Acep Şu Yerde Var M'ola Şöyle Garip Bencileyin Acep şu yerde var m'ola şöyle garip bencileyin Bağrı başlı gözü yaşlı şöyle garip bencileyin Gezerim Rum ile Şam'ı Yukarı İller'i kamu Çok istedim bulamadım şöyle garip bencileyin Kimseler garip olmasın hasret oduna yanmasın Hocam kimseler olmasın şöyle garip bencileyin Söyler dilim ağlar gözüm gariplere göynür özüm Meğer ki gökte yıldızım şöyle garip bencileyin Nice bu derd ile yanam ecel ere bir gün ölem Meğer ki sinimde bulam şöyle garip bencileyin Bir garip ölmüş diyeler üç günden sonra duyalar Soğuk su ile yuyalar şöyle garip bencileyin Hey Emre'm Yunus biçare bulunmaz derdine çare Var imdi gez şardan şara şöyle garip bencileyin
Ağla Gözüm Ağla Gülmezem Gayri Ağla gözüm ağla gülmezem gayri Gönül dosta gider gelmezem gayri Ne gam bunda bana bin kez ölsem Orda ölüm olmaz ölmezem gayri Yansın canım yansın aşkın oduna Aksın kanlı yaşım silmezem gayri Beni irşad eden mürşid-i kamil Yeter ben el daha almazam gayri Varlığım yokluğa değişmişim ben Bu gün cana başa kalmazam gayri Fenadan bakiye göç eder olduk Yöneldim sol yola dönmezem gayri Muhabbet bahrinin gavvası oldum Gerekmez ceyhun'a dalmazam gayri Dilerim fazlından ayrılmıyasın Tanrı'm senden özge sevmezem gayri Söyle aşık dilinden bunu YUNUS Eğer aşık isem ölmezem gayri ___
Ah Nideyim Ömrüm Seni Yok yere geçirdim günü Ah nideyim ömrüm seni Seninle olmadım gani Ah nideyim ömrüm seni Geldim ve geçtim bilmedim Ağlayıp güssa yemedim Senden ayrılam demedim Ah nideyim ömrüm seni Hayrım şerim yazılacak Ömrüm ipi üzülecek Suret benden bozulacak Ah nideyim ömrüm seni Gidip geri gelmiyesin Gelip beni bulmayasın Bu benliğe sermayesin Ah nideyim ömrüm seni Hani sana güvendiğim Guveniben yuvandığım Kaldı külli kazandığım Ah nideyim ömrüm seni Miskin Yunus gideceksin Acep sefer edeceksin Hasret ile kalacaksın Ah nideyim ömrüm seni _______________
Arayı Arayı Bulsam İzini Arayı arayı bulsam izini İzinin tozuna sürsem yüzümü Hak nasip eylese görsem yüzünü Ey sevdiğim (ya Muhammet) canım arzular seni Ali ile Hasan, Hüseyin anda Sevdası gönüllerde muhabbet canda Yarın mahşer gününde hak divanında Ya Muhammet canım arzular seni Yunus meth eyledi seni dillerde Dillerde dillerde hem gönüllerde Arayı arayı gurbet ellerde Ey sevdiğim canım arzular seni
Aşkın Aldı Benden Beni Aşkın aldı benden beni Bana seni gerek seni Ben yanarım dün ü günü Bana seni gerek seni Ne varlığa sevinirim Ne yokluğa yerinirim Aşkın ile avunurum Bana seni gerek seni Aşkın aşıklar oldurur Aşk denizine daldırır Tecelli ile doldurur Bana seni gerek seni Aşkın şarabından içem Mecnun olup dağa düşem Sensin dünü gün endişem Bana seni gerek seni Sufilere sohbet gerek Ahilere ahret gerek Mecnunlara Leyla gerek Bana seni gerek seni Eğer beni öldüreler Külüm göğe savuralar Toprağım anda çağıra Bana seni gerek seni Cennet cennet dedikleri Birkaç köşkle birkaç huri İsteyene Ver anları Bana seni gerek seni Yunus'dürür benim adım Gün geçtikçe artar odum İki cihanda maksudum Bana seni gerek seni _________
Aşkın Elinden Bilmem nideyim Kanda gideyim Aşkın elinden Aşkın elinden Meskenim dağlar Durmaz kan ağlar Gözyaşım çağlar Aşkın elinden Kaddim yay oldu İşim vay oldu Bağrım nay oldu Aşkın elinden Dinle zarımı Verdim serimi Kodum arımı Aşkın elinden Varım vereyim Üryan olayım Zevke ereyim Aşkın elinden Yunus'un sözü Kan ağlar gözü Doğrudur özü Aşkın elinden. ________
Aşksız Olmayayım İlahi bir aşk ver bana kandalığım bilmeyeyim Yavu kılayım ben beni isteyüben bulmayayım Söyle hayran eyle beni bilmeyiym dünlü günü Daim isteyeyim seni, ayruk nakşa kalmayayım Senin kokun duydu canım, terkini urdu cihanın Hergiz belirmez mekanın seni kanda isteyeyim Aşkın bir od urdu cana, uş yürürem yan yana Ciğerim gark oldu kana, nice zari kılmayayım. Ko ben yaanyım tüteyim, bülbül olayım öteyim. Dost bahçesinde biteyim, açıluben solmayayım Aşktır bu derdin dermanı, aşk yolunda verem canı Yunus Emre eydür bunu bir dem aşksız olmayayım. __________________
Bana Namaz Kılmaz Diyen Bana namaz kılmaz diyen Ben kılarım namazımı Kılarısam kılmazısam Ol Hak bilir niyazımı Hak'tan ayrı kimse bilmez Kafir müselman kimdürür Ben kılarım namazımı Hak geçirdiyse nazımı Ol nazı dergahtan geçer Ma'ni şarabından içer Hicabsız can gözüm açar Kendisi siler gözümü Gizli sözü şerheyleyip Türlü nükteler söyleyip Değme arif şerhetmeye Bu benim gizli razımı Sözüm ma'nisine erin Bi-nişandan haber verin Dertli aşıklara sorun Bu benim dertli sözümü Dost isteyen gelsin bana Göstereyim dostu ona Budur sözüm önden sona Ben bilirim kend�özümü Yunus şimdi söyle sözün Münkir ister istemesin Pişir kurtar kendi özün Arifler tatsın tuzunu
Bana Seni Gerek Seni Aşkın aldı benden beni Bana seni gerek seni Ben yanarım dünü günü Bana seni gerek seni Ne varlığa sevinirim Ne yokluğa yerinirim Aşkın ile avunurum Bana seni gerek seni Aşkın aşıklar öldürür Aşk denizine daldırır Tecelli ile doldurur Bana seni gerek seni Aşkın şarabından içem Mecnun olup dağa düşem Sensin gün be gün endişem Bana seni gerek seni Sufilere sohbet gerek Ahilere ahret gerek Mecnunlara Leyla gerek Bana seni gerek seni Eğer beni öldüreler Külüm göğe savuralar Toprağım anda çağıra Bana seni gerek seni Yunus'dürür benim adım Gün geçtikçe artar odum İki cihanda maksudum Bana seni gerek seni __________
Ben Dervişim Diyene Ben dervişim diyene Bir ün edesim gelir Tanıyuben şimdiden Varıp yetesim gelir Sırat kıldan incedir Kılıçtan keskincedir Varıp anın üstüne Evler yapasım gelir Altında Gayya vardır İçi nâr ile pürdür Varuben ol duldada Biraz yatasım gelir Ta'neylemen hocalar Hatırınız hoş olsun Varuben ol tamuda Biraz yanasım gelir Andan Cennete varam Cennette Hakık görem Huri ile gulmanı Bir bir kucasım gelir Derviş Yunus bu sözü Eğri büğrü söyleme Seni sigaya çeker Bir Molla Kasım gelir _____________
Ben Yürürüm Yana Yana Aşk Boyadı Beni Kana Ben yürürüm yane yane aşk boyadı beni kana Ne akilem ne divane gel gör beni aşk neyledi Gah eserim yeller gibi gah tozarım yollar gibi Gah akarım seller gibi gel gör beni aşk neyledi Akar sulayın çağlarım dertli ciğerim dağlarım Şeyhim aniben ağlarım gel gör beni aşk neyledi Ya elim al kaldır beni ya vaslına erdir beni Çok ağladım güldür beni gel gör beni aşk neyledi Ben yürürüm ilden ile şeyh anarım dilden dile Gurbette halim kim bile gel gör beni aşk neyledi Mecnun oluban yürürüm ol yari düşte görürüm Uyanıp melûl olurum gel gör beni aşk neyledi Miskin Yunus biçareyim baştan ayağa yareyim Dost elinden avareyim gel gör beni aşk neyledi.
Benim Bunda Kararım Yok Benim bunda kararım yok ben bundan gitmeği geldim Bazirganım ****ım çok alana satmağa geldim Ben gelmedim davi için beni işim sevi için Dostun evi gönüldendir gönüller yapmağa geldim Dost esriği delilim aşıklar bilir neliğim Denşiriben ikiliğim birliğe yetmeye geldim Ol hocamdır ben kuluyum dost bahçesinin bülbülüyüm Ol hocamın bahçesine şad olup ötmeye geldim Bunda biliş olan canlar orada bilişler imiş Bilişiben dost-ila halim arzetmeğe geldim Yunus eydür aşık oldum maşuka derdinden oldum Gerek erün kapısında ömrüm harc etmeğe geldim. _
Bir Kez Gönül Yıktınısa Bir kez gönül yıktınısa Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz değil Bir gönülü yaptın ise Er eteğin tuttun ise Bir kez hayır ettin ise Binde bir ise az değil Yol odur ki doğru vara Göz odur ki Hak'kı göre Er odur alçakta dura Yüceden bakan göz değil Erden sana nazar ola İçin dışın pür nur ola Beli kurtulmuştan ola Şol kişi kim gammaz değil Yunus bu sözleri çatar Sanki balı yağa katar Halka matahların satar Yükü gevherdir tuz değil _______________
Biz Kimseye Kin Tutmayız Biz kimseye kin tutmayız Ağyar dahi dosttur bize Kanda ıssızlık var ise Mahalle-vü şardır bize Adımız miskindir bizim Düşmanımız kindir bizim Biz kimseye kin tutmayız Kamu alem birdir bize Vatan bize cennetdürür Yoldaşımız Hak'dürür Haktan yana yönilecek Başka yollar dardır bize Dünya bir avrattır karı Yoldan iltir niceleri Sürün gitsin öyleleri Onu sevmek ardır bize Yunus aydur Allah deriz Allah ile kapılmışız Dergahına yüz tutuban Hemen bir ikrardır bize
Canlar Canını Buldum Bu Canım Yağma Olsun Canlar canını buldum bu canım yağma olsun Assı ziyandan geçtim dükkanım yağma olsun Ben benliğimden geçtim gözüm hicabın açtım Dost vaslına eriştim günahım yağma olsun İkilikten usandım birlik hanına kandım Derdi şarabın içtim dermanım yağma olsun Varlık çün sefer kıldı dost andan bize geldi Viran gönül nur doldu cihanım yağma olsun Geçtim bitmez sağınçtan usandım yaz u kıştan Bostanlar başın buldum bostanım yağma olsun Yunus ne hoş demişsin bal u şeker yemişsin Ballar balını buldum kovanım yağma olsun�
Çağırayım Mevlam Seni Dağlar ile taşlar ile Çağırayım Mevlam seni Seherlerde kuşlar ile Çağırayım Mevlam seni Su dibinde mahi ile Sahralarda ahü ile Abdal olup Ya Hu ile Çağırayım Mevlam seni Gökyüzünde İsa ile Tur dağında Musa ile Elimdeki asa ile Çağırayım Mevlam seni Derdi öküş Eyyüb ile Gözü yaşlı Yakub ile Ol Muhammed mahbub ile Çağırayım Mevlam seni Bilmişim dünya halini Terk ettim kıyl ü kalini Baş açık ayak yalını Çağırayım Mevlam seni Yunus okur diller ile Ol kumru bülbüller ile Hakkı seven kullar ile Çağırayım Mevlam seni
Çeke Geldi Çeke Gider Aşkın odu ciğerimi Yaka geldi yaka gider Garip başım bu sevdayı Çeke geldi çeke gider Kâr etti firak canıma Aşık oldum cananıma As zencirin dost boynuma Taka geldi taka gider Sadıklar durur sözüne Gayri görünmez gözüne Bu gözlerim dost yüzüne Baka geldi baka gider Bülbül eder ah-ü figan Hasret ile yandı bu can Benim gönülcüğüm ey can Hakk'a geldi Hakk'a gider Arada olmasın asi Onulmaz bağrımın başı Gözlerimin kanlı yaşı Aka geldi aka gider Miskin Yunus'un sözleri Efgan eder bülbülleri Dost bahçesinin gülleri Koka geldi koka gider __________________
Çıktım Erik Dalına Çıktım erik dalına Anda yedim üzümü Kaynak: Sat Cafe uydu cafesi Türkiye'nin En Güncel Uydu Forumu Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Bostan ıssı kakıyıp Der ne yersin kozumu Uğruluk yaptı bana Bühtan eyledim ona Çerçi de geldi aydur Hani aldın gözünü Kerpiç koydum kazana Poyraz ile kaynattım Nedir diye sorana Bandım verdim özünü İplik verdim cullaha Sarıp yumak etmemiş Becid becid ısmarlar Gelsin alsın bezini Bir serçenin kanadın Kırk katıra yüklettim Çift dahi çekemedi Şöyle kaldı kazanı Bir sinek bir kartalı Salladı vurdu yere Yalan değil gerçektir Ben de gördüm tozunu Bir küt ile güreştim Elsiz ayağım aldı Güreşip basamadım Gövündürdü özümü Kafdağından bir taşı Şöyle attılar bana Öylelik yola düştü Bozayazdı yüzümü Balık kavağa çıkmış Zift turşusun yemeğe Leylek koduk doğurmuş Baka şunun sözünü Gözsüze fısıldadım Sağır sözüm işitmiş Dilsiz çağırıp söyler Dilimdeki sözümü Bir öküz boğazladım Kakladım sere kodum Öküz ıssı geldi der Boğazladın kazımı Bundan da kurtulmadım Nideyim bilemedim Bir çerçi de geldi der Kanı oldum gözgümü Tosbağaya sataştım Gözsüz sepek yoldaşı Sordum sefer nereye Kayseri'ye azami Yunus bir söz söylemiş Hiç bir söze benzemez Münafiklar elinden Örter mana yüzünü
Dolap Niçin İnilersin Dolap niçin inilersin Derdim vardır inilerim Ben Mevlaya aşık oldum Anın için inilerim Benim adım dertli dolap Suyum akar yalap yalap Böyle emreylemiş Çalap Derdim vardır inilerim Beni bir dağda buldular Kolum kanadım yoldular Dolaba layık gördüler Derdim vardır inilerim Ben bir dağın ağacıyım Ne tatlıyım ne acıyım Ben Mevlaya duacıyım Derdim vardır inilerim Dağdan kestiler hezenim Bozuldu türlü düzenim Ben bir usanmaz ozanım Derdim vardır inilerim Dülgerler her yanım yondu Her azam yerine kondu Bu iniltim Hak�tan geldi Derdim vardır inilerim Suyum alçaktan çekerim Dönüp yükseğe dökerim Görün ben neler çekerim Derdim vardır inilerim Yunus bunda gelen gülmez Kişi muradına ermez Bu fanide kimse kalmaz Derdim var inilerim ______________
Dosttan Haber Kim Getirir Dosttan haber kim getirir Sorun seher yellerine Vay bu ayrılık firakı Yetişmesin kullarına Bu ayrılık firakı Dünya kime kalır bâki Ol padişah olup sâki Kadeh sunar kullarına Ol kadehin içi dolu İçen ondan olur deli Ol şeyhimin tâlibleri Bel bağlamış yollarına Nefse karşı olan kişi Durmaz akar gozü yaşı Burda nefse uyan kişi Dalmaz kevser sularına Kevser hav'zuna dalanlar Ölmezden öndün ölenler Nefsini düşman bilenter Konar Tûbâ dallarına Tûba dalından uçanlar Cennet kapısını açanlar Şarabun tahur içenler Banmaz dünya ballarına Biçâre Yunus n'eylesin Derdini kime söylesin Bir dem tefekkür eylesin Bu dünyanın hallerine� _________________