, Beşiktaş Kaleci Antrenörü Zafer Öğer, maçtan önce Hakan’a stadın koridorunda bir fotoğraf gösterdi. 1986’da Avni Aker Stadı’nda panter kesilen Öğer, Hakan’a o günleri anlatıp motive etti Beşiktaş kalecisi Hakan Arıkan’ın Trabzonspor karşısındaki başarısının sırrı ortaya çıktı. Hakan’ın, kaleci antrenörü Zafer Öğer tarafından özel olarak motive edildiği, bununla birlikte çok iyi bir maç çıkardığı belirtildi. Kartal’ın emektar ismi, maçtan önce Hakan Arıkan’ı yanına alarak, Hüseyin Avni Aker Stadı’nın koridorunda kısa bir gezinti yaptı. Siyah-beyazlı kaleci, bordo-mavili kulübün tarihini anlatan resimleri gösteren Öğer’in bu tavrına pek anlam veremedi. Hakan, Zafer hocanın niyetini ise 1986 yılındaki bir maçı anlatan enstantaneyi gösteren resmin önünde durduğunda anlamıştı. Tarih, 1 Haziran 1986’yı gösterdiğinde Trabzonspor-Beşiktaş maçında Gökhan Keskin’in golü, Kartal’ı şampiyon yaptı. O gün kalede görev alan Öğer, o maçtaki müthiş kurtarışlarını Hakan’a anlatarak motive etmeye çalıştı. Resmi gördükten sonra Zafer hocaya sarılan Hakan Arıkan da tıpkı hocası gibi neredeyse tek başına takımını sırtlayınca Zafer Öğer gözyaşlarını tutamadı. Maçtan sonra öğrencisine sarılan Zafer Öğer, “Bir gün olsun ben neden ikinci kaleciyim demedi. Sadece çalışıp işini yaptı. O resmi ona gösterdim. Sanki içime bir şeyler doğmuştu. Trabzonlu Tuncay ile hava topuna çıktığım bir resimdi. O gün neler hissettiysem bugün de aynı şeyleri hissettim. Belki o günkü gibi, bu maç da şampiyonluk için bir milat olabilir” diye konuştu. Futbolcular da Hakan için, “Heykeli dikilecek adam” dedi. Savunma taş gibi Beşiktaş, bu sezon kalesini rakip forvetlere adeta kapadı. Süper Lig’de gol atma bakımından tarihinin en başarısız sezonunu geçiren siyah-beyazlılar, gol yeme bakımından ise son yılların en iyi performansını sergiliyor. 12 haftada kalesinde sadece 6 gol gören ve ligin en az gol yiyen takımı olan Beşiktaş, son 13 yılın en az gol yediği sezonunu yaşıyor. Siyah-beyazlıların yediği 6 golün 4’ünde Rüştü, 2’sinde ise Hakan kaledeydi.