'Zamanlamada en iyisiydim' Çolak: Futbolculuk dönemimde zamanlama anlamında benim üzerime yoktu. Eski Milli futbolcu Tanju Çolak, futbolculuğu döneminde çok hızlı olmadığı halde, beyin - ayak iletişimi bakımından çok süratli olduğunu belirterek, ''Zamanlama anlamında da benim üzerime yoktu, en iyisi bendim'' dedi. Özel Trakya Koleji'nin davetiyle Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine gelerek öğrencilerle buluşan Tanju Çolak, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Galatasaray ile Neuchatel Xamax'a karşı oynadığı maçın, hayatında hiç unutamayacağı maçlar arasında yer aldığını, Samsunspor formasıyla Lüleburgazspor'a attığı golün de en güzel golü olduğunu ifade eden Çolak, ''Neuchatel Xamax ve Doğu Almanya maçlarını unutamıyorum. Neuchatel Xamax maçında attığım gol anlamlı olduğu için en güzel gollerimden birisi. Fakat onun dışında Lüleburgazspor'a Samsunspor forması ile bir gol attım. Ayrıca Sakarayaspor'a röveşata ile Karşıyaka'ya da yarım vole ile attığım goller de çok konuşuldu'' diye konuştu. Okulda kimya ve matematik derslerinin iyi olmasına rağmen bu alanda eğitim almak yerine çok sevdiği futbolu tercih ettiğini anlatan Çolak, şunları kaydetti: ''Beyinle ayak arasındaki iletişimi çok çabuk kurup biraz daha önce hareket edebiliyordum. Çok hızlı değildim ama beyin?ayak iletişimi bakımından çok süratliydim. Zamanlama anlamında da benim üzerime yoktu, en iyisi bendim. Bu konuda megalomanım ama en iyisi benim. Attığım goller ortada, 240 tane gol attım. Bu golleri lunaparkta atmadım, o yüzden biraz farklıyım. Ben memur bir babanın çocuğuyum. Memur maaşıyla 3 çocuk okutmak kolay değil. Ailem beni ve kardeşimi Almanca öğrenmem ve ardından da Almanya'ya giderek kısa yoldan para kazanabilmem için kursa gönderdi. 1975?1976'da herkes Almanya'ya gidiyordu ama ben istemedim. Futbolcu olunca da yabancılarla tercümanlar aracılığı ile anlaştık. Futbolun dili ortak olduğu için hiç sorun yaşamadım.'' Türkiye'de Emre Belözoğlu, Arda, İbrahim Toraman, yabancılardan da Keita, Baros, Alex, Delgado'yu beğendiğini belirten Çolak, futbolcu olduğu yıllarda Galatasaray'da kalmak için çok mücadele ettiğini, ancak Fenerbahçe'de de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. A.A.