David Trezeguet ve Djibril Cisse’nin önünde kendisine yer bulan Bafetimbi Gomis, bitiriciliği, ceza sahası içinde doğru pozisyon alması, yeri geldiğinde topla gidebilmesi ve güçlü fiziğiyle tam bir “9” numara. Oldukça yüksek olan maliyetini ve kalp rahatsızlığı geçirmiş 32 yaşında bir oyuncuya ciddi yatırım yapıldığı gerçeğini bir kenara bırakırsak, fizik olarak iyi durumda olan ve güçlü yönlerinin başında gelen golcü sezgileri sayesinde Gomis’in ligimizde 20 gol seviyesine ulaşması rahatlıkla beklenebilir.

    Not: TrScouts Fransa gözlemcisi Ali Pehlivan’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

    KÜNYESİ:
    Doğum Yeri:
    La Seyne-sur-Mer (Fransa)
    Doğum Tarihi:
    06.08.1985 (31 yaşında)
    Boy - Kilo:
    1.84 m. – 77 kg.
    Mevcut Piyasa Değeri:
    5 milyon €
    Maksimum Piyasa Değeri:
    14 milyon € (2013)
    Kariyer:
    Takım Sezon Maç Gol
    St.Etienne 2003-09 160 49
    Troyes 2003-04 13 6
    Lyon 2009-14 244 95
    Swansea 2014-16 71 17
    Marsilya 2016-17 34 21
    Fransa MT 2008-? 12 3

    Artıları:
    ∂ Rakip kale önünde soğukkanlı, bitirici oluşu ve pozisyonları yüksek yüzdeyle gole çevirmesi.
    ∂ Gol bölgelerinde pozisyon almasını ve pozisyonları okumasını çok iyi bilmesi.
    ∂ Ani reaksiyon gösterebilen atletik yapısı sayesinde savunma arkası koşularını başarıyla yapabilmesi.
    ∂ Sırtı dönük oyunda top tutabilmesi ve ikili mücadelelerde avantaj kazandıran güçlü fiziği.
    ∂ Rakipleri karşısına alıp üstüne gitmesini sağlayan dribling yeteneği.
    ∂ Gol sevinçlerine dahi yansıyan hırslı bir karaktere ve aidiyet duygusuna sahip bir oyuncu olması.
    ∂ 11 sezondur üst liglerde 30 ve üstü sayıda maça çıkması ve çok az sakatlık yaşaması.

    EKSİLERİ:
    ∂ Stoperlerle boğuşurken agresiflik anlamında eksikliği.
    ∂ İngiltere’deki başarısız dönemi.
    ∂ Kalp problemi yaşaması ve bunun zaman zaman oyun içinde tekrar etmesi.
    ∂ Yüksek maliyeti.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     

Sayfayı Paylaş