Vaart-Madrid Aşkı Bitti!

Konu, 'İspanya Ligi' kısmında selsel24 tarafından paylaşıldı.

1. selsel24

selsel24 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Geçtiğimiz yaz büyük umutlarla transfer olduğu Real Madrid'de bekleneni veremeyen Hollanda'lı Milli futbolcu Rafael van der Vaart, bu yaz döneminde kesin olarak İspanyol ekipten ayrılacağını söyledi.

2008 yazında 15 Milyon Euro karşılığında Hamburg'dan Real Madrid'e transfer olan 26 yaşındaki futbolcu, 20'si yedekten olmak üzere 41 resmi maçta görev almış ve 5 gol atıp 3 de asist yapmıştı.

Hollanda'lı Milli futbolcu, De Telegraaf'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Teknik direktör Manuel Pellegrini ile yaptığım görüşmede, bana fazla forma şansım olmadığını söyledi ve bu yüzden artık kalmamın fazla bir önemi yok. Real Madrid benim için ödediği parayı kazanmak istiyor ve transferim için beklemede kalmalarını anlayışla karşılıyorum. Beni isteyen kulüpler de Real'in fiyat düşürmesini bekliyor.

Hamburg'un benimle ilgilenmesi güzel ve elbette yine eski kulübüme dönmek isterim ancak tek seçeneğim de orası değil. 2010 Dünya Kupası'nda görev alabilme adına, benim için en önemlisi gideceğim yerde düzenli olarak oynamak."

Liverpool ve Inter'in transfer listesinde olan ortasaha futbolcusu, 2005 yılında 5.5 Milyon Euro karşılığında Ajax'tan Hamburg'a transfer olmuş ve kaptanlığını yaptığı Alman ekipte toplam 74 lig maçında 29 gol atarken, sayısız golün de hazırlayıcısı olmuştu.

Alt yapısından yetiştiği Ajax'ta da kaptanlık pazubandını takan ve 117 lig maçında sahaya çıkıp 52 gol kaydeden Vaart, Euro 2008'de de görev aldığı Hollanda Milli takım formasını ise 68 defa giyip 14 gol atmıştı.

Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE

Kaynak MACKOLIK

Sayfayı Paylaş