İspanyol ekip Villarreal, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin arasından sıyrılarak kadrosuna katmayı başardığı Brezilya'lı Milli futbolcu Nilmar'ı, El Madrigal Stadı'ndaki törenle taraftarlarının huzuruna çıkardı. 11 Milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Internacional kulübünden transfer edilen 25 yaşındaki futbolcuyla 5 yıllık sözleşme imzalanmıştı. El Madrigal Stadı'nda Villarreal kulübü başkanı Fernando Roig'in de katıldığı törenle İspanyol taraftarların huzuruna çıkan Brezilya'lı yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kulüp tarihindeki en çok çaba sarfedilen transferlerden biri olduğumu biliyorum. Çok büyük gurur ve sorumluluk içerisindeyim. Goller atmak ve takıma yardım etmek için buradayım ve umarım kupa kazanırız. İspanya'da futbol oynamak hep heyecan verici gelmiştir çünkü Brezilya tarzına yakın bir oyun var. İyi işler çıkarıp başarılı olacağıma ve kulüpte tarih yazacağıma inanıyorum. Bu muhteşem karşılamadan dolayı çok mutluyum ve umarım herkesin beklentilerine cevap verebilirim. Internacional taraftarlarına da teşekkür etmek istiyorum ve onlar da kariyerim için Villarreal'in ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Orası her zaman benim ikinci evim olacak ve inanılmaz hatıralarımı hiç unutmayacağım." 2009 Konfederasyon Kupası'nı şampiyon olarak tamamlayan Brezilya Milli takımının kadrosuna bulunan golcü futbolcu, Haziran ayında Güney Afrika'da düzenlenen 'Mini Dünya Kupası'nda A.B.D. ile oynanan maçta son 21 dakika görev almıştı. Internacional kulübünün alt yapısından yetişen ve 2004 yılında Lyon'a transfer olarak Avrupa'ya ilk adımını atan Nilmar, Fransız ekipte aradığı ortamı bulamamış ve 1 sezon sonra Brezilya'ya geri dönmüştü. 2003 CONCACAF Gold Cup'ta final oynayan Brezilya Milli takımının as oyuncularından olan Nilmar, A Milli takım formasını toplam 8 defa terletmiş ve 2 gol kaydetmişti. Başarılı futbolcu, Brezilya'daki kariyerinde toplam 150 resmi maça çıkarken 64 kez fileleri havalandırmıştı. Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE Kaynak MACKOLIK