Skype Hakkındaki her şey

Konu, 'Msn,Yahoo,Skype,Icq Ve Camfrog Hakkında Herşey' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Skype Android tarafında bir güncelleme aldı. Güncellenen Skype hangi yeni özellikleri içeriyor? Skype güncellemesinin detayları


    [​IMG]Popüler mesajlaşma, sesli ve görüntülü konuşma programı Skype'ınAndroid versiyonuna gelen güncelleme ile birlikte kullanıcılara yeni özellikler özellik sunuldu. Masaüstündeki versiyonuyla daha sık kullanılanSkype, son yıllarda mobil platforma önem vererek kendini geliştirmeye devam ediyor
    [​IMG]
    Yeni neler var?

    Skype'ın Android platformuna gelen son güncelleme ile kullanıcılar kendilerine mesaj olarak gelen videoları, isterlerse Android telefon ya da tabletlerine kaydedebilecekler.
    Bunun yanında görüşmeleri daha iyi yönetebileceksiniz. Silme, okundu olarak işaretleme veya bildirimleri kapatma seçeneklerinin olduğu araç çubuğunu açmak için son görüşülenler sekmesinde kişiye veya sohbete dokunup basılı tutmanız yeterli. Fotoğraf galerinizdeki fotoğrafları Skype grup sohbetlerinde doğrudan paylaşmanız da bu güncelleme ile gelen özellikler arasında yer alıyor. Şu anda aktif olan bu yeni özellikleri kullanabilmek için cihazınızdaki Android versiyonunu güncellemeniz yeterli. Aşağıdaki linkten hemen Skype uygulamasını yükleyebilirsiniz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]Skype'ın mobil uygulamasını kullanan kişiler bundan sonra ücretsiz bir şekilde görüntülü grup görüşmesi yapabilecekler.Uzakta bulunan bir akrabanızı, sevgilinizi, arkadaşlarınızı ve hatta patronunuzu arayabildiğiniz Skype, uzakta bulunan kişileri aynı an içerisinde görüştürebilmek adına birçok özelliğe sahip olan platformlardan birisi. Kısa zamanda büyük başarı yakalayabilmiş ve şu an benzer uygulamalar arasındaki en iyi platform olma ünvanını elinde bulunduran Skype,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    tarafından yapılan bir açıklamaya göre herkesin beklediği özelliklerden birisine kavuşuyor.

    Microsoft, Skype'ın mobil uygulamalarına ücretsiz görüntülü grup görüşmesi özelliğini ekleyeceğini duyurdu. Microsoft'un açıklamasında belirttiğine göre Skype'ın bu özelliğinden hem

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    , hem

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    , hem de

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    10
    kullanıcıları faydalanabilecek. Ücretsiz görüntülü video görüşmesi özelliğine ilişkin açıklamalar, sadece birkaç saat önce Microsoft'un sözcüsü tarafından gerçekleştirildi. Skype'ın mobil uygulaması yapılan bu açıklamaya rağmen hala ücretsiz görüşme özelliğine sahip olmuş değil, ancak özelliğin yakın bir tarihte kullanıma açılması bekleniyor.

    [​IMG]

    Kullanıma sunulmasının ardından Skype kullanıcılarının maksimum 25 kişiden oluşan grup oluşturabileceği ve bu grupta bulunan kişiler arasında görüntülü görüşmelerin yapılabileceği bildirildi. Ücretsiz olacak olan bu özelliğin hala kullanıma sunulmamış olmasına rağmen Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre internet sitesinden kayıt yaparak özelliği önceden kullanmayabaşlayabilirsiniz.
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Skype’ın en yeni sürümünde kullanıcıların IP adresleri varsayılan olarak gizli tutuluyor.

    Yaklaşık beş yıl önce Microsoft’un 8.5 milyar dolara satın aldığı Skype, Bu adımla birlikte Skype’ın iOS başta olmak üzere, Android ve Windows 10 Mobile uygulamaları görüntülü grup sohbeti desteği kazanmıştı.
    Skype kullanıcı adı üzerinden kolaylıkla bulunabilen IP adresi, DDOS saldırılarında kullanılıyordu. Microsoft, bunun önüne geçebilmek için ayarlara IP gizleme özelliğini eklemişti. Ancak birçok kullanıcı bu özellikten habersiz olduğu için, yine DDOS saldırılarıyla karşılaşıyordu. Microsoft son sürümle birlikte IP gizleme özelliğini varsayılan hale getirdi. Yani artık Skype’ın en güncel sürümünde IP bilgisi görüntülenemiyor.
    [​IMG]
    Alınan bu kararla, kullanıcılara çok daha güvenli bir görüşme deneyimi sunulacağı belirtildi. Skype’ın eski sürümünden vazgeçemeyenler IP adreslerini “Araçlar” > “Seçenekler” > “Gelişmiş” > “Bağlantı” menüsü üzerinden “uPnP”i aktifleştirerek, “Yalnızca kişilerinize doğrudan bağlantı izni verin” seçeneğini işaretleyerek gizleyebilirler. Skype’ın en güncel sürümüne de

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    erişebilirsiniz.
    [​IMG]
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]


    Skype Evrensel Uygulaması Yakında Mobil ve PC için Yayınlanacak

    Microsoft, Windows 10 Insider kullanıcıları için yakında Skype Evrensel Preview uygulamasını yayınlayacağını duyurdu.

    Güncellenen sistemdeki son durum

    @Mehmetkarahanlı@

    [​IMG]
    Bugün, Skype Garaj Blog üzerinde yayınlanan blog yazısında Skype Takımı, önümüzdeki haftalarda, Windows Insider kullanıcıları için Skype Evrensel Windows Platform (UWP) Önizleme uygulamasının ilk sürümünü piyasaya süreceğinin haberini paylaştı. Uygulama ilk olarak Windows 10 PC’lerde yayınlanacak ve daha sonra Windows 10 Mobile cihazları üzerinde de aynı Skype UWP uygulamasını kullanmak mümkün olacak.

    [​IMG]
    Skype UWP Önizleme ile gelen yeni özelliklerinden bazıları şunlardır:
    • Microsoft Hesabınızda oturum açın ve Skype ID bağlantısı paylaşın
    • Gösterim ve kullanılabilirlik ayarı değiştirme
    • Mevcut Skype kişileri listesine bakma
    • Kişi listesündeki herkesle sohbet başlatma
    • Diğer kişinin yazdığını anlık olarak görme
    • Çıkış Yapma
    • Bire-bir ses ve görüntülü görüşme yapma ve mesaj gönderme
    • İfade ve Mojiler ile deneyiminizi kişiselleştirme
    • Fotoğrafları gönderme
    • Uygulama dışında gelen aramalar için bildirim ve mesajları görme
    • Mevcut grup sohbetlerine katılabilme
    [​IMG]

    Windows 10 Evrensel Skype uygulaması ile birlikte, Windows 10 ve Windows 10 Mobile’da sunulan Skype Video ve mesajlaşma uygulaması entegrasyonu da kaldırılacak. Fakat Mobil sürümde durumun nasıl değişeceği hakkında ise şimdilik bir açıklama yapılmadı.

    [​IMG]



    Microsoft, ilk PC ve tablet kullanıcıları için UWP Skype uygulamasının yayınlanmasının ardından Windows 10 Mobile da için de bir noktada yeni Skype uygulamasını yayınlayacak. Ancak, Microsoft, Skype video ve Mesajlaşma uygulaması entegrasyonu korumak ve sadece kullanıcıların istedikleri zaman UWP Skype uygulamasını seçmek için tercih seçeneği sunabilir.


    [​IMG]

    Microsoft, geliştirme aşamasında sağladığı kolaylık içim PC ve Mobile sürümleri ayrı ayrı geliştirirken, yerine mesajlaşma uygulamasını korumayı tercih edebilir. Fakat ileriki fenerde Skype Evrensel uygulamasının entegrasyonunu tekrar aktif etmesi gerekecek. Aksi takdirde bu, Apple’ın iMessage’ına rakip olarak Skype fikrinin sonu olabilir.


    [​IMG]
     

Sayfayı Paylaş