UHD (4K 3D ) TV Alırken Nelere Dikkat Etmelidir.

Konu, 'Led Tv Ve Görüntü Sistemleri.' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]

    Yeni nesil jenerasyonda kullanmak istediğimiz yeni ürün olan 4K 3D Ultra HD LED TV lerde büyük farklılık ve ayrıcalıklar vardır.onlara genel olarak bakıp sizleri bu konuda bilgilendirip detaylarla ayrıcalıkları bilmeniz gerekir.İşte bu detaylar

    @Mehmetkarahanlı@

    [​IMG]

    Görüntüleme teknolojisinde yeni bir dönemi başlatan UHD ya da 4K olarak adlandırılan 3840 × 2160 çözünürlük değerine sahip televizyonlar hızla yaygınlaşıyor.
    Full HD yayın çözünürlüğünün 4 katı daha yüksek bir çözünürlük sunan

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    (

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    ) televizyon yayınları konusunda ilk adımı TRT attı. TRT 4K kanalı UHD (4K) çözünürlükte test yayınlarına Türksat üzerinden geçtiğimiz Şubat ayında başladı. Şu anda dünyada aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sadece 4 ülkede UHD yayın yapılıyor. Türkiye dışında Güney Kore, Japonya ve İspanya'da UHD yayınlara başlandı.
    Son gelen verilere göre yeni televizyon satın alan tüketicilerin %80'i UHD 4K televizyonları tercih ediyor. Fiyatları makul seviyelere inen UHD 4K televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var.
    Öncelikle UHD (4K) yayınları izleyebilmek için televizyonunuzun belli standartları karşılıyor olması gerekiyor. Genel olarak UHD cihaz ve yayın standartların belirlenmesi üzerine çalışan iki öncü kuruluş bulunuyor. Bunlar,Digital Europe veDigital Video Broadcasting(DVB).
    60p değilse almayın!
    En üst standartları sağlayan bir UHD TV satın aldığınızda mevcut yayınları izlemekte hiç bir sorun yaşamazsınız. Satın alacağınız UHD TV paneli saniyede60p'ye kadar olan resim sayısını işleyebiliyorsa daha düşük olan24p/30p ve 50pgibi tüm yayınları izleyebilirsiniz. Ancak UHD TV'nizin alıcısı 30p'ye kadar olan resim sayısını işleyebiliyorsa 60p/50p olan yayınları izleyemezsiniz. Şu anda TRT 4K kanalı 50p değerinde yayın yapıyor ve televizyonunuz 50p resim işleyemiyorsa bu yayınları izlemeniz mümkün değil. İlerleyen dönemde UHD (4K) sinema kanallarının 60p olarak yayın yapması öngörülüyor. Siz de ileride UHD (4K) televizyon yayınlarını sorunsuz bir şekilde izlemek istiyorsanız mutlaka 60p değerinde resim işleyebilen bir UHD (4K) televizyon tercih edin.
    Piyasada satılan UHD (4K) televizyonların büyük çoğunluğunun 25/30p değerinde olduğu için mevcut yayınlar izlenemiyor.

    [​IMG]

    4K ve UHD arasında ne fark var?

    Çok yüksek çözünürlüklü ekranları anlatmakta kullanılan 4K ve UHD'nin arasında ne fark var?

    [​IMG]


    HDTV'lerin ve monitörlerin fiyatları, normal seviyelere inerken 4K çözünürlük, yavaş da olsa yaygınlaşıyor. Son zamanlarda karşımıza sıkça çıkan iki terim var: 4K ve UHD.
    Bu iki terim, TV üreticileri yayıncılar ve teknoloji blog'larında birbirinin yerine kullanılabiliyor. Ancak 4K ve UHD, başlangıçta aynı olmadıkları gibi, teknik anlamda halen farklara sahipler. İzleyenler için 4K ve UHD arasında büyük bir fark olmasa da, özetlemek gerekirse 4K'nın kalıcı olduğunu, UHD'nin olmadığını söyleyebiliriz.
    4K ve UHD arasındaki farklar

    4K ve UHD'nin arasındaki farkı en basit biçimde belirlemek gerekirse, 4K'nın profesyonel prodüksiyon ve sinema standardı olduğunu, UHD'nin ise tüketiciye yönelik bir ekran ve yayın standardı olduğunu söyleyebiliriz.
    İkisinin neden bu kadar çok karıştırıldığını anlamanız için, iki terimin geçmişine biraz göz atalım.
    4K terimi, 4K içeriğini standartlaştıran stüdyolardan oluşan Digital Cinema Initiatives (DCI) sayesinde ortaya çıktı. 4.096 x 2.160 piksel çözünürlüğe denk gelen 4K, sadece çözünürlüğü değil, 4K içeriğin nasıl kodlanacağını da belirliyor.
    Ultra High Definition (UHD) ise Full HD'nin bir adım ilerisi olarak kabul ediliyor. UHD, Full HD'nin 1.920 x 1.080 piksel çözünürlüğünü dörde katlayarak 3.840 x 2.160'a ulaştırıyor. Dolayısıyla UHD'nin çözünürlüğü, 4K ile aynı değil. Ancak bizlere 4K diye tanıtılan TV'lerin ve monitörlerin çoğu, aslında UHD'dir. Piyasada 4.096 x 2.160 piksel çözünürlüklü 1,9:1 oranında ekranların da olduğu doğru, ancak çoğu 3.840 x 2.160 piksel çözünürlük ve 1,78:1 ekran oranı sunuyor.

    [​IMG]
     
  2. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    4K ve UHD arasında ne fark var?

    Neden 2160p denmiyor?

    [​IMG]
    TV üreticileri 4K ve UHD arasındaki farkları tabi ki biliyorlar, ancak büyük ihtimalle pazarlama stratejileri gereği "4K" ismini kullanıyorlar. Bazı üreticiler, DCI'nın 4K standardıyla çakışmamak için "4K UHD" kelimelerini de kullanabiliyor. Ancak UHD ekranını sadece "4K" diye adlandıran firmalar da var.
    UHD'de işleri biraz daha karıştıracak bir durum daha var. UHD ekranlar, aslında ikiye ayrılıyorlar: 3.840 x 2.160 ekranlar ve çözünürlüğü katlayan 7.860 x 4.320 ekranlar. Bu iki ekrana da UHD adı veriliyor. Bu yüzden bu UHD çözünürlüklerini 4K ve 8K isimleriyle çağırmak, daha mantıklı görünüyor. Aslına bakacak olursanız yapılması gereken, 8K UHD standardına QUHD (Quad Ultra HD) gibi bir isim verilmesi.
    Ekran ve yayın çözünürlükleri, şimdiye kadar hep dikey çizgilere göre adlandırıldılar. Bu yüzden sorunları kökünden çözmenin bir yolu, 4K kısaltmasını çöpe atıp "2160p"yi kullanmak olabilir. Ancak 4K TV'lerin yaygınlaşmaya başladığını düşünürsek, 2160p için artık çok geç görünüyor. Aslında bundan da büyük bir sorun var: 4K TV'nizde izleyebileceğiniz gerçek 4K içerikler, halen son derece kısıtlı.
     
  3. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    Yeni nesil TV alırken her şeyden önce ihtiyacınıza göre seçim yapmalısınız…
    [​IMG]











    @Mehmetkarahanlı@




    Bilişim teknolojisinde inanılmaz gelişmeler oluyor. Alınan cihazların senesi dolmadan bir üst versiyonu ya da yeni modeli çıkıyor. Neredeyse insanlar bu değişime ayak uyduramaz hale geldi. Yeni nesil TV’ler çok akıllı. Akıllı TV’ler de günümüzde çok gözde. O kadar çeşit varken insanların aklıda karışmıyor değil. Bu sebeple TV alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için araştırdık ve aşağıda özetlemeye çalıştık.

    Televizyon almak için mağaza ve ya marketleri gezmeye başlamadan önce televizyonu hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Ne tür TV’ye ihtiyacınız olduğunu belirlerseniz işiniz baştan kolaylaşıyor.
    · Dizi, haber gibi standart TV yayınlarını izleyeceğim,
    · TV’yi maç, film ve oyun amaçlı da kullanacağım,
    · TV’de İnternet kullanacağım, dolayısıyla Smart TV özelliği de olsun, derseniz ona göre seçim yapmalısınız.
    Dizi, haber izlemek gibi gündelik ihtiyaçlar için ise daha az özellikli, makul fiyatlı bir TV sizin için uygun olabilirken, maç ya da film izleme amaçlı ise daha donanımlı, yüksek görüntü (HD-FullHD-UDHD) ve ses kalitesine sahip modeller tercih etmeniz ideal olacaktır. Eğer İnterneti de olsun derseniz SMART özelliği olması gerekiyor. Bunlar alacağınız TV’nin direk fiyatını etkileyen ana unsurlar.
    Kullanmayacağınız özellikler için fazladan para ödememek ve yeni çıkan bir ürünü yüksek fiyattan almak yerine 1-2 ay bekleyip daha iyi bir fiyata almanız da uygun olacaktır.
    İhtiyacınızı belirledikten sonra dikkat etmeniz gereken noktalar;

    Boyut; Televizyon alırken en önemli konu, hiç kuşkusuz boyut seçimi olacaktır. TV’nin boyutu elbette fiyatını belirleyen en önemli özelliklerinden biri. Ekran büyüdükçe fiyatlarda artıyor. Televizyonu ne kadar uzaklıktan izleyeceğiniz boyutu belirlerken önem arz ediyor. Oturma mesafesinde çok büyük TV alıp sıkıntı yaşayanlarla çok karşılaşırız. Veya tam tersi çok büyük bir mekanda küçük boyutlu TV alarak bu mesafeden çok izleme mesafesini uzattığı için çok daha kötü görüntüler alanlarla karşılaşmaktayız. Bu gibi durumlarda kendinize sormanız gereken izleme mesafesidir. Ne kadar uzaktan izleyeceğiniz çok önemlidir.
    Mesafelere göre belirlenen boyutlar;
    1- 2 metre mesafe: 22 ve 26 inç (55-66 cm) boyutlar,
    2- 3 metre mesafe: 32 ve 40 inç (80-102 cm) boyutlar,
    3- 4 metre mesafe: 42, 47 ve 50 inç (106-119-127 cm) boyutlar,
    4 metre üstü mesafe: 52 inç ve üzeri (132-140-153 cm) boyutlar.
    Günümüz teknolojisinde görüntü kalitesinin artırılması sayesinde daha kısa mesafelerden daha büyük ekranlarda daha net seyir imkânı sağlanmış durumda. Ancak TV’nin ebatı da kullanım alanı ile direk orantılı olması gerekiyor, aksi takdirde uyumsuz bir görüntü oluşturabiliyor.
    [​IMG]

    Ekran Türü; Plazma TV mi? LED TV mi? Son dönemde Plazma ekranlı televizyonlar yerine LED ve Ultra HD ekranlı televizyonlar tercih ediliyor. Hatta TV üreticileri de yavaş yavaş Plazma TV üretiminden çıkıyor. Artık LED TV’ler ve Ultra HD TV’ler popüler. LED ve Ultra HD televizyonları seçerken de bütçenize göre hareket etmeniz yararınıza olacak. Çünkü Teknoloji sınır tanımıyor. Özellikler artıkça fiyatta astronomik rakamlara ulaşıyor. LED ya da LCD; Panel, televizyonda görüntünün oluştuğu alana yani aslında ekrana verilen isimdir. LCD paneller yerini LED panellere bıraktı. LED panel teknolojisi, ortamdaki ışık ne düzeyde olursa olsun dış ortam ışığının ekrandan kullanıcıya yansımasını önleyerek görüntünün keskinliğini koruyor. Artık LCD panel teknolojisi de eskidi ve ucuzladı. Görüntü kalitesi sizin için önemliyse alacağınız televizyonun LED ekran olması bu açıdan önemli. Yeni LED TV’ler her açıdan net görüntü verebilmektedir. Satın alacağınız LED TV’nin yeni nesil ekran olup olmadığını anlamak için yayındayken TV’ ye alttan, üstten, yandan çaprazlama bakmak gerekir. Tüm bu farklı açılardan bakmada görüntü ve renkler hiçbir şekilde değişmiyorsa yeni nesil ekran teknolojisi kullanılıyor demektir.
    3D; 3D özelliği televizyon yayınlarını ve filmleri 3D izlemenizi sağlar. 3D özellikli televizyon satın alanların çoğunluğu, bu özelliği nadiren kullanıyor. Bu nedenle eğer kullanmayı düşünmüyor ya da az kullanacağınızı düşünüyorsanız 3D özelliği olmayan televizyon modellerini daha uygun fiyatları ile tercih edebilirsiniz. 3D yayın yapan kanal sayısının az dolayısıyla biraz gereksiz bir tercih gibi geliyor bana. Eğer gereksiniminizi 3 boyutlu olarak belirlediyseniz en önemli nokta içerisinden çıkacak gözlük sayısı. 3D gözlükte bildiğiniz üzere 2 seçeneğimiz bulunuyor. Biri aktif 3D gözlükler, diğeri ise pasif 3D gözlükler. Bu gözlükleri bazı avantajları ve dezavantajları bulunmakta. Aktif 3D Gözlük; Avantajı, renk doygunluğu, aydınlık görüntü, Full HD görüntü vermesi, izleme açısının yüksekliği, Dezavantajı, ağır gözlük, gözü yorması, uzun süreli kullanımda göz ve baş ağrısına neden olması. Pasif 3D Gözlük; Avantajı, hafif gözlük, derinlik ayarı yapılabilmesi, izlemesi daha rahat, Dezavantajı, Çözünürlüğün düşmesi, koyu görüntü, İzleme açısının darlığı,

    Çözünürlük; Çözünürlük konusu da da bütçenize göre hareket etmeniz gerekiyor. HD, FULLHD ya da ULTRAHD. Şimdilerde Full HD ve Ultra HD TV’ler piyasada. Yeni trend 4K TV'ler (UDHD) olacak gibi görünüyor, en azından bir süre için. Peki Ultra HDTV (veya UDTV) olarak da bilinen 4K TV'lerin bildiğimiz 1080p TV'lerden ne farkı var? 1080p çözünürlüklü bir televizyon, yani 1920x1080 çözünürlüklü bir TV, 2K'ya denk geliyor. 4K TV'ler ise 3840x2160 piksellik bir çözünürlük sunuyorlar. Bu çözünürlük, 1080p TV'lerin sunduğu çözünürlüğün dört katına denk geliyor. 4K çözünürlükteki modeller yeni olmaları nedeniyle yüksek fiyatlıyken Full HD modeller çok daha uygun fiyatlar ile satılıyor. Standart yayın kalitesi ister HD, ister Full HD olsun her televizyonda aynıdır. Eğer standart yayına sahipseniz HD bir televizyon sizi oldukça tatmin edecektir. Ancak günümüzde birçok Kanal Full HD yayına geçti. Bütçeniz elverdiği ölçüde en az Full HD TV seçmenizde yarar var. Yüksek görüntü kalitesinde film ve maçları yanı başında gibi izlemek için Full HD cihazları tercih etmeniz gerekmektedir. TV yayınlarında çözünürlüğün artması büyük ekranlı TV’lerin daha yakın mesafeden net izlenmesine de katkı sağlıyor. Bazı marka TV’lerde yayın (standart -SD, HD) nasıl olursa olsun yükseltme özelliği ile Ultra HD görüntü kalitesine yakın görüntü verebiliyor.

    Yenileme Hızı; Yenileme hızı görüntünün ekrana gelme hızıdır. Ne kadar yüksek olursa o kadar canlı görüntü imkânına sahip olursunuz. Türkiye’deki standart yayın (SD) sinyal kalitesi 50 Hertzdir. Ancak bazı HD yayınlar bu sinyal seviyesinin üzerine çıktığından yayın sinyal kalitesinin en az 100 Hertz olması yeterli olacaktır. HD yayınlarda sinyal değeri en fazla 100 Hertz olarak görülür. Ancak Full HD ve üzeri yayınlarda bu seviye yetersiz kalabilir. Bu sebeple seçeceğiniz televizyonun minimum 200 Hertz olmasına dikkat ederek, garanti bir tercih yapabilirsiniz. Ayrıca, Televizyon alırken tepkime süresinin mümkün olduğunca az olmasına özen gösterin. Tepkime süresi genellikle “ms” kısaltmasıyla belirtilir. Bu oran ne kadar düşükse o kadar iyidir. İyi bir görüntü yakalamak istiyorsanız tepkime süresi minimum 5-8 ms olan televizyonları tercih etmeniz iyi olur.
    Dâhili Uydu Alıcı; Artık üreticiler HD yani yüksek çözünürlüklü yayınları alabilen uydu alıcılarına sahip televizyonlar üretiyor. TV’nizde dahili uydu alıcısı olması büyük bir avantaj. Eğer dahili uydu alıcılı bir TV modeli seçerseniz artık ayrı bir uydu alıcısı almanıza gerek yok. TV’ler içerisindeki uydu alıcısı sayesinde ekstre masraf yapmaktan kaçınmış olursunuz.. Dahili uydu alıcısı televizyon ile çok uyumlu entegre bir kullanım sunmaktadır. Kanal geçiş hızları daha yüksek oluyor. Bu durumda sade çanak anten bağlantısı yapmak yeterli oluyor.
    Portlar: Portlar dış birimlerle TV’niz arasında ki bilgi-veri alışverişini sağlar. HDMI; Kusursuz bir görüntü elde etmek için ihtiyacın olanlardan biri de HDMI. Seçeceğiniz televizyonda en az 2 tane HDMI portu olması iyi olur. USB Girişi: Modern televizyonların hemen hemen hepsinde USB girişi var. USB girişi sayesinde DVD Player ya da Blu-ray Playera gerek duymadan filmlerini izleyebilirsin. DLNA (Opsiyonel) : DLNA sahibi cihazlar genelde bir RJ-45 soketine ya da Wi-Fi modülüne sahip olurlar. Bu sayede televizyona evdeki LAN bağlantın ile bağlanıp görüntü ya da video aktarımı yapabilirsin. Televizyonunda CI+ soketi olursa CAM Modülü ile D Smart, Filbox, yayınları için ayrıca bir receiver kullanmanıza gerek yok. Şifreli dijital yayınları izlemek için abonelik kartı ve modül gereklidir. Modülü televizyon veya uydu alıcısındaki CI yuvasına takarsınız, abonelik kartını da modüle yerleştirip şifreli yayınları izlersiniz.
    Smart TV; İnternet bağlantısına sahip televizyonlar artık ihtiyaç gibi görünüyor. Gün geçtikçe yaygınlaşmaya başlayan Smart TV’lerin temel özelliği interneti televizyonun içine dahil etmesidir. Bu cihazları incelerken uygulama listelerine bakmanızda yarar var. Sık kullandığınız veya sevdiğiniz uygulamaları destekleyen akıllı bir televizyon sizin için daha doğru bir seçim olacaktır. Böylelikle televizyonda bulunan tarayıcıdan ya da uygulamalardan yararlanarak internette gezinebilir, YouTube videolarını, kaçırdığın dizileri televizyondan izleyebilirsin. IPTV uygulamalarını yükleyerek internet üzerinden TV yayınlarını seyredebilirsiniz. Cihazın internete kablolu mu yoksa kablosuz olarak mı bağlandığına dikkat edin. Kablosuz destekli cihazların daha kullanışlı ve pratikliğini dikkate alın.
    Eski bir HD TV’niz varsa Smart özelliği sağlayacak Anroid Full HD Smart Uydu alıcılar TV’nizi Smart özelliği sağlıyor. Diğer taraftan eski bir smart LED TV’niz varsa üzülmeyin Gelişim Kiti alarak (Evolution Kit) TV’nizin özelliklerini UltraHD TV’ye çevirebileceksiniz. Akıllı TV'nizin işlem hızını çift çekirdekten dört çekirdeğe çıkartan Evolution Kit ile daha yumuşak, daha hızlı ve güçlü performans elde edebiliyorsunuz. Gelişim Kiti sayesinde TV’nizi yenilemekten kurtuluyorsunuz.
    [​IMG]
    Kavisli TV; Ekranın kavisli olması ilk etapta tasarım anlamın da bir farklılık gösteriyor. Daha şık görüntü veriyor. En avantajı derinliği artırması, bu derinlik artışının izleyiciye yansıyan avantajı ise kontrastların ve perspektifin daha da iyileştirilmesidir. Bu derinlik artışı sayesinde objelerde daha dışa taşan bir görüntü ve daha katmanlı yani öndekinin önde, geri plandakinin ise daha geri planda olduğu görüntü sunma imkânı sağlanıyor. Panelin kavis avantajından yararlanmak için TV ye yakın olunması gerekiyor, bu sebeple küçük ekranlı kavisli (Curved UHD) TV’ler şimdilik üretilmiyor. Kavisli TV’yi seyrederken çemberin merkezinde hissi vermesi ayrı bir heyecan katıyor. 4K teknolojisiyle üretiliyor.. Duvara askı aparatları da mevcut. Tercih kullanıcıya kalıyor.
    Garanti süresi; Televizyonunu tercih ettiğiniz markanın ürününe kaç yıl garanti verdiği ve Servis konusu da önemli. Eğer benzer özellikte ve fiyatlarda birkaç seçenek arasında kalırsanız daha faza garanti süresi olanı ve servis hizmetlerini de tercih sebebi edebilirsiniz.

    [​IMG]
     
  4. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]

    @Mehmetkarahanlı@


    TV'lerde Hertz (HZ) Nedir? Yenileme Hızı (Refresh Rate)


    Hertz; saniye başına düşen görüntü sayısını ifade eder. Yani 50hz bir televizyon saniyede 50 resmi ekranda gösterir. Resimler de, Interlaced ve Progressive tarama adı verilen iki farklı teknikle oluşturulur ve kaynağından 50hz olarak çıkar

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    (DVB-S, DVB-T, ANALOG) Pal yayınlar 625-line / 50 field (25 frame fps) NTSC yayınlar 60hz 30 frame fps 'dir.

    Yenileme hızı veya tazeleme hızı (HZ) arttıkça daha keskin ve net bir görüntü izlersiniz. Özellikle hareketli görüntüler daha gerçekçi gösterilir. Ve gözleriniz daha az yorulur

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    Alacağınız TV'de panelin gerçek yenileme hızı önemlidir. Çoğu giriş ve orta seviye tv'ler de 50hz panel kullanılır. Bu değer TV'nin işlemcisi vasıtasıyla 100hz/200hz gibi değerlere (MCI-CMR, Motion Flow) çıkartılır. Yani kutusunda 400hz yazan bir tv'nin panelinin 100hz olması yüksektir. 800hz yazan bir tv nin gerçek panel hızının ise 200hz olması yüksektir.

    Samsung CMR, Sony Motion Flow, Philips PMR (Perfect Motion Rate) LG MCI (Motion Clarity Index) gibi çeşitli teknikler kullanarak resmi işlerler. Test sitelerinde bu yöntemlerden en başarılı olanın Sony Motion Flow teknolojisi olduğu belirtilmektedir.

    Her üretici kaynaktan çıkan bu 50hz'lik görüntüleri yukarıda sayılan teknolojileri kullanarak düzeltir ve ekstra kare eklerler. Oyunlarda lag (gecikme) denilen olayın sebebi budur. Siz tuşa basarsınız, oyundaki karakter ms cinsinden bir gecikme ile komutu uygular.

    Bir frame (resim) iki yolla oluşturuluyor demiştik. Interlaced; bir görüntü karesi 2 yarım görüntünün üst üste oturması ile ortaya çıkar. Ekrandaki görüntü satır satır tarama ile oluşur. Görüntüyü oluşturan satırların önce tek numaralı olanları (1,3,5,7 v.s) birinci karede sonra da çift numaralı satırları ikinci karede taranır. Buna "interlaced" görüntü denir.


    Progressive taramada ise durum çok daha iyidir. Progressive tarama yöntemi ardışık bir şekilde 720 enine hattı doldurarak bütün resmi bir anda görüntüler. Bu nedenle Progressive tarama Interlaced taramaya göre saniyede iki katı fazla kare görüntüleyerek aynı zaman içerisinde daha zengin görüntü sağlar. Bütün resim için yalnızca bir tarama işlemi yeterli olmaktadır, resimler daha belirgin ve parlak olabilmekte ve genellikle Interlaced tarama sistemlerinde görülen görüntüde titreşim durumunu ortadan kaldırır

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !



    [​IMG]

    HZ değerleri şu anda 1000Hz ile 1800Hz değerlerine ulaşması sağlanmıştır.Buda görüntüye üstünlük vermesi önemlidir
     
    MEST bunu beğendi.
  5. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
  6. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR

Sayfayı Paylaş