Oyuncuların merakla beklediği sorunun cevabını Shiftdelete.net editörleri araştırdı. Windows 7'nin oyun performansına bir göz gezdirin. Shiftdelete.net editörleri Windows 7'nin oyun performansını yakından incelediler ve test sonuçlarına göre beklenen yeni işletim sistemini değerlendirdiler. İşte haberin detayları. Vista bize çok şey vaat etmişti. Ancak bu vaatlerin daha sonra nasıl hayal kırıklıklarına dönüştüğüne hepimiz şahit olduk. Sürücü yapısını tamamen değiştiren Vista sorunsuz çalıştığını sandığı anlarda bile pek bir işe yaramayarak kullanıcılarını bir paradoksun içine düşürüyordu. Sürücülerin Vista’ya uyum sağlayabilmeleri neredeyse bir yıldan fazla sürmüştü. Özellikle 3B grafik sürücülerinde karşılaşılan sorunların kaynağı yeni WDDM 1.0 sürücü modeliydi. Bu model, XP’deki ile karşılaştırıldığında gerçekten çok radikal bir değişiklikti. Sorunsuz çalışma ve fazladan performans elde etmek için geliştirilen bu yeni model ne yazık ki uzun bir süre amacının tam tersinin olmasına yol açtı. Vista’nın ilk günlerinde, özellikle NVIDIA’nın sunduğu sürücüler işletim sisteminin çökmesine ve performans düşüşü yaşanmasına neden oluyordu. Zaman içinde yapılan Windows güncellemeleri ve haddinden fazla sayıda çıkan sürücüler ile geçen sıkıntılı bir süreçten sonra Vista artık neredeyse sorunsuz çalışan bir işletim sistemi haline geldi. Ancak “İnsanın adı çıkacağına canı çıksın” sözünün doğruluğunu kanıtlarcasına, ne yapılırsa yapılsın, kullanıcıların Vista’ya karşı olan önyargıları bir türlü kırılamadı. Vista tarihe “kötü, abartılmış, uyumsuz ve yavaş” bir işletim sistemi olarak geçmekten artık kurtulamaz. Bu durumun farkında olan Microsoft, Vista’ın üzerinden çok fazla zaman geçmeden Windows 7’yi duyurdu. Windows 7 için anti-Vista tabiri kullanıldığına şahit olmuş olabilirsiniz. Tam olarak bu tabire katılmak mümkün değil çünkü Windows 7, Vista kadar radikal değişiklikler barındırmıyor. Windows 7’deki WDDM 1.1 görüntü sürücüleri konusunda sadece ufak değişiklikler sunuyor. Bu yüzden ne ATI’nin ne de NVIDIA’nın yeni işletim sistemine geçerken zorluk yaşayacağını sanmıyoruz. Bunun bir ispatı da iki firmanın da daha Windows 7 piyasaya sürülmeden bu işletim sistemi için sürücü yayınlamış olmaları. Şimdi ise akıllardaki soru şu: “Oyuncular Vista yerine Windows 7’yi tercih edecek mi?” Nasıl test ettik? Windows 7’nin RC (Release Candidate) sürümü çıkmış olmasına rağmen halen geliştirme çalışmalarının sürdüğünü belirtmek gerek. Yani ne RC sürümü ne de daha önceki beta sürümleri gerçek sürüm ile aynı performansı vermeyebilir. Biz testte RC’den önce çıkmış sürümlerden biri olan “build 7000 beta”yı kullandık. Bunun sebebi kullandığımız sürücülerin bu sürümden sonra RC’den önce çıkmış olması. Sürücülerin bu sürümle daha uyumlu olacağını düşünerek böyle bir yol izledik. Test sonuçlarına geçmeden önce aklınızdan çıkarmamanız gereken bir iki nokta bulunuyor. Birincisi, halen geliştirilmekte olan bir işletim sistemi ile birlikte halen geliştirilmekte olan sürücüler kullandığımızı unutmayın. Windows 7 piyasaya sürüldüğünde şimdi elde ettiğimiz sonuçlardan farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. İkincisi ise, bu yaptığımız testte amaç ekran kartlarının karşılaştırması değil, sadece iki işletim sistemi arasındaki olası farkları belirleyebilmekti. Testlerde ATI ve NVIDIA’dan ikişer kart kullandık. Üst seviye olarak GeForce GTX 285 ve Radeon HD 4870 X2, orta seviye içinse GeForce 9800 GTX+ ve Radeon HD 4850’yi tercih ettik. Sürücü olarak da NVIDIA’dan 181.71, ATI’den de Catalyst 9.3 kullanıldı. :: Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !