USB Bellek hakkındaki önemli detaylar

Konu, 'Donanım' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Bilgisayarın önemli donanımlarından birisi olan USB flash bellek, veri saklamaya yarayan bilgisayar donanımlarından birisidir. USB flash bellek, sahip olduğumuz resimleri, fotoğrafları, dosya ve dökümanları v.b. saklamamızı veya taşımamızı sağlar. USB flash bellekleri kullanabilmek için bilgisayarınızda veya kullanmak istediğiniz cihazda bu karta uygun USB girişi veya flash bellek girişi olması gerekmektedir.
    [h=2]USB Flash Bellek Ne Demektir?[/h]USB flaş sürücüsü, USB hafıza ünitesi, flash disk, USB çubuk ya da USB bellek USB 1.1 , 2.0 iken şimdi artık 3.0 üretilmeye başlanmıştır, arayüzü ile entegre edilmiş, kapasiteleri 1 TB’a kadar ulaşabilen, küçük, hafif, çalışma esnasında sökülüp takılabilir NAND-tipinde veri depolama aygıtlarıdır. Neredeyse USB veriyolunu destekleyen tüm sistemler tarafından kullanılabilir. USB flaş bellekler aynı zamanda flaş sürücü, flaş disk adları ile de bilinmektedir. Flaş sürücüler sadece bilgisayarın USB girişine takılı olduğu sürece çalışır durumdadırlar ve harici güç kaynağı veya pil gücüne ihtiyaç duymazlar ve her türlü bilgi saklanabilir. Optik sürücülerden daha hızlı ve kullanımı daha kolaydır. Ayrıca sürgülü flash bellekler çağımıza girmiştir.
    [​IMG]
    [h=3]Tipik bir USB Flash Bellek sürücüsünün iç yapısı[/h]
    • USB konnektörü
    • USB yığın depolama kontrolörü
    • Test noktaları
    • Flaş bellek yongası
    • Kristal osilatörü
    • LED
    • Yazma-koruma anahtarı
    • İkinci flaş bellek yongası için boşluk
    [h=2]USB Flash Bellek Bileşenleri[/h]USB flaş bellekler saklayabildikleri veri miktarına göre çeşitlendirilirler. 2 GB ile 1 TB arasında veri saklayabilen USB bellekler mevcuttur.
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [​IMG]USB Flash belleğimizi bir çok bilgisayarda kullandığımız için virüs kapması çok olası bir sonuçtur. Her ne kadar flash belleğimiz virüs kapma riskiyle karşı karşıya olsa da mecbur kalırız farklı bilgisayarlar üzerinde kullanmaya. Bu yüzden arada bir belleği biçimlendirmek gerekebilir ve virüslerden arındırmak zorunda kalabiliriz. Peki biçimlendirme olayını nasıl yaparız? İşte bir kaç adımla USB Flash Bellek biçimlendirme1. Flash belleğinizi bilgisayara takın ve Bilgisayarım’a girin.2. Bilgisayarım’da Usb belleğinizin simgesini göreceksiniz. Simgeye sağ tıklayıp açılan seçeneklerden “Biçimlendir”i seçin.3. Karşınıza gelen yeni pencerede “Dosya Sistemi” başlığı altındaki seçeneklerden eğer flash belleğiniz 8GB ve üstüyse NTFS seçeneğini seçin muhakkak. Aksi taktirde Flash belleğin içerisine dosya boyutu 4GB’dan büyük tek parça dosya atamazsınız. 4GG ve altıysa FAT32 veya NTFS seçin ve “Başlat” butonuna basın.4. En alttaki “Biçimlendirme Seçenekleri” başlığı altındaki “Hızlı Biçimlendir” seçeneğini işaretleyerek daha hızlı biçimlendirme yapabilirsiniz.[​IMG]
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    USB Belleklere Büyük Boyutlu Dosyaları Kopyalama

    [​IMG]
    @mehmetkarahanlı@
    USB belleğe 4 GB’dan büyük bir dosyayı kopyalayamamak genellikle bir çoğumuzun başına gelen bir durumdur. Gidersiniz 16 GB, 32 GB büyüklüğünde USB bellek alırsınız fakat 4 GB boyutunda ki bir dosyayı (film olabilir, program olabilir) flash belleğinize kopyalamaya çalıştığınızda “bellek dolu” ya da “dosya kaydedilemiyor/kopyalanamıyor” şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşırsınız. Bu tür durumlarda genellikle dosya ZIP ya da RAR olarak parçalara bölünür o şekilde kopyalama yapılır. Ben ise sizlere her hangi bir parçalama işlemine gerek duymadan USB Belleklere Büyük Boyutlu Dosyaları Kopyalama’nın daha kolay bir yolunu göstereceğim.USB Belleklere Büyük Boyutlu Dosyaları Kopyalama

    USB Belleğinize 4 GB’dan daha büyük dosyaları kopyalayamamanızın sebebi bu belleklerin FAT , FAT32 formatıyla biçimlendirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Bu dosyalama sistemi 4 GB’dan daha büyük dosyalar üzerinde işlem yapmayı engeller. 4 GB’dan büyük dosyaları flash belleğinize kopyalamak istiyorsanız belleğinizin dosya formatını NTFS dosya sistemine çevirmeliyiz. Bunu yapabilmemiz içinde belleğimizi biçimlendirmemiz gerekmektedir. Ancak belleği formatlamak için açtığımız Biçimlendir penceresindeki listede NTFS dosya sistemi bulunmaz. Fakat bu opsiyonu bir takım işlemler yaparak açabiliriz.Bunun için öncelikle Aygıt Yöneticisini açmamız gerekiyor. Bunu iki şekilde gerçekleştirebiliriz. Masaüstünüzde yer alan Bilgisayarım sekmesine sağ tıklayarak Yönet’i seçip, ardından soldaki listeden Sistem Araçları altında bulunan Aygıt Yöneticisini seçebilirsiniz ya da Başlat Menüsünden, Denetim Masasına girip oradan Aygıt Yöneticisine geçiş yapabilirsiniz.
    [​IMG]USB Belleklere 4 GB’dan Daha Büyük Dosyaları Kaydetme
    Aygıt yöneticisine giriş yaptıktan sonra Disk Sürücüleri başlığı altından biçimlendirecek olduğumuz USB Bellek sürücümüzü buluyoruz. Sonrasında ona sağ tıklayarak özellikleri seçiyoruz.
    [​IMG]USB Belleklere 4 GB’dan Daha Büyük Dosyaları Kaydetme
    Açılan pencereden İlkeler sekmesine tıklayıp ve Daha iyi performans seçeneğini seçiyoruz ve Tamam’ı tıklayarak pencereyi kapatıyoruz.
    [​IMG]USB Belleklere 4 GB’dan Daha Büyük Dosyaları Kaydetme
    Artık belleğimiz FAT/FAT32 dosya sisteminden NTFS dosya sistemine çevirmeye hazırız. Şimdi USB bellekleri biçimlendirmek için izlediğimiz yolu takip ederek bellegimizi formatlayabiliriz.USB Belleğe Format Atma

    USB belleğimize format atabilmemiz için öncelikle Bilgisayarım klasörüne giriyoruz.Burada yer alan flash belleğimizin simgesine sağ tıklayarakBiçimlendir seçeneğini seçiyoruz.Açılan Biçimlendir penceresinden Dosya sistemi olarak NTFS dosya sistemini, biçimlendirme seçenekleri bölümünden de Hızlı Biçimlendir opsiyonunu seçip Başlat’a tıklayarak formatı başlatıyoruz.Ayrıca Birim Etiketi kısmına bir isim yazarak USB Belleğinizi isimlendirebilirsiniz.Format işlemi maksimum 1 dakika sürüyor ve bu işlem esnasında USB belleğinizde ki bütün dosyalar siliniyor.İşlem bittikten sonra büyük boyutlu dosyalarını tek seferde USB belleğinize kopyalayabilirsiniz.
    [​IMG]
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    USB Aygıtı Tanınmadı Sorunu


    [​IMG]
    ​@mehmetkarahanlı@

    USB Aygıtı Tanınmadı Sorunu uzun zamandır şikâyet olarak geliyor, fakat son zamanlarda aygıt tanınmama sorunu ile daha fazla karşılaşır olduk.

    USB Aygıtı Tanınmadı Sorunlarının başlıca sebepleri;



    • Gelişen donanımların daha fazla enerji ihtiyacı duyması ve beslemelerin yetmemesi
    • Statik Elektirik.
    • Birçok USB ‘e dayalı sürücünün/yazılımın yüklenmesi.
    • Donanım bozuklukları.
    • Multimedya araçlarının kalitesizliği.

    Aygıt Tanınmama sorunu servis bilgisaraylarımızın birinde de ortaya çıktı, Sorunun neden kaynaklandığını anlayana kadar saçlarımızı yolma noktasına gelmiştik ki, Yazıcıyı iptal ederek usb portların kendine geldiğini gördük.
    USB Portların bu noktada neden arızalandığını birkaç deneme yanılma ile çözdük, Kötü çocuk yazıcı yazılımından kaynaklanıyor. Kötü hazırlanmış ücretsiz bir yazılım kurulmuştu PC ‘mize bu Portların sağlıksız/kararsız çalışmasına sebep oluyordu.
    USB Aygıtı Tanınmaması çok farklı noktalara götürebilir kullanıcıları, Aygıt Tanınmıyor hatası alıyorsunuz fakat USB Portlara enerji geliyor, Biz telefonumuzu şarj edebildik. Sizde USB Portlarınızın kökten arızalanıp arızalanmadığını sistem geri yükleme yapmadan önce bu yöntem ile test edebilirsiniz.

    Laptop Kullananlar için USB Aygıt Tanınmadı Çözümü için Birkaç İpucu.


    Masaüstü (PC) bilgisayara nazaran Laptop – Dizüstü Bilgisayarlarınız da yapmanız gereken bir işlem var bu testten olumlu yanıt alamazsanız, Aşağıdaki “PC – Masaüstü Bilgisayarlar için Sorunun Çözümünü” Laptop içinde uygulayabilirsiniz.


    • USB Aygıt Tanınmadı sorununu çözebilmek için Laptop ‘ınızı komple kapatın.
    • Duvardan fişini çekerek laptop ‘a gelen tüm elektriği kesin.
    • Laptop ‘ın pilini çıkarın.
    • Pili çıkardıktan sonra, Laptop ‘ın “Power/Güç” Tuşuna 10 saniye kadar basılı tutun.
    • 2 dakika bekledikten sonra Pili ve Elektrik Kablonzu takarak bilgisayarınızı açın.

    [​IMG]USB Aygıt Tanınmadı Problemi için Laptop ‘ın Pilini Sökerek işlemi Yapınız.
    Sorununuzun yüksek ihtimal giderildiğini tahmin ediyorum, Servis ‘e gitmenize gerek kalmadı. Fakat sorun hala devam ediyorsa okumaya devam edin.

    PC Masaüstü Bilgisayarlarda USB Aygıt Tanınmadı Sorununun Çözümü.

    Masaüstü bilgisayarlar laptop/dizüstü bilgisayarlara göre daha kuvvetli ve dirençlidirler ve statik elektrik birikimi bu makinalarda daha fazla olmaktadır. Bu sebeple yukarıda ki “Laptop Kullananlar için USB Aygıt Tanınmadı Çözümü için Birkaç İpucu” sizin için de olumlu sonuç vermiş olması büyük ihtimal.
    Peki ya sonuç alamadıysanız? USB Sürücülerini Komple Kaldırıp – Tekrar Yükleyeceğiz, Bu işlem için yapmanız gerekenler şu şekilde.
    Windows ‘un tüm sürümlerinde aynı işlemi yapmanız yeterli olacaktır.


    • Başlat > Çalıştır > “devmgmt.msc
      Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc
      Klavyenizden “Windows Tuşu + R” basarak ‘da açılabilir.
    • Yazıp “OK/TAMAM” Diyoruz, Bu komut size Aygıt Yöneticisini getirecektir.
    • Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri – Sekmesi içerisinde/altında, bilgisayarınızda ki USB veri yolu ile kullandığınız tüm Mouse, klavye, telefon ve diğer araçların sürücülerini bulacaksınız.
    • Burada ki tüm sürücüleri “Sağ Klik > Kaldır” diyerek gönlünüz rahatça kaldırın, Bu sürücüleri kaldırmanız, daha sonra sürücülerin tekrar yüklendiğinde var olan donanımların düzgün çalışmasına engel olacak bir durum meydana getirmeyecektir.
      [​IMG]USB Aygıt Tanınmadı – Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicilerli altında ki Tüm Sekmleri ” Sağ Klik > Kaldır ” diyerek – Kaldırın.
    • Bilgisayarınız kapatmadan önce USB Portlarınıza ne kadar takılı aygıt var ise çıkarın
    • Bilgisayarınızı Tekrar Başlatın.
    • USB Aygıtlarınızı tek tek takarak sürücülerini yükleyin. ( Sürücüler Otomatik Olarak Yüklenecektir.)

    Umarım USB Aygıtı Tanınmadı Sorununuz çözülmüştür, fakat hala sorun yaşıyorsanız flashdisk ve harici disklerinize format atmanızı öneririm buda bir çözüm yoludur.
    Mouse veya Klavye için USB Aygıt Tanınmadı sorunu devam ediyorsa, bilgisayarınızı bir servise emanet etmeniz daha net cevaplar bulmanızı sağlayacaktır.
     
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  7. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  8. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  9. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Belleğiniz disk sürücüsü olarak görünsün

    Flash belleğinizin sürücü harfi PC'nizde yeniden görünmesi için birkaç tık yeterli

    [​IMG]

    Bilgisayarınıza USB belleğinizi taktığınızda ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve Bilgisayar klasöründe taşınabilir veri hafızası olarak görünüyor. Ne var ki, Windows cihazın takılmadığını söylüyor ve cihaza sürücü harfi atamıyor. İlkin dosya sisteminin cihazı okuyup okumadığını denetlemelisiniz. Eğer cihazınız daha önce Linux ya da Apple bir cihazda kullanılmadıysa, sorun bellekte bölümleme oluşturulmadığından ya da var olan bir bölümün hasar görmesinden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisayarınız USB belleğinizi harici bir disk olarak tanır. İşte bu yüzden de bir sabit diskte düzgün çalışması gereken her şey taşınabilir belleğinizde de olmalı.
    Bunun için Denetim Masası'nı açın ve "Sistem ve Güvenlik / Yönetimsel Araçlar"dan "Bilgisayar Yönetimi"ni açın. Karşınıza gelen pencerenin sol sütun kısmında "Depolama"dan "Disk Yönetimi"ni göreceksiniz. Buraya tıklayın ve ortadaki geniş alanda USB belleğinizin biçimlendirilmiş olup olmadığını ya da flash belleğinizde zarar görmüş herhangi bir bölümleme olup olmadığını denetleyin. Yanlışlıkla bölümleme tablolarını silmiş de olabilirsiniz.
    Bilgisayar yönetimi penceresinin orta alanında, alt kısımda takılı olan USB'nin sürücü harfine sağ tıklayın ve "Biçimlendir"e tıklayın. Açılan pencereden cihazınızı dilerseniz "NTFS" dilerseniz "FAT32" dosya sistemiyle biçimlendirebilirsiniz. Bizim tercihimiz NTFS'den yana. Bu işlemi tamamladıktan sonra, dilerseniz USB belleğinizin sürücü harfini de değiştirmek için yine ilgili yere sağ tıklayın ve bağlam menüsünden "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir"i seçin. Gelen diyalog penceresinden "Değiştir..."e tıklayarak diskinizin sürücü harfini atayabileceğiniz seçeneklere ulaşabilirsiniz.
     
  10. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    Kingston HyperX Fury 16 GB DDR4-2400 Kit

    DDR4 bellekler en sonunda yaygınlaşıyor. İlk aşamada geçen yaz sunulan Intel Haswell-E serisi altı ve sekiz çekirdekli işlemcilerle DDR4 bellekler karşımıza çıkmıştı ama sadece üst seviye performanslı ve pahalı sistemler şart oluyordu. Dört kanal DDR4 belleklerin ne gibi bir üstünlük getirdiğini gördükten sonra Intel’in hamlesi son nesil Skylake işlemcilerle masaüstüne dual kanal DDR4 bellekleri getirmek oldu. AMD şimdilik DDR3 ile devam ediyor ama gelecekte benzer adımı atacak. Sonuç olarak artık 100 dolar altı işlemciler ve anakartlarla bile DDR4 bellekler kullanabilir hale geldik. Şartları belirleyen JEDEC, 1600 MHz CL10, 1866 MHz CL12, 2133 MHz CL14 ve 2400 MHz CL15 kitlere onay verdi. Kingston’un test merkezimize gönderdiği yeni kit 2400 MHz tanımına uyuyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Bilindiği gibi firmanın performanslı ve oyunculara özel modelleri HyperX markası altında toplanıyor. Fury bellekler DDR3 seçenekleriyle ilgi gördükten sonra DDR4 olarak da karşımıza çıktılar. Bu seride 4 GB ya da 8 GB kapasiteli bellekler tek, çift, dörtlü ya da sekizli kit olarak sunuluyor. Mevcut hız seçenekleri 2133, 2400 ve 2666 MHz. Tümünde çalışma gerilimi JEDEC standardı olan 1.2V ve herşey kitabına uygun. Bize gelen kit klasik biçimde şeffaf plastik kutu içinde darbelere karşı korumalıydı.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Elbette diğer belleklerde olduğu gibi herhangi bir aksesuar yok çünkü anakart üzerindeki uygun bellek yuvalarına yerleştirdikten sonra anında çalışır hale geliyorlar. Sadece BIOS ya da UEFI içinden gerekli ayarları yapmak ya da kontrol etmek yetiyor. Ufak bir kurulum rehberi dışında HyperX logolu çıkartma veriliyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Bellekler HyperX Fury serisinin Black modelleri olup siyah renkli alüminyum soğutma plakaları göz alıyor. Alttaki baskı devre de siyah renkte seçilmiş ve 288 bağlantı pini altın kaplanmış. Etiketteki bilgiden de anlaşılacağı gibi 8 GB’lik belleklerle dual kit üzerinden 16 GB kapasite elde ediliyor. Çalışma gerilimi 1.2 Volt.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Soğutucuları dikkatli biçimde yerinden çıkarırsak arka kısımdaki SKhynix üretimi bellekleri görebiliyoruz ama son kullanıcıların bunu çıkarmasını önermiyoruz. Ani bir harekette ürüne zarar verebilir ve garantiyi yakabilirsiniz. Bu bellekler 2400 MHz hızında 15-15-15 zamanlamayla kullanılmak üzere geliştirilmiş. 2133 MHz değerindeyse 14-14-14 zamanlama seçilebiliyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Bellekleri anakarta yerleştirmek sorun değil. Soğutucu kısmı hiç de yüksek değil ve sadece 34 mm yüksekliğe ulaşıyor. İşlemci soğutucunuzla ilgili çakışma sorunu yaşama riskiniz düşük. Kingston HyperX Fury Black DDR4 bellekler gerçekten de son derece şık görünüyor. En ufak bir ısınma sorunu yaşamadık. Pasif soğutucu rahatlıkla yeterli geliyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Bellekler takılır takılmaz sorunsuz olarak işliyor ve sistemde gerekli düzenlemeler gerçekleşerek 2400 MHz hızına terfi ediliyor. Elbette bu ve daha yüksek frekanslar için son nesil Intel Z170 yongasetli anakartları öneriyoruz. SPD üzerinden desteklenen profiller görülebiliyor. Bellekler otomatik olarak 2400 MHz için 15-15-15-35 2T zamanlama ve 1.2V seçiyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Kingston HyperX Fury Black DDR4 2400 bellek kiti bizden geçer not aldı. Bellekler 2400 MHz’de sorunsuz çalışmakla birlikte anakartınıza da bağlı olarak gerekli voltaj ve zamanlama değerlerini deneyerek 3000 MHz değerine kadar overclock yapabilirsiniz ama bu garantili değil. Sonuç olarak garanti edilen 2400 MHz’de de yüksek benchmark sonuçları aldı. Frekans arttıkça daha da iyi hale geliyor. En azından 2666 MHz cepte diyebilmemiz mümkün. Kiti yaklaşık 380 TL civarına temin edebilirsiniz.
     
  11. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Kingston Technology iştiraki olarak bilgisayar aksesuarları ve bellekleri üzerine önemli pazar payına sahip olan HyperX, yeni nesil USB 3.1 Savage bellekleri Türkiye’de satışa sunuldu.
    [​IMG]
    Taşınabilir bellek pazarı gelişen teknoloji ile büyürken daha hızlı ve güçlü Usb bellekler artık birer ihtiyaç haline geldi. Son olarak Usb 3.1 standardının sektörde yer alması ile birlikte HyperX de Usb 3.1 destekli yeni HyperX Savage USB bellekleri Türkiye’de satışa sundu.
    [​IMG]
    Kingston Technology’nin iştiraki olan ve performans odaklı ürünleriyle dikkat çeken HyperX, yeni yıla girerken çok özel bir ürünü piyasaya sürüyor. HyperX Savage USB 3.1 bellekler, üst düzey performansı, şık kırmızılı tasarımı, 64, 128 ve 256 GB’lık yüksek kapasiteli seçenekleriyle tam da gönlünden teknoloji geçenlere göre bir yeni yıl armağanı olacak.
    Performans ürünleriyle öne çıkan HyperX’in şıklığı performans ile buluşturan yeni HyperX Savage USB 3.1 belleği satışa sunuldu. 64 GB, 128 GB ve 256 GB alternatifleri olan HyperX Savage USB 3.1, kırmızılı şık tasarımı ve yüksek performansıyla yeni yıla girerken teknoloji meraklılarının kalbini çalıyor.
    USB 3.1 desteğiyle son derece hızlı veri aktarımına sahip olan HyperX Savage’ler, 64 GB’ı 179 TL, 128 GB’ı 329 TL ve 256 GB’ı 629 TL KDV dahil fiyat etiketleriyle raflarda yer buldu.
     
  12. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    Samsung Electronics, kurumsal sunucular ve veri merkezleri için 128GB modüllerdeki ve sektörün ilk TSV (Through Silicon Via) çift veri hızlı 4. Nesil (DDR4) belleğinin seri üretimine başladığını duyurdu.
    2014 yılında, dünyanın ilk 3B TSV DDR4 DRAM (64 GB) ürününü piyasaya sunan Samsung, bu yeni TSV tescilli çift taraflı bellek modülü (RDIMM) ile kurumsal seviyede ultra yüksek kapasiteli belleğe kapı aralayan bir başka önemli buluşa da imza atmış oldu. Varolan DRAM modülleri arasında en yüksek kapasite ve verimliliğe sahip Samsung’un yeni TSV DRAM modülü, yüksek çalışma hızının yanı sıra yüksek güvenilirlik de sergiliyor.

    Samsung Electronics Bellek Satış ve Pazarlama Başkan Vekili Joo Sun Choi, konuyla ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Yüksek hızlı ve düşük enerjili 128 GB TSV DRAM modülümüzün seri üretimiyle, BT müşterilerimiz ile iş ortaklarımızın yatırımlarında, ciddi bir verimlilik ve ölçeklendirilebilirliğe sahip yeni nesil kurumsal çözümler sunmaya başlamasına olanak tanıyacak olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüketici elektroniği ve gelişmekte olan pazarlardaki küresel liderlerle olan teknik işbirliğimizi; tüketicilerin üretkenliklerini ve kullanıcı deneyimini yukarılara taşıyacak yenilikçi teknolojilerden fayda sağlayabileceği sunucular tarafında genişletmeye devam edeceğiz.”

    128 GB TSV DDR4 RDIMM, her biri en gelişmiş TSV ambalajlama teknolojisiyle bir araya getirilmiş dört adet 20 nanometre (nm) tabanlı 8 gigabit (Gb) çip içeren 36 adet 4 GB DRAM paketine yerleştirilmiş toplamda 144 DDR4 çipten oluşuyor. Endüstrinin en yüksek kapasitesinden ve TSV’nin gelişmiş devre sisteminden yararlanan Samsung 128 GB TSV DDR4 modülünün, her bir 4 GB’lık paketinin ana çipinin modül performansını ve güç tüketimini optimize etmek için veri tamponu işlevine sahip özel bir tasarımı bulunuyor.

    Samsung, pazarda TSV teknolojisi üretimini hızlandırarak ve üretimde üretkenliğini artırmak adına 20 nm 8 Gb DRAM çipleri yükselterek ultra yüksek kapasiteli DRAM için artan talebe yanıt veriyor. Samsung, kısa vadede 128 GB yükü azaltılmış DIMM’ler (LRDIMM’ler) dâhil olmak üzere yüksek performanslı TSV DRAM modüllerinin yeni ve eksiksiz bir serisini sunmayı planlıyor.

    Samsung’un TSV DRAM alanında yürüttüğü çalışmalar arasında; TSV uygulamalarını yüksek bant genişlikli bellek (HBM) ile tüketici ürünlerine yoğunlaşan kurumsal sunucu ihtiyaçlarını karşılayan ve veri transferinde de hızları 2.667 Mbps ve 3.200 Mbps’ye kadar çıkan modüller bulunuyor.
     
  13. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    G.Skill Ripjaws V DDR4-2666 16 GB Dual Kit

    Sistemlerimizdeki en hızlı bileşenlerden biri olan bellekler uzun yıllar DDR3 olarak hizmet verdikten sonra geçen sene artık net biçimde DDR4 geçişi başladı. Daha önceleri DDR4 desteği sunan üst seviye sistemler olmuştu ve dört kanal bellek kullanılabiliyordu ama asıl kıvılcımı Intel Skylake serisi işlemciler için geliştirilen Intel 100 serisi yongasetlerini içeren anakartlar çaktı. Şimdilik AMD tarafında DDR3 sürüyor ama geleceği pek parlak değil. İncelediğimiz G.Skill Ripjaws V DDR4 bellek kitinde hem firmaya, hem de Ripjaws serisine yabancı değiliz. DDR4 kitlerde frekanslar epey değişken ve 2400 MHz’den başlayarak 3600 MHz ve üstü mümkün ama en ideal setler 2666 MHz gibi görünüyor.
    [​IMG]
    İnceleme konuğu olan kit klasik biçimde vakumlu paketle geliyor. Açmak ve kapatmak mümkün. Görüntüsü ve açıklama etiketi kolayca seçilebiliyor. Hemen anlaşılacağı üzere dual kanal bir kit ama dörtlü olarak da alabilme seçeneği var. Herhangi bir kullanma kılavuzuna gerek yok. G.Skill etiketi dahil edilmiş. Ömür boyu garantili olduğunu belirtelim.
    [​IMG]
    Belleklerden birini önden, diğerini arkadan görüyoruz. Tasarım açısından herhangi bir fark yok, sadece etiketler değişiyor. Kırmızı renkli pasif soğutma plakaları dikkat çekiyor. Firma sitesine bakılırsa farklı modellerinde mavi, gümüş, gri ve siyah renk seçenekleri de var. Bu kitin özelliği çok abartılı olmayan alüminyum soğutucular gibi görünüyor. Soğutucu dahil toplam yükseklik 42 mm ve işlemci soğutucularını engellemiyor.
    [​IMG]
    Firma açıklamasına göre özellikle son nesil Intel Skylake altıncı nesil Core işlemciler için geliştirilmişler. İki parçadan oluşan soğutma plakasını çıkartmak için zorlamadık. Alt kısımdaki bellek yongalarını zedeleme riski var. Bu kitte 2 x 8 GB DDR4 bellek bizlerle ama 4 x 16 GB kite kadar yolunuz açık.
    [​IMG]
    Etikete yakından bakınca 2666 MHz desteğini ve 1.2 Volt standart çalışma gerilimini görüyoruz. Zaten çok yüksek frekans olmadığından voltaj artışı beklemiyorduk. Bu kittle beğeni kazanan Intel XMP 2.0 profili de var ki böylece bellekleri takınca zamanlama değerlerini elle girmeniz gerekmiyor. 15-15-15-35-2N olan gecikme süreleri ve 1.2 V çalışma gerilimi anakartça yükleniyor.
    [​IMG]
    Bellek kitini sisteme yerleştirmek sorun değil ve görüldüğü gibi herhangi bir istenmeyen çıkıntı meydana gelmiyor. İşlemci soğutucularının büyük kısmıyla uyumlu ve ısınma sorunu yaşatmıyor.
    [​IMG]
    Elde edilen sonuçlar son derece iyi ve kitin en büyük artısı geniş overclock aralığı. Elbette bu noktada şans faktörü de devreye giriyor. Öncelikle uyumlu bir anakart kullanıyorsanız size düşen belleklerin başarısını görmek için denemeler yapabilir, yerine göre bizler gibi 3000 MHz bile görebilirsiniz. Bu aşamada bellek gerilimi rahatça 1.35V değerine çıkarılmak zorunda kalabiliyor. Elde edilen sonuçlar 2666 MHz kit açısından son derece tatmin edici. KDV dahil 540 TL fiyata satın alınabiliyor.
     
  14. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    1. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


      Western Digital’in alt kuruluşu HGST’nin ardından, Seagate de ilk 10 TB sabit diskini duyurdu.

      Seagate ve Samsung karşısında güçlenmişti. Bu yenilikle beraber, sabit disk kapasitelerinin artacağı tahmin edilmişti. Ayrıca sabit disklerden SSD’lere geçişin hızla artacağı da gündeme gelmişti.
      Geçtiğimiz ay sabit disk cephesindeki en önemli adımı Western Digital’in alt kuruluşu HGST atmıştı.Bu sistemde sabit diskin kasası içinde hava yerine helyum yer alıyor. Okuyucu kafa ve tamburun çok daha az ısınmasını sağlayan helyum, sabit diskin enerji tüketimini azalttığı gibi cihazın ömrünü de artırıyor.
      HGST’den sonra, Seagate de 10 TB sabit diskini duyurdu. Enterprise Capacity şeklinde isimlendirilen 10 TB sabit disk, 3.5 inç yapısında. Az önce bahsettiğimiz helyum teknolojisi benzer şekilde bu üründe de kullanılıyor. 7 adet plakanın yer aldığı sabit diskteki kafa sayısı ise 14.
      Enterprise Capacity, bekleme durumunda çok önemli bir enerji tasarrufu sağlıyor ve SATA ya da SAS üzerinden sistemlere bağlanabiliyor. SATA ile 6 Gb/s veri taşınırken SAS’ta ise 12 Gb/s veri transferi gerçekleştirilebiliyor. Versiyona göre sabit diskte SMR (Shingled Magnetic Recording) ya da PMR (Perpendicular Magnetic Recording) teknolojisi kullanılıyor. PMR elbette sürekli şekilde veri aktarımı yapan sistemlerde büyük avantaj sağlıyor.
      [​IMG]

      Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

      Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

      Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

      Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

      Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

      Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

      Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     
  15. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    HBM2 bellek teknolojisinin kullanıldığı Pascal GPU’lu grafik kartlarının, yılın ikinci yarısında satışa çıkarılacağı iddia ediliyor.

    Nvidia’nın Pascal mimarisi kullanan yeni nesil ekran kartlarını Nisan ayı civarında resmen tanıtacağına dair ciddi beklenti var. Şirketin ihtiyaç duyacağı HBM2 hafıza modüllerinin üretimi Samsung tarafından yapılıyor ve Samsung üretimi ciddi biçimde artırmayı başarmış bulunuyor. Bunun vereceği rahatlıkla yeni ekran kartlarını yılın ilk yarısında resmen tanıtması beklenen Nvidia’nın, bu yeni kartları resmen satışa çıkarmasının ise yılın ikinci yarısında gerçekleşeceği fısıldanıyor.
    NVIDIA, 16 nm mimarisiyle TMSC’ye ürettirilen Pascal işlemcilerin odaklandığı iki ana nokta var. Bunlardan biri çok daha yüksek performans, ikincisi ise daha yüksek enerji tasarrufu.
    Pascal mimarili ekran kartlarında HBM2 bellek teknolojisine ek olarak, GDDR5X teknolojisine de yer verilebileceği ifade ediliyor. Tahminler orta seviyede çıkacak olan grafik kartlarında GDDR5X’in, daha üst seviye modellerde ise HBM2 bellek teknolojisinin tercih edileceği yönünde. HBM2’nin GDDR5X’e göre maliyetinin fazla olması, nispeten pahalı ekran kartlarında bu bellek teknolojisinin kullanılacağını düşündürüyor.
    [​IMG]

    Nvidia’nın Pascal mimarisini kullanan yeni nesil grafik işlemcisi GP100’ün ilk örnekleri üretildi ve testlerine başlandı.

    Nvidia’nın 2016’da piyasaya süreceği GeForce 1000 serisi ekran kartlarına güç verecek Pascal mimarisinin ilk grafik birimi olan GP100 GPU’sunun ilk örnekleri başarıyla üretildi. Gelen haberlere göre GP100 grafik biriminin testlerine oldukça fazla sayıda donanım ve yazılım geliştiricisinin yaşadığı Hindistan’da başlandı.
    Pascal mimarisini kullanan GP100 GPU’sunun teknik detayları ile ilgili şimdilik fazla bir bilgi yok. Ancak 16 nm FinFET teknolojisiyle üretilen Pascal grafik birimleri daha önceden bilindiği üzere

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    hafıza kullanarak işlemci başına 32 GB’a kadar bellek kullanımına olanak sağlayacak.
    Ayrıca Pascal mimarisi sayesinde GPU başına

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ve 6000 Stream işlemcisinin kullanımı mümkün olacak. GP100 biriminin de tüm bu yeniliklerden faydalanması bekleniyor. GP100 GPU’sunu kullanan ilk ekran kartlarının önümüzdeki senenin ortalarına doğru hazır olacağı tahmin ediliyor.
     
  16. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    G.Skill Trident Z DDR4 3000 Bellek Kiti

    Bellek dünyasının saygın ismi G.Skill’in geliştirdiği çok sayıda farklı son nesil DDR4 bellek kiti var. Bunların Aegis, Ripjaws 4, Ripjaws V ve son olarak Trident Z adlı seriler altında toplandığını görüyoruz. Zaten

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    i kısa süre önce incelemiştik. Bu kez kısa süre önce iF Design Award 2016 sahibi olan G.Skill Trident Z serisi bizlerle. Bu seride yer alan modüllerin kapasitesi 4, 8 ya da 16 GB olmakla birlikte frekanslar 2133 ile 4000 MHz arasında değişiyor. 2666 MHz ve altında gerilim 1.2 Volt. 2800 MHz’de modele göre 1.2-1.35V arası. 3000 MHz ve üstünde ister istemez 1.35 Volt. Sadece 4000 MHz modelde 1.35 V üstü gerekebiliyor. İncelediğimiz 3000 MHz kitin CL14-14-14-34, CL15-15-15-35 ve CL15-16-16-36 olmak üzere üç ayrı zamanlama versiyonu var yani alırken buna bile dikkat etmeniz gerekiyor.
    [​IMG]
    Burada şunu da belirtmemiz gerekiyor ki üretim teknikleri iyileştiği için artık DDR4 2400, 2666, 2800 MHz bellekler neredeyse aynı fiyata bulunabiliyor ve DDR4 3000 bellekler aşırı pahalı değil. Bu yüzden imkanı olanlar anakartları desteklemiyor olsa bile az farkla geleceğe dönelik yatırım gerçekleştirebilir. Çünkü ne de olsa Z170 serisi yongasetleri gibi özel modeller olmadıkça Intel işlemcilerle belleklerin hızı 2133 MHz üzerine çıkarılamıyor. Yüksek frekanslı bu tür kitlerin kullanılabilmesi için Z170 ya da X99 yongaseti gerekiyor. G.Skill, en yüksek hızlı DDR4 belleklerini Trident Z serisine yerleştirdi. Rekor denemesi sırasında 4266 MHz değerine de çıkıldı ama 36000 MHz ve üstünde fiyatlar hız artışını henüz karşılayamıyor. En mantıklı seçimlerden biri DDR4 3000 MHz kitler.
    [​IMG]
    Trident Z serisi gerçekten de son derece lüks bir görünüme sahip. Bildiğiniz teneke gibi ince ve hafif soğutuculardan biri kullanılmıyor. Belleklerin hemen göz alıcı olmasını sağlayan bir soğutucusu var ve genel anlamda rakip serilerden daha ağırlar.
    [​IMG]
    Geçen ay içinde üretildiği belli olan bu bellek kiti üzerinde yer alan etikete bakarak 3000 MHz hız değeri, CL15 gecikme süresi, 15-15-15-35 zamanlama, 1.35V çalışma gerilimi ve 8 GB’lık iki bellekten oluşan dual kit olduğu anlaşılabiliyor. Modülün üstüne bakınca soğutucu üstündeki ters yönlü kanat tasarımı fark edilebiliyor.
    [​IMG]
    Baskı devrede olduğu gibi siyah renkli alüminyum soğutucu plakası tercih edilmiş. Hemen arada yer alan dolgu malzemeleri birinci sınıf sert ve parlak plastikten üretilmiş. Siyah ve kırmızı renkler güzel bir uyum sağlıyor ve Asus/MSI anakartlarla birlikte harika görünüyor.
    [​IMG]
    Ömür boyu garantili olan bellek kitinde yükseklik 44 mm değerine ulaşıyor. İşlemci soğutucunuzun tipine ve soketlerin belleğe mesafesine göre çakışma yaşanabilir. Asus üretimi beş, EVGA üretimi iki, MSI üretimi 18, Gigabyte üretimi dört anakartla test edilip onaylanmış durumda. Listesi için

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !


    [​IMG]
    Intel XMP 2.0 desteği olan kit normalde 1.2V ile zorlamadan 2133 MHz çalışabiliyor. UEFI içinden profil seçilince 3000 MHz olarak kullanmak sorun değil. Bu seçilince çalışma gerilimi 1.35V oluyor ama sorun yok. Belleklerde ısınma gibi bir sorun söz konusu değil.
    [​IMG]
    Bellek kitinin performansı son derece iyi seviyede ve üstelik 1.35V gerilimi aşmadan 16-16-16 zamanlamayla 3400 MHz değerine kadar overclock edebildik. By noktada şans da önemli rol oynuyor. Söylentilere göre 4000 MHz değerine 18-18-18 zamanlamayla overclock eden kullanıcılar da var ama garantili değil. AIDA64 testinin sonuçlarına göre frekansla doğru orantılı biçimde okuma, yazma ve kopyalama performansı artış gösteriyor.
     

Sayfayı Paylaş