Beşiktaş ve Galatasaray Havuzdan Çıkmalı mı?

Konu, 'Eskiyen Konular' kısmında AYDINLANMA tarafından paylaşıldı.

?

Beşiktaş ve Galatasaray Havuzdan çıkıp Yayın Haklarını Kendileri Pazarlamalı mı?

  1. Evet, havuzdan çıkmalılar.

    56,3%
  2. Hayır, havuzda kalmalılar.

    43,8%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. AYDINLANMA
    Offline

    AYDINLANMA Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    270
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Şehir:
    İzmir
    Ağır fatura! Schuster, Hagi derken büyük fotoğrafı ıskalıyoruz! İşte bu sezon nal toplayan iki büyüğün kaybettikleri...
    Vatan gazetesinin haberine göre, İlk 4’ün 10 puan uzağında kalan G.Saray ve Beşiktaş, bu gidişle yayın ihalesinin meyvesini yiyemeyecek ve kayıpları 35 milyon TL olacak..

    F.Bahçe ise bu sezonu şampiyon veya 2. bitirirse, 2 ezeli rakibinden ortalama 20 milyon TL fazla kazanç sağlayarak, gelirlerde uçurum yaratacak.

    Türk futbolu, geçen sene yapılan 321 milyon dolarlık yeni yayın ihalesi sonrası dev bir marka haline geldi.. Ve bu büyüme, kulüplerin gelir kaynaklarını da görülmemiş rakamlara çekti. Hatta ihale sonrası 3 Büyükler kazançlarını 40-50 milyon TL olarak görüyordu..

    Fakat Süper lig’de şampiyonluk kazanmış 5 takıma baktığımızda, Beşiktaş ve G.Saray’ın bu pastadan rakiplerine oranla dilimden çok, bir ısırık alabildiğini görüyoruz!

    SADECE PUANLAR GİTMİYOR
    Tarihi şampiyonlukla dolu olan 2 kulübün bu sezon çizdiği veya ‘çizemediği’ grafiğin bedeli, rakiplerinin maddi anlamda da gerisinde kalmasını sağlayacak gibi duruyor. Biz de bu ortamda yeni ödül sistemini, takımlarımızın durumunu, geleceğini araştırdık.. Ve çıkan tablo, G.Saray ve Beşiktaş'ın, aralarında asırlık rekabet olan F.Bahçe’nin gelir olarak da oldukça gerisinde kaldığını ortaya koyuyor.. İsterseniz başlayalım.

    SEZON BAŞI CEPLER DOLDU
    Öncelikle size bazı bilgiler verelim.. Örneğin yayıncı kuruluş olan Digitürk, Süper Lig'de mücadele eden her takıma sezon başında naklen yayın ihalesi gereği 10.1 milyon TL garanti para ödüyor.. Ayrıca kazanılan şampiyonluklara orantılı olarak da sezon başında ödemeler yapıldı.. F.Bahçe ve G.Saray’a 18, Beşiktaş'a 14, Trabzonspor’a 6.3, Bursaspor’a ise 1.06 milyon TL..

    ‘PERFORMANS’ YERLERDE
    Bunlar kulüplerin sezona girerken cebinde olan paralar. Bir de sezon içerisindeki ödüllendirmeler var.. Bunlar tamamen performansa dayalı, geçmiş başarılarla ilgili hiçbir detay yok. TFF, yeni düzenlemeye göre ligde kazanan her takıma 750 bin, beraberlik alana da 375 bin TL ödeme yapıyor. Tabii bir de sıralamaya göre yapılan ödeme var ki bu, gerçek anlamda ‘aslan payı’ niteliğinde.

    DURUMLARI İÇLER ACISI
    Buna göre TFF, şampiyon takıma ekstradan 15, 2.’ye 12, 3.’ye 9, 4.’ye 6, 5.’ye 3, 6.’ya ise 1.5 milyon TL ödedi.. Ama bizim burada ‘aslan payı’ diye bahsettiğimiz rakamlar, genel olarak ilk 3’e dayanıyor.. Bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra G.Saray ve Beşiktaş'ın içler acısı halini anlatmaya başlayalım.

    Siyah Beyazlılar, bu sezon ligde 9 galibiyet, 5 beraberlik, 8 yenilgi aldı. Bunun rakamsal karşılğı ise kasaya giren 8.625 milyon TL ve puan kayıpları sonrası elden uçan rakam 7.875 milyon TL.. Aslan ise aynı süreci 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 yenilgiyle geçti. Yani kazanç da kayıp da 8.250..

    İLK 4’TEN BAŞKASI YALAN!
    Yine hatırlatıyoruz, bu kayıplar sadece maçlık performanslara göre verilen ödüllerden. Sıralamada ise kayıp daha da büyüyor. Normal sezonlarda ilk 3’te olmaya alışkın olan G.Saray ve Beşiktaş, 10 puan önlerindeki Kayseri sınırını geçip, ilk 4’e giremezlerse ki bu çok zor, alacakları ödül onlar için çerez parası kıvamında kalacak. Yani 5. olan 3, 6. ise 1.5 milyon TL.. Oysa şampiyon olan 15, ikinci 12, üçüncü ise 9 alacak.

    UÇURUM DAHA DA BÜYÜYECEK
    Şimdi gelelim bu 2 kulübün ezeli rakibi olan ve şampiyonluk kovalayan F.Bahçe’ye.. Onların puan kayıplarından sonraki ceplerine giremeyen para 4.125, kazançları ise 12.375 milyon TL.. Tabii hatırlatmakta yarar var, bunlar 22. haftadaki kayıp ve kazançlar.. Bu performansların devamı gelirse, aradaki uçurum daha da artacak ve F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'tan tahminen 20 milyon TL fazla ödül alarak ligi kapatacak.

    FENER 55 MİLYON’U GÖREBİLİR
    Şöyle hesaplayalım.. Sezon başında alınan paralara puanlardan gelen paralar da eklenince lig şu anda bitse F.Bahçe’nin kasasına giren para yaklaşık 40.5 milyon TL.. Aslan’da bu rakam 36.4, Kartal’da ise 32.7.. F.Bahçe şampiyon olur, 2 kulüp de ilk 4’e giremezse aradaki fark bir anda fırlayacak.. Kanarya’nın rakamı 55.5’e gelecek, Aslan’da bu rakam 40’a yakın, Beşiktaş'ta da 35 civarında olacak. Tabii bu ‘olası’ rakamlara son 12 haftalık performanslardan gelecek paralar da eklenecek.

    TÜRK FUTBOLUNA KATKI!
    Unutmadan... Bir de işin Avrupa’ya gidememesi var. İlk 4’e giremeyen kupayı alırsa Edirne dışına çıkabilecek ve bu şimdilik G.Saray ve Beşiktaş'tan sadece 1 tanesi anlamına geliyor. O da kupanın sonucuna göre şekillenecek gibi..

    İşin özeti şu.. Sezona büyük transferler yaparak başlayan Beşiktaş ve G.Saray, sadece prestijini kaybedip, Avrupa kupalarını riske atmıyor.. Aynı zamanda gelir olarak ezeli rakipleri F.Bahçe’nin de bir hayli gerisinde kalıyor..

    Ve son detay.. Sonuçta G.Saray ve Beşiktaş'ın kaybettiği paralar, başka Süper Lig’deki takımlara gidiyor.. Bu da Türk futbolunun, Anadolu’nun gelişimine ‘fon’ yardımı gibi göze batıyor!

    İşte 5 Büyük’ün maddi tablosu
    FB GS BJK TS BS
    Ş.A.P. 18 18 14 6.3 1.06
    G.P. 10.1 10.1 10.1 10.1 10.1
    P.K. 4.125 8.250 7.875 3.375 4.5
    P.G. 12.375 8.250 8.625 13.125 12

    SÜPER LİG’DE SIRALAMAYA GÖRE DAĞITILACAK PARA
    Basamak Ödül
    1. 15 Milyon TL
    2. 12 Milyon TL
    3. 9 Milyon TL
    4. 6 Milyon TL
    5. 3 Milyon TL
    6. 1.5 Milyon TL
    İlk 6 haricinde hiçbir takıma ödül verilmiyor.

    Kaynak: HTspor

    Bu klüplerimiz havuzdan çıksalar acaba ne olur? 50 milyon TL garanti para D-Smart verir mi bu iki klübe vermez mi? Gözü kapalı verecektir, hatta bırakın D-Smart'ı şifresiz yayın yapan NTV Spor bile bu parayı verir. Asalak gibi Bjk ve Galatasaray'ın taraftarının sırtından kazancını arttıran klüpler acaba Lig TV'den bu paraları alabilirler mi BJK ve GS olmadan? Bu sorunun cevabı belli.

    Önümüzdeki günlerde 2 büyük klüp havuzdan çıkmayı gündemine alacaktır.
     
  2. Ertan AKTEPE
    Offline

    Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

    Kayıt:
    13 Şubat 2007
    Mesajlar:
    4.293
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Şehir:
    Uyduturk Merkezi
    Çıkmasınlar başarılı değiller ise avuçlarını yalasınlar.
     
  3. ENGİN02
    Offline

    ENGİN02
    Yetkili
    Vip

    Kayıt:
    20 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.186
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    BESNİ
    çıkmasınlar tabiki anlasınlar paranın değerini
     
  4. ilkkral
    Offline

    ilkkral Süper Üye Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Şehir:
    izmir
    bencede çıkmasınlar biraz akılları başlarına gelsin
     
  5. AYDINLANMA
    Offline

    AYDINLANMA Banlı Üye

    Kayıt:
    3 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    270
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Şehir:
    İzmir

    "Çıkmayalım, avucumuzu yalayalım. Bizim taraftarımız Lig TV paketi alsın parasını başkası yesin"
    derler mi acaba? Futbolcu transferi avuç yalayarak yapılmaz. Teknik direktörün avcunu değil poposunu yalasanız parasız gelmez. Daha çokunu ve garanti parayı buldukları anda çıkarlar; zaten başarısızlık yeterince büyük bir darbe üzerine bir de yayın hakkının ucuza gitmesi darbesi gelmesi çok mantıklı değil. Bu maddi darbe 2 futbolcu eksik aldırır bir sonraki sene daha da başarısız olur klüpler. Artık Digitürk ile garanti para anlaşması mı yaparlar yoksa Tivibu ya da D-Smart'a mı giderler orasını bilemiyorum. Başarının gelmemesi klüpleri garanti paralı yayıncı ile anlaşmaya itecektir. Havuzdan ilk fırsatta çıkacaklardır. Doğal olan da bu aslında; adamın yayın hakkı var, onun sayesinde satılıyor Lig TV ama yayın hakkını vermiyorsun yok efendim Bursa'ya ya da başkalarına paylaştırıyorsun. Fenerbahçe haricinde zirvede yer alan takımların Lig TV taraftar paketi ile abonelik ücretleri bile düşük. Para eden 3 büyüklerdir, bu para etmenin maddi karşılığını göremezlerse de havuzda kalmaları mümkün değil.
     
  6. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA
    kılüp menfaatleri açısından çıkmaları gerekir oyumuda o şekilde kullandım ama genelde arkadaşların fikrine katılıyorum paranın değerini öğrensinler çıkmasınlarda
     
  7. huseyilmaz
    Offline

    huseyilmaz Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2010
    Mesajlar:
    148
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    çıkmaları iyi olmaz bence
     
  8. nino
    Offline

    nino Süper Üye Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Everywhere
    çıkmasınlar sanki çok iyi oynuyolarda.Haklı olan iyi oynayan çok para alsın.
     
  9. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    düzgün transfer yapıp yerlide hoca getirselerdi şimdi her ikiside yukarda olurlardı çıkınça nerden para alacaklar hangi kanal maçlarını yayınlıyacak
     
  10. bluviaggiatore
    Offline

    bluviaggiatore Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2010
    Mesajlar:
    493
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    bagdat
    çıkmaları için bir neden yok ki
     
  11. corbaci
    Offline

    corbaci Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    22
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    çıksınlar kendi başlarına oynasınlar bence
     
  12. rino 93
    Offline

    rino 93 Üye Üye

    Kayıt:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    76
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    france
    suz konusu olan bu seneye ait degil gecen seneye aitir kardes. ilk sayfayadaki mesaj ve tarihe dikat etseydin anlardin
     
  13. abdullah36
    Offline

    abdullah36 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    215
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    adana
    kurallara uymak lazım. Para alıca iyi almayınca oyun bozarlık mı yapmak gerekir. Ayrılma diye bir şey olmaz.
     
  14. sigma
    Offline

    sigma Dost Forum

    Kayıt:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.035
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    mugla
    ayrıcalık her zaman sorunlar çıkarır.bence her kulüp eşit haklara sahip...
     
  15. şimşek59
    Offline

    şimşek59 Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    17
    Şehir:
    istanbul
    çıkarsalar farklı bir kanal maçlarını yayınlayamaz ki bu zamanında fenerbahçe atv yle annlaşmak istedi ama olmadı
     
  16. ekrem1
    Offline

    ekrem1 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    10 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    198
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    turkey
    çıksa ne olacak çıkmasa
     
  17. neskali
    Offline

    neskali Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    729
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Şehir:
    sevdiğimden
    Çıksınlar...
     
  18. dewadam
    Offline

    dewadam Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    1 Eylül 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    istanbul
    valla bu durum belli olmaz havuzdan çıkmaları maçları şifresiz yayınlanmasına sebep olmuyacaktır.
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş