Doping skandalından aklanan Diana Taurasi, Hartford Courant gazetesine konuştu. ABDli yıldız, yaşadıklarının başka bir sporcu tarafından yaşanmaması için davayı sonuna kadar sürdüreceğini açıkladı. Bir ilaç kullanmadan önce mutlaka bir doktora ya da profesyonele danıştığını ifade eden Taurasi, ABDde yetişen her sporcu bu şekilde eğitim görmüştür. Bir ilaç almadan önce ABDdeki antrenörüm Ed Ryanın onayıyla ilacı kullanırım. Spartak Moskovadayken de antrenörümüz Rusya Milli Takımının doktoruydu. Türkiyede de benzer bir protokol izleniyor. Ama laboratuar size doğru sonucu vermeyince hangi protokolü izlediğinizin bir önemi kalmıyor diye konuştu. Yaşadığı bu olayın Fenerbahçenin rakiplerinin bir komplosu olup olamayacağının sorulması üzerine ise Taurasi, Türkiyeyedeki insanların tutkusunu gördüğünüzde yaşananların Görevimiz Tehlike filmindeki gibi bir komplo olduğunu düşünebilirsiniz ama ben böyle bir şeye inanmıyorum ifadesini kullandı. Geleceğiyle ilgili henüz bir karar vermediğini belirten yıldız oyuncu, Bu işi mahkemeye taşımayı düşünmüyordum. Ama laboratuarın yaptığı bu hatadan birisi sorumlu olmalı. Federasyonunun sadece Pardon deyip işine dönmesi adil değil ifadesini kullandı. Taurasi yeniden Avrupada oynamaktan artık çekindiğini belirtti ve Bu ceza sona erdiği için mutluyum. Benim yaşadıklarım sayesinde diğer sporcular bunu yaşamaktan kurtulabilir. Bundan sonra bir Avrupa ülkesinde oynamadan önce işlerin nasıl yürüdüğüne daha dikkatli bakacağım dedi. MİLLİYET