Yılmaz Vural'dan dünya rekoru

Konu, 'Diğer Takımlar' kısmında nino tarafından paylaşıldı.

1. nino

nino Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    Alex Ferguson, Manchester’da 27. yılını geride bıraktı. Türk Futbolu’nun renkli ismi Yılmaz Vural ise 25. senesinde 25. imzasını attı. Konyaspor ile anlaşan tecrübeli hoca, yeni bir rekorun da sahibi oldu.

Takımla ilk idmanına çıkan Vural, 1.5 saat süren bir idman yaptırdı. Uzun süre oyuncularla sohbet eden başarılı hocanın keyfi de yerindeydi.

Kasımpaşa ile yollarını ayırdıktan sonra bir süredir boşta olan teknik direktör Yılmaz Vural dün Konyaspor’la anlaşma sağladı. 1986 yılında Malatyaspor ile hocalık kariyerine başlayan Vural, 25 yıl için tam 25. imzasını attı. İngiltere’de Manchester United ile 27 seneyi geride bırakan ve bu süre içinde 2 bin 499 maça çıkan Sir Alex Ferguson gibi Vural da kırılması zor bir rekor elde etti.

Türk Futbolu’nun en renkli isimlerinden biri olan Yılmaz Vural, istikrarını tek takımla değil birçok ekiple sürdürdü! Yeşil-Beyazlılar’la sezon sonuna kadar sözleşme yapan deneyimli teknik adam, kendisine duyulan güveni boşa çıkarmayacağını belirterek, şunları söyledi:

"SÜPER LİG'DE KALACAĞIZ"

“Konyaspor’un hedefi kümede kalmak. Ben de ekibimle birlikte ‘biz bu işi kurtarırız’ diyerek buraya gelmeye karar verdik. Şansımız en az diğerleri kadar olduğu için buradayız. Futbol dolu bir kent. Konya camiasının bize güvenini boşa çıkarmayacağız. Oyuncularla tanışıp kaynaştık. Bu işi başaracak kalitede oyunculara sahibiz. Başaracak kadromuz var. Bu sene ligden düşme puanlarının da az olacağı kanaatindeyim. 34 puanın ligde kalmak için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu hesap içinde bizim 19 puan almamız gerekiyor. Ziya hocayla konuştuk. O da yardımcı oldu. Herkesten ‘Kalır mıyız-düşer miyiz değil. Bu sene ligde kalacağız’ demelerini istiyorum.”

PRİMİ 1 MİLYON TL

Sezon sonuna kadar 350 bin TL’ye anlaşan Vural, Konyaspor’un ligde kalması halinde 1 milyon TL daha alacak.

İŞTE VURAL'IN ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR

SEZON TAKIM
    1986-1987 Malatyaspor
    1987-1988 Malatyaspor
    1988-1989 Antalyaspor
    1989-1990 Samsunspor
    1989-1990 Bursaspor
    1990-1991 Karşıyaka
    1990-1991 Adanaspor
    1991-1992 Bursaspor
    1992-1993 Bursaspor
    1993-1994 Gaziantepspor
    1994-1995 Eskişehirspor
    1995-1996 Eskişehirspor
    1995-1996 Sarıyerspor
    1996-1997 Sarıyerspor
    1996-1997 Trabzonspor
    1997-1998 Trabzonspor
    1997-1998 Gençlerbirliği
    1998-1999 K.Konyaspor
    1998-1999 Ç.Dardanel
    1999-2000 Bursaspor
    2000-2001 Denizlispor
    2001-2002 Diyarbakırspor
    2002-2003 Adanaspor
    2003-2004 Adanaspor
    2003-2004 Çaykur Rize
    2004-2005 MKE Ankaragücü
    2005-2006 Antalyaspor
    2006-2007 Antalyaspor
    2007-2008 V.Manisaspor
    2008-2009 Kocaelispor
    2009-2010 Kasımpaşa
    2010-2011 Kasımpaşa
    2010-2011 Konyaspor

2. amoli_1

amoli_1 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    sıra milli takıma geldi bir de onu denese nasıl olur acaba. mevcut durumdan kötü olmaz herhalde :)

3. audi2006

audi2006 Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    yürü be yılmaz hoca...

4. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    konyada ziya hocadan daha basarılı olur kanımca

5. nino

nino Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    Konyaspor'un yeni teknik direktörü Yılmaz Vural, 25 senede 25 takım değiştirmesinin kendisinin değil, Türkiye'nin ayıbı olduğunu söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, kalan maçlarda her 4 maça 7 puan parolasıyla çıkacaklarını söyledi.
    Vural, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Konyaspor'a gelmeden önce kulübün eski teknik direktörü Ziya Doğan ile görüştüğünü, Doğan'ın Konyaspor'a artık dışarıdan destek olacağını söylemesi üzerine görevi kabul ettiğini bildirdi.
    Konyaspor'u ligde tutmak için teknik ekip olarak kalan maçlar için yeni bir sistem geliştirdiklerini dile getiren Vural, "Konyaspor'u ligde tutmak için kalan 13 maçı 4'erli periyotlara böldük. Oyuncularımla ve teknik ekiple görüştüm. Bundan sonra tek maça odaklanmayacağız. Her 4 maça 7 puan parolasıyla çıkacağız. Tahminlerimiz ve ligin genel durumunu düşündüğümüzde 34 puanı alan takımın ligde kalacağını düşünüyorum. Bizim şu an 15 puanımız var. Ligde kalmamız için 19 puana daha ihtiyacımız var. Bunun için bundan sonraki oluşturduğumuz maç periyotlarını kazanmak için çaba harcayacağız. Oyuncularımız her 4 maçta 7 puan almaları durumunda ekstra prim alacaklar. 6 puan alırlarsa herhangi bir prim ya da ceza olmayacak. Ancak, 5 puan alınması durumunda oyuncularımıza ceza vereceğiz. Bu sistemin oyuncuları teşvik edeceğini düşünüyoruz. Ligde kalmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.
    Bir takımın başarılı olması için 4 faktörün çok önemli olduğunu anlatan Vural, topla çıkma, kondisyon, oyun bilgisi ve oyun psikolojisinin başarıda önemli olduğunu, Konyaspor'da futbolcuların oyun psikolojisini düzeltmek için çalıştıklarını belirtti.
    Teknik direktörlere verilen imkanlar ölçüsünde bir şeyler yapabildiklerini belirten Vural, her teknik direktörün bu yüzden imkanı olan kulüplerde çalışmak istediğini bildirdi.
    25 yılda 25 takım çalıştırması konusunda basında yer alan haberlere de cevap veren Vural, "25 yıl önce Malatyaspor'a teknik direktör olduğum zaman, Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson da Manchester'in başına geçmişti. Ben 25 yılda 25 takım değiştirdim. Ferguson hala aynı takımın başında devam ediyor. Bu benim değil, Türkiye'nin ayıbıdır. Ülkemizde işler kötü gittiği zaman ne kadar sözleşmen olursa olsun teknik direktörler gönderiliyor. 2 tane üniversite bitirdim. Bu işin eğitimini en iyi şekilde aldım. Ancak ülkemizde teknik direktörlerin değiştirilmesi durumunda her şeyin değişeceği düşüncesi hakim. Bu yüzden çok fazla takım değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Biz de ailemizi geçindirmek zorundayız. Bir takımdan ayrılmamız durumunda diğer takımlardan gelen teklifleri değerlendirmek zorunda kalıyoruz. İmkanları olan kulüplerle çalışmak istememin tek sebebi, ne kadar imkan verilirse o kadar bir şeylerin başarılabileceğidir. Türk futboluna değer kattığımı düşünüyorum. Ülkemize birçok oyuncu kazandırdım" dedi.

Sayfayı Paylaş