Xavi: En iyi yöntem ortada sıçandır !

Konu, 'İspanya Ligi' kısmında nino tarafından paylaşıldı.

1. nino

nino Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    Barcanın yıldızı altyapı başarısını The guardian gazetesine anlattı: Her gün ortada sıçan oynuyorduk En iyi yöntem budur.

Barcelona'nın deneyimli oyuncusu Xavi, İngiliz Guardian gazetesi yazarı Sid Lowe'a röportaj verdi. Altyapının başarısını değerlendiren futbolcu, "Diğer altyapı akademileri başarıyı düşünürken, Barcelona futbolcu eğitimini önde tutar. Her gün ama her gün ortada sıçan oynuyorduk. En iyi antrenman yöntemidir. Sorumluluk alırsın ve topu kaybetmemeye çalışırsın. Kaybedersen ortaya geçersin. Bize Barcelona'da ilk olarak düşünmeyi öğrettiler. Çabuk düşünmek, sahada boşlukları görebilmek. Hala bütün gün düşünürüm, bakarım" dedi.

İDOLÜM PAUL SCHOLES
    Xavi röportajda, idolünün Manchester United'li Paul Scholes olduğunu da belirtti. Barcelona'da eğitim konusunun altını çizen Xavi, "Eğitim ve düşünmek. Barcelona'da 10-12 yıldır verilen eğitim, "Düşün". Kafanı kaldır, yürü, gör ve düşün. Topu almadan düşün. Bakın Busquets'e, topu alıyor, 7-8 oyuncu tek pas. Sonuç: İnanılmaz hızlı bir oyun. Altyapı antrenörü Charly Rexach bize hep 'Tek pas bile yapmayın. Yarım pas yapın' derdi" ifadesini kullandı.

Sayfayı Paylaş