Wireless Bağlantısı Nasıl Hızlandırılır?

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Wireless Bağlantısı Nasıl Hızlandırılır?

    [​IMG]
    Herşeyden önce sağlam bir antivirüs programınız olmalı, bilgisayarıniz virüs dolu ise zaten değil internette hızlı dolaşmayı , bilgisayarınızın rutin işlerini doğru dürüst yapamazsınız.
    Wireless ağınızı komşularınızla paylaşmayın eğer yok efendim yarı yarıya ücret ödüyorum diyorsanız o zaman da yavaş internete katlanacaksınız. Unutmatın her paylaşım hızınızın paylaştırılan kişiye bölünmesi kadar yavaşlatacaktır.
    Modeminiz adi olmasın kaliteli olsun
    Bilgisayarınızın sinyal çekimi full olduğu yere modeminizi yerleştirin. Sinyal ne kadar düşerse bağlantı o ölçüde yavaşlayabilir.
    Birde windows’unuzun wireless kullanım ağını %20 den %10’a düşürün. Şimdi hemen anlatıyorum.
    Windows + R tuşuna basın çalıştır açılacak. “Çalıştır” a gpedit.msc yazıp enter’a tıklayın.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    modem hızlandırma metodları

    Local Group Provacy Editor Açılacak
    Sırasıyla Bilgisayar Yapılandırıcısı > Y önetim Şablonları > Ağ > Qos paket zamanlayıcısı > Ayrılabilir Bant Genişliğini sınırla tıklayın

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    Yüzde (%) olarak oradaki yazan değeri azaltın. %10 yeterli olacaktır.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Wireless Nedir ? Ne işe yarar ?
    Wireless ?

    Wi-Fi (Wi-fi, WiFi, Wifi, wifi), "Wireless Fidelity" kelimelerinin kısaltması olup kablosuz bağlılık veya kablosuz bağlantı anlamına gelir. Wi-Fi ürünlerin kablosuz bağlantı sağlayabildiğini gösteren bir uyumluluk göstergesidir ve IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g ve IEEE 802.11n standartlarına göre belirlenir.




    Avantajlari
    * Lisans gerektirmeyen frekanslarda çalışır
    * Ağ için kablolama gereksinimi yoktur, böylece kablo çekilemeyecek binalarda veya binalar arası bağlantılarda kolaylık sağlar.
    * Diğer kablosuz çözümlere göre çok daha ucuz ve kolay alınıp kurulabilir.
    * Birden çok kablosuz erişim noktaları kullanılan ağlarda kablosuz dolaşım ile kablosuz iletişim kesilmeden bir erişim noktalarında diğerine geçiş yapılabilir.
    * WEP, WPA ve benzeri kablosuz şifreleme yöntemleri veya IEEE 802.1x gibi yetkilendirme yöntemleriyle çeşitli güvenlik seçenekleri sunar.
    * Wi-Fi Global bir standartlar kümesidir, Wi-Fi yetenekli ürün dünyanın her yerinde aynı şekilde çalışır...
    winxpeker...




    Dezavantajlari
    * Lisans gerektirmeyen frekans aralıklarında çalıştığı için, Wi-Fi cihazlar diğer kablosuz cihazlarla çakışabilir veya birbirlerinin iletişimini engelleyebilirler.
    * 2.4GHz frekans aralığında çalışan 802.11b ve 802.11g uyumlu cihazların iletişim kalitesi ve hızı, diğer Wi-Fi cihazlar dışında, Bluetooth, mikrodalga fırın, telsiz telefon, bazı telsizler ve benzeri radyo sinyalleriyle çalışan cihazlar tarafından düşürülebilir veya tamamen engellenebilir.
    * Wi-Fi için yapılan uluslararası düzenlemelerin tümü aynı olmadığı için değişik ülkeler için üretilen cihazların bazı kanallarda uyumsuzluk çıkarması olasıdır.
    * Diğer standartlara göre güç tüketimi oldukça yüksektir




    Güvenlik
    Kablosuz iletişimde radyo sinyalleri kullanıldığı için, kullanıcı ile kablosuz erişim noktası arasındaki iletişim dinlenebilir. Bunu engellemek için WEP, WPA ve WPA2 gibi şifreleme yöntemleri kullanılsa da, bu şifreleme yöntemleri halen yeterince güvenli görülmemektedir. Yeterli sayıda şifrelenmiş paket toplandıktan sonra birçok şifreli kablosuz iletişim çözülebilir. Bu yüzden, çeşitli şirketlerde, okullarda vb yerlerde kablosuz bağlantı yapan kullanıcıların ağa erişmeleri için VPN ve benzeri, üst katmanlarda çalışan şifreli iletişim yöntemleri kullanılmaktadır.

    [​IMG]

     

Sayfayı Paylaş