Hucüm hattındaki arayışlarına devam eden Zenit St Petersburg, Torino kaptanı Alessandro Rosina'yı renklerine bağlarken, teknik direktör Dick Advocaat bu transfere onay vermediğini söyleyerek Rus kulüpte karışıklığa yol açtı. Zenit kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Torino'nun '10' numarası olan 25 yaşındaki futbolcuyla 4 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi. 2009 sonunda Rusya temsilcisine veda ederek Belçika Milli takımının başına geçecek olan teknik direktör Dick Advocaat ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kulüp yönetiminde birinci sınıf golcüye ihtiyacımız olduğunu söyledim ancak onlar Rosina'yı getirdiler. Rosino Zenit'in ihtiyacı olan bir futbolcu değil. Bu transfere engel olmak için herşeyi yaptım ancak çabalarım boşa çıktı. 1 hafta önce göreve başlayan sportif direktör Igor Korneev bana danışmadan işler yapıyor. Belki de Zenit'in teknik direktörü olmayı istiyordur." 7 Milyon Euro bonservis bedeliyle Zenit renklerine bağlanan hucüma yönelik ortasaha futbolcusu da yaptığı açıklamada, "Böylesine güzel bir şehre geldiğim ve Avrupa Kupaları'nda boy göstereceğim için çok mutluyum" dedi. Geride kalan sezonda 8'i yedekten olmak üzere 31 Serie A maçında görev alan ve 5 gol atan İtalyan futbolcu, 2005 yılından beri formasını giydiği Torino'da toplamda ise 143 lig maçında sahaya çıkmış ve 34 gol kaydetmişti. Daha önce Parma ve Verona kulüplerine de hizmet veren Rosino, İtalya U-21 Milli takım formasını 32 maçta terletip 4 gol atarken, tek A Milli sevincini ise 2007 Ekim'de Güney Afrika ile oynanan özel maçta yaşamıştı. Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE Kaynak MACKOLIK