CRM şirketi InQuira, dünyanın üçüncü büyük yazılım firması Oracle’ın oldu. Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Deniz Yüret tarafından 2000 yılında Los Angeles’ta kurulan CRM şirketi InQuira, dünya genelinde 145'ten fazla ülkede çeşitli sektörlerde çalışan 380.000'in üzerinde müşteriye sahip ünlü yazılım firması Oracle tarafından satın alındı. InQuira şirketini sundukları ERP yazılım çözümlerine önemli bir katkı olarak görüp şirketi satın almaya karar veren Oracle, imzalanan anlaşma ile şirketi bünyesine dahil etti. Merkezi San Fransico’da bulunan InQuira’ın kurucusu ve Ar-Ge Direktörü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yüret, “Şirketimiz Amerika’da 2000-2011 yılları arasında 100 milyon doların üzerinde bir değere çıkan 750 risk yatırımcı destekli şirketten biri haline geldi. 11 yıl gibi kısa bir sürede büyük başarı yakalayan InQuira’nın dünyaca ünlü bir yazılım şirketinin parçası haline gelmesinden mutluluk duyuyorum” dedi. InQuira’yı satın alarak öz hizmet desteği, online müşteri forumları ve müşteri temsilcisi destekli CRM’in entegre edildiği tam bir bilgi yönetim paketine sahip olduklarını dile getiren Oracle Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Kıdemli Başkan Yardımcısı Anthony Lye, “InQuira’nın Oracle Fusion CRM Hizmeti’nin merkezinde yer alması bekleniyor. InQuira ile Oracle tüm hizmet kanallarında her bir müşteriye özel olarak kişiselleştirilmiş ve oldukça kapsamlı bir entegre paket sunuyor olacak” dedi. Alıntıdır:thumb_up: