Mehmet Sevigen akşam saatlerine doğru istifasını verme kararını aldı… Bu kararı Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! şöyle kabul ediyor: “Mehmet Sevigen’in istifası uygundur ancak bu Sevigen’in bugüne kadar partiye yaptığı katkıları lekelemez” Mehmet Sevigen ise istifa kararını alırken, şu cümlenin altını çizdi: “Birileri kurban istedi, ben seçildim. Eğer partim için zararlı olacaksa elbette bu görevde kalmam” Sevigen istifasını bir “fedakârlık” olarak yorumluyor… İstifa kararına yol açan en etkili şey ise Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’dur… Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’da “Yolsuzluklardan hesap soracağız. Çocuklarımıza, akrabalarımıza avanta dağıtmayacağız. Temiz siyaset yapacağız” stratejisi uygulayarak ciddi bir oy potansiyeli oluşturdu… Çok iyi biliyorum ki Sevigen’le ilgili bu gelişmeler Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’nun bu stratejisini olumsuz etkiledi… Önceki gün yazmıştım: “Kemal Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ve Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’nin Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! il örgütü Mehmet Sevigen’le aynı karede içinde bile olmama kararındaydı” Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! , Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’daki bu atmosfere ve Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’nun oluşturduğu oy grafiğine zarar vermemek için Sevigen’in istifasını kabul ediyor… Peki Sevigen’in istifası suçun kabulü müdür? Hayır… Bu istifa kararı şunun için alınmıştır: “Ey Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! sen herkesten hesap soruyorsun. Temiz siyaset diyorsun. Ama kendi partindeki yöneticiden hesap soramıyorsun” İşte bu cümle Sevigen’in istifasını getirmiştir… Bu olayın bir başka boyutu da şudur: Mehmet Sevigen Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’ın Ecevit’e, İnönü’ye karşı giriştiği bütün mücadelelerde Baykal’ın yanında yer almış bir isimdir… Baykal’a çok yakındır… Sevigen, Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! ’ın çekirdek kadrosundaki üç-dört isimden biridir... Dolayısıyla Sevigen'in istifası Baykal için "bir kol kesme" operasyonudur... Bilinen bir şey daha var ki, Sevigen'in Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! 'da uzun zamandır bu ve benzeri iddiaların ortasında olduğudur... Örneğin, Silivri Belediye Başkan adayının seçilmesi, ya da bir başkası... Bu iddialar Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! 'un sokaklarında ve İstanbullu'nun dilinde büyümektedir... Ve işte istifa kararı bu nedenle alınmıştır...