Verbatim’den İlgi Çeken Bellek Güvenliği ve Teknolojik Yenilikler. Verbatim, başarıyla geçen 40 yılın depolama medyasındaki en özel ürünlerini bu yıl 4-9 Eylül tarihinde Berlin’de yapılacak IFA Fuarında sergileyecek. İleri düzeyde geliştirilmiş Teknolojik yenilikler: Verbatim’in şu anda piyasadaki en hızlı yazmaya sahip yeni 6x Blu-ray BD-R ile birlikte Verbatim tarafından Blu-ray olarak ilk defa denenip uyarlanan AZO DVD ve CD teknolojisi yeni BD-R LTH sergilenecek. Mikro USB sürücü sektörü sıkıştırılmış veriler ve hatta depolama kapasitesini 16 GB'a kadar sunan özellikleriyle daha küçük taşınabilir memory stickler eşliğinde yeni SIP teknolojisi.ön plana çıkıyor. Sunumun en önemli özelliği ise ilk defa tanıtılacak olan Verbatim’in son nesil multimedya oynatıcısı MediaStation HD DVR’dır. Bu yılın yeni ürünleri arasında en üstün güvenlik standartları ve hızına sahip ve özellikle profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış olan iki tane harici sabit sürücü yer almaktadır. Verbatim, Berlin Fuarında ürünlerini salon 12’de 119 numaralı standa sunacaktır. AZO teknolojisi ile Blu-ray LTH için ilk olan dünya CD-R ve DVD-R'larda kullanılan Son teknoloji Verbatim patentli AZO kayıt katmanına dayanmaktadır. BD-R LTH geliştirilirken en önemli konu veri güvenliği ve dayanıklılık olmuştur. BD-R LTH yüzeyinde bulunan özel dayanıklı kaplama malzemesi sayesinde çizik, parmak izi ve tozdan korunur ve kayıt yaparken ya da çalışma esnasında her hangi bir hata oluşması önlenir. Verbatim EUMEA , Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Rüdiger Theobald: "LTH teknolojisinin dünyada bir ilk olması optik depolama medya sektöründe teknolojik liderliğimizi bir kez daha göstermiştir. CD-R ve DVD-R’lar ile zaten dünya pazar lideriyiz. Blu-ray’ler ile Avrupa lideriyiz ve piyasadaki konumumuzu daha da güçlendirmek istiyoruz" dedi. Mikro USB sürücüler 16 GB’a ulaştı: Büyük depolama kapasitesi ile minik aygıtlar 'Verbatim’in mikro USB sürücüleri yenilikçi SIP yöntemine dayanmaktadır: " System-In-Package " (SIP) teknolojisinde veri kaybı olmaz. USB bellek sürücü su geçirmez ve çizilmeye karşı dayanıklı gövdesi 30 mm x 12 mm x 2 mm ebatlı ve 2 GB ila 16 GB arasında kapasiteye sahiptir, Mikro USB sürücüler 30 MB/sn’lik hızlı veri aktarımı sunuyor. Yeni serilerin siyah renkli olanları 2GB, 4GB, 8GB ve 16GB bellek kapasiteleri ile kullanılabilir. Ayrıca, her biri 4GB belleğe sahip "Güneş Sarısı", "Okaliptüs Yeşili", "Canlı Pembe", "Karayip Mavisi" ve "Volkanik Turuncu" renklerinden oluşan beş özel model daha mevcuttur. MediaStation HD DVR: Yeni nesil ev eğlencesi Verbatim MediaStation Pro’nun geçen yılki başarısının hemen ardından şimdi de MediaStation HD DVR formunda, 1,080i yüksek çözünürlüklü video oynatabilen, kaydedilebilir multimedya sabit diski piyasaya sunuyor. 500GB, 1TB, 500GB kablosuz ve 1TB kablosuz olarak dört modelden oluşuyor. Bu ürünler sadece video oynatmakla kalmayıp, TV veya Stereo sistem ürerinden fotoğraf ve müzik erişimi de sağlamasının yanı sıra kayıt fonksiyonlu entegre DVB-T alıcısı sayesinde dijital karasal TV imkanı da sunuyor. Zaman kaydırma fonksiyonu ile kullanıcılara TV’deki canlı yayını duraklatma ve geri alma imkanı sağlar ve sürücü, kablolu veya kablosuz olarak ev ağına bağlanabilir. USB 2. port ve hafıza kartı yuvası SD™, SDHC™ Memory Stick™ Bellek kartlarıyla uyumlu olmasıyla doğrudan TV bağlantısı rahatlığı sağlar."One Touch Copy" düğmesi ile fotoğraflar sadece tek bir tıklama hızlı bir şekilde diske kolaylıkla transfer edilebilir. Verbatim HDD’lerde güvenlik Verbatim piyasaya çıkardığı 2,5 inçlik Secure HDD taşınabilir harici sabit disk ile hem kişisel hem de profesyonel kullanıcılara hareket kolaylığı ve mükemmel veri güvenliği garantisi sunuyor. Darbeye karşı dayanıklı alüminyum gövdesi sayesinde dışarıda emniyetli bir şekilde taşınan sabit sürücü 128-bit AES donanım şifrelemesiyle de izinsiz erişime karşı verilerin güvenleğini sağlar. Şifreleme USB 2.0 bağlantısı üzerinden depolama ile aynı eş zamanlı olarak yer alır. Verbatim Executive HDD: üç çeşit yeni renklerde Turbo Hız ve 500GB Verbatim taşınabilir Executive Sabit Disk öncelikle profesyonel kullanıcılara yönelik donatılmıştır. USB Turbo Hızlı yazılım ile donatılmış bu ürün, USB bağlantılı geleneksel harici sabit sürücülerden yüzde 25 daha hızlı okuma ve yazma hızı sağlar. Executive’de yer alan Verbatim Sync yazılımı PC ya da dizüstünde yer alan resim, fotoğraf ve video dosyalarını düzenleyip senkronize ederek yardımcı olur Verbatim Executive’de güvenilir yedekleme için BackItUp 4 Essentials yazılımı yer alır. Verbatim Executive HDD "Bordo", "Gece Mavisi" ve "Buz Beyazı" isimli üç çeşit renkten oluşuyor. Her sürücü bir taşıma sırasında sürücüyü korumak için taşıma kesesi ile birlikte sunuluyor. Verbatim’in "40. Yıldönümü Özel Üretim" altın sarısı 500 GB HDD Sınırlı sayıda özel olarak üretilen Verbatim taşınabilir HDD’lerde şirketin 40. yıldönümü amblemi yer almaktadır. Göz kamaştırıcı ultraviole altın sarısı "Anniversary Edition” yıldönümü için özel üretilen 500 GB sabit diskin içinde Dmailer yedekleme yazılımının yanında dosya ve klasörler ile Microsoft Outlook veya Windows posta kişileri; belge, fotoğraf ve videolara girilen takvim bilgileri arasında güvenli senkronizasyon sağlayan Verbatim Sync yazılımı yer alıyor. HDD hem PC hem de Mac ile kullanıma uygundur.