TÜBİTAK, geleceğin bilim adamlarını ödüllendiriyor

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında Örnek tarafından paylaşıldı.

1. Örnek

Örnek Guest

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2009 yılında düzenlenen Uluslararası Olimpiyatlar'da Türkiye'yi temsil ederek madalya alan öğrenciler ile 14. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları ve 17. Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavlarında üstün başarı göstererek, altın, gümüş, bronz madalya kazanan öğrencilere ödüllerini verecek.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, 9 Aralık tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda 14.00'de düzenlenecek ödül töreni, genç yeteneklerin bilim dünyasına kazandırılması amacıyla 1993 yılından beri yapılan Ulusal Bilim Olimpiyatları, ortaöğretim kurumları ile ilköğretim kurumlarının 8. sınıflarına devam eden öğrencilere yönelik olarak Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar dallarında düzenleniyor. Mayıs ayında düzenlenen Birinci Aşama Sınavlarında üstün başarı gösteren öğrenciler, yaz hazırlık kurslarında eğitildikten sonra İkinci Aşama Sınavlarına giriyor. İkinci Aşama Sınavlarında dereceye girenlere de madalya ve para ödülü veriliyor.

Bu yıl 24-25 Nisan 2009 tarihlerinde 28 il merkezi ve KKTC'de yapılan 17. Ulusal Bilim Olimpiyatları birinci aşama sınavlarına 8 bin 221 öğrenci katıldı. Bu sınav sonucunda ise 130 öğrenci hazırlık okuluna davet edildi ve toplam 218 öğrenci ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazandı. İkinci aşama sınavları ise 5-6 Aralık tarihlerinde Ankara'da yapıldı.

-ULUSAL İLKÖĞRETİM MATEMATİK OLİMPİYATLARI-

Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları, 1996 yılından beri ilköğretime devam eden öğrencilere yönelik olarak düzenleniyor. 25 Nisan 2009 tarihinde 28 il merkezi ve KKTC'de tek aşamada yapılan ve 4 bin 214 öğrencinin katıldığı 14. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı sonucunda ise, 10 öğrenci altın, 20 öğrenci gümüş ve 33 öğrenci de bronz madalya almaya hak kazandı. Ayrıca 8 bölge esasına göre yapılan değerlendirme sonucunda da 29 öğrenci bölgesel derece kazandı.

Sayfayı Paylaş