Windows için 1280 Fonksiyon (Resimli Anlatımli)

Konu, 'Eskiyen Konular' kısmında Ertan AKTEPE tarafından paylaşıldı.

1. Ertan AKTEPE

Ertan AKTEPE
    UyduTürk
    Administrator

Beğenilen Mesajlar:
    19
    Tanıtacağım programın adı önceden "Konfabulator" idi. Ancak programın lisanslarını tümüyle Yahoo! satın aldığından programın adı
    "Yahoo! Widget Gallery" olarak değiştirildi. Zaten adının ne önemi var, önemli olan işlevi.
    "Bu Program ne iş yapar?" diye soracak olursanız, windowsunuza aklınıza gelen hertürlü yardımcı fonksiyonları ekler.
    Örnek olarak "Alarm, Digital saat, Sözlük, IP bulucu, Arama motorları, Masaüstü takvim, Masaüstü ses ayarı vs vs..... "
    Bunlar gibi 1280 farklı eklenti var. bunu kendi sitesinden indirebilirsiniz.
    Öncelikle ilk resim, benim size anlatmak için açtığım bazı kısayolların resimini içerir. İlk olarak o resimi inceleyin arkadaşlar,
    sonra ben altta anlatmaya devam edeceğim...

NOT: Gerekli bütün linkler Konunun en altında yazılmıştır...!

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

Saat, Takvim vs.. gibi eklentiler ileride anlatırken "WIDGET" adıyla anlatılacaktır..

Arkadaşlar öncelikle programı kuruyoruz. Ancak programa eklenti (widget) yüklemek için neler yapmalıyız:
    Saatin yanındaki programın simgesine tek tıklayın ve "Open Widget" seçeneğini seçin. Karşınıza açmak istediğiniz widgeti soran bir pencere çıkacaktır.. o pencereden istediğiniz widgeti tıklatın ve açın, işte hepsi bukadar.

Açtığınız widgeti kapatmak için ise, widgetin üzerinde sağ tıklatın ve açılan menüden " Close Widget" i seçin. Seçili wigdet ayarlarını değiştirmek için ise sağ tıklama menusunden "Widget Preferences" seçeneğini seçin.

Ben kendim kullandığım birkaç widgetin fonksiyonlarını da resimlerle anlatmaya çalışacağım..

IP Locator:

Yazdığınız IP numarasının hangi ülke ve şehire ait olduğunu görüntüler. Boşluğa IP numarasını yazın var daire içindeki butona basın. Girdiğiniz değerler geçerli bir IP ise ülke, şehir ve bayrak altta görüntülenir..

Zip It!:

Rar yada zip arşivi dosyalarınızı üzerine sürükleyin ve bırakın. anında rardan yada zipten çıkarsın. Yada sıkıştırmak istediğiniz dosyayı üzerine bırakın, ziplesin yada rarlasın.. tar, cue ve birkaç uzantıları daha destekler..

Hava Durumu:

Şehrinizde o anda hava kaç derece ve gökyüzü ne durumda, bunu bilmek isterseniz monitöre bakın sadece. Hava durumu her 15 dakikada bir güncellenir. Ayrıca ( +) ve (-) butonlarına basarak haftalık hava tahminini de öğrenebilirsiniz.
    Kendi şehrinizi göstermesini istiyorsanız, widgeti sağ tıklayın. " widget preferences"i seçin. açılan pencereden "general" başlığı altındaki, "location" yazan yere şehrinizin adını Türkçe karakter kullanmadan yazın. ve aynı menüden " use metric units" i aktif hale getirin. Aktif hale getirmezseniz sıcaklıklar Fahrenayt cinsinden görüntülenir..

İşte arkadaşlar bunlar gibi 1280 adet farklı fonksiyon var. Ben bazılarını anlatmaya çalıştım. Görüldüğü gibi bunların hepsini tek bir program yapıyor.Ayrıca her widget için renk, saydamlık ve boyut ayarı yapabilirsiniz. Ekranın istediğiniz bölüme taşıyabilirsiniz. Şimdi gelelim linklere....

Yahoo! Widget Gallery (Versiyon 3.0.2)
    İşletim Sistemi: Windows XP (minimum SP1) veya Mac OS X 10.3 veya daha ileri sürüm!
    Dili: İngilizce
    Boyut: WinXP 11 MB / MacOs X 6.7 MB
    Kullanım: Tamamen Ücretsiz!

Windows XP için:

:45:

Mac OS X için:

:45:

Kendi galerisinde binlerce widgetlere göz atabilirsiniz ve beğendiğinizi indirebilirsiniz. Yada resimde adı geçen widgetleri aratabilirsiniz. Tamaen ücretsizdir. Galeriye gitmek için;

ÖNEMLİ UYARI ! : İndirdiğiniz widgetleri, Belgelerim klasörünün içindeki "My Widgets" klasörünün içine kopyalayınız.

2. melisa

melisa Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Windows baya güzel oluyor bi ara denemem lazım:45:

Sayfayı Paylaş