.Görünen kopya kılavuz istemez. .Öğrenci dediğin çektiği kopyadan belli olur. .Keskin sirke küpüne,uslu öğrenci sınıfına zarar werir. .Her yiğidin bir yoğut yiyişi we her öğrencinin bir kopya çekişi wardır. .Denize düşen yılana,sınawa düşen kopyaya sarılır. .İyi dost sınawda belli olur. .Dile benden ne dilersen?özür dilerim.. .Beni bir sen anladın sende yanlış anladın. .Her çözüme mutlaka bir problem bulunur. .Değişmez kual,değişmez kuralın olmayacağıdır. .Ey türk kızı.. birinci wazifen çamaşırları we bulaşıkları yıkamaktır.senin ene kıymetli hazinen kocandır.seni bu hazineden mahrum etmek isteyek olan kaynanandır.muhtaç olduğun oklawa ise kapının arkasındadır.... .Kaynana pamuk ipliği olup raftan düşse,gelinin başı yarılır. .Yerine düşmeyen gelin yerine yerine,boyuna düşmeyen eşarp sürüne sürüne. .Gelinin dini yok,kaynananın imanı. .Kaynana öcü,oğlu cici.. .Kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla. .Tereye petek koydum,içine ipek koydum,gelinimin adını zincirli köpek koydum. .Çürük gelin ne derdin,gelin değil kedersin.yoğurda zehir koydum yesin yesin gebersin. .Gözleri patlak gelin,çene hırtlak gelin.seni mezar kaçkını suratsız hortlak gelin..