NBA takımlarından Miami Heat'in yıldız üçlüsü; Lebron James - Dwyane Wade ve Chris Bosh basının karşısına çıktı. Eski takımı Cleveland'ı bırakma kararını, canlı yayın sırasında açıklayınca büyük tepki çeken James, aldığı karardan pişmanlık duymadığını söyledi. Miami Heat'in basın gününde yeni sezonda birlikte forma giyecek üç süper yıldız; Lebron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh basın mensuplarının karşısına geçti. Tüm ilgi, 1 saat süren bir canlı yayında, 7 yıldır formasını giydiği Cleveland'dan ayrılacağını açıklayan Lebron James'in üzerindeydi. Bir anda Cleveland halkının en nefret ettiği kişi haline gelen James, kendisini sert bir dille eleştiren efsanevi oyuncular Michael Jordan, Charles Barkley ve Magic Johnson'a da yanıt verdi. "Michael Jordan'a, Magıc Johnson'a, Charles Barkley'e hala büyük saygı duyuyorum. Onlar inanılmaz oyunculardı . Bu oyun için çok emek verdiler. Benim gibi, Dwyane gibi, Chris gibi oyunculara saha içinde ve dışında neler yapabileceğimizi gösterdiler. Ben Magic Johnson'ın bakmadan attığı paslara izleyerek büyüdüm. Benim gibi genç oyuncular, onların inanılmaz hareketlerinden oluşan klipleri seyrederek basketbolu sevdiler. Bu yüzden onlar için kötü birşey söyleyemem. Ancak herkes kendi kaderini kendisi çizer. Ben de kendime böyle bir yol seçtim. Tek yaplak istediğim bu yolda ilerlerken basketbolumu daha geliştirmek" Efsanevi oyuncuları eleştirmekten kaçınan Lebron bununla birlikte, kendisini "hain" ilan eden Cleveland halkına ve eski takımının yöneticilerine kırgındı. Cleveland'ın başarılı olmasını gönülden istediğini vurgulayan James bununla birlikte; "Bu benim hayatım ve görünen o ki, birçok insan size hayatınızı nasıl şekillendirmeniz gerektiğini söylemek istiyor. Üstelik bunu yapanların birçoğu, kendi hayatlarında ne yapmak istediklerini bile bilmiyor" diye konuştu. Basın toplantısında söz alan Dwyane Wade ise ligin en iyi savunma takımı olacakları konusunda iddialı konuştu. Antrenör Erik Spoelstra'nın, sürekli savunmaya vurgu yaptığını ifade eden Wade, takımın sadece bu sezon için değil; NBA tarihinin en iyi savunma yapan ekiplerinden biri olabilecek potansiyeli sahip olduğunu iddia etti