TEB'in tercihi Alcatel-Lucent

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

1. LORD_KING

LORD_KING Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    TEB, Alcatel-Lucent’ın IP telefonu çözümünü seçti.

Standartlara açık olmayan farklı üretici ve modeller nedeniyle TEB, entegrasyon güçlükleri ve hizmet sorunları yaşıyordu. Bunun yanında, merkezi bir yönetim sağlanamıyordu. TEB, karmaşık ve pahalı çözümlerden kurtulmak, bunun yerine merkezi yönetim ve raporlamaya sahip, açık standartları esas alan birleştirilmiş iletişim sunan yeni nesil bir iletişim ağı oluşturmak istiyordu.
    TEB Teknik Hizmetler Departmanı Proje Yönetmeni Özkan Altunbaş, proje hakkında şunları söylüyor: “Alcatel-Lucent’ı seçmemizin nedeni, çözümlerinin açık standartlara dayanması, iyi tasarlanmış ve son derece güvenilir olmasıdır. Alcatel-Lucent çözümünün uygulamaya konulmasıyla beraber 7x24 merkezi yönetim oluşturulmuş, ayrıntılı kaynak kullanım analizleri ve muhasebe raporları sağlanmıştır ve tüm
    altyapı daha basit bir biçime dönüştürülmüştür. Yeni sistemde kullanıcı davranışı tanımlanabilmekte ve en uygun operatörler seçilebilmektedir. Web tabanlı çözümler ve kolay kullanılan yönetim uygulamalarıyla, işletim maliyetleri dikkat çekici bir biçimde düşmektedir. Ortak bir yönetim çözümü mevcut olduğundan, teknik personelin yalnızca tek bir sistemi bilmesi yeterli olmaktadır.”
    Alcatel-Lucent Türkiye/Azerbaycan Ülke Direktörü Ali Kançal, TEB için yapılan projenin hem bankacılık sektörü hem de Alcatel-Lucent açısından önemli bir uygulama olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Müşterilerimizin ihtiyaçlarını çok iyi anlayıp, doğru çözümü en hızlı ve
    uygun şekilde sunmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizden aldığımız her olumlu geri dönüş, bizi daha da başarılı olmaya teşvik ediyor. TEB’e sunduğumuz IP telefon şebekesi projesi, bunun iyi bir örneği. Bu proje, gerek teknolojisi gerekse metodolojisiyle taraflar açısından büyük öneme sahip.”
    Bugün TEB’de veri ağı erişimine sahip tüm kullanıcılara “isimle ara” özelliği sayesinde erişilebiliyor. Buna ilaveten kullanıcılar, bireysel ihtiyaçlara uyarlanabilen geniş bir
    telefon yelpazesinden herhangi birini kullanarak tek bir arayüzden bütün mesajlarına ulaşabiliyorlar. Ayrıca, muhasebe raporları her ay şube müdürlerine e-posta vasıtasıyla otomatik olarak gönderilebiliyor. Çözümü uygulamaya koyduktan sonra, son kullanıcılar, daha hızlı iletişim kurar ve böylece işlerini ve satış faaliyetlerini geliştirmek için daha fazla zaman kazanır hale geldiler.
    TEB’in müşterileri, Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise Communication Server’ın uygulamaya konulmasından büyük ölçüde fayda sağladı. Kullanıcılar, artık ilgili tarafa tek bir seferde, hızlı bir biçimde ulaşabiliyorlar ve cevapsız çağrıların sayısı son derece azalmış bulunuyor. Müşteri çağrılarının aktarılması ve telekonferanslar, taraflar farklı yerlerde bulunsalar bile rahatlıkla gerçekleşebiliyor. Müşteriler, TEB’i her aradıklarında aynı yüksek kaliteli hizmeti alıyorlar. Genel duruma bakıldığında, bu çözümle müşteri memnuniyeti arttı.

Avantajlı bir çözüm: Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise
    Alcatel-Lucent’ın, sunduğu kişiselleştirilmiş iletişim çözümleriyle, kullanıcıların birbiriyle zaman, yer
    ve cihaza bağlı olmaksızın daha etkin ve daha verimli bir şekilde bağlantı kurabilmesini sağlıyor olması, karar aşamasında önemli bir etken oldu.
    Bir başka cazip özellik de yüksek ölçeklenebilirlik ve güçlü şube seçenekleri sunan OmniPCX Enterprise’ın dağıtık mimarisi oldu. Bu özellikler, OmniPCX Enterprise’ı çok cazip bir iletişim platformu yapıyor. Alcatel-Lucent, zengin ortam uygulamalarından oluşan geniş kapsamlı tümleşik iletişim çözümleri sunuyor.

Son olarak, Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise, TDM, IP, ATM, frame relay ve fiber üzeri ISDN, bakır ya da kablosuz medya da dahil olmak üzere neredeyse tüm şebeke türleriyle çalışabiliyor. “Bir şirket bir IP” telefon çözümü uygulamaya hazır olduğunda, Alcatel-Lucent OmniPCX Enterprise, özellikleri ya da hizmetlerinden ödün vermeden yahut ek masraf getirmeden geçiş işlemini kolaylaştırıyor.

Sayfayı Paylaş