"Sayın Öcalan" polemigi bitmiyor

Konu, 'Eskiyen Konular' kısmında LeyL tarafından paylaşıldı.

1. LeyL

LeyL
    Yetkili
    Emekli Admin

Beğenilen Mesajlar:
    1
    "Barzani karşısında dut yemiş bülbül. Talabani karşısında sesi çıkmıyor. Apo'ya "sayın" diyor, "özür dile" diyoruz, bize hakaret ediyor."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik açıklamalarıyla ilgili olarak, ''Barzani karşısında dut yemiş bülbül gibi, Talabani karşısında sesi çıkmıyor, Apo'ya 'sayın' diyor, 'özür dile' dediğimizde bize hakaret ediyor'' dedi.

Baykal, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için adaylıkta ısrarcı olacağını
    zannetmediğini belirterek, ''Umarım Sayın Başbakan, 16 Nisandan önce kabul
    edilebilir bir cumhurbaşkanı adayını ilan eder, aday olmayacağını netleştirir.
    Benim kafamda net'' diye konuştu.

Baykal, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin
    soruları yanıtladı.

Partisinin grup toplantısında yaptığı, ''Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e
    çıkmayacağı'' yönündeki açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine Baykal, Erdoğan'ın,
    cumhurbaşkanı olmaması için haklı gerekçeler bulunduğunu savundu.

''Türkiye, Anayasası'nın özünü iptal etmeye niyetli birisini Anayasa'nın
    zirvesine getirir mi, gelir mi, olur mu?'' diyen Baykal, Başbakan Erdoğan'ın,
    Abdullah Öcalan'a ''sayın'' dediği iddiasını yineleyerek, şunları kaydetti:

''(Sayın Öcalan) demiş bir insan Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olur
    mu? Sancak onun önünde eğilir mi? Cumhurbaşkanı önünden geçerken, Türk bayrağı, sancak onun önünde eğilir mi? (Kelle) demiş şehitlere... 70 milyon adına en büyük fedakarlığı yapmışlar, canlarını vermişler, derin bir şükran duygusu, saygı duygusu içinde olmamız lazım, o insanların kaybını müthiş bir olay gibi algılamamız lazım, tüylerimizin diken diken olması, 'şehit' sözünün hepimizi etkilemesi lazım, (Kelle) diyor.

Bütün bunlar ortada. Olamaz, olması mümkün değil. Diyorlar ki, (O orada
    emrinde, çoğunluk 'Yaparız' diyor)... Olmaz, bunu en iyi kendisi anlar, bunu en
    iyi kendisi bilir. Olmayacak. Olmaz, kaldırmaz Türkiye. Akıl var, mantık var.''

''ISRARCI OLACAĞINI ZANNETMİYORUM''

Baykal, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmayacağına ilişkin sözlerinin bir bilgiye
    dayanıp dayanmadığının sorulması üzerine, hiçbir özel temasının olmadığını
    belirtti.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ısrarcı olacağını
    zannetmediğini, bunun Türkiye siyasetini izleyen bir kişi olarak tespiti ve
    temennisi olduğunu bildiren Baykal, ''Bunun için mücadele veriyorum. Bunun çok ciddi bir tehlike doğuracağını görüyorum. Bir ülke, bir Cumhuriyet bu kadar
    bilinçsiz, bu kadar duyarsız olamaz. Böyle bir şey olamaz. Bunun getireceği
    zararın telafisi yok'' diye konuştu.

AK Parti'nin teşkilatına yönelik hazırlattığı ankette TBMM Başkanı Bülent
    Arınç ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün isminin yer
    almadığına dikkat çekilmesi üzerine Baykal, ''Başbakan, (Ben olmazsam, onlar da olmaz) diyor'' ifadesini kullandı.

''Demokratik olanakları, sayısal çoğunlukları kullanıp, Cumhuriyetin özünün
    tahrip edilmesine göz yumulamayacağını'' kaydeden Baykal, ''Umarım Sayın Başbakan 16 Nisandan önce kabul edilebilir bir Cumhurbaşkanı adayını ilan eder. Önce aday olmayacağını netleştirir. Benim kafamda net. Ama topluma da bunu ilan eder'' dedi.

''DİL SÜRÇMESİ DEĞİL''

Baykal, muhalefet partisi olarak görevlerinin, belgelerle önemli yanlışları
    ortaya koymak olduğunu belirterek, ''Bu yanlışlıklar karşısında Başbakan
    Erdoğan'ın cevap vereceğine hakaret ettiğini'' söyledi. Baykal, şunları kaydetti:

''Başbakan'ın Türkiye'yi 15 yıl çok acı bir iç mücadeleye sürüklemiş olan ve
    30 bin kişinin kanının elinde leke olarak durduğu bir kişiye 'Sayın' dediği
    ortaya çıktı. Biz de sorduk. Dedim ya da demedim demiyor, Sayın Başbakan hakaret ediyor. Buna verdiği cevapların hiçbir geçerliliği yoktur.''

Bu konunun ''dil sürçmesi'' olmadığını ve geçiştirilemeyeceğini kaydeden
    Baykal, ''Ona 'sayın' demek, onunla kendini tarif etmek anlamına gelir aslında''
    diye konuştu. Deniz Baykal, söz konusu bant kaydını, basın aracılığıyla
    edindiklerini savundu.

Baykal, Erdoğan'ın, bu konuya cevap vermekten kaçamayacağını ifade ederek,
    ''Barzani karşısında dut yemiş bülbül gibi, Talabani karşısında sesi çıkmıyor,
    Apo'ya 'sayın' diyor, 'özür dile' dediğimizde bize hakaret ediyor'' diye konuştu.

Erdoğan'ın, SHP-HEP ittifakına yönelik sözleriyle ilgili olarak da Baykal,
    ''HEP ile SHP'nin iş birliğine daima karşı çıktım, eleştirdim, benimsemedim. O iş birliğini yaptıktan hemen sonra SHP'den ayrıldım'' dedi.

Baykal, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) toplanamaması
    konusundaki tartışmaları da hatırlatarak, ''Düşünün, bunu organize eden kişi,
    yarın Cumhurbaşkanı olacak. Şimdi HSYK'nın yetkisini kullanmasını engelliyor.
    Yarın onu kendisi tanzim edecek'' diye konuştu.

2. Router

Router Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    verdıyınız bılgıler ıcın tskler ama bukonu forumda polımıge yol acmasın sakın lutfen dıkkat edılım polımık olmamasına

3. teknisyen

teknisyen Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar bu baykal sürekli hükümetle uğraşıyor başımızda çok güzel bir hükümet var sürekli önüne çukur kazıyorlar adnan menderes gibi bir adam tayyip erdoğan ülkemizi ondan daha iyi temsil edecek birisini göremiyorum baykal türkiyenin zararı için uğraşıyor

4. Router

Router Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    evet ogru suyluyorsunuz haklısınız bencee

Sayfayı Paylaş