Telefonda Türk Zekası.

Konu, 'Diğer Markalar' kısmında dimo79 tarafından paylaşıldı.

1. dimo79

dimo79 Guest

"Bidbox" adlı Türk firması, yeni uygulamalarıyla ön plana çıkıyor.
    Akıllı telefonlar için eğitim ve dil alanında 2 yılda 140'ı aşkın programıyla 72 ülkede satış yapan "Bidbox" adlı Türk firması, "dil, matematik ve müzik eğitimini oyunla birleştiren uygulamalar hazırlıyor.

Cep telefonlarını sadece arama yapan aletler olmaktan çıkarıp mini bilgisayara dönüştürmeye başlayan akıllı telefon (smartphone) piyasasında adından söz ettiren firmanın sahibi Türk girişimci Selim Yargıcı, birkaç yıl içinde bilgisayarın yaptıklarının akıllı telefonlarla yapılabileceğini belirtti.

AA'nın haberine göre, ABD'ye 1995 yılında gelerek bilgisayar mühendisliği ve tıp alanlarında öğrenime başladığını, mühendislik bölümünü bitirdiğinde teklif üzerine o dönem ABD'nin en önemli bilgisayar şirketlerinden AOL'da çalışmaya başladığını anlatan Yargıcı, daha sonra Deloitte firmasına geçtiğini ve iPhone'ların piyasaya çıkmasından kısa süre sonra kendi şirketi "Bidbox"ı kurma kararı aldığını söyledi. Yargıcı, bu alanda piyasaya ilk giren şirketlerden biri olma fırsatını yakalamak istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Bu dönem, 1990'lı yılların sonuna doğru internetin ortaya çıktığı döneme benziyordu. O dönem interneti kimse bilmiyordu ve şimdiki Yahoo, Amazon gibi büyük internet firmaları, o ilk dönemde kurulduğu için bugün piyasaya sahip oldu. Ben o dönem daha okuyor olduğum için fırsatı kaçırmıştım. 'Bu seferki fırsatı kaçırmamalıyım' dedim ve işe koyuldum. ABD'de çalıştığım önemli firmalardaki bilgi deneyimimi de girişimciliğe dönüştürmek istedim. Piyasaya, akıllı telefonlar için uygulama hazırlayan firma sayısı azken girince daha rahat büyüyebileceğimi ve sonraki yıllarda dünyaya daha rahat açılabileceğimi düşündüm."

PROGRAMLARI 72 ÜLKEDE SATILIYOR

Riskler taşısa da çalıştığı şirketten ayrılarak bu yeni piyasaya adım atan Yargıcı, erken öngörüsünün avantajından hayli yararlandığını söyledi. Şirketi Bidbox'ta 2 yılda 140'ı aşkın akıllı telefon uygulaması hazırladıklarını belirten Yargıcı, tüm uygulamalarının 72 ülkeden alıcı bulduğunu ve geçen haftalarda 200 bininci müşterilerini kutladıklarını anlattı.

Yargıcı, akıllı telefonlarda en çok oyunlara yönelik uygulamalar rağbet görürken neden eğitim programları üzerine uzmanlaşmayı seçtiğini ise şöyle anlattı:

"Bilgisayarlar da ilk çıktığı dönemlerde daha çok oyun amaçlı kullanılıyordu, ancak şu anda oyun için bilgisayar almıyoruz. Bilgisayarı hayatımızı kolaylaştıran programlar için kullanıyoruz. Akıllı telefon piyasasında da şu an güzel bir oyunu tutturursanız çok kazanıyorsunuz. İnsanlar oyun için telefon alıyor, ama gelecek oyun piyasasında değil.Akıllı telefonlar da bilgisayarlarla aynı evrimi geçirecek ve günlük kullanım işlevselliği önem kazanacak. O zamana kadar biz de bu konuda çok daha gelişmiş bir firma olacağız ve gelecek daha çok bizim uzmanlaştığımız alanda olacak."​
    Alıntı techno-labs

2. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    teknolojiyı yakalamak çok zor hergün yeni bir sey çıkıyor

Sayfayı Paylaş