'KARTAL YARALI DA OLSA KARTALDIR' 'Beşiktaş hiç kuşkusuz çok iyi bir takım. Çok güçlü bir kadrosu var, önemli yıldızlara sahip. Evet çok eleştiriliyor, istedikleri sonuçları alamıyorlar ama kartal yaralı da olsa kartaldır. Bu yüzden Beşiktaş'ın gücünü gözardı etmeden yarınki maça çıkacağız.' 'YILDIZA ÖNLEM DEVRİ GERİDE KALDI' 'Bu maça çıkarken iki takımın da önemli eksikleri var. Buna karşın çok iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Kayserispor karşısında aldığımız galibiyeti taçlandırmak istiyoruz. Bana Beşiktaş'ın yıldızlarına nasıl önlem alacağım soruluyor. Artık insanlar şunu bilsin. Tek oyuncuya önlem alma devri geride kaldı. Barcelona'nın Messi, Xavi, Iniesta ve Villa'sı var. Rakipleri onlara karşı önlem alsalar da durduabiliyorlar mı? Futbol artık takım halinde hareket etmeyi gerektiren bir hal aldı. Biz de her planımızı takım olarak alacağız ve bütünlük içinde savunmayı da hücumu da yapacağız.' 'SCHUSTER HAKKINDA KONUŞURDUM AMA...' Beşiktaş'ın çok iyi bir kadroya sahip olduğunu söyledim. Ancak istedikleri sonuçları alamıyorlar. Dünyaca ünlü bir hoca olarak Schuster de bu yüzden çok eleştiriliyor. Bana zaman zaman ligimizde başarılı olamayan yabancı hocalara bu kadar prim tanınıp başarılı Türk Hocaların göz ardı edilmesi ile ilgili sorular soruluyor. Bu konuda bir teknik adam olarak yorum yapmam doğru olmaz. Schuster benim meslektaşım ve yarınki rakibim. Ama bu konuda teknik adam olmasam çok şey söylerdim.' 'HİÇBİR ŞEY ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL' 'Türkiye ligi artık eskisi gibi değil. Avrupalıların Türkiye Ligi'ne bakış açısı değişiyor. Çünkü ligimiz kuvvetleniyor. Artık bu ligde mücadele ve rekabet üst seviyede. Mücadele etmezsen ve sahada kim olursan ol koşmazsan bir şey elde etmen imkansız. Bakın yakın zamanda Türkiye'ye gelen İspanya gol kralı Guiza tutunmayı başaramadı. Aynı şey başka ünlü isimler için de geçerli. Beşiktaş'ın yıldızları da aynı bocalama devresini geçiriyor. Onlar da bu ligde mücadele etmez, savaşmazsa ayakta kalamazlar.' 'TAKIM OLMAK VE MÜCADELE ETMEK HERŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ' 'Türkiye Ligi'nin büyük takımlarının bu mücadele ve savaş gerektiren futbol anlayışına uyum sağlamazsa geriye düştüklerini artık daha net görüyoruz. Aslında sezon başında bazı büyük takımlarımızın Avrupa'da kendilerinden çok zayıf takımlar karşısında elenmeleri de bunun en açık göstergesi. Artık balans, kollektif bütünlük ve mücadele dozajı başarı için önemli unsurlar. Buna ayak uydurmak lazım.' Kartlabakisi