Şenes Erzik "Avantaj bizim elimizde"

Konu, 'Dünyadan Futbol' kısmında nino tarafından paylaşıldı.

1. nino

nino Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, CNBC-e’de yayınlanan Finans&Spor programına konuk oldu. Tecrübeli yönetici, Türkiye’nin 2013 Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapma şansının yüksek olduğunu söyledi.

UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, CNBC-e’de yayınlanan Finans&Spor programına konuk oldu.
    2013 Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için aday olduğumuzu belirten Erzik, çarşamba günü karar verecek yönetim kuruluna asbaşkan olarak katılacağını ve bu yüzden turnuvayı alma şansımızın yüksek olduğuna dikkat çekti.
    Çok yoğun bir programı olduğu ve genellikle yurtdışında olduğu için Spor Toto Süper Lig’i takip edemediğini belirten Erzik, "Yurdışı seyahatlerinin ardından televizyon seyretmek için fazla vaktim olmuyor. Genellikle bu sınırlı zamanı aileme ayırıyorum" dedi.
    Türkiye’nin 2013 Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için aday olduğunu anlatan tecrübeli yönetici, "Yarın da Türkiye için büyük bir önem taşıyan bir FIFA toplantısına katılacağım. Türkiye için de çok önemli, çünkü 2013 Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’na aday olduk. Bu turnuvaya hangi ülkenin ev sahipliği yapacağına yönetim kurulu olarak karar vereceğiz. Benim için çok önemli. 2013 benim FIFA’da yaptığım yönetim kurulu görevinin sonuncu yılı oluyor. FIFA’daki görevime de yeniden aday olmak niyetinde değilim. UEFA için de 21 Mart’ta kongre var. Seçilirsek yeniden son dönem orada da görev yapacağım. Bu görevler Türkiye’nin de yararına oluyor. Bu yüzden görevi bırakmadım. 2013 Dünya Gençler Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılması yönünde karar verirsek, bu benim için de ülkemiz için de iyi olacak. 2020 Avrupa Şampiyonası için de bir nevi prova olacak. Çünkü bu dünya kupasından sonraki en büyük turnuva... Ben tesadüfen demeyeceğim, çünkü çok yıllarımı verdim. O komitenin FIFA’da asbaşkanıyım. Dolayısıyla bir avantajımız var" diye konuştu.

2. alex35

alex35 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Hadi hayırlısı işallah karar lehimize olur.

Sayfayı Paylaş