arkadaşlar ben deremboxta yeniyim şimdi benim cihaz sörvurlu yeni bakup yüklücem serverimi nasıl yedege alıpta yeni bakupun içine nasıl atbilirim acaba yardımcı olcak arkadaşlara şimdiden teşekürler:e010:
r232 kabloyla atmayı denedim ip adresi hatası verdi birde araştırdım bu kros kablo şartmı ve bu nasıl birşeydir acaba:asking01:
cross kabloya gerek yok cihazının ethernet girişi takılı olsun yeter.Sonraki adım menü kurulum iletişim ayarlarından cihazın aldığı ip yi bir yere not et.Ardından pc ye flash fxp yi kur.programı çalıştır.Bağlan kısmına az önce ki ip numarasını kullanıcı adı : root ve şifre dreambox aolacak şekilde gir ve bağlan a tıkla.bu kez sağ tarafta var olan klasörleri göreceksin.Var/etc klasörünün içinde cccam.cfg dosyasını seçip aktar düğmesine bas ilgili dosyanın masaüstüne veya nereye ayarladı isen oraya aktarıldığını göreceksin.bundan sonra makinene istediğin imajı attıktan sonra bu yedeklediğimiz cccam.cfg dosyasını tekrar aynı yere atacağız bu kadar.
Süpervizör arkadaşa eklemek istediğim, imajı attıktan sonra mutlaka dreamboxu fişten çekip tekrar atmak gerekiyor.Yoksa yeni imaj atılmış sayılmaz.Saygılar!
arkadaşlar şu an denedim sürekli kontrol etmeme ragmen ip adresi hatası veriyor bunu nasıl düzeltirim acaba:asking01:
arkadaşlar bukonuda yardım edecek yokmu bu flaş wizard niye ip hatası veriyor birtürlü çözemedim:e010: