Yeni işletim sistemine merhaba deyin; Google'dan Chrome OS!

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında decsan tarafından paylaşıldı.

1. decsan

decsan Banlı Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    Internet devi Google beklenen açıklamayı yaptı ve endüstrinin heyecanla beklediği Chrome OS isimli yeni işletim sistemini tanıttı. Chrome ile tarayıcı pazarına hızlı bir giriş yapan ve kısa sürede dikkat çekici bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran internet devi, Chrome OS ile hedef yükseltiyor ve mini-bilgisayarların hızla yaygınlaştığı günümüzde özellikle mobil dünyaya açılan işletim sistemi olmayı hedefliyor. Google'ın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı Chrome OS projesi yapılan resmi tanıtıma rağmen henüz Beta kullanımına sunulmasa da firma cevabı merak edilen soruya açıklık getirdi ve yeni işletim sisteminin açık kaynak yaklaşımıyla hazırlandığını yani geliştiricilerin kodlara erişerek görsel arabirimi gibi temel yapılar üzerinde daha gelişmiş kullanım deneyimi için değişiklik yapabileceklerini söyledi.

Geliştirme çalışmalarında kullanıcı alışkanlıları ve çevrimiçi uygulamalara olan talebi dikkate alan Google, yeni işletim sistemini temel olarak üç ayak üzerine kurguluyor ki bunlar; Hız, Güvenlik ve Sadelik. Chrome ile tarayıcı pazarındaki en hızlı çözüm olma hedefini sık sık dile getiren firma, Chrome OS ile de bu iddiasını sürdürüyor. Performans noktasında radikal kararlar alan Google, örneğin geleneksel diskler (HDD) yerine sadece NAND flash tabanlı depolama çözümlerine destek veriyor. Yüksek maliyetler nedeniyle henüz genel kullanıcı kitlesi için alınabilir seviyelere gelmeyi başaramayan ancak analistler tarafından geleceğin depolama standardı olarak gösterilen SSD'lerin Google Chrome OS ile birlikte hız kazanması ve özellikle mobil pazarda ciddi bir kullanıcı kitlesine ulaşması öngörülüyor.

Hemen her yeni işletim sisteminde olduğu gibi Chrome OS için de açılış süresi (boot), performans değerlendirmelerinde altı çizilen en önemli parametreler arasında yer alıyor. Mekanik tabanlı disklere destek verilmemesinde açılış süresini daha hızlı tutmak istemes etkili olan Google, düzenlediği tanıtım etkinliğinde NAND flash tabanlı Asus Eee PC üzerinde sistem açılışının sadece 7 saniye sürdüğünü gösterdi. Öte taraftan sistem üreticileriyle yakın bir ilişki içerisinde olacağını açıklayan Google, Chrome OS işletim sisteminin üzerinde çalıştığı donanıma göre optimize edilebileceğini söyledi. Yeni işletim sistemi için hız ile birlikte üzerinde durulan bir başka önemli detay ise güvenlik. İhtiyaç duyulan uygulamaların önemli bir kısmını çevrimiçi çözümlerle karşılayan Google, güvenlik konusunda oldukça iddialı

2. nihat014

nihat014 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    teşekkürler...

Sayfayı Paylaş