Kobe Bryant'ın şampiyonluk maçı sonrası, "Artık senden bir fazla yüzüğüm var" dediği Shaq'ın yanıtı; "Ben kendimi guardlarla karşılaştırmıyorum" oldu. NBA'de yeni sezonda Boston Celtics forması giyecek dev pivot Shaquille O'Neal ile eski takım arkadaşı Kobe Bryant arasındaki polemik sürüyor. Shaquille O'Neal ile Kobe Bryant arasındaki ego savaşı yıllardır sürüyor. Los Angeles Lakers forması altında büyük sorunlar yaşayan 2 süper yıldızın sürtüşmesi, Shaq takımdan ayrıldıktan sonra da devam etti. Lakers'ın geçen sezon, Boston Celtics'i 7. maçta yenerek şampiyon olması sonrası, Kobe'nin doğrudan dev pivotu hedef alarak, "Shaq, artık senden fazla şampiyonluk yüzüğüm var" demesi, uzun süre konuşulmuştu. Emekli olması beklenen O'Neall, bu açıklamanın da etkisiyle Boston Celtics ile yeni bir sözleşme imzalamıştı. Boston Celtics'in medya gününde basın mensuplarının karşısına çıkan 38 yaşındaki oyuncu, ilk kez Bryant'ın sözlerine yorum yaptı. Bryant'ın sözlerini dikkate değer bulmadığını ifade eden Shaq, "Bu yorumu Tim Duncan yapsaydı belki kırılabilirdim. Çünkü benim rakibim Kobe gibi guardlar değil; Duncan... Kendisine büyük saygım var. Ancak umarım Duncan'dan önce 5. kez şampiyonluk sevinci yaşayabilirim" diye konuştu. Kariyerinin belki de son yılında bile diğer oyuncular ile karşılaştırılmasının önemine dikkat çeken Shaq, "demek ki hala bir başarı ölçütü olarak görülüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor" ifadesini kullandı.