TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM...! Anam beni dünyaya getirirken ölmüş Babam….. Hamallık yapmış Sırtlamış dünyayı… Kah dünya onu taşımış Kah babam dünyayı… Ve kader Ortadan bölünmüş sayfa misali Ayırmış birbirimizden…. Tek başınaydım…. Ve hep tek başına KALDIM…… Yoktu üç tekerlekli bisikletim Üstelik ne top oynabildim Ne kirlenecek üstüm başım vardı… Nede bilyelerim…… Açlığı rüyalarımda değil…. Hayatın taaaaa ciğerlerinde gördüm… Günahtı…. ALLAH taş yapardı.. Biliyordum…. Çocuktum…. Canım çekiyordu olur olmaz şeyleri… ÇALDIM… Tahsil hayatım, Okulların önünden geçerken Simit sattığım yıllardan ibaret... O zaman görürdüm Öğretmen nasıldır Müdür kimdir…. Nasıl andımızı okur hep bir ağızdan TÜRKÜM…. DOĞRUYUM… ÇALIŞKANIM….. Diye akranlarım…. Erkek adamdım…. Dayanamazdım gözlerimin bulutlanmasına Oturdum duvar dibine…. AĞLADIM….. Bıyıklarım yeni terliyordu, Ayakkabının topuklarına basıp Tesbihimi delikanlı gibi çekiyordum… Sevdalı başım dert çekiyordu Bunca dert arasında…. İÇTİM…… Sevdamı bir olmaza verdiler, İsyan ettim…. Sıktım dişlerimi… Ellerim koynumda…. Kin besledi karanlık gözler Ve bir gün… Yedi günden biriydi…. Önümü çevirdiler.. Köhne bir sokak başında…. Silahları vardı namluları buz gibi soğuk… VURDUM……. Mahpusluk çektim…. Yıllar tesbihimin tanelerinde, Çayçının getirdiği Karbonat kokulu çayın demindeydi…. Özgürdüm… Ama hala… ONURUM, NAMUSUM,ŞEREFİM Ellerimdeydi….. Ne anaların gözünü yaşlı bıraktım Ne babaların… Üstelik hiçbir gelini Hiçbir yavru ceylanı Öksüzde bırakmadım…. Çaldım… Açtım, Yalnız Kaldım… İçtim… Namus için Vurdum…. Ne kahpece pusu kurdum.. Ne dağa çıktım özgürlük özgürlük diye Ne köpeklik yaptım köpeklere, Ne gölgemde gezdirdim… Ne şerefsiz adını kazıttım alnıma, Nede damga yedim Vatan haini diye… Benim öyle hikayeye karnım toktu… Hangi tarih yazıyor görmedim amma… Benim öyle bir kardeşim de!yoktu.. Çünki ben TÜRK oğlu TÜRK bir babanın Anadolu gibi helal süt emmiş bir ananın oğluyum.. Feda olsun Vatanıma.. Vatan için damarda dolanan kanım… Hâlâ kulaklarımda gezinir o ses… Unutmadım….. TÜRKÜM DOĞRUYUM….. ÇALIŞKANIM