Microsoftun yeni işletim sistemi Windows 10, Xbox One oyunlarını çalıştırıyor. Peki, Xbox One oyunları Windows 10da nasıl çalışır? Windows 10 ile rekor indirme sayısına ulaşan Microsoft, şu sıralar zafer sarhoşluğunu yaşıyor. Çıktığı ilk gün 14 milyon indirme rakamına ulaşan 3. Gün ise 67 milyonPCde kurulu olan Windows 10, sunduğu özellikler ile hem günlük kullanıcıları hem de oyuncuları kendine hayran bırakıyor. Microsoft, geçtiğimiz yıl Windows 10u ilk duyurduğunda, tüm platformlarını Windows 10 ile birleştireceğini açıklamıştı. Bu birleşim pastasından en büyük dilimi ise oyuncuların aldığı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi Microsoft, oyun sektöründe Xbox One konsolu ilePlayStation 4e kıran kırana bir yarışta. 1080p/60FPS sorunsalı bulunan Xbox One, rakibi karşısında çok kan kaybetmişti. Microsoft bu kötü gidişatı yavaşlatmak belki de durumu lehine çevirecek yeniliğini Windows 10 ile sundu. Xbox One oyunları artık Windows 10 sayesinde PClerde oynanabiliyor.Xbox Onea özel Halo, Sunset Overdrive, Quantum Break veForze gibi oyunlar PC için de mi çıkacak? Maalesef bu soruyu şimdilik hayır olarak cevaplıyoruz. Peki, Xbox One oyunları PCde nasıl çalışıyor? Windows 10da Xbox uygulaması yer alıyor. Xbox uygulaması sayesindeXbox Onedaki oyunlar direkt olarak PCye stream edilebiliyor. Yani Xbox One açıkken Laptop veya masaüstünüzden Xbox Onedaki oyunu oynayabiliyorsunuz. Xbox One steram özelliğinde Klavye ve Mouse desteği henüz bulunmadığını belirtelim. Adım adım Xbox One oyunlarını PCde Oynayın 1- Windows 10 yüklü bilgisayarınızda Xbox uygulamasını çalıştırın. Xbox uygulamasını başlat menüsüne tıkladıktan sonra Xbox yazarak bulabilirsiniz. 2- Xbox One konsolunuzu açın. Burada önemli olan nokta ise Windows 10kurulu PC ile Xbox Oneın aynı ağa bağlı olması. 3- Xbox uygulamasında sol bölümüne bulunan Bağlan seçeneğine tıklayın. 4- Bağlan seçeneğine tıkladıktan sonra Xbox One eğer Windows 10 ile aynı ağa bağlı ise PC otomatik olarak Xbox Onea bağlanacaktır. Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra Xbox One kontrolcüsünü PCye takarak, oyunları Stream ederek oynayabilirsiniz. Xbox One oyunlarınıStream etmenin yanında Oyun DVR özelliği sayesinde oyunlarınızı kaydedip YouTube gibi mecralarda paylaşabilirsiniz.