Ülkemizde hukuk namına sevindirici gelişmelerden birisi daha yaşandı: Yargıtay kararına göre, artık ADSL hattı alanlara bir de telefon aboneliği dayatıl(a)mayacak. Hemen olayı aktaralım: Davayı açan kişi, TÜKODER yani Tüketiciyi Koruma Derneği'nin Eskişehir Şube Başkan Yardımcılığını yürüten avukat Suat Kadan. Kadan, ADSL hattı ile birlikte kendisine 'dayatılan' sabit telefon hattının iptali için ilk olarak yerel mahkemeye gidiyor. Ardından yerel mahkeme tarafından bu isteğe istinaden çıkan olumlu karar Yargıtay tarafından da onanarak geçerli hale geliyor. Bunun anlamı şu ki: Artık sadece ADSL hattı alabileceğiz. Devamını Avukat Suat Kadan'dan dinleyelim: Geçen yıl Türk Telekom'a ADSL hattı için başvurduğumda, aldığım ADSL'nin yanında bir de telefon hattı verildi. 5 gün sonra bu telefon hattının iptali için tüketici mahkemesi konumunda olan Eskişehir Birinci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtım. Mahkeme 9 Kasım 2009 tarihinde açtığım bu davayı kabul ederek, telefon hattı aboneliğimin iptali yönünde karar verdi. Bu karar da 31 Mayıs 2010 tarihi itibarı ile Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi tarafından onandı. Sözlerinin devamında bunun konuyla ilgili Türkiye'de bugüne kadar yüksek mahkemenin vermiş olduğu ilk ve tek karar olduğunu söyleyen Kadan; çıkan sonuçla beraber,Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesinin artık internet ve sabit telefon aboneliğinin ayrı ayrı yapılacağına hükmettiğini belirtiyor. Yargıtay'ın onaması ertesinde tüm mahkemeleri bağlayıcı bir karar haline gelen bu durum ertesinde artık internet abonesi olmak isteyenler sadece internet abonesi olacaklar. Yani kendilerine bir de telefon aboneliği dayatıl(a)mayacak. Aramızda bundan önce internet alırken kendilerine telefon verilen okurlarımız var ise, Türk Telekom'a başvurup, Yargıtay'dan çıkan bu hükmü emsal göstererek telefon aboneliklerini iptal ettirebilirler. Hepimizin gözü aydın PC Labs tan alıntı
yargıtayın karar numarası belli olsa emsal gösterilerek iptal istenilebilinir benim yanımda telekomda internet aboneliği kalarak telefon aboneliğinin iptalini isteyen vatandaşa böyle bir uygulamanın imkansız olduğunu ya tamamen iptal yada internet ve telefon aboneliğinin olması zorunlu diye vatandaşı bilgilendirdiler mahkemenin kararı belli olsa önlerine karar bırakılınca itiraz hakları kalmaz diye düşünüyorum
bekleyip göreceğiz.büyük ihtimalle yargıtayın kararına uyacaklar.ondan sonrada bunun acısını başka bir yolla vatandaştan çıkarırlar.saygılar
emsal kararından sonra bir uygulama olacaktır mutlaka ama bende aradım her zamanki gibi Telekom calısanlarının birseyden haberi yok.
İşte bu harika bir haber yargıtayın karırını bozamazlarda artık...İlk iş gidip aboneliğimi iptal etmek olacak..Boşu boşuna siyonistlere para yedirmeyeceğim..
bu kararı kımse uygulamaz . Emsalde olsa ttnet uygulamada ısrar ederse herkesın dava acması gerekır.1 mılyon ınsan dava acarsa sız dusunun mahkemelerın halını
yok çünkü bu anyasa mahkemesinin vermiş olduğu bir karar değil türkiye de en yüksek merci olan anayasa mahkemesinin bu kararı vermesi gerekiyor, tüketici mahkemelerinini verdiği karar emsal teşkil etmiyor ve anayasa mahkemesinini verdiği kararı bozamaz anayasa mahkmesi de bu yönde karar vermedi :devilprv:
arkadaslar ben bırcok yere basvurdum ama hepsı yasa gectı ama onaylanmadı diyorlar.cogu yere de haber bıraktım ama halaa aramadılar....