Truva Linux 2.0 Beta6

Konu, 'Karışık Program Arşivi (Rss bot)' kısmında Rss Pc Bot tarafından paylaşıldı.

1. Rss Pc Bot

Rss Pc Bot Pc Bölümü Rss Botu Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Truva Linux 2.0 Beta6
    Boyut : 696 Mb
    Kullanım izni :
    Dil : Türkçe
    Platform : Linux

TANITIM
    Truva Linux, Türkçe GNU / Linux isletim sistemidir. KDE Masaüstü yapisini kullanir. Slackware tabanlidir. Paket yönetim sistemi TGZdir. Tamamen Türkçedir. Sisteminize kurup kullanabilirsinsinsin.

Temel Ayrıcari ;

* Türkçe,
    * Kararli, hizli,
    * Güvenilir,
    * Grafiksel orfull

Üretici Açiklamasi ;

Truva Linux ile komple grafiksel orfullda video, müzik oynatabilirsinsin, Mozilla Firefox Web Tarayicisi ile Nette gezinebilirsinsin, cd-dvd yazabilirsinsin, sohbet edebilirsinsin, e-posta uygulamalari ile postalarinizi okuyabilirsinsin, dilerseniz Gcc, Python, Perl gibi derleyici, uygulamalama dilleri ile kodlama yapabilirsinsinsin. Her geçen gün daha da büyüyen uygulama depomuz ile ekstra uygulamalari sisteminize kurabilirsinsinsin.

Bu sürüm ile artik kullanicilarin en çok zorlandiklari konu olan grafiksel orfullda disk bölümleme sistemi devreye girmistir. Disk bölümleme islemi için GParted Live Cdsi Truva Linux Kurulum Cdsi içerisine entegre edilmistir. Kurulum cd si ilk basladigi anda direk enter tusuna basarak ya da boot: yazisinin oldugu satirda gparted yazarak disk bölümleme kismina girilebilirsinsin. Disk bölümleme kismini begeneceginizi umuyoruz.

Bunun yani sira ses karti, ekran karti, yepyeni kullanici ekleme gibi kurulum sonrasi yapilandirma islemleri arayüzler sayesinde daha basit hale getirilmistir. Bootsplash artik öntanimli olarak gelmektedir. Kdede yapilan düzenlemelerle kullanici giris ekrani, Kde açilis ekrani temalari öntanimli hale getirilmistir.
    Bu sürümde MPlayer medya oynaticisi, kodekler ile multimedya Ayrıcari daha fazla desteklenmektedir.

Daha fazla donanim destegi için Udev paketleri güncellenmistir. Bundan sonraki hedeflerde de donanim destegi ilk sirada yer alacaktir.

Mevcut Sürümün Temel Yazilimlari ;

Çekirdek : Linux-2.6.17.11
    Masaüstü : Kde-3.5.4
    Gelistirme : Gcc-3.4.6, Python-2.4.3, Perl-5.8.8, Gtk+2-2.8.20
    Multimedya : MPlayer-1.0pre8, Kaffeine-0.8.1, Medya kodekleri, K3b-0.12.17
    Internet : Mozilla Firefox-1.5.0.6,
    Ofis : Koffice-1.5.2
    Editör : Kate, KWrite

Donanim Gereksinimleri ;

Truva Linuxtan yeterli performansi alabilmeniz için minimum gereksinimler asagida listelenmistir.

* Pentium III CPU
    * 256 Mb ram
    * 3 Gb bos disk alani

32 Bit CPU mimarisi içindir.

Editör Açiklamasi ;

Baslica Özellikleri ;

* Temel KDE uygulamalari ile birlikte gelir.
    * Multimedia uygulamalari içersinde yüklüdür.
    * TGZ Paket sistemini kullandigindan tüm slackware paketleri ile uyumludur.
    * Paket yönetim sistemi yani paket yükleyebileceginiz uygulamanin ismi KPackagedir.
    * Kurulumu, kullanılabilirsinsini basitdir.
    * Ihtiyaç duyabileceginiz uygulamalari barindirir.
    * Genel sürücü veritabanina sahiptir.
    * Son kullanicilar düsünülerek yapilandirma, pencere sistemleri Windows isletim sistemine benzetilmistir.

Editör Yorumu ;

Truva Linux buradaki kararli sürümü ile Pardus Linux dagitimina rakip oldu. Truva Linux Pardus Linux gibi yepyeni Ayrıcar ile gelmesede slackwarein kararli yapisini üzerinde barindiriyor. Saglam bir dagitim denebilirsinsin. En azindan denemeye deger.

MD5Sum ; indirindiginiz isonun saglam inip inmedigini md5sum test uygulamalari ile test edebilirsinsinsin. Bunun için yapmaniz gereken asagidaki kodu uygulamain verdigi kod ile karsilastirmak. Kodlar birebir ayni ise indirdiginiz iso saglam demektir. (Windows da en iyi md5sum test uygulamai md5summer dir. Bunu tavsiye ederim)

MD5Sum : 93a8cb6d8e33311331c4dd9796e1ddfc

Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

Sayfayı Paylaş