A'dan Z'ye SkyStar 2

Konu, 'Eskiyen Konular' kısmında Router tarafından paylaşıldı.

  1. Router
    Offline

    Router Süper Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mart 2007
    Mesajlar:
    973
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    ARKADAŞLAR, TEKNİK KONULARDAKİ SORULARINIZI ÖZEL MESAJ YOLUYLA DEĞİL DE, GENEL FORUM ORTAMINDA SORUN Kİ, VERİLEN CEVAPLARDAN HERKES FAYDALANABİLSİN. BU KONUYA GÖSTERECEĞİNİZ ÖZEN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.


    Herkese selam.
    Düşündünüz, taşındınız, forumdaki diğer DVB-S kartı kullanıcılarına danıştınız ve uzun araştırmalar sonucunda bakkaldan bir adet SkyStar 2 PCI DVB-S kartı almaya karar verdiniz. "SS2'nin bakkalda ne işi var" demeyin, otomobil alemi için 'Beyaz Şahin' neyse, şu an bilgisayarda uydu alemi için de bu kart o.
    Neyse, kartınız hayırlı olsun. Peki şimdi ne mi yapacaksınız? Buyrun okuyun.


    Aşağıda anlatacaklarımı test ettiğim kendi sistemimin ana hatları şöyle,
    ** Gigabyte 8IK1100 rev.2 anakart ** P4 2.6C HT 800 Mhz FSB işlemci ** Kingston 2x512 Mb 400 Mhz RAM ** Leadtek Winfast A340T GeForce FX5200 ekran kartı ** SkyStar 2.6B ** WindowsXP SP2 English

    SS2'nin, sistem kaynaklarının ne kadarını kullandığını görebilmek için küçük bir test yaptım. Aşağıdaki değerler, arka plandaki tüm programlar kapatılarak, sadece AltDVB çalışırken, görev yöneticisi ile alındı.

    Ana pencere: FTA________PIP: YOK______İşlemci%: 10-24____RAM: 360 MB
    Ana pencere: FTA________PIP: FTA______İşlemci%: 19-32____RAM: 370 MB
    Ana pencere: ŞİFRELİ_____PIP: YOK______İşlemci%: 40-57____RAM: 360 MB
    Ana pencere: ŞİFRELİ_____PIP: ŞİFRELİ___İşlemci%: 55-74____RAM: 370 MB

    Görüldüğü gibi, kullanılan RAM miktarı hemen hemen sabitken, işlemci kullanımı, öncelikli olarak seyredilen kanal ya da kanalların çözünürlüğüne, ardından şifreli olup olmayışına göre değişmektedir. Ancak herhangi bir kanaldan kayıt yapmak işlemci ve RAM'e ek bir yük getirmez. Zaten AltDVB ile şifreli bir kanaldan kayıt yaparken, aynı transponder üzerindeki şifresiz bir kanala geçtiğimizde, işlemci kullanımının düşmesi bize kayıtların decrypt edilmeden yapıldığını göstermektedir.

    Bu kadar giriş faslından sonra artık kurulum kısmına geçebiliriz. Eğer çok sorun olmayacaksa, anlatacaklarımı, format atılıp temiz Windows XP (ben professional edition SP2 kullanıyorum) kurulmuş bir sistemde uygulamak, başarıyı garantileyecektir.

    Unutmadan birşey daha ekleyeyim. Eğer bol miktarda kayıt yapmak gibi bir düşünceniz varsa, benim size tavsiyem, kayıt yapacağınız hard diski ya da partitionu NTFS sisteminde ve mümkün olan en büyük cluster boyutu olan 64 kb ile formatlamanızdır (Cluster boyutu için Windows default değeri 512 byte yani 0.5 kb'tır). Bunun için öncelikle format atacağınız yerdeki tüm bilgilerinizi yedekleyin (yoksa çok ağlarsınız ) Ardından start/Programs/Accessories/Command Prompt penceresine şunları yazın:
    format d:/fs:ntfs/a:64k (d yerine siz hangi diskinizi formatlayacaksanız onun harfini yazacaksınız.)
    Son çıkan soruya 'yes' cevabını verdiğinizde 'dönülmez akşamın ufkundasınız' demektir, tebrikler.

    Temiz Windows kurulumunu tamamladığınızı ve SS2 dışındaki herşeyin sürücülerini yüklediğinizi varsayarak kurulumu anlatmaya bu sefer gerçekten başlıyorum.


    1) SS2'nin güncel sürücüsünü yükleyeceksiniz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    (20 Mb)
    BU adresten indireceğiniz dosya SS2'nin v4.3.2 sürücüsünü, TechniSat DVB receiver yazılımını ve DVBViewer TechniSat Edition programını barındırmaktadır. Bu sonuncusunu yüklemeyeceksiniz, o yüzden otomatik yüklemeye engel olmak için sıkıştırılmış dosya içinden, Install klasörü içindeki DVBViewer klasörünü silin.

    Start/Settings/Control Panel/System/Hardware/Device Manager yolunu izleyerek Other devices başlığı altında, yanında sarı bir soru işaretiyle, Network Controller olarak SS2'yi görebilirsiniz. Kendisine çift tıklayıp/Reinstall driver/No, not this time (Next)/Install the software automatically (Next)/Browse yoluyla açılan pencereden hedef olarak TS432 klasöründeki SkyNET.INF dosyasını gösterin (USB SS2 için SkyNETU.INF dosyası kullanılmalıdır). Buraya kadar anlatılanları hatasız yaptıysanız, SS2 kartınız, Network adapters başlığı altında, TechniSat DVB-PC TV Star PCI olarak sistemde yerini alacaktır.

    Önemli not: Eğer işletim sistemi olarak Windows XP SP2 kullanıyorsanız, BURADAN, gerekli yamaları indirerek, işletim sisteminizin diline uygun olanını sisteminize kurmalısınız.

    Ardından TS432\Install klasöründeki Setup.exe çalıştırılarak TechniSat DVB receiver programını sisteme kurun. Ama, uydudan download konusuyla ilgilenmiyorsanız, ve "sadece AltDVB bana yeter" diyorsanız, bu programı yüklemenize gerek yok. Bu durumda, sadece en son sürücüleri BURADAN alarak, yukarıda anlattığım şekilde SS2'yi sisteminize tanıtabilirsiniz. Ama unutmayın, bu durumda progDVB, SkyView gibi programlar sisteminizde çalışmaz.


    2) Gerekli programları yükleyeceksiniz.

    ** DirectX 9.0c dergilerden çıkan CD'lerde ya da driver cd'lerinde bulunabilir. Yoksa bu adresten indirebilirsiniz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    (33.5 Mb)
    (WindowsXP SP2 kullanıyorsanız DirectX 9.0c zaten sisteminizde yüklüdür.)

    ** Windows Media Player 10 dergilerden çıkan CD'lerde bulunabilir. Yoksa bu adresten, işletim sisteminizin diline uygun versiyonunu indirebilirsiniz.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    (12.1 Mb)


    3) BURADAN Benim favori DVB-S programım olan AltDVB'yi indireceksiniz.
    Program ayrı bir kurulum gerektirmiyor, AltDVB klasörünü C: dizininin altına kopyalayın yeter.

    Unutulmaması gereken nokta, AltDVB programı, sadece SkyStar1, SkyStar2 (PCI,USB) ve Pinnacle DVB-S kartları ile çalışır, Bunların dışındaki kartları kullananlar için üzgünüm.

    Programı ilk çalıştırdığınızda açılan pencereden Save choice seçeneğini işaretleyin ve kullandığınız DVB-S kartı çift tıklayın. Settings/Options menüsü altındaki ayarları da aşağıda görüldüğü gibi işaretleyin.



    Bu seçeneklerin bir kısmı size kalmış, ama "Hyper Thereading" özelliğine sahip bir P4 işlemci kullanıyorsanız, kesinlikle HT: Use only first processor seçeneğini işaretleyin. Yoksa, AltDVB'yi çalıştırdıktan sonraki ilk 1-2 dakika hiçbir problem olmaz ama, kısa süre sonra seste kesilmeler başlar, sonrasında görüntü de takılmaya başlar, ve son olarak "tüm yazılanları uyguladım ama AltDVB'de problem var" diye foruma koşarsınız.

    AltDVB'yi kurduktan sonra...... AAZ SONRAA!!!!!......


    Uydu olayındaki yaygın sıkıntılardan biri de anteni ayarlamaktır. Herşeyi en iyi bilen ben, bu konuda da birşeyler yazayım dedim.

    Daha önce hiç anten kurmadıysanız ve görünürlerde de kurulu bir anten yoksa yapmanız gereken ilk iş 1500$ değerinde bir GPS alarak bulunduğunuz yerin koordinatlarını öğrenmektir. Ben GPS'i aldıktan sonra bir arkadaşım bu iş için,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    adresinden de faydalanabileceğimi söyledi ama, bence siz yine de en pahalısından bir GPS alın, evde bulunsun.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    adresinden indireceğiniz SMWlink programının Antenna Alignment bölümüne, biraz önce bulduğunuz latitude (enlem) ve longitude (boylam) değerlerini girdiğiniz taktirde program istediğiniz uyduya göre anteninizin bakması gerektiği yönü, yükseliş açısını ve LNB'nin polarizasyon açısını verecektir. Basit bir pusula ve açı ölçer yardımıyla bulduğunuz değerleri anteninize uygularsanız kabaca uyduya yönelmişsiniz demektir. Ardından, eğer mümkünse, analog bir receiver yardımıyla görüntüyü elinizle koymuş gibi bularak, anteninizin kaba ayarını tamamlayabilirsiniz.
    Eğer hangi frekanslarda arama yapacağınızı bilmiyorsanız,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    adresi işinizi görecektir.

    Analog yayınlar için yaptığınız ayar yeterli olabilir ama, digital yayınlarda sinyal seviyeniz tamamen yapacağınız ince ayara bağlıdır. Bunun için yapmanız gereken, bilgisayar masanızı komple yüklenip çatıya çıkmaktır. Böylece çanağı ve LNB'yi milim milim oynatırken görüntünün kaybolup gelmesine göre anteninizin ince ayarını yapabilirsiniz. Duyduğuma göre bazı amatörler bu iş için,

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    adresindeki FastSatFinder programını kullanıyorlarmış. Neymiş efendim, böylece seçtikleri uydu ya da girdikleri transponder ve symbol rate'deki yayın şiddetini her saniye 100 üzerinden bir sayı olarak bilgisayar hoparlörlerinden duyabiliyorlarmış, yok efendim, antenin bulunduğu yere hoparlörlerden birini çekmek mümkün olduğu gibi istenirse, sesi taşımak için, evdeki telsiz telefonun interkom özelliğinden bile faydalanılabilirmiş... falan filan.
    Arkadaşlar bunlar boş işler, gerçek uyducu vurur sırtına komple bilgisayar masasını, çıkar çatıya, delikanlı gibi ayarlar antenini. Kaderde masayla beraber çatıdan uçmak varsa da delikanlı gibi uçar. Hem ben geçen yıl çatıdan düştüm de ne oldu? Gördüğünüz gibi, hala cin gibiyim.

    Artık anteninizi de ayarladığınıza göre, cillop gibi kanallarla aranızda tek engel olarak hain GRAPH dosyası kalıyor "Nedir lan bu graph olayı, olmazsa olmaz mı, çektiklerimiz yetmedi mi, yöneticimiz uyuyor mu?" gibi manasız sorular sorup odanın içinde koşmaya başladıysanız, muhtemelen "Ben de Spice Platinum, gece yarısından sonra multivizyon, XXL seyredecem LAAAN" gazıyla çalıştırmaya uğraştığınız onca DVB-S programı, sonunda beyninizde kalıcı hasara sebebiyet vermiş demektir. Bu durumda beyninizde virüs taraması yapın, olmadı low level format'a başvurun


    İşe, codeclerle aranızda arabuluculuk görevi yapacak olan Graphedit programını yüklemekle başlayacaksınız. Nereden mi? BURADAN

    Şimdi, BURADAN, Cyberlink firmasının video ve Elecard firmasının audio codec'lerini indirip, görüntü (CLVsd.ax) ve ses (elaudec.ax) codec'lerini C:\AltDVB\Devices klasörüne kopyalayın.

    Önemli not: Bunlar son versiyon codec'lerdir (cyberlink 6.0.1.1921 / elecard 1.5.232.50825), bunları PowerDVD 6.0 ve Elecard Mpeg Player 4.0 programlarından ripledim. Eğer sisteminizde bu programların önceki versiyonlarından biri yüklüyse önce bu eski versiyonu sisteminizden kaldırın, sonra dediklerimi yapmaya devam edin. Yok zaten son versiyon programlar sisteminize önceden yüklüyse, bu codecleri tekrar yüklemenize gerek yok. Unutmayın, eski bir Çin atasözü ne der;

    En sorunsuz sistem, en az codec yüklü olan sistemdir.

    Ardından, önce C:\AltDVB klasöründeki Register_DvbSource dosyasını, sonra da C:\Program Files\Graphedit klasöründeki register'ı çift tıklayın. Artık gerekli tüm codec'leri sisteminize yerleştirdiniz ve graph dosyasını oluşturmaya hazırsınız.

    C:\AltDVB\Devices altındaki SS2_BasicGraph.GRF'ı tıklayın. Graph/Insert filters yoluyla açılan pencereden DirectShow Filters'in altından aşağıda yazacağım filtreleri çift tıklayarak graph dosyanıza ekleyin.
    1) CyberLink Video/SP Decoder
    2) Elecard Audio Decoder
    Codecleri eklediğiniz küçük pencereyi kapatabilirsiniz.Şimdi ekranda sizin eklediğiniz yukardaki 2 kutu ve,
    3) ALT-DVB Source
    4) MPEG-2 Demultiplexer
    5) Default DirectSound Device
    kutuları bulunmakta. MPEG-2 Demultiplexer kutusunun sağındaki Audio kutucuğunu sağ tıklayıp Render Pin'i tıklayın, ardından aynı işlemi Video kutucuğu için de tekrarlayın. Eğer yazılanları doğru olarak uyguladıysanız, graph dosyanız aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olmalıdır, ama sizin graph dosyanızda Overlay Mixer2 kutusu çıkmadıysa da panik yapıp pencereden filan atlamanıza gerek yok.



    Sol üst köşedeki disket sembolünü tıklayıp dosyanızı kaydettiğinizde graph dosyanız hazır demektir. Şimdi geldik bu graph dosyasını yerine yerleştirmeye. AltDVB ekranının solundaki Device'ı tıklayın. Açılan pencereden üstteki ve alttaki satırlardan SS2_BasicGraph.GRF'ı seçin ve yanlarındaki Set'i tıklayın. Son olarak alttaki Register graph to ROT'u onaylayıp küçük pencereden çıkın.

    Unutmadan ekleyeyim, denemelerim sonucunda gördüm ki, CyberLink Video/SP Decoder, saniyede oynatabileceği görüntü karesi konusunda Moonlight-Elecard MPEG2 Video Decoder'dan daha başarılı. Özellikle Hotbird uydusundaki HD Forum kanalında aradaki fark daha iyi anlaşılabiliyor. Ancak, nvidia chipsetli bir ekran kartı kullanıyorsanız benim size tavsiyem nVidia DVD Decoder programını kullanmanızdır.


    Kanalların Ayarlanması:

    Ben ayarları HOTBIRD uydusu için anlatacağım, siz istediğiniz uyduya göre işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Diseq switch kullanmadığım için bu kunuda malesef yardımcı olamayacağım

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    adresinden, istediğiniz uydunun karşısındaki disket'i tıklayarak güncel trasnsponder listesini indirin. Kaydettiğiniz *.ini (örneğin Hotbird için 0130.ini)dosyasını C:\AltDVB\SatFiles\Transponders klasörüne kopyalayın.
    AltDVB ekranında sol üst köşedeki Satellite/Add yoluyla açılan pencereden Hotbird 1-5'i çift tıklayın, açılan pencerede Ku Linear'ı tıklayın, Load channels into list'i onaylayın ve Save'i tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.

    Açılan penceredeki Hotbird uydusunun yanındaki mavi topa çift tıklayıp (yeşile dönüşecek) sol üstteki Scan'i tıklayın. Ardından Select/Select ALL transponders/Scan'i tıklayarak, tüm transponderleri taratmaya başlayın. Tarama bittikten sonra Replace'i tıklayarak, yeni bulduğunuz kanalları eski listenin yerine kaydedin.


    Şifreli Kanalların İzlenmesi:

    Bu iş için, yankse, vPlug, emunation, gibi, plugin adı verilen dll dosyaları mevcut. Bunların ortak görevi, güncel softcam dosyalarını kullanarak, yayını, crypt işleminin tersi bir süreçten geçirip decrypt etmek. Ben size, sadeliği, sık güncellenmesi, hızı, nagra key'lerini kendisi bulabilmesi (meşur auto uptade=au) gibi özellikleriyle benim kalbimi kazanmayı başaran S2emu'nun kullanımını anlatacağım.

    1) BURADAN, son versiyon (1.18) S2emu plugin'ini ve plugin'in çalışması için gereken dosyaları indirip, S2emu klasörü içindeki, tüm dosyaları C:\AltDVB\Plugins ve C:\AltDVB\Plugins\Pip klasörlerine kopyalayın
     
  2. HaRuN_ELHaNsU
    Offline

    HaRuN_ELHaNsU Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Nisan 2007
    Mesajlar:
    19
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    amed
    abi bu kadar paylasımın icin canı gönülden tesekkürlerr vaalllahi ktap yazmaktan beter olmus abi yaa ellerine kollarına saglık
     
  3. nextturk
    Offline

    nextturk Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2007
    Mesajlar:
    227
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    tekirdag / saray
    teşekkürler yakupowersky
     
  4. tufan
    Offline

    tufan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    tokat
    Valla ne diyim bu kadar bilgi her yerde bulamazdım. ellerine diline bilgi her türlü anlattığın bilgiuye teşşekkür ediyorum çok sağol kardeş
     
  5. musli
    Offline

    musli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    21
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    İST
    emeğine yüreğine sağlık,iyi bir anlatım.teşekkürler.
     
  6. ryildirim
    Offline

    ryildirim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    9 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    11
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    çok güzel bir anlatım olmuş
     
  7. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    güzel açıklamalar sağolun.
     
  8. serdar333
    Offline

    serdar333 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    37
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    TRABZON
    teşekkürler....
     
  9. tufan
    Offline

    tufan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    6 Haziran 2007
    Mesajlar:
    9
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    tokat
    ellerine sağlık .diline kuvvet . çok güzel olmuş.
     
  10. ozanunal
    Offline

    ozanunal Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    24
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    Istanbul
    Eline sağlık değerli bilgiler olmuş.
     
  11. sahin51
    Offline

    sahin51 Üye Üye

    Kayıt:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    54
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    niğde
    ellerine saglık bu konu hakkında gördügüm en güzel paylaşım
     
  12. sahin51
    Offline

    sahin51 Üye Üye

    Kayıt:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    54
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    niğde
    emegin için teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş